Panikk som S. Korean Crypto Exchange hacket, filer for konkurs

Av en rekke årsaker har Sør-Korea raskt blitt et sentrum for oppmerksomhet i kryptovaluta-økosystemet. Den dynamikken var på full skjerm i dag, 19. desember, da markedene reagerte på S. Korean Youbit-børsens konkursarkiv på hælene til et nytt katastrofalt hack.

For koreanske investorer er episoden intet mindre enn et “here we go again” øyeblikk, da Youbit allerede hadde hatt et ødeleggende bitcoin-hack tilbake i april 2017.

I lys av det første angrepet understreket børsen deres oppdrag å forbedre “sikkerhet, rekruttering og systemvedlikehold”, men tilsynelatende var deres innsats ikke nok til å stoppe den siste cyberoffensiven.

Håndgripelige detaljer om hendelsen er knappe akkurat nå, men Youbit-teamet har allerede gitt ut en uttalelse som informerer handelsmenn om børsens forestående konkurs, og enda verre, at bare 75 prosent av handelshandlernes valutasaldoer vil være tilgjengelig for uttak for nå:

“Klokka 4:35 mistet vi pengepungen på grunn av hacking.

1. Mynttapet klokka 4:35 er omtrent 17% av forvaltningskapitalen.

Alle andre eiendeler ble oppbevart i den kalde lommeboken, og det var ingen ekstra tap.

2. Tapsforholdet er lavt sammenlignet med den siste aprilens hack, men

ledelsen i Yaffian Co., Ltd. skal fortsette prosedyren for å stoppe transaksjoner, innskudd, uttak og innlevering av konkurs 19. desember.

3. Følgelig vil alle uttak av mynt og kontanter bli suspendert klokken 12.00 lokal tid 19. desember 2017.

4. På grunn av konkurs vil oppgjør av kontanter og mynter utføres i samsvar med alle relevante konkursprosedyrer.

5. Imidlertid for å minimere skaden på våre medlemmer,


vi ordner uttak av ca. 75% av saldoen deres 19. desember. Resten av den ubetalte delen blir betalt etter at det endelige oppgjøret er fullført.

6. Vi vil gjøre vårt beste for å minimere 17 prosent tapets effekt på medlemmene våre, gjennom ulike metoder som cyberomfattende forsikring (~ 3 milliarder dollar) og salg av selskapets driftsrettigheter. “

Det er noen få poeng å vurdere her.

For det første, mens det fremdeles er ekstraordinært upraktisk at handelsmenn bare har tilgang til 75 prosent av sine børsbeholdninger foreløpig, kan man ikke unngå å bli imponert over Youbit-teamets respons sammenlignet med de største byttehackene fra fortiden, f.eks. MtGox.

Under MtGox-krasjet var situasjonen fullstendig kaos, og brukerne prøver fortsatt å hente tilbake noe, hva som helst, fra de opprinnelige investeringene.

På den annen side viser Youbit hva som trengs for å “møte musikken”, ettersom de allerede har gitt handelsmenn muligheten til å hente tilbake flertallet av saldoen og allerede har gitt en klar plan for hvordan børsen planlegger å gjøre det bra på de resterende tapene.

I det minste er den proaktive, raske og ærlige responsen oppmuntrende. Selv om handelsmenn fortsatt vil ha svar. Og mange vil ha mye mer enn det.

Alle tegn peker mot Nord-Korea

Når vi går inn i det spekulative, vil det være forbløffende å oppdage at Nord-Korea ikke sto bak denne siste hackingen.

Selv om det kan se ut til å ta et sprang i fravær av harde bevis, kan det ikke være noen tvil om at nordkoreanske regjeringssanksjonerte hackere er mistenkte numero uno i det andre Youbit-hacket for nå.

Det er fordi en utviklende historielinje som er rapportert om i lang tid i 2017 har vært den økende frekvensen av nordkoreanske cyberangrep mot sørkoreanske kryptobørs.

Dette nye Youbit-angrepet virker da som den siste salven i denne cyberkrigen. Og da Nord-Korea i dag ble utsatt av USA og Storbritannia som skyldmennene bak det ødeleggende WannaCry Bitcoin-løsepengeangrepet, er det klart at Kim Jong Un retter et betydelig fokus på nye angrepsvektorer som bruker eller involverer kryptokurver.

Koreansk

Kim Jong Un en stor kryptoantagonist? – Bilde via NBC News

Motivasjonene virker åpenbare.

Ved å føre en hybrid, asymmetrisk cyberkrig mot Sør-Korea, vil enhver grad av innenlandsk uenighet som Nord-Korea kan så i deres sørlige naboers økonomi bli sett på som en seier.

Dessuten gir disse angrepene Nord-Koreas hackere erfaring i kryptovalutaområdet som helhet, slik at Kim Jong Un potensielt kan påløpe kryptovalutaer utenfor internasjonale sanksjoner..

Vi må vente og se hvilken konklusjon vi kan trekke ettersom flere detaljer om Youbit-hacket blir avslørt de neste dagene.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map