Paxos Gold Review: Tokenisert gull utstedt på Ethereum

Gull har vært en populær vare som en butikk med verdi siden tidenes morgen, men det har flere problemer.

Selv om det er vakkert når det brukes til smykker, og superblankt selv som en stein, er det ikke lett å flytte eller lagre i noen mengder, og det er veldig vanskelig å dele inn i mindre enheter. Faktisk handler det meste av gullhandelen som skjer på børser, med derivater uten at noe faktisk fysisk gull noen gang skifter hender.

Med utviklingen av blockchain-teknologi bestemte noen fremtidsrettede folk at å gjøre gull til en digital ressurs ville være en god idé. Paxos var et av selskapene som digitaliserte gull på blockchain. La oss se hvordan de gjorde det, og hvordan deres Paxos Gold (PAXG) -token fungerer som en blockchain-ressurs.

Hvem er Paxos?

Paxos ble grunnlagt i 2012 som et privateid selskap som jobber med å gjenoppbygge infrastrukturen for finans på en desentralisert måte. Som nettstedet deres proklamerer, vil de “gjøre det mulig å flytte alle eiendeler hvor som helst, umiddelbart – og derfor demokratisere tilgangen til en ny, global, friksjonsfri økonomi.” Og de oppnår dette ved å digitalisere eiendeler, inkludert gull.

Paxos-logo

Paxos gjør det mulig “å flytte eiendeler hvor som helst, umiddelbart.” Bilde via Paxos.com

Etter å ha lansert itBit-kryptokursutvekslingen i Singapore kort tid etter opprettelsen av selskapet, ble de tildelt et tillitscharter med begrenset formål av New York State Department of Financial Services, noe som gjorde dem til det første selskapet godkjent og regulert for å tilby kryptoprodukter og tjenester. Rett etter det ble de regulerte kvalifiserte depotmestere, slik at de kunne forgrene seg fra stallmynter til digitalt gull.

Hva er Paxos Gold (PAXG)?

Paxos Gold ble opprettet som et ERC-20-token på Ethereum blockchain, og med det ønsker Paxos å løse de grunnleggende problemene med fysisk gull og de tradisjonelle gullmarkedene. Nemlig at investorer i det tradisjonelle markedet ikke har tilgang til et gullprodukt av høy kvalitet som er lett å kjøpe, transportere, lagre og handle.

I de tradisjonelle markedene kan investorer absolutt kjøpe så mye fysisk eller tildelt gull som de vil, men sammen med kjøpet kommer den høye risikoen for fysisk gull. Denne risikoen skyldes størrelsen og vekten eller større gullstenger, kostnadene ved å lagre den trygt, manglende evne til å dele den i mindre enheter enkelt, og det faktum at fordi den kan være vanskelig å transportere, kan den også være vanskelig å selge, handel, eller bruk.

Hvorfor Pax Gold

Pax Gold har mange fordeler mot alternativer. Bilde via Paxos.com

Alternativet er å handle på ikke-tildelte gullfutures, CFD-er eller ETF-er. Dette er bare derivater, uten støtte fra noe fysisk gull i det hele tatt. Ingen av dem involverer faktisk eierskap av gull. Snarere er det lite mer enn spekulasjoner om den skiftende prisen på gull uten noe fysisk gull for å sikkerhetskopiere noen av eiendelene. Det gjør det enkelt å handle, men det er ingen verdiverdier involvert.

Hvordan fungerer Paxos Gold?

Paxos bruker blockchain-teknologi for å forbedre distribusjon, lagring og eierskap av gull. Fordi PAXG er en blockchain-ressurs, er den desentralisert, uforanderlig og svært motstandsdyktig mot ondsinnede angrep eller tyveri. Paxos Gold er like bra som gull, men uten problemer med lagring, transport og risiko for tyveri.

PAXG-token er et ERC-20-token i skrivende stund, men hvitt papir spesifiserer ikke at denne plattformen er nødvendig, og Paxos kan gi PAXG ut på en annen plattform i fremtiden.

PAX Gold eiendelen er fullt regulert av New York State Department of Financial Services (NYSDFS). Det er ikke noe allokert gull inkludert i PAXG-underlaget, i stedet er det full-collateralized av fysisk gull i forholdet mellom en troy unse (omtrent 31 gram) av en gullstang som oppfyller London Good Delivery-standarden, til ett PAXG-token.

Pax Gold

Det fineste fysiske gullet på blockchain – PAX Gold (PAXG). Bilde via Paxos.com

Dette gir flere fordeler, for eksempel muligheten til å enkelt dele token i mindre enheter. Det unngår også lagringsgebyrene som normalt er forbundet med fysisk gull, samt problemene med transport, levering og handel.

Registrering av gullet som støtter tokenet overføres til tokenholderen, og det er mulig å besøke Paxos nettsted, skriv inn Ethereum-adressen som inneholder PAXG-token, og se serienummer, vekting og renhet til linjen som er knyttet til token.

Paxos Gold Allocation Lookup Tool

Se serienummeret, vektingen og renheten til linjen tilknyttet PAXG-tokenet. Bilde via Paxos.com

Oppslagsverktøyet fungerer bare for PAXG holdt i kjeden i private lommebøker, ikke for tokens som holdes i utvekslingslommebøker. Brukere som har PAXG i en Paxos-konto, kan alltid logge på for å se tildelingsrapporten og se alle de samme detaljene og mer.

Hvorfor bruke Paxos Gold?

Paxos er best kjent for sin stablecoin kalt Paxos Standard, som er en full-collateralized US dollar stablecoin. Som ble lansert i september 2018. Bare ett år senere i september 2019 lanserte Paxos Paxos Gold (PAXG), en digital sikkerhetsfordel som representerer en fin troy unse av en London Good Delivery gullstang.

Disse stolpene lagres sikkert i profesjonelle hvelv, og alle som eier PAXG har rettigheter til en tilsvarende mengde av det fysiske gullet. Fordi PAXG er en direkte representasjon av fysisk gull, er verdien også knyttet til den faktiske prisen på gull i sanntid på spotmarkedene..

Fordeler med Paxos Gold

Se på alle fordelene med digitalt gull. Bilde via Paxos.com

Ved å bruke Paxos Gold-brukere får fordelen av fysisk gulleierskap, uten ulemper ved lagring og transport. I stedet kan de dra nytte av mobiliteten og hastigheten på overføringen som følger med digitale eiendeler. PAXG-tokens er gjort ekstremt fleksible, og brukere kan konvertere tokens til fiat-valuta raskt og enkelt, eller de kan velge å konvertere tokens til tildelt og ikke-tildelt gull hvis de ønsker det, like raskt og enkelt. I motsetning til futuresgullmarkedet, bærer Paxos Gold digitale tokens ingen oppgjørsrisiko.

Tildelt gull vs. Ufordelt gull

Vi har nevnt tildelt gull og ikke tildelt gull flere ganger i dette stykket, så jeg trodde det ville være fornuftig å ta et øyeblikk for å forklare hva disse konseptene refererer til i gullhandel.

Fra et eierperspektiv er det sannsynligvis best å ha faktisk fysisk besittelse av gull du kjøper. På den måten vet du at det er ditt og hvor det er til enhver tid. Du kan ta på den, flytte den rundt og selge den som du vil. Men gull er klumpete, og lagring av det selv medfører risiko for tyveri.

Brin

Tildelt gull på lager. Bilde via Goldiraguide.org

På grunn av problemene knyttet til fysisk lagring av gull, er de fleste investorer glade for å betale noen andre for å lagre gullet sitt, og de gjør dette gjennom enten tildelte eller ikke-tildelte kontoer.

På en tildelt konto vil firmaet du kjøper gullet fra, bruke investeringen din til å kjøpe og lagre fysisk gull. Kjøperen er fortsatt lovlig eieren av dette gullet. Dette er metoden Paxos bruker for å støtte Paxos Gold-token.

Ufordelt gull er annerledes ved at selskapet du kjøper gullet fra, ikke bruker pengene dine til å kjøpe fysisk gull. I stedet bruker de ofte kapitalen til andre investeringer, men de lover å levere gull til deg hvis du ber om det, eller å returnere fiat-valuta til deg når du er klar til å selge. Ufordelte kontoer er vanligvis billigere når det gjelder gebyrer fordi de ikke betaler for transport eller lagring av fysisk gull.

Tildelt mot ikke-tildelt gull

Forskjellen er tydelig. Bilde via Youtube.com

Ulempen er at ikke-allokert gull er mer risikabelt som en investering. Hvis gullleverandøren går konkurs, venter ikke noe gull på å bli levert til deg. Alt du har er en IOU for gull eller tilsvarende kontanter, og du vil være heldig som noen gang ser det.

Når du kjøper tildelte gull- eller Paxos Gold-tokens, er du den juridiske eieren av gullet, og selskapet holder gullet ditt for deg på et sikkert sted. Selv om selskapet går konkurs, kan du kreve gullet ditt. Dette gjør tildelt gull tryggere enn enten ikke allokert gull eller til og med fysisk å eie gullet selv.

Hvor kan jeg kjøpe Paxos Gold

Da Paxos Gold først ble lansert, var det eneste stedet å kjøpe PAXG-tokens gjennom portalen på Paxos-nettstedet ved å opprette en konto, eller gjennom itBit-børsen som eies av Paxos. Siden den gang har Paxos Gold vokst voldsomt, og det er nå det 122. største altcoin etter markedsverdi, med en markedsverdi på over $ 76 millioner og daglige handelsvolumer godt over $ 1 million..

PAXG Coinmarketcap.com statistikk

PAXG som sett på Coinmarketcap.com

På grunn av den veksten kan du nå kjøpe PAXG på en rekke børser, inkludert Kraken, HitBTC, Binance og BitZ. Du kan også kjøpe tokens og PAXG futures på FTX-børsen.

Tjener med Paxos Gold

Med desentralisert økonomi som vokser så raskt, gir Paxos Gold nå gullinvestorer muligheten til å gjøre noe de aldri kunne gjort med fysisk gull – tjene interesse. Gull som eiendel har lenge vært ansett som en avkastningsfri aktivaklasse, og det er derfor det er så følsomt for renteendringer. Med Paxos Gold er det nå mulig å tjene renter på gullbeholdninger.

Det er allerede flere DeFi-plattformer som betaler renter på dine PAXG-beholdninger. En av de første var Nexo, en ledende regulert finansinstitusjon for digitale eiendeler. Nexo kjøpte PAXG til en verdi av 5 millioner dollar like etter at token ble lansert, og har tilbudt utlån og rentebetalinger på sparte PAXG siden.

Fra og med desember 2020 kan brukere sette inn PAXG på Nexo.io og tjen opptil 8% APY. De tillater også PAXG-innehavere å bruke tokens som sikkerhet for en kredittgrense. For hver 0,7818 kan PAXG-brukere låne $ 1000.

Nexo Paxos Gold Deposit

Sett inn ditt digitale gull for å tjene renter. Bilde via Nexo.io

Et annet alternativ for å tjene med Paxos Gold er med Crypto.com. Denne plattformen tilbyr opptil 6,5% APY på innskudd PAXG. I tillegg tilbyr Crypto.com et debetkort som kan lastes med amerikanske dollar konvertert fra PAXG som holdes hos dem. Det kan være den enkleste måten å bruke gull du finner.

Et tredje alternativ for å tjene renter med PAXG er gjennom BlockFi, hvor du tjener 5% APY på innskudd. BlockFi tilbyr også lån basert på PAXG som sikkerhet. For hver $ 1.000 som lånes, må brukeren sette inn 1,09 PAXG som sikkerhet.

Fremtiden for PAXG

I begynnelsen av november 2020 kunngjorde Paxos at de ville integrere seg med betalingsleverandøren Paypal for å tilby kryptovaluta- og kryptokurrencybetalinger til betalingsleverandørklientene. Så langt er ikke Paxos Gold på listen over mynter som støttes, men Paxos-grunnlegger og administrerende direktør Charles Cascarilla har antydet at PAXG kan støttes i fremtiden.

Paxos & amp; PayPal

Paxos og Paypal har gått sammen. Bilde via Paxos.com

Paypal har en brukerbase på over 300 millioner mennesker over hele verden, og å gi dem tilgang til digitalt gull kan skape en eksplosjon i etterspørselen etter Paxos Gold. Cascarilla sa i en samtale i forrige måned at innen midten av 2022 kan det være hundrevis av millioner, eller potensielt milliarder mennesker over hele verden med tilgang til Paxos-versjonen av digitalt gull..

Han nevnte ikke spesifikt Paxos ’integrering med Paypal, men det må nesten være en del av den enorme veksten for PAXG-token som blir projisert av Cascarilla.

Konklusjon

Digital gull er en idé som gir mye mening. Det unngår problemene som har vært forbundet med kjøp, beholdning og handel med fysisk gull. Det skaper til og med muligheten til å generere interesse for det som alltid har vært en avkastningsfri eiendel. Med Paxos Gold har teamet på Paxos skapt et digitalt aktivum for fremtiden.

Så langt er bare 75 millioner dollar i gull digitalisert av Paxos, men gull sies å være et marked på 7,3 billioner dollar. Det gir massivt rom for vekst i rommet.

Den virkelige hindringen på dette punktet er blockchain adopsjon. Når folk blir mer komfortable med å bruke blockchain-eiendeler generelt, vil det være et logisk sprang for dem å bruke digitalt gull i stedet for fysisk gull. Tross alt er digitalt gull langt mer bærbart, flytende, praktisk, og det kan til og med brukes til å generere rentebetalinger.

Integrasjonen med Paypal burde gi Paxos et løft, og kunne betydelig fremme bevegelsen mot digitale eiendeler som brukes av vanlige mennesker til alle slags formål – inkludert å investere i gull.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me