Poloniex Exchange Review: Komplett nybegynnerguide

Poloniex er en av de mer kjente børsene og er basert i USA. Etter å ha vært i drift siden 2014, har børsen vært i stand til å fange en betydelig del av markedet og opplever høye handelsvolumer for altcoins.

Inntil for et år siden brukte handelsmenn som hadde tilgang til et stort utvalg av altcoins ofte Poloniex. Børsen spesialiserer seg på krypto-til-krypto-handler, og som et resultat passer den generelt mer erfarne kryptovalutahandlere.

I løpet av det siste året har fremveksten av børser som Binance, Kucoin og Huobi sett Poloniex miste noe av sin markedsandel. Imidlertid kan det siste oppkjøpet av Circle se at selskapet kommer tilbake i 2018.

Oversikt

Poloniex ble grunnlagt i 2014 av Tristan D’Agosta, og selskapet var opprinnelig basert i Wilmington, Delaware, USA. Inntil nylig var det liten informasjon tilgjengelig online om eierskap til selskapet, men siden viser nå Poloniex, LLC som base i Boston, MA, USA.

Plattformen fikk grep da den gjorde tjenestene tilgjengelige for forhandlere hvor som helst rundt om i verden, og ga også støtte til et stort antall digitale eiendeler, og var en av de beste leverandørene når det gjelder variasjon.

Poloniex var verdens største Ethereum-utveksling etter gjennomsnittlig volum i 2017 og ble ofte rangert blant de ti beste kryptovalutabørser med hensyn til totalvolum. Børsen er for tiden gjennomsnittlig $ 85 millioner i daglig handel, og sitter inne i verdens topp tjue børser når det gjelder totalvolum.

Mens plattformen er basert i USA, har den ingen geografiske begrensninger. Dette skyldes for det meste det rene kryptovalutaoppsettet på plattformen, og som et resultat har det ikke blitt krevd å overholde lokale bank- og finansbestemmelser, da det ikke brukes noen fiat-valuta..

Dette har gjort det mulig å fungere med større frihet enn børser som Bitfinex som nylig stengte børsen for amerikanske kunder eller for fullt regulerte børser som Coinbase, Gemini og Kraken.

Er Poloniex trygt?

Når det gjelder å velge en kryptovaluta-utveksling, kommer en av de viktigste bekymringene for brukeren ned på sikkerheten til utvekslingen. Utveksling er hovedmål for hackere, og dette er noe Poloniex kjenner til.

Tilbake i 2014 led Poloniex-utvekslingen et hack som så at den mistet 12,3% av all Bitcoin som den hadde i lommeboken. I følge eieren av børsen på det tidspunktet i a bitcointalk innlegg, hackeren klarte å finne et sårbarhet i koden.

Selvfølgelig var dette for over 4 år siden, og utvekslingen har ikke hatt et alvorlig hack siden. Videre, i motsetning til andre høyprofilerte hack, ga Poloniex de berørte brukerne en delvis tilbakebetaling av myntene sine.

Så hvordan ser Poloniexs sikkerhetsfunksjoner ut nå?

Kjølerom & Overvåkning

Poloniex bruker de mest avanserte prosedyrene i luftgappet fryselager for sine Bitcoin-beholdninger. Hva dette i utgangspunktet betyr er at Poloniex vil lagre de aller fleste myntene sine offline i et trygt og sikkert miljø.

De vil også bare ha et begrenset antall mynter online i de varme lommebøkene i en viss periode. Dette vil begrense eksponeringen av myntreserver for potensielle hackangrep i en svært begrenset periode.

Fra et operativt sikkerhetsperspektiv må de også holde øye med mistenkelig aktivitet som kanskje vil få fotfeste i systemene deres. Derfor vil de overvåke all utvekslingsaktivitet døgnet rundt. I det øyeblikket de oppdager mistenkelig aktivitet, blokkerer de IP-adressene.

Til slutt, i motsetning til banker, fungerer ikke Poloniex etter en “brøkreservemodell” som brukes med tradisjonelle banker. Hva dette betyr er at midlene dine bare brukes til å lette handel og ikke til andre børsformål.

Tofaktorautentisering

På brukersiden tilbyr Poloniex deg standard tofaktorautentiseringssikkerhetsfunksjoner. Dette er et ekstra sikkerhetslag som hjelper deg med å beskytte deg mot ethvert forsøk på svindelaktig tilgang til kontoen din.

Dette er ikke aktivert som standard, så det anbefales at du aktiverer det i det øyeblikket du begynner å handle. Det kan være den ene barrieren mellom hackere og myntene dine. Faktisk var hackere i fjor i stand til å komme inn på brukernes kontoer gjennom en falsk poloniex-app.

I alle fall oppfordres du til ikke å legge igjen store mengder mynter på en børs. Du bør enten vurdere din egen personlige fryselager eller investere i en maskinvarebok.

Valutaer

Det brede spekteret av altcoins tilgjengelig for handel har vist seg å være en stor attraksjon for brukere av plattformen. Det er for tiden 99 markeder med 68 mynter tilgjengelig på børsen, og handler er knyttet til de fire grunnvalutaene Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tether (USDT) og Monero (XMR).

Valutaer tilgjengelig på Poloniex

Poloniex valutapar. Kilde: Poloniex.com

Poloniex fungerer som en krypto-til-krypto-utveksling og gir et alternativ til å lagre verdi i USDT (Tether), en stablecoin som representerer amerikanske dollar, med 1 USDT som tilsvarer 1 USD. Dette er et nyttig verktøy som kommer godt med, da det ikke er noen fiat valutastøtte på børsen.

Kundeservice

Mangel på en anstendig kundesupporttjeneste har vært en stor ulempe for Poloniex i noen tid. Det er kjent at brukere av sentralen klager over ekstremt lange responstider når de rapporterer problemer til supportteamet. Spørsmål har blitt ubesvart i flere uker og måneder, og skrekkhistorier har begynt å samle seg på fora som Reddit og Bitcointalk.org.

Det er også alvorlige problemer med uttak som tar lang tid å behandle, og i beste fall har sentralen nettopp slitt med å takle en plutselig økning i etterspørselen. Imidlertid har andre toppbørser kunnet betjene kundene sine til en mye høyere standard.

Mens den langsomme kundeservicen uten tvil er en bekymring for handelsmenn, er det flere ressurser du kan bruke for å få svar på spørsmålene dine. De har samlet en liste over vanlige spørsmål som handelsmennene har bedt om tidligere.

Poloniex Support Center

Støttesenteret på Poloniex

Mer sannsynlig enn ikke, hvis du har et spørsmål, vil du sannsynligvis finne løsningen i dette støttesenteret. For eksempel dekker de alt fra bruk av Poloniex API til utveksling av avgifter, aktivering av tofaktorautentisering osv.

Imidlertid, hvis problemet ditt er teknisk eller bare relatert til kontoen din, må du takle de lange støttetidene. Imidlertid er det håp i horisonten med Circle-oppkjøpet (mer nedenfor).

Poloniex-avgifter

Poloniex-avgifter

Poloniex-avgifter

Poloniex krever for øyeblikket et 0,15% avgiftsgebyr og en 0,25% avgiftsavgift, og opprettholder et oppdatert sammendrag av alle avgifter, Poloniex benytter også en volumnivå, produsent-taker-avgiftsplan. Alle brukere ble flyttet til denne modellen 20. mars 2016, og brukere bør sjekke deres Handelsnivåstatus side for å spore fremdriften deres. For långivere påføres et gebyr på 15% på opptjent rente.

Hver handel skjer mellom to parter: produsenten, hvis ordre eksisterer på ordreboken før handelen, og takeren, som plasserer ordren som samsvarer med eller tar produsentens ordre. Når du handler på en børs, kan du kjøpe en eiendel til det laveste tilbudet, eller legge inn et bud til en annen ønsket pris. Hvis du bestemmer deg for å utføre handelen umiddelbart, vil du effektivt ta bort likviditet fra markedet. Her blir du en “taker”, og betaler en litt høyere avgift.

Produsent-taker-modellen oppfordrer markedets likviditet ved å belønne produsentene av den likviditeten med en gebyrrabatt. Det resulterer også i en strammere markedsspredning på grunn av økt incitament for produsenter til å overby hverandre. Jo høyere avgift takeren betaler, motregnes vanligvis av de bedre prisene denne strammere spredningen gir.

For de handelsmennene som lager markeder med et volum som er over 24 000 BTC-handelsvolum, handler du uten gebyrer.

KYC og kontoer

Dette er noe som nylig har blitt ganske omstridt for mange brukere.

Poloniex pleide å tillate brukere å kjøre en anonym konto som ikke krevde noen form for identifikasjon. Dette var deres første kontonivå, og mange handelsmenn la det på dette nivået. Det første kontonivået hadde en grense på $ 2000 uttak på en dag.

Imidlertid virker det som om Poloniex har gjort det endret politikken nylig. De hadde bestemt seg for at de ikke lenger ville tillate denne typen kontoer og ønsket at alle handelsmennene deres skulle verifiseres på systemene deres.

Poloniex Endring av eldre kontoer

Poloniex varsler oss om “Legacy Accounts”

Hva dette betydde, er at alle handelsmenn på Poloniex ville bli pålagt å bli verifisert til deres nivå 2-kontostatus som hadde en daglig uttaksgrense på $ 25.000. Imidlertid var det mange handelsmenn som tok saken med måten Poloniex håndterte dette på.

De hevder at Poloniex hadde lovet å ikke holde “midler som gisler” i tilfelle eldre kontoer ikke ble bekreftet på fristdagen. Nå hevder disse brukerne at Poloniex ikke tillater dem å ta ut pengene sine med mindre de sender dem den nødvendige dokumentasjonen.

Så hva betyr dette for deg?

Det avhenger av hvor komfortabel du sender Poloniex dine personlige identifikasjonsdokumenter. Dette er faktisk blitt normen med utvekslinger nå, da regulatorer krever at utvekslingene utfører passende KYC- og anti-hvitvaskingsprosedyrer.

Forutsatt at Poloniex er i stand til å beskytte din personlige informasjon og forhindre enhver form for databrudd, bør du ikke være bekymret for å bruke dem.

Poloniex handelsplattform

La oss gå videre til en av de viktigste funksjonene i enhver børs. Dette er handelsplattformen og matchende motor.

Når du har logget på Poloniex, har du muligheten til å gå til tre forskjellige faner. Den ene er “Exchange”, den andre er “Margin Trading” -plattformen og den tredje er utlånsplattformen. Vi ser på utvekslingsplattformen.

Vårt første inntrykk av handelsplattformen Poloniex var at den er litt datert, men funksjonell. Dette er faktisk den samme plattformen som har vært i bruk av børsen de siste årene. Når det er sagt, er det ganske brukervennlig.

Poloniex handelsplattform

Poloniex handelsplattform

For eksempel har du hoveddiagrammet rett foran deg. Rett nedenfor har du bestillingsskjemaene der du kan plassere en rekke forskjellige bestillinger raskt og effektivt. Til høyre har du muligheten til å bytte marked og eiendeler du vil handle.

Dessverre må du rulle litt ned hvis du vil observere ordrebøkene, tidligere ordrer og markedsdybde. Derfor gir dette ikke den mest effektive utformingen av handelsplattformen.

Kartlegging

For de handelsmennene som er tekniske analytikere og leter etter de mest avanserte handelsverktøyene, kan du bli litt skuffet. Poloniex-kartpakken er ekstremt grunnleggende. Du har bare enkle indikatorer som glidende gjennomsnitt og Bollinger-bånd.

Du kan heller ikke fullføre noen diagramtegninger for å identifisere noen form for retracementnivåer på plattformen. I det minste kan du zoome inn og ut og justere tidshorisonten for å få et bedre bilde av markedet.

Derfor, hvis kartlegging er så mye av en viktig del av handelen din, bør du enten vurdere å fullføre kartanalysen din med ekstern programvare, eller du bør flytte til en annen børs som Kraken.

Bestillingstyper

Poloniex sitter et sted i midten når det gjelder deres ordrefunksjonalitet. De har standard kjøps- / salgsordreskjemaer der du kan velge en pris eller handle på markedet. Selvfølgelig vil dette påvirke avgiftene dine i henhold til “maker-taker-dynamikken”.

Poloniex ordretyper

Poloniex ordretyper. Kilde: Poloniex.com

For de handelsmennene som ønsker å ha tryggheten for et stopptap på plass, har Poloniex imidlertid det også. Du kan plassere et stopptapsnivå som automatisk utfører en ordre for deg når prisen har falt til et visst nivå.

Du kan også angi en grenseordre som vil låse inn fortjeneste når prisen har nådd et visst nivå. Dette er nyttige ordrer som kan begrense risikoen. Vi vil alltid oppfordre de handelsmennene som handler med en kortsiktig horisont til å benytte seg av disse ordrene.

Poloniex Marginhandel

Ved å tilby marginhandel er Poloniex i stand til å dominere mesteparten av konkurransen. Brukere av plattformen kan bruke en peer-to-peer-funksjon for å låne penger og starte marginhandel.

Poloniex børsutlån

Poloniex utlån. Kilde: Poloniex.com

Systemet lar handelsmenn effektivt sikre handelsfond, og utnytter også utlånsfunksjonen for å tjene på å låne ut midler til andre handelsmenn. Denne funksjonen tilbys bare av noen få børser og er fortsatt en stor fordel da den tiltrekker seg et stort antall mer erfarne handelsmenn.

Trading på margin er synonymt med leveraged trading. Du tar stillinger som er større enn din opprinnelige investering.

Marginivåer på Poloniex

Utnytt priser på Poloniex

Når det gjelder giringen du kan handle med, er disse ikke for høye. For eksempel på bildet nedenfor kan du se at gearingen på Ethereum marginhandel bare er 2,5 ganger.

Du må også sette inn en innledende margin på 40% på handelen din. Hvis vi skulle sammenligne dette med andre børser og meglere, har IQ Option CFD-innflytelse på 20x og Bitmex har futures-innflytelse på opptil 100x.

Dette er imidlertid veldig ustabile og risikofylte instrumenter, så det kan faktisk være en klokere beslutning å bare starte marginhandel med lavere gearingsnivåer.

Poloniex API

For de brukerne som liker å kode sine egne handelsroboter, tilbyr Poloniex API-tilkobling. For at du skal kunne bruke API-en, må du skaffe deg API-nøkkelen. Dette kan hentes ved å klikke på “API-nøkler” i innstillingene dine.

For å først konfigurere den, vil de sende deg en e-post som vil be deg om å bekrefte valget ditt om å få tilgang til API-nøkkelen. Når dette er gjort, må du generere API-nøkkelen og bekrefte den også. Du vil da bli presentert med API-nøkkelen din slik:

Poloniex API

API-nøkkel hos Poloniex

Som du vil se, må du avgjøre hva du vil la din Bot gjøre i kontoen din. Hvis du bare får priser, kan du deaktivere handel. Hvis du handler, men ikke vil ta ut midler, kan du bare velge det.

Når det gjelder API-funksjonalitet, ser det ut til å være relativt robust, og en rekke utviklere har kodet på Poloniex API.

Det vi ikke likte

Det var noen få ting som vi mener berettiger til omtale for at du skal kunne ta den mest informerte avgjørelsen om Poloniex.

For det første er plattformen ganske datert og muligheten for mer avansert analyse er ganske begrenset. Dette kan trolig være en av årsakene til at volumet på børsen har falt de siste månedene. Mens andre børser som Kraken har tatt skritt for å forbedre utdaterte systemer, forblir Poloniex som det er.

Vi må også ta kontakt med kundeservicen. Dette er noe som har vært en stor torn i siden av Poloniex det siste året. Det er også noe som nå har løftet hodet ved å låse ut for de brukerne som hadde eldre kontoer.

Mangelen på Fiat-finansieringsalternativer kan også være et problem for mange handelsmenn. Dette er noe mange børser, inkludert Binance og andre amerikanske børser, Bittrex, forfølger.

Man bør imidlertid ikke la disse antatte ulempene avskrekke deg. Dette er på grunn av det nylige kjøpet av Poloniex av Circle. Det er ingen tvil om at cash flush-sirkelen har noen store planer for utvekslingen. Faktisk var det mange kommentatorer som trodde dette var et av de beste alternativene.

Oppkjøp av Circle

Circle kjøper Poloniex

Bilde via circle.com

Til tross for at det genererte en imponerende mengde handelsvolum, har Poloniex vært plaget av et økende antall utgaver. Det manglet generelt informasjon om organisasjonen, med lite kjent om medstifterne, toppledelsen eller eierstrukturen.

Det syntes også å være et fravær av et fysisk kontor som alt førte til manglende tillit til børsen, ettersom selskaper som Coinbase, Kraken og Gemini alle opererer med langt mer åpenhet og troverdighet..

Den offentlige opinionen så ut til å ha nådd et laveste nivå, og antallet negative anmeldelser på nettet knyttet til kundesupport fortsatte å øke de siste tolv månedene. Det var også spørsmål om likviditet ettersom brukere hadde vanskeligheter når de prøvde å ta ut midler. De langstrakte uttakstidene gjorde det nesten umulig for handelsmenn å raskt avvikle penger etter å ha handlet med penger, ofte i frysing mens de ventet på godkjenning.

Dette kunne ha vist seg å være ødeleggende for Poloniex, men selv med alle disse eksisterende tvilene, var børsen fortsatt i stand til å tiltrekke seg en betydelig mengde handelsaktivitet, og Poloniex får rundt 50 millioner besøk per måned på sitt nettsted. Imidlertid har nettstedet tydelig mistet terreng for konkurrenter som Binance, Huobi, OKEx og GDAX.

Det nylige oppkjøpet av Circle kan signalisere et lykkebytte, og Circle Internet Financial Ltd. kunngjorde at det har anskaffet Poloniex til en pris på $ 400 millioner i en nylig periode. blogg innlegg.

Goldman Sachs-støttede selskap ble grunnlagt i 2013, og fungerer som en peer-to-peer-betalingsplattform som tillater øyeblikkelige transaksjoner via Circle Pay-mobilappen. Circle Trade tilbyr kryptolikviditetsalternativer til sine kunder, og selskapet har mottatt cirka 60 millioner dollar i inntekter fra denne tjenesten de siste månedene.

I blogginnlegget skisserer Circle-medstifterne Jeremy Allaire og Sean Neville planene sine for Poloniex, og sier:

For det første og umiddelbart kan du forvente at Circle vil adressere kundestøtte og skalere risiko, overholdelse og tekniske operasjoner for å styrke det eksisterende produktet og plattformen.

De fortsatte med å si:

I de kommende årene forventer vi å vokse Poloniex-plattformen utover den nåværende inkarnasjonen som en bytte for kun kryptoaktiva. Vi ser for oss en robust flersidig distribuert markedsplass som kan være vert for tokens som representerer alt av verdi: fysiske varer, innsamling og egenkapital, eiendom, kreative produksjoner som kunstverk, musikk og litteratur, serviceavtaler og tidsbasert utleie, kreditt , futures og mer.

Konklusjon

Poloniex er fortsatt en ekstremt kjent børs som er i stand til å generere en anstendig mengde handelsvolum. Fordelene har fortsatt å tiltrekke handelsmenn til plattformen mens problemene rundt kundesupport og uttak har sett børsen miste terreng for nåværende industriledere som Binance og GDAX.

Fremover avhenger mye av hvor raskt den nye ledelsen kan snu ting ved å løse de viktigste spørsmålene om åpenhet og det generelle nivået av profesjonalitet som finnes på børsen..

Poloniex har fortsatt mye å tilby og er fortsatt et levedyktig alternativ for de handelsmenn som er interessert i et bredt utvalg av altcoins og å dra nytte av marginhandel og utlånstjenester tilgjengelig på plattformen..

Det er nå et bredt spekter av konkurranse tilgjengelig for kryptovalutahandlere, og andre mer pålitelige børser er for tiden i drift, så det kan være best å se på noen andre alternativer, men det er også en god ide å holde øye med Poloniex og måle hvordan kunden sentimentendringer de neste månedene.

Utvalgt bilde via Poloniex og Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me