PIVX: Alt du trenger å vite om den nye personvernmynten

Personvern blir raskt en av de viktigste funksjonene for enhver ny blockchain-kryptovaluta. Selv de store motstanderne som bitcoin, Ethereum og Litecoin begynner å komme inn på personvernet..

IQ Option Trade kredittkort

En kryptovaluta tar en helt annen tilnærming til ikke bare personvern, men til mange aspekter av kryptovalutaøkonomi. I dag skal vi snakke om et av våre beste valg for 2018, PIVX.

PIVX: Grunnleggende

PIVX er en stadig mer populær kryptovaluta som gikk fra å være verdsatt på coinmarketcap.com med bare noen få øre hver til en nylig høyde på $ 15 hver. Prosjektet er svært unikt, siden det for øyeblikket er den eneste kryptovalutaen som tilbyr full personvern sammen med en konsensusmodell.

I tillegg til å tilby bevis på innsats, er systemet også avhengig av masternoder som tillater høye transaksjonshastigheter, personvernfunksjoner, og også en jevn måte for velstående investorer å tjene en vanlig inntekt. Ved 10 000 PIVX er prisen på en masternode sannsynligvis alt utenfor rekkevidde for den gjennomsnittlige investoren som ikke kom tidlig.

PIVX startet som en gaffel av Dash. Dash opererer på X11 proof-of-work mining og masternodes. PIVX-teamet ønsket å tilby hastighetsfordelene med masternoder, men ønsket ikke å stole på uten tvil sløsing med bevis på arbeid..

PIVX har en unik økonomisk modell som tillater en helt annen metode for å levere nye tokens til økosystemet. Hvert minutt bekreftes en blokk og belønningen på omtrent fem PIV frigjøres. Denne belønningen deles opp mellom en vinnende masternode og en vinnende proof-of-stake-deltaker.

I stedet for at dette er en statisk belønning, tilbyr PIVX en unik funksjon som lar nettverket bestemme hvordan de skal belønne masternoden og stakeren. Hvis det er for mange masternoder på nettverket, vil belønningen øke for stakers.

På samme måte, hvis det ikke er nok masternoder, vil masternode-belønningen øke. Til slutt går en liten prosentandel av hver blokkbelønning inn i et selvstyringsbudsjett.

Med de nye blokkene hvert minutt er den frigitte PIV ikke en del av en begrenset forsyning. Dette betyr at det hypotetisk er et ubegrenset antall PIVX-tokens som vil eksistere. Mens noen kan hevde at denne typen økonomiske modeller er inflasjonære, noe som betyr at tokenverdiene vil falle over tid, argumenterer PIVX-teamet mot dette og tilbyr også en løsning.

Økonomien til PIVX

Pivx MasterNode-logo

Kilde: pivxmasternode.org

Siden tilbudet er hypotetisk ubegrenset, er det to nøkkelfaktorer som bidrar til å kontrollere tilbudet.

Det første aspektet er at alle transaksjonsgebyrer som betales på nettverket blir ødelagt eller “brent”. Dette betyr at transaksjonsgebyrer ikke betales til masternoder eller andre nettverksdeltakere. Dette vil bidra til å kontrollere forsyningen på noen måter.

Hvis PIVX fortsetter å vokse i popularitet, vil det naturlig nok være flere transaksjoner på nettverket, noe som vil føre til ødeleggelse av flere PIVX-enheter. Dette sikrer at tilbudet, i det minste til en viss grad, ikke er absolutt ubegrenset.

Det andre punktet å vurdere er at nettverket er designet for å stimulere folk til å kjøpe og holde tokenet. For eksempel, for å sette opp en masternode, må man samle 10.000 enheter PIVX. For det andre, for å delta i proof-of-stake mining, må man også kjøpe og holde PIVX.

Hvor mye PIVX er nødvendig for å lykkes med beviset ditt?

I følge dette kalkulator, må du ha minst 500 PIV (omtrent 4500 dollar verdt) for å ha en sjanse til å bryte en blokk per måned, forutsatt at datamaskinen din er på 24 timer i døgnet. Hvis du tar 10.000 PIVX, vil du estimere 43 PIV per måned, og å kjøre en masternode vil tjene omtrent 48 PIV.

På denne måten stimuleres ikke masternoder for mye, og proof-of-stake mining er også omtrent like lønnsomt, med bare en liten preferanse gitt masternodes.

PIVX og ZeroCoin-protokollen

I fjor begynte PIVX å tilby en ny versjon av lommeboken som er i samsvar med det som er kjent som ZeroCoin protokoll. Grovt sagt skisserer protokollen som ble opprettet av studenter fra John Hopkins University, en teoretisk design for et helt anonymt og lite sporbart kryptokurrency-system..

PIVX er i samsvar med ZeroCoin gjennom bruk av det som er kjent som “zPIV”.

zPIV-enheter opprettes gjennom en prosess som kalles preging. Prosessen går omtrent som dette. Brukeren åpner PIVX-lommeboken, går til zPIV-myntefanen og velger mengden PIVX de vil konvertere til zPIV. Denne prosessen bruker et veldig lite transaksjonsgebyr.

Minting fullføres vanligvis på bare noen få sekunder. Når prosessen er fullført, vil lommeboken inneholde mengden zPIV som ble myntet. zPIV er forskjellig fra PIVX ved at det bare kan eksistere i veldig spesifikke mengder, omtrent som fysiske kontanter eller kasinospil.

Det er for eksempel ikke mulig å eie eller sende 1.1 zPIV. I stedet kan du bare eie 1, 2, 5, 10, 50 osv. Årsaken til denne begrensningen er å sikre at en potensiell angriper ikke er i stand til å bestemme kilden eller destinasjonen til den anonymiserte kryptovalutaen ved å søke etter bestemte mengder sendt eller mottatt.

PIVX-lommeboken zPIV preging og kontrollfane

zPIV er ikke sin egen valuta. zPIV-enheter kan bare eksistere i lommeboken der de ble preget. Når du sender dem, ankommer de som vanlige PIV-enheter til destinasjonen. Forskjellen er at PIV-enhetene som ankommer destinasjonen ikke har noen direkte forbindelse til lommeboken der de stammer fra som zPIV.

Dessverre er zPIV ikke perfekt. Minting zPIV krever et transaksjonsgebyr. I tillegg, når enheter er konvertert til zPIV, er de ikke kvalifisert for staking eller for bruk i en masternode. Mens tillegg av staking zPIV er på veikartet for 2018, er det ikke tilgjengelig for øyeblikket. PIVX-teamet lover at når det er tilgjengelig, vil innsatsen av zPIV-enheter være mer innbringende enn innsatsen til vanlige PIVX-enheter.

Furthur, det kan være vanskelig å spore zPIV på flere enheter med samme lommebok. Hvis du sender zPIV fra en enhet, reflekterer ikke den andre enheten din denne balanseendringen med mindre du manuelt kopierer over wallet.dat igjen. Dette er også på listen over reparasjoner som skal komme ut i år.

Konstant utvikling og en lys fremtid

Husker du hvordan PIVX samler inn en del av blokkbelønningen under hver blokk? PIVX-teamet har gjort en eksemplarisk jobb med å bruke dette budsjettet til å fremme valutaen. Dette inkluderer ikke bare teknisk utvikling, men også markedsføring, annonsering og andre oppsøkende programmer.

Valutaen har mer enn et dusin viktige nye funksjoner planlagt for dette året og gitt den jevne prisen på PIVX-enheter på over åtte dollar hver, selv under de siste nylige store markedsfallene, er det trygt å si at PIVX som organisasjon skal være ganske godt finansiert i en overskuelig fremtid.

Ansvarsfraskrivelse: Dette er skribentmeninger og bør ikke betraktes som investeringsråd

Utvalgt bilde via Pivx.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me