Pump-and-Dump Scams: Hva Crypto-handelsmenn bør se etter

Såkalte “pump-and-dump” -ordninger er forståelig nok ulovlige i tradisjonelle markeder, men i det fortsatt stort sett uregulerte kryptorommet, forekommer de tilsynelatende på en daglig basis nå.

Saken med disse skumle pengetriksene er at noen få blir rike mens de mange, dvs. investorene som ikke er med på knepet, vanligvis mister alt.

Derfor vil vi i dag gå gjennom det grunnleggende om dette ulovlige fenomenet, slik at du bedre kan beskytte porteføljen din mot å bli brent.

Pump-and-dumping crypto: hva og hvorfor

Først og fremst, hvis du er fremmed for uttrykket, kan hukommelsen din om uttrykket “pump and dump” bli jogget av den beryktede Wall Street penny stock-svindelen som dukket opp tidlig på 1990-tallet..

Svindelene involverte meglere “in the know” og intensiverte søppelmikrolagre de holdt på som et middel til å kunstig øke disse aksjene sine verdier før de dumpet dem for større fortjeneste.

Da prisene falt fra disse overskuddsdumpene, så alle andre investorer investeringene deres forsvinne ut i det røde. Disse andre uskyldige investorene ville miste det meste, om ikke alt, ville de lagt inn, og derfor er det vanskelig å utføre en pump-and-dump-ordning ulovlig i tradisjonelle markeder i dag.

Alas, dynamikken fungerer det samme for krypto: en gruppe store investorer koordinerer “shilling” -kampanjer for hva kryptosamfunnets klokere sinn har kommet til å kalle scamcoins – mynter som alle snakker og ikke går, mangler virkelige devs, whitepapers og så videre. fremover.

Hvis du har vært på kryptoscenen en stund, har du sikkert sett ikke-navnemynter skyte i været flere hundre prosent på en dag og uten noen åpenbar grunn overhodet: Dette er tydeligvis pump-and-dumps koordinert for rask fortjeneste.

Selv noen mindre enn lovende ICO-er har også blitt avvist som iboende pumpe-og-dump-ordninger.

Jordan Belfort, den beryktede “Wolf of Wall Street” som var pioner i penny stock svindel på 1990-tallet, er av denne tankegangen. Han erklærte like mye i nylige kommentarer til pressen:

[ICO] promotorer foreviger en massiv svindel av høyeste orden på alle. Sannsynligvis har 85 prosent av menneskene der ute ikke dårlige intensjoner, men problemet er at hvis fem eller ti prosent prøver å svindle deg, er det en katastrofal katastrofe.

Hvordan det ser ut?

Kontrollampen for en kryptopumpe og dump kommer fra å se på diagrammene: ser du en mynt med en lav pris i et illikvidt marked som plutselig sprekker i både pris og volum?

Det er en pump-and-dump-ordning på jobb etter utseendet.

Ta en titt på det innsiktsfulle bildet nedenfor for å se hva vi snakker om:

Eksempler på pumpe og dump

Legg merke til det utrolig lave volumet som deretter begynner å pumpe oppover, og tar prisen med den. Etterpå krasjer prisen når dumpen skjer.

Hvis du ser begynnelsen på denne generelle formasjonen, er sjansene noe feil.

Pump and Dump Formation

En annen ting du kanskje har sett eller hørt om, og som du kan se etter, er “pumper” -grupper som koordinerer i Telegram og Signal chat-grupper. Mange av disse gruppene er blitt koordinert med hverandre og forsterket deres kraft i antall.

Det er også fenomenet automatiserte pumpe-og-dump-svindel. For å gi deg et eksempel, er det kryptohandelsroboter som er svindel som Bitcoin-koden, som, som rapportert av Coincierge.de, ble annonsert på tvers av forskjellige sosiale medier i Tyskland.

Hvem som pumper?

Ingen vet definitivt for øyeblikket hvem som pumper og dumper disse myntene, men rimelig spekulasjon peker oss i retning av store investorer og gruvearbeidere.

Dette er godt koordinerte ulemper som krever alt fra $ 15.000 til $ 100.000 i flytende kapital for å trekke av ordentlig (for de mindre myntene i det minste), noe som betyr at gruvearbeidere og store investorer er de mest sannsynlige skyldige.

Hvordan unngå pumpe- og dumpingsordninger

Fra bildene ovenfor er det klart at du definitivt ikke vil bli fanget i halen på en pumpe-og-dump-ordning.

Hvis du tenker på å investere i en mynt som virkelig blir hypet på forumene akkurat nå, men du ikke er så sikker, gå til diagrammet og sjekk selv.

Er det abnormiteter med volumet?

Var myntenes marked super illikvid for bare dager siden, men eksploderer nå?

Hvis du ser dette tegnet, er det best å holde seg borte – dumpen kan starte når som helst og brenne investeringen din i prosessen.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me