PayPal dykker ned i Crypto: Hva dette betyr for økosystemet

Kryptomarkedene har gode nyheter å feire, med kunngjøring 21. oktober at online betalingsgiganten PayPal skal begynne å støtte bruken av flere kryptovalutaer i hele sitt globale nettverk.

PayPal-kunder vil kunne bruke kontoene sine til å kjøpe, selge og holde krypto og deretter bruke disse midlene til å betale noen av de nåværende 26 millioner selgerne over hele nettverket. Tjenesten skal være allment tilgjengelig tidlig i 2021.

PayPal-brukernes krypto blir konvertert til fiat for å betale selgere, så det vil ikke være behov for selgere å registrere seg for eller godkjenne tjenesten. I sin pressemelding uttalte PayPal at transaksjoner som involverer krypto ville ha:

verdisikkerhet og ingen ekstra avgifter. PayPal-selgere har ingen ekstra integrasjoner eller gebyrer, siden alle transaksjoner blir avgjort med fiat-valuta til gjeldende PayPal-priser

De støttede kryptovalutaene vil være Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Bitcoin Cash, med PayPal som antyder at mer kan legges til i fremtiden. Brukere vil være i stand til å overføre dem gjennom sine digitale PayPal-lommebøker, som også vil gi markedsinformasjon i sanntid, samt pedagogisk innhold for de som er nye i kryptorommet..

Kunngjøringen bidro til å presse prisen på BTC forbi $ 13 000, med markedet som helhet registrert en sterk økning.

Det fine utskriften

PayPal har inngått et samarbeid med Paxos Standard for å bringe sine kryptotjenester til amerikanske kunder, selv om de ikke sier om andre plattformer vil bli vervet for å tilby handel og forvaringstjenester i andre deler av verden. Paxos er en veletablert kryptovokter og tilbyr allerede en lignende tjeneste for utfordrerbanken Revolut.

PayPal Bitcoin

Nye penger møter gamle penger. Bilde via Shutterstock

Det er verdt å påpeke tjenestens varetekt her. PayPal vil holde nøklene (gjennom Paxos) til kryptoen på plattformen, og brukerne vil ikke kunne flytte krypto fra PayPal-appen til andre lommebøker de måtte ha. PayPal vil selv håndtere risikoen fra eventuelle prissvingninger og sikre at selgere mottar de riktige betalingene i sine opprinnelige valutaer.

Utrullingen av tjenesten starter i USA før den utvides til resten av verden. PayPal datterselskaper som Venmo (en betalingstjeneste populær i USA) vil også være inkludert.

Gjør det etter boken

PayPal har tydeligvis jobbet med dette trinnet i noen tid, og det er noen interessante detaljer og spennende mulige konsekvenser i selskapets kunngjøring.

PayPal’s rekkevidde og vekst betydde at det neppe var sannsynlig å kutte hjørner når det gjaldt å få den nødvendige reguleringen på plass før den gikk inn i krypto. Som et resultat har den sikret en unik avtale med New York State Department of Financial Services (NYDFS) i form av den aller første betingede ‘Bitlicence’ for å tillate den å tilby kryptovaluta-tjenester til sine brukere.

Paxos PayPal

Bilde via Paxos

Denne betingede Bitlicence forplikter PayPal til å tilby de pedagogiske tjenestene som er nevnt ovenfor og å gi klar informasjon om risikoen ved handel med krypto. Det hjelper også med å forklare partnerskapet med Paxos, som er fullstendig verifisert og regulert av NYDFS.

Å se PayPal samarbeide tett med NYDFS i denne forbindelse antyder at reguleringsmyndigheter er fast bestemt på å spille en sentral rolle i kryptos trekk mot mainstream. Vi kan nesten helt sikkert forvente å se og høre mer om Bitlicences de neste månedene og årene.

PayPal: En global styrke

Det er ingen overraskelse å se kryptomarkedene reagere positivt på nyhetene. PayPal er et av de største navnene i den online betalingssfæren, med nesten 350 millioner brukere over hele verden og milliarder av dollar i årlig inntekt. Den behandlet bare 222 milliarder dollar i andre kvartal 2020.

For mange av oss er PayPal en del av våre online liv og har hjulpet oss med å kjøpe og selge over internett i mange år. Selskapet startet livet i 1998 under navnet Confinity, før det fusjonerte med nettbankservicen X.com i 2000. På dette tidspunktet styrte to av techs største navn selskapet fremover, i form av Peter Thiel og ingen ringere enn en viss Elon Musk.

PayPal Ebay

En gigant kjøper en annen. Bilde via Shutterstock

I 2001 ble Confinity / X.com-partnerskapet omdøpt til PayPal, og selskapet ble børsnotert i 2002. I kjølvannet av den enormt vellykkede børsnoteringen ble det kjøpt opp av eBay for 1,5 milliarder dollar og ble raskt den dominerende betalingsleverandøren på plattformen..

I løpet av de påfølgende årene kjøpte den en rekke andre online betalingsprosjekter og ble et frittstående selskap etter å ha spilt av fra eBay i 2015. Det sitter for tiden komfortabelt inne i S&P 100 og opererer i mange territorier over hele kloden.

PayPal er imidlertid ikke først til kryptopartiet. Både Revolut og Jack Dorsey’s Torget tilbyr allerede lignende kryptotjenester, men PayPal har en tyngre innflytelse. Å få en spiller som dette til å delta i spillet er et stort skritt fremover for krypto og et tegn på at masseadopsjon har kommet betydelig nærmere.

Hva betyr farten for Crypto?

Prisen som PayPal-kunngjøringen forårsaket, sier alt. Kryptosamfunnet er generelt begeistret for nyhetene og med rette. Mens krypto får grep og popularitet hele tiden, er det fortsatt en vei fra å bli mainstream. Det er mennesker over hele verden som forblir uoverbeviste, ikke imponert eller rett og slett uvitende om dets eksistens og potensiale.

Dette må endres hvis krypto ønsker å fortsette på sin oppadgående bane og nå de høyder fortalerne mener at den er i stand til å nå. Den hellige gral for masseadopsjon er fortsatt langt unna.

Adopsjon av krypto

Spurring Global Adoption.

For mange av disse ikke-troende vil nyheten om at PayPal støtter kryptos fremtidige suksess være en rungende tillitserklæring i teknologien. PayPal er veletablert, gjenkjennelig og pålitelig av millioner.

Verden har sett tusenvis av fintech-selskaper vokse opp siden slutten av 90-tallet, og sektoren vokser fortsatt så raskt som den noen gang har gjort. Nesten alle disse lover å revolusjonere måten vi bruker, tjener, holder eller ser på penger på, og bare noen få utvalgte som faktisk gjør godt på disse løftene.

PayPal kan legitimt hevde å ha hatt varig innvirkning, og det har vist at det fremdeles utvikler seg for å møte fremtidens behov. Det er en unshowy tjeneste, en som vanligvis kjører stille i bakgrunnen, men for mange av oss er det vanskelig å forestille seg å klare seg uten. Adopsjonen av kryptovaluta er et viktig skritt.

En lang tid fremover

Onsdagens kunngjøring markerer et bemerkelsesverdig skifte i selskapets holdning til krypto. PayPal har ikke alltid sett Bitcoin og dens etterkommere så gunstig. Så sent som i 2018 var Dan Schulman selv bearish og sa i en intervju at:

Jeg tror akkurat nå, og vi ser dette kanskje mer enn noensinne, volatiliteten i kryptovalutaen gjør det faktisk uegnet å være en ekte valuta som detaljister kan akseptere

I 2014 PayPal tok skritt for å slå ned på handelsmenn som selger Bitcoin og Bitcoin-relaterte produkter på plattformen. Flyttingen ble tolket av mange som et svar på peer-to-peer-transaksjoner som truet PayPals gebyrstruktur og forretningsmodell.

Dan Schulman PayPal

Dan Schulman, administrerende direktør i PayPal. Bilde via Wikipedia

Bevegelser som dette kan kombineres med Schulmans kommentarer i 2018 for å tegne et bilde av et selskap institusjonelt fiendtlig overfor Bitcoin og kryptovalutaer generelt. Selv om det ikke er helt overraskende at et selskap som PayPal skal være skeptisk til krypto og dets forstyrrende potensial, tyder bevisene på at dette ikke var hele historien.

I 2013 kjøpte PayPal Braintree, en betalingsgateway basert i Chicago som gir e-handelsselskaper mobil- og nettbetalingssystemer. Gitt Braintrees interesse for Bitcoin og grepene de gjorde for å integrere den med sin egen plattform, ble PayPals oppkjøp på 800 millioner dollar fakturert av Braintrees administrerende direktør som “et trekk for å omfavne Bitcoin”.

Dette ble fulgt i 2014 av kunngjøring av et partnerskap mellom PayPal og tre av de største navnene innen Bitcoin-betalingsbehandling: BitPay, Coinbase og GoCoin. PayPal siterte det faktum at alle tre selskapene beskyttet kunder mot risikoen ved å handle med krypto som en av hovedårsakene til å signere avtalen. Scott Ellison, PayPals seniordirektør for bedriftsstrategi, fortsatte å si at:

PayPal har alltid tatt imot innovasjon, men alltid på måter som gjør betalinger tryggere og mer pålitelige for våre kunder. Vår tilnærming til Bitcoin er ikke annerledes. Derfor fortsetter vi gradvis, støtter Bitcoin på noen måter i dag og holder på med andre måter til vi ser hvordan ting utvikler seg

For alle sine tilsynelatende betenkeligheter var det klart at PayPal ikke var forberedt på å lene seg tilbake og avskrive Bitcoin. Mens Schulman forble uoverbevist, var andre styremedlemmer som Wences Casares var mer bullish om potensialet, og selskapet fortsatte arbeidet bak kulissene med mulig fremtidig adopsjon.

Facebook Vekten

PayPal dropper Libra for Bitcoin

I 2019 så PayPal ut til å avkjøles igjen på krypto, da den trakk seg ut av Facebook Vekten prosjekt, med henvisning til mulig regulering av stablecoin. Det kan også ha vært bekymret for mulig overlapping mellom de to plattformene.

Imidlertid begynte PayPal deretter å rekruttere flere blockchain-eksperter tidlig i 2020, et tegn på at krypto ennå ikke var utenfor bordet så langt som fremtiden var bekymret. Ryktene om et joint venture med Paxos begynte å sirkulere kort tid etter.

Alt dette bringer oss opp til onsdagens avsløringer. På mange måter er PayPals langvarige overveielser over kryptokurver et oppmuntrende sett med tegn. Dette er ikke en stor teknisk spiller som hopper på kryptovognen i et forsøk på å være relevant.

Selskapet har brukt tid og penger på å undersøke og evaluere rollen som kryptovalutaer sannsynligvis vil spille, og konkluderte med at det nå er på tide å bli involvert. Vi kan være rimelig sikre på at de riktige sikkerhetsforanstaltninger er blitt innført, og de riktige partnerne funnet for å sikre at PayPal-brukere høster fordelene av plattformens satsing på krypto.

Eyes on the Future

Alle som har mer enn interesse for krypto, har hørt mer og mer om konseptet med sentralbankens digitale valutaer (CBDC). Hvis du ikke er kjent med disse, kan du komme i gang med dem her. De er, som navnet antyder, digitale versjoner av nasjonale fiat-valutaer som en rekke sentralbanker over hele verden vurderer å innføre i nær fremtid.

Sentralbankens digitale valutaer

Sentralbankens digitale valutaer. Bilde via Shutterstock

Konseptet med CBDCs har i stor grad vokst opp som svar på veksten av krypto siden 2008 og viser i hvilken grad finansverdenen er blitt tvunget til å legge merke til endringen som skjer under nesen. Mange i både kryptorommet og tradisjonelle økonomiske kretser mener nå at den utbredte innføringen av CBDC er et spørsmål om når ikke hvis.

Spennende er det hint om at denne visningen ser ut til å være delt av de på PayPal. Inneholdt i kunngjøringen om overgangen til krypto er en erkjennelse av at selskapet de siste årene har økt fokus og ressurser på å utforske neste generasjon av digitale finansielle tjenester og forbedringer av digital handel..

Oppkjøp av kryptovaluta og blockchain-fokuserte selskaper som TRM Labs og Cambridge Blockchain understreker PayPals forpliktelse til veksten i disse sektorene og foreslår at det vil være i forkant av endringen. PayPal sier at det ‘har til hensikt å jobbe hånd i hånd med regulatorer, myndigheter og sentralbanker i denne søken.

PayPal-anskaffelsesmål

TRM og Cambridge Blockchain kan være mål

Å høre et selskap av PayPals størrelse og innflytelse tilpasse seg de finansielle myndighetene mens de fremmer utvidelsen til kryptovaluta, er å få en følelse av at de to kulene beveger seg nærmere hverandre. Omtalen av sentralbanker er spesielt iøynefallende, da det antyder at PayPal mener at de kommer til å nå lenger inn i det digitale valutaøkosystemet.

Dan Schulman, administrerende direktør i PayPal, mener absolutt det. ”Skiftet til digitale former for valutaer er uunngåelig,” sier han, “og medfører klare fordeler når det gjelder økonomisk inkludering og tilgang; effektivitet, hastighet og motstandskraft i betalingssystemet; og muligheten for regjeringer til å utbetale midler raskt til borgerne. ”

Hva folk sier

PayPal-kunngjøringen har ikke blitt møtt med universell godkjenning av kryptosamfunnet. Noen har vært raske med å påpeke forvaringselementet i tjenesten, som hindrer brukere i å trekke myntene sine til andre lommebøker. Ropet om ‘ikke nøklene dine, ikke kryptoen din’ har vært ekko rundt mange kryptoforum siden onsdag.

Ripple CEO Brad Garlinghouse er en slik skeptiker, som tempererte sin innbydelse av initiativet ved å si at det var “skuffende” å se “noen grunnleggende prinsipper / fordeler med krypto blir forkastet.” Han siterte også “regulatorisk usikkerhet” som en potensiell hindring for full utrulling.

Garlinghouse PayPal

Bilde via Twitter

Andre stilte spørsmålstegn ved anken til tjenesten til de som ikke allerede er involvert i krypto. I en tale til BBC sa forfatteren David Gerard at, “Jeg forventer ikke mye av et marked for dette utover eksisterende kryptoholdere … Jeg er forbløffet over at PayPal vil tilby dette, og det er ikke klart hva de prøver å gjøre her . ”

Likevel er det mange som har ønsket kunngjøringen velkommen og hyllet den som et stort skritt fremover for krypto. Mike Novogratz, milliardærgründeren til Galaxy Digital, var veldig fornøyd og hyllet kunngjøringen som “årets største nyhet i krypto”, og forutsi at bankene snart ville følge etter. Erik Voorhees fra ShapeShift var mer lakonisk og tvitret “PayPal! Endelig!” da han hørte nyheten.

Mike Novogratz PayPal

Bilde via Twitter

Som alltid er konsensus vanskelig å finne, med meninger som er delte om PayPal’s beslutning er god, dårlig eller likegyldig for fremtiden for krypto. For noen går det ikke langt nok, mens andre ser det som et stort sprang fremover. Sannheten – som alltid – er sannsynligvis et sted i mellom, selv om det er vanskelig å tro at PayPal’s beslutning vil gjøre noe annet enn å gi krypto et skudd i armen.

Konklusjon: PayPalCoin?

Denne kontroversielle satsingen i kryptovannet kaster opp et spørsmål til PayPal’s fremtid. Helt siden den trakk seg ut av Libra Association, har det vært spekulasjon at selskapet kanskje planlegger å lansere sitt eget token i en ikke altfor fjern fremtid.

Schulmans tro på uunngåelsen av at digitale valutaer blir mainstream, antyder at ideen i det minste er under behandling i PayPal HQ. Det ville absolutt markere en fullstendig omvendelse fra PayPal sin posisjon på kryptovaluta for bare noen få år siden, og ville gi ytterligere bølger i kryptovannet..

Det er sannsynlig at PayPal vil vente med å se hvor vellykket den nåværende kryptosatsingen er før han forplikter seg til en slik forpliktelse. Men tegnene er rundt oss: crypto vinner over tvilerne, inkludert noen av de største og mektigste selskapene og enkeltpersoner der ute.

CBDC ser mer sannsynlig ut for dagen, mens nye kryptoprosjekter og -tjenester vokser fram som California-brann. Fremtiden blir skrevet for øynene våre.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me