Perlin anmeldelse: Leaderless Blockchain, lynraske transaksjoner

Perlin (PERL) er det neste høyprofilerte tilbudet som er planlagt å finne sted på Binance Exchange – og det genererer allerede ganske mye interesse.

Prosjektet hevder å være helt “Leaderless” og er fokusert på å utvikle en blockchain med høy gjennomstrømning. Dette er mer enn bare en pipedrøm, ettersom de allerede har hatt ganske stor suksess i sin første testfase.

Imidlertid bør du virkelig vurdere det?

I denne Perlin-gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite om prosjektet. Jeg vil også se på utsiktene for PERL-token og hva jeg skal se etter.

Hva er Perlin?

De Perlin-prosjektet begynte i 2018 og har raskt utviklet seg til det punktet hvor den har over 30 000 transaksjoner per sekund i sin Directed Acyclic Graph (DAG) -baserte Leaderless Proof of Stake (LPoS) blockchain.

Perlin TPS

Første testresultater på Perlin

Prosjektet vil snart lansere sitt første utvekslingstilbud (IEO) på Binance Launchpad, noe som gjør det til det 8. Launchpad IEO. I tillegg til den underliggende blockchain og IEO, lanserer Perlin også et desentraliserende databehandlingslag de kaller Perlin Network, som vil fungere som en markedsplass for utveksling av databehandlingsressurser.

Kombinasjonen av hastighet og databehandlingsmarkedet er ideelt for Perlin, som blir spioneringen som en løsning på dApp-utvikling for de prosjektene som krever store mengder databehandlingsressurser.

Perlins Value Proposition

Perlins DAG-baserte desentraliserte reskontro er for tiden i sin testnettfase, kalt Wavelet. Den bruker både sladder og spørring, samt et overleggsnettverk.

Alt dette fører til en familie av konsensusmekanismer som gir oss et delvis synkront nettverk fra problematikere som prøver å bringe konsistensen og fluiditeten i nettverket i fare.

Perlin Wavelet

Fordeler med Wavelet. Bilde via Perlin blogg

En av brukssakene som er fremsatt for Perlin er som en smart kontraktprotokoll, og den utnytter WebAssembly for å gjøre sine smarte kontrakter raske og enkle å bruke. Den aller første implementeringen vil være i distribuert databehandling gjennom Perlin Network.

Dette er en distribuert databehandlingsplattform som ble bygget på toppen av Perlins DAG. Det vil gjøre underutnyttede databehandlingsressurser til varer som kan kombineres til parallelle batcher av datakraft. Dette kan være nyttig for prosjekter som trenger å analysere store data, eller for kunstig intelligens og maskinlæringsoppgaver som er beregningsintensive.

Plattformen ble opprettet med tre hovedkomponenter. Dette er den egenreviserte distribuerte hovedboken, kryptografisk bevis på beregningsressurser og et rammeverk for svært parallell blind databehandling.

Perlin-nettverket er unikt blant plattformer som ønsker å samle datakraft ved at det vil kunne bruke grunnleggende kilder som smarttelefoner og spillkonsoller, samt kraftigere datamaskiner og servere. Ressursene som blir gitt av hver deltaker blir kvantifisert gjennom en kryptografisk hashfunksjon.

Perlin Wavelet Testnet

Brukergrensesnitt for Wavelet i Testnet. Bilde via Perlin Wavenet

Denne hashfunksjonen er nødvendig for å gjøre datanettverket pålitelig. Ressursleverandørene vil gi bevis på ressursene de har tilgjengelig før de tilbyr det til kundene, og dette oppnås på Perlin-nettverket gjennom en mekanisme som kalles bevis for beregning av tilgjengelighet.

Ved å kvantifisere ressursene som blir gjort tilgjengelig på nettverket, vil kundene kunne kjøpe nøyaktig de ressursene de trenger, omtrent som sentraliserte skynettverk som Amazons AWS EC2.

Tillegget til et desentralisert token er ment å hjelpe til med å markedsføre databehandlingsressurser og å hjelpe til med å balansere globalt tilbud og etterspørsel etter dataressurser.

PERL-tegnet

Det opprinnelige token til Perlin Network er kjent som PERLer, og de brukes til å lette overføring av verdi på nettverket og til å betale for tjenester. Alle som ønsker å få tilgang til beregningsressursene på Perlin Network, må bruke PERL-er.

Kunder som kjøper ressurser vil registrere seg og legge til et fast utvalg av PERL-er som en gruvebelønning for de som kjører oppgavene. Tokens vil også bli utbetalt som en belønning for transaksjonsvalidatorer på blockchain.

Opprinnelig blir PERL utgitt som et ERC-20-token, men det vil gå over til et native token når Perlin-nettet er lansert.

Team, rådgivere & Investorer

Perlin-teamet har vokst raskt det siste året og består nå av totalt 19 medlemmer, hvorav de fleste er enten blockchain-utviklere eller webutviklere. Kjernen i prosjektet er imidlertid de tre grunnleggerne; Dorjee Sun, Kenta Iwasaki og Ajay Prakash.

Dorjee Sun er grunnlegger av Perlin og fungerer som prosjektleder for utviklingsarbeidet. Han er en serieentreprenør og er mest kjent for å grunnlegge Carbon Conservation, som er involvert i megling av karbonkredittavtaler og anses å være ansvarlig for å spare store deler av regnskog. Som gründer har han vellykket solgt fire selskaper han grunnla.

Kenta Iwasaki er et andre grunnlegger av Perlin og fungerer som CTO for prosjektet. Han har lang erfaring både som programvareutvikler og som grunnlegger av nyetableringer. Hovedtyngden av hans erfaring kommer fra maskinlæring og utvikling av distribuerte systemer.

Perlin grunnleggere

Perlin grunnleggere. Bilder via Linkedin & kryptotider

Han har tidligere jobbet som kunstig intelligensforsker i Naver og var også grunnlegger av selskapet Dranithix, som lager internettmarkedsføringssystemer som er optimalisert ved hjelp av maskinlæring og sanntidsanalyse..

Ajay Prakash er den siste grunnleggeren av Perlin og fungerer som produktleder for prosjektet. Han er en annen serieentreprenør som har startet åtte forskjellige selskaper som har samlet inn mer enn $ 50 millioner i finansiering. Ajays rolle er ekspert på design av produktarkitektur og produktadministrasjon, og designer banebrytende teknologi som brukes av store selskaper og forbrukere..

På rådgiversiden har Perlin også et ganske stjernespekket basseng av hjerner å trykke på. Disse inkluderer slike som Michael Arrington (Grunnlegger av TechCrunch), Igor Lukšić (Tidligere statsminister i Montenegro) og Vincent Zhou (partner i FBG Capital) blant andre.

Det er også en lang liste over investorer som har privatfinansiert Perlin det siste året. Noen av deres mest bemerkelsesverdige støttespillere inkluderer slike som Bitmain, FBG Capital, Global Brain og over 70 andre VC, blockchain-fond og andre selskaper. Dette viser at institusjonelle investorer ser et stort potensiale i prosjektet.

Perlin utvikling

Noe som jeg ønsket å berøre var mengden utvikling som har skjedd på Perlin. Dette er en god indikasjon på hvor mye arbeid som blir gjort bak kulissene.

Hvis vi skulle ta en titt på deres offentlig GitHub vi kunne se hvor mye kodeaktivitet som foregår. Nedenfor er de totale forpliktelsene til de tre mest aktive festede repoer.

Perlin GitHub

Kode forplikter seg til å velge repoer de siste 12 månedene

Som du ser er det omfattende aktivitet her. Det er også verdt å påpeke at det er ytterligere 16 andre arkiver som har varierende nivåer av kodingsaktivitet. Det er også noen private arkiver som ikke er utgitt ennå.

Dette er ganske imponerende, og sammenlignet med andre prosjekter har det betydelig mer aktivitet. Dette er til og med for de prosjektene som har eksistert i over 2 år og hadde multimillion dollar ICO.

Prosjektet har ikke publisert en teknisk tidslinje, men de slipper jevnlige blogginnlegg som beskriver utviklingen deres. Jeg oppfordrer deg til å holde øye med deres offisiell blogg.

Perlin IEO på Binance Launchpad

7. august 2019, Binance kunngjorde at Perlin ville være det åttende innledende byttetilbudet (IEO) som er oppført på Launchpad-plattformen. IEO følger et lotteri- og airdrop-format, og BNB-saldoer blir registrert fra og med 9. august 2019 og varer i 15 dager. Beregningen for lotteriposter bruker metoden Daily Average BNB Balance.

Det vil være 13.400 vinnende lodd, og hver lotterivinner vil motta $ 500 i PERL-tokens eller 6 457,45 PERL. Det fungerer til en pris på $ 0,07743 per PERL.

Perlin Binance lotteri

Loddetidslinje for Perlin. Bilde via Binance Launchpad

Airdrop vil skje etter at lotteriet er fullført og vil distribuere 3 874 500 PERL blant brukerne som har lodd som ikke var vinnere.

Beløpet som ble droppet til hver deltaker som ikke har en vinnende billett, blir beregnet som = (Antall ikke-vinnende billetter som hver ikke-vinnende deltaker har / Totalt antall ikke-vinnende billetter på tvers av alle ikke-vinnende deltakere) x Total Airdrop Basseng. Vær oppmerksom på at de som har en vinnende billett ikke vil være kvalifisert for airdrop.

Eksempel: Bruker A hevdet 5 billetter, men hadde ingen vinnerbillett. Den totale mengden billetter på tvers av alle brukere som ikke hadde en vinnende billett, er 500.000 billetter. I dette scenariet vil bruker A motta en airdrop på 38,745 PERL (5/500 000 x 3 874 500 PERL).

Styrker og muligheter

Wavelet-konsensusmekanismen som ble introdusert av Perlin, har langt overgått den forrige skredmekanismen og har vist seg å levere 31 240 betalingstransaksjoner per sekund ved hjelp av 240 digitale havnoder. Den leverer også 2-4 sekunders sluttferdighet på opptil millioner noder, noe som garanterer at transaksjoner er bestilt, konsekvent og replikert.

Implementeringen av Wavelet har skapt en åpen, tillatelsesfri og lederløs blockchain. Dette er absolutt null tillit der noder blir insentivisert gjennom virtuelle belønninger for kontinuerlig å beskytte og validere nettverket.

Dette er den perfekte implementeringen for å føre til en superdatamaskin med millioner av noder bygget av individuelle enheter som er distribuert globalt. Denne brukssaken representerer bare ett av de mange nye scenariene som protokollen kan distribueres for.

Mens det bygges flere desentraliserte databehandlingsplattformer, tilbyr Perlin seg selv som en best i rasen med en overbevisende visjon. Nettverket selv introduserer noe spesielt for forbrukerne i muligheten for dem å angi nivået på CPU og RAM som trengs for å fullføre oppgaven.

Perlin Network Stats

Nettverksstatistikk på Perlin

Dette er den samme typen betegnelse som kan gjøres på dagens skybaserte sentraliserte systemer som Microsoft Azure og Amazon AWS EC2. Fordi Perlin kvantifiserer brukerressurser i en kryptografisk hash-funksjon, er det mulig å inkludere denne funksjonen.

Og fordi den unike familien av konsensusmekanismer gjør at plattformen kan nå over 30 000 TPS og 2-4 sekunders finalitet, leverer Perlin Network ytelse som ligner på de nåværende sentraliserte skybaserte plattformene.

Etter hvert som behovet for datakraft øker, lover Perlin Network forbrukerne en alternativ løsning som kan gi datakraft som er både desentralisert og billigere enn dagens tilbud..

Dette vil gi mer enn bare bedriftsbrukere tilgang til enorm datakraft. Det vil bety at startups, forskere og småskalautviklere alle vil ha tilgang til rimelig storskala databehandling.

Svakheter og trusler

Kryptosfæren inneholder et stort antall DAG-baserte prosjekter og et stort antall distribuerte databehandlingsprosjekter, og det er noen av hvert som er foran Perlin i utvikling. Hvilke prosjekter som til slutt finner masseadopsjon, avhenger ikke bare av kvaliteten på løsningen, men også av løsbarhetens salgbarhet, samt den økonomiske appellen.

Når vi ser på distribuerte databehandlingsplattformer, kan Perlin holde sitt mot konkurrentene. En mangel det vil være nødt til å overvinne er tiltrekningen av en levende base av gruvearbeidere. Uten stor adopsjon av gruvegruppen, kan det hende Perlin ikke lykkes.

Mangelen på en mainnet på dette punktet er kanskje ikke ideell, men Perlin har som mål å frigjøre dette ikke lenge etter IEO. De har støtte fra noen store og mektige organisasjoner, som f.eks Internasjonalt handelskammer og Dubai handelskammer.

Konklusjon

Perlin ser ut til å være et veldig solid prosjekt, og det er sannsynlig at vi ikke har hørt mye om det fordi teamet har vært fokusert på markedsføring over hele Asia, spesielt i Kina.

Den banebrytende DAG-teknologien og den innovative Wavelet-konsensusmekanismen lover en desentralisert databehandlingsplattform i motsetning til alle andre som er utviklet for tiden. Med riktig trykk bør masseadopsjon være oppnåelig.

Det presset kan komme fra Perlins partnere, som allerede har en enorm rekkevidde globalt, og kan hjelpe Perlin med å se adopsjon fra et stort antall bedrifter uten behov for å presentere seg direkte for hver eneste.

Det enestående lederteamet er et annet positivt for Perlin, og med deres entreprenørånd som leder prosjektet, kan vi se at en blockchain endelig får masseadopsjon som hvert prosjekt har søkt..

Hvis du ønsker å holde deg oppdatert med prosjektet, kan du hoppe inn i kunngjøringene deres Telegram kanal. Og hvis du hadde spørsmål til teamet, har de et offisielt telegram gruppe også.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me