QLC Chain Review: Plattform for et desentralisert nettverk-som-en-tjeneste

For de som ikke er så kjent med QLC Chain, pleide det å bli kalt Qlink til en nylig ommerking ga det nye navnet.

Prosjektet er ganske interessant som bygger en plattform for distribuert telekommunikasjon. De vil ta makten fra hendene til mobilleverandørene og gi brukerne muligheten til å kjøpe tilkobling fra sine jevnaldrende.

Dette er uten tvil ganske ambisiøst, men kan de virkelig oppfylle sine mål?

I denne gjennomgangen av QLC Chain vil vi se nærmere på prosjektet og deres langsiktige potensiale. Vi vil analysere teknologien, veikart, teammedlemmer og utviklingsarbeid. Vi vil også se på potensialet for langvarig adopsjon av QLC-tokens.

Hva er QLC Chain?

QLC-kjede (tidligere Qlink), jobber med desentralisert telekommunikasjon i en NaaS-modell (Network as a Service). Denne modellen håper å bruke smarte kontrakter for å aktivere nettverksfunksjonalitet og tilgang til dApps.

Hvis QLC Chain-prosjektet lykkes, vil du i fremtiden kjøpe og selge telekommunikasjonstjenester fra jevnaldrende i stedet for fra monopolistiske teleselskaper. QLC Chain-modellen kan ha deg til å selge ubrukte data til andre, kjøre din egen celle signal booster, eller kjøpe tilgang til noens wifi-forbindelse.

Hva er QLC Chain

QLC Chain er basert i Kina og er bygget på NEO-blockchain. Den har allerede lansert en mobilapplikasjon for VPN-tilgang og wifi-deling, og kjører på sitt testnett, med planer om å lansere hovednettet tidlig i 2019.

QLC Chain identifiserer telekomproblemet

Telekomtjenester er dyrere enn du kanskje håper, og det skyldes i stor grad kostnadene ved å bygge infrastrukturen som trengs for å tilby tjenesten. Fiberoptiske linjer og celletårn er ikke billige, og det gjelder spesielt når du prøver å gi solid dekning over et stort område, for eksempel i landlige samfunn, eller i byer der store bygninger ofte blokkerer den direkte banen til signaler.

Et større problem er at fordi teleselskapene trenger å gjøre stadig større fortjeneste for sine aksjonærer, har de blitt kjent for å være dyre, fleksible og verst av alt monopolistiske. Ja, det er flere leverandører, men de har blitt dyktige i å låse områder og gi deg lite annet valg enn å signere sin flerårskontrakt og betale for høye kostnader.

Hvordan QLC Chain vil fikse Telecom

QLC Chain planlegger å løse mange av problemene knyttet til telekomleverandører ved å desentralisere markedet og legge tjenesten tilbake i brukerens hender.

En måte den planlegger å gjøre dette på er ved å la noen betjene en liten basestasjon hjemmefra for å forstørre signaler og gi wifi og mobiltjeneste til et lite område. Alle som bruker den basestasjonen for å koble til, betaler en liten avgift til basestasjonsoperatøren, som er insentivet for å installere en basestasjon.

QLC Ulike mobiltelefon

Bildekilde: QLC-presentasjon

Når det gjelder wifi-tjenester, vil de smarte kontraktene til QLC Chain håndtere den tidsbegrensede tilkoblingen og betalingene. Til slutt kan tjenesten til slutt brukes til å tilby tilgang til alle telekommunikasjonstjenester. En foreslått brukssak har solgt ubrukt SMS til store selskaper, slik at de kan sende en sms til kundene sine mer kostnadseffektivt.

Det er også mulig for annonsører å bruke QLC Chain-nettverket. Når annonser vises til en forbruker, belastes annonsøren for forbrukerens databruk.

Det er litt av en utfordring å møte. Teleselskaper er noen av de største og mektigste selskapene på jorden. Å ta virksomheten fra dem vil nesten helt sikkert føre til en enorm tilbakeslag, og av denne grunn jobber QLC Chain med noen store leverandører og bringer dem inn i rammeverket for desentralisering.

QLC Chain Two-Chain Consensus

Telekommunikasjonsnett krever et register for alle enhetene i nettverket, og dette gjelder også for desentraliserte telekommunikasjonsnett. Og det krever nok kapasitet til å overføre data over hele nettverket og til alle tilkoblede enheter. QLC Chain foreslår en flerdimensjonal blokkgitterarkitektur og dobbel konsensusløsning for å oppnå dette.

QLC Block Lattice

Flerdimensjonalt blokkeringsgitter

Den offentlige kjeden er bygget på toppen av NEO-nettverket og vil bli brukt til å holde informasjon om eiendomsregistrering og digitale identiteter. Det offentlige laget kan dele informasjon med partene etter behov gjennom gateways. Tusenvis av transaksjoner kan behandles raskt og med sluttbruk ved å bruke NEOs bysantinske feiltoleranse-konsensus.

Den andre konsensusmekanismen er proprietær og ble utviklet av QLC Chain-teamet. Den håndterer overføring av data og eiendeler mellom brukere og aktivaiere og inneholder smarte kontrakter som styrer mange av forholdene og transaksjonene i nettverket. Denne kjeden bruker et hybrid bevis på stav / bevis på arbeidskonsensus kalt Bevis på Shannon.

Den flerdimensjonale blokkgitterarkitekturen gir mulighet for tverrkjedekommunikasjon i tillegg til massiv skalering. Denne arkitekturen brukes i andre prosjekter, for eksempel Nano.

Telco-partnerskap

QLC Chain-teamet vet at de ikke kommer til å kunne ta på seg telekomgigantene og beseire dem direkte. Faktisk anser QLC infrastrukturen på plass som verdifull for en desentralisert tilnærming. I stedet vil de se på å integrere telekomleverandørene i systemet. De har allerede begynt med Montnets Group, en ledende kinesisk skykommunikasjonstjeneste.

Ved å tilby tjenester fra Montnets Group jobber de også tettere med de tre beste telekomleverandørene i Kina. En fordel at de gir en blockchain-basert løsning, er blockchain-tillitens natur. Tradisjonelle gateway-tjenester er ofte mindre enn gjennomsiktige, slik at telcos praktisk talt ikke kan bestemme servicenivåer eller faktiske kostnader.

QLC Chain Service Provider Marketplace

QLC-tjenesteleverandørens markedsplass. Bilde via QLC Chain Chain

QLC Chain-gateways vil fjerne nettet fra tredjepartsleverandører og ikke-bevisbare servicenivåavtaler. I stedet vil smarte kontrakter på blockchain sette vilkår og serviceavtaler. Betalinger vil bli automatisert, og alt vil bli revidert på blockchain.

Selv om telegigantene sannsynligvis ikke umiddelbart vil sette pris på QLC Chain som kommer inn i deres innflytelsessfære, bør de raskt komme til å se de potensielle kostnadsbesparelsene de kan realisere gjennom effektiviteten oppnådd med blockchain og smarte kontrakter..

QLC Chain Business Model

Brukerne vil også kunne tjene penger på nettverket, og etter hvert som muligheten vil øke, vil muligheten også være avhengig av tilbud og etterspørsel fra QLC Chain-brukere i området..

Wifi-deling vil være en inntektskilde, og den funksjonen testes allerede i testnettet. Denne funksjonen lar deg leie wifi til andre brukere mot QLC-tokens. Bare oppgi wifi-tilkoblingen din i appen, og smarte kontrakter håndterer alt annet. Du kan til og med sette grenser for hvor mange brukere som har tilgang til wifi, og hvor lenge.

En annen mulighet for å få betalt kommer fra å dele mobildataene dine eller opprette et mobilt hotspot. Et område som QLC Chain mener vil være stort, er å selge den ubrukt SMSen din til bedrifter, men denne funksjonen er ikke implementert ennå, så vi vet ikke hvor vellykket den vil være. Noen områder i verden, for eksempel USA, har gått mot ubegrensede data- og SMS-planer som vil gjøre disse funksjonene unødvendige.

WinQ-appen

Det er en WinQ app som ble utgitt på testnettet og er tilgjengelig på både Google Play for Android og Apple App Store for iOS. Det er en av de første dAppene som er integrert i NEO-blockchain, men siden den er på testnettet, kan den ikke brukes med dine faktiske QLC-tokens.

Appen fungerer for tiden som en QLC-lommebok, som en VPN-node og som et wifi-aktivum. Brukere kan laste ned appen og opprette en lommebok som vil bli kreditert med 100 testnet QLC som kan brukes til å teste VPN- og wifi-funksjonaliteten. Brukere kan registrere wifi og VPN på nettverket og tjene QLC for å dele wifi.

Teamet til QLC Chain har sagt at testnet-midler vil delvis bli konvertert til mainnet-midler når det lanseres, så dette er en tidlig måte å tjene noen faktiske QLC som vil bli kreditert til deg når mainnet lanseres..

Det er også planer om å lage en desktop-app med samme funksjonalitet når mainnet startes.

Basestasjonen

QLC Chain vil frigjøre en maskinvarebasestasjon som kan brukes av alle for å øke signalene fra celleverandører. Basestasjonen vil tillate brukere å tjene QLC-tokens på to måter:

1. Ved å øke celleleverandørsignaler som andre kan bruke;

2. Gjennom bruk som gruvedrift for å delta i proof-of-stake mining.

Til slutt vil QLC gjerne se at folk over hele verden driver basestasjoner, deler signaler, tjener QLC og erstatter de gammeldagse celletårnene i noen områder.

QLC-teammedlemmer

QLC-teamet består av personer med erfaring innen programvareutvikling, investeringsbank og fintech. For eksempel utvikler sjefarkitekten og kjernen i QLC Chain Allen Lee. Før han startet QLC Chain, jobbet han tidligere hos en Huawei som systemingeniør.

QLC Chain Team-medlemmer

Medlemmer av QLC Chain-teamet og QLC Foundation

En annen medstifter er Susan Zhou som har lang økonomisk tjenestebakgrunn som jobber i Bloomberg LLP, Augentius og Rhodium capital før han begynte i QLC-kjeden. Hun har også en MBA fra Handelshøyskolen i London.

Det som er interessant å merke seg om dette er at det var ganske mange endringer med ommerkingen til fra Qlink. For eksempel er ikke to av kjerneutviklerne lenger om bord. Det pleide også å være et ganske mangfoldig rådgivergruppe som ble med på teamet da det var Qlink. Du må trekke dine egne konklusjoner.

Når det gjelder kommunikasjonen med QLC Chain-samfunnet, fikk teamet en Binance Info gullvurdering. Dette er i utgangspunktet gitt til de prosjektene som har vist klare og regelmessige oppdateringer til samfunnet deres om fremdriften i prosjektet.

Utvikling & Veikart

For at vi skal få den beste ideen om hvor mye arbeid som gjøres med QLC-kjedeprosjektet, må vi gå videre til deres GitHub-side. Mengden Git forplikter seg til et prosjekt er viktig for å avgjøre om de aktivt oppfyller utviklingstidslinjene sine.

Git Commits QLC Chain

Git forplikter seg til Android WinQ og QLCWallet Repos. Kilde: GitHub

Som du kan se fra deres to mest aktive arkiver, har de presset kode som er et tegn. Hvis vi skulle se på deres totale forpliktelser sammenlignet med andre prosjekter i det rommet de er rangert til 177.Dette er imidlertid bare oppdatert til 31. august.

Når det gjelder veikartet, er de for tiden i ferd med å implementere deres DPoS-konsensusmekanisme, samt implementering av den interne tjenesten. Januar 2019 kan være interessant ettersom de integrerer VM og smart kontrakt. De planlegger også å implementere et RPC-grensesnitt for QLC-kjedenes lommebok online.

QLC Token

QLC-token ble opprettet som et NEP-5-token på NEO-blockchain. Det vil være verktøyet som brukes i QLC-økosystemet, som stimulerer brukere og gir gass til dApps. QLC-token ble utgitt i en ICO i desember 2017, med prosjektet som samlet inn $ 19,3 millioner.

Token steg sammen med resten av markedet og nådde en heltidshøyde på $ 1,14 9. januar 2018. Den har også falt med det bredere markedet i 2018, og fra 19. desember 2018 handles den til bare $ 0,022239. Det er en stor hit for tidlige investorer, da ICO-prisen var $ 0,3497 per token.

Binance QLC

Registrer deg på Binance og kjøp QLC-tokens

Det beste stedet å kjøpe QLC er på Binance Exchange, da de har mesteparten av handelsvolumet. Det er også en liten mengde volum på Kucoin og Gate.io.

Siden QLC er et NEP-5-token, kan du lagre det i en hvilken som helst NEO-kompatibel lommebok, og ett alternativ er Neon-lommeboken. De som ønsker mer sikkerhet enn en programvare lommebok gir, kan også vurdere Ledger Nano S.

Konklusjon

Mens prosjektet går fremover, er det fortsatt mange spørsmål rundt prosjektets levedyktighet. Det er godt å se at de har et partnerskap, men det er ikke lett å ta på seg de store teleselskapene. Det er også skuffende å se hvor langt tokenens pris har falt siden ICO.

På lang sikt kan dette prosjektet ha potensial, men det er knapt av bakken akkurat nå. Med adopsjon av basestasjoner og lanseringen av en mainnet tror jeg vi kunne ha mer optimisme angående QLC Chain.

Hvis du ønsket å holde deg oppdatert på prosjektet og utgivelsen av milepælene deres, kan du holde øye med medium blogginnlegg så vel som deres twitter kontoer.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me