Ravencoin Review: ASIC-motstandsdyktig Peer-to-Peer Blockchain

Ravencoin er et prosjekt som har eksplodert på scenen. Etterspørselen etter RVN nådde enestående nivåer da den ble notert på en rekke børser.

Denne Bitcoin-gaffelen er en av få mynter du fortsatt kan bryte med en GPU. Faktisk har Ravencoin-utviklerne spesielt designet blockchain for å være motstandsdyktig mot trusselen som ASIC gruvedrift og gruvesentralisering utgjør..

Men er det virkelig verdt å vurdere?

I denne komplette Ravencoin-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det. Jeg vil også se på adopsjonspotensialet og langvarige brukssaker / prispotensialet til RVN.

Hva er Ravencoin?

Ravencoin ble opprettet i 2017 som en gaffel med åpen kildekode Bitcoin-kode som en måte å holde eiendeler digitalt og overføre dem enkelt mellom parter. Det var den spesifikke brukssaken Ravencoin ble designet for i motsetning til den opprinnelige Bitcoin, som er ment som en måte å overføre verdi mellom individer.

Etter debuten til Ravencoin 31. oktober 2017 ble de første myntene utvunnet 3. januar 2018. Datoen er viktig som niårsdagen for Bitcoins lansering. Det var ingen pre-gruve av Ravencoin.

Ravencoin ble opprettet med en trinnvis utviklingsplan på plass. Arbeidet fortsetter med blockchain, og så langt har utviklerne opprettet blockchain og gruvedrift, samt muligheten til å skape unike eiendeler. De har også utviklet en unik algoritme kalt x16r, som gir mulighet for Proof-of-Work-gruvedrift, samtidig som ASIC-motstand opprettholdes..

Fremtidige oppdateringer av blockchain forventes å inkludere muligheten til å utstede belønninger til RVN-innehavere, et meldingssystem, stemmegivning, en kompatibilitetsmodus som gjør at nyopprettede eiendeler kan vises akkurat som RVN, LTC eller Bitcoin for enkel integrering i børser, lommebøker. , oppdagelsesreisende osv.

Hvorfor Ravencoin er unikt

En av de mest åpenbare endringene som ble gjort i etableringen av Ravencoin er bruken av den nylig utviklede x16rv2-algoritmen. Den ble utviklet spesielt for å tillate PoW-gruvedrift, men komme vekk fra sentraliseringen forårsaket av ASIC-gruvedrift.

Det som gjør x16rv2-algoritmen unik er at den bruker 16 forskjellige hashingalgoritmer og tilfeldig velger en å bruke. Denne randomiseringen gjør det ekstremt vanskelig å utvikle en ASIC som kan dra nytte av x16rv2, og gir alle muligheten til å gruve Ravencoin uten å konkurrere med de kraftige ASIC-riggene..

Ravencoin GPU

Bilde via Shutterstock

Ravencoin-teamet har også uttalt at de vil endre algoritmene som brukes i x16rv2 hvis en ASIC-rigg med evne til å utvinne Raven-nettverket noen gang blir utviklet. Det var akkurat det de gjorde i oktober 2019 da de oppgraderte fra x16r til x16rv2 bare på grunn av mistanke om at ASIC-rigger bryter nettverket.

De andre endringene fra Bitcoin som ble gjort når du opprettet Ravencoin inkluderer følgende:

  • Total myntforsyning på 21 milliarder i stedet for 21 millioner;
  • Blokkeringstid redusert fra 10 minutter til 1 minutt;
  • Innledende blokkbelønning på 5000 RVN i stedet for 50 BTC;
  • Planer for fremtidig tillegg av stemmegivning, meldinger og innsatsbelønninger;
  • Tillegg av muligheten til å utstede og overføre eiendeler, og skape unike eiendeler.

Ravencoin-mål

Ifølge Ravencoin-papir Ravencoin ble opprettet for:

“Sikker og fri bevegelse av forskjellige eiendeler ved bruk av åpen kildekode som vil forbedres kontinuerlig.”

Whitepaper fortsetter med å si at når blokkjeder begynner å påvirke de globale økonomiene, vil det også endre hvordan kapitalmarkedene fungerer. Etter hvert sier de geografiske grenser og statlige jurisdiksjoner vil bli stadig mindre relevante ettersom handel over grenser blir stadig mer friksjonsfri.

Når det er sett at enkeltpersoner kan flytte betydelig formue ved hjelp av Bitcoin eller andre kryptovalutaer, vil folk fra hele verden kreve å ha samme evne til andre eiendeler som aksjer, eiendom eller fysiske råvarer som gull og olje.

Hva kan overføres?

Skaperne av Ravencoin lagde en liste over potensielle brukssaker i stortingsmeldingen, men de understreket at listen bare var forslag, og at praktisk talt alt kunne sendes med Raven-nettverket, siden det var akkurat det den ble opprettet for.

Ravencoin eiendeler

Eiendeler som kan overføres. Bilde via Ravencoin

Noen få av forslagene i hvitboken inkluderer gullstenger eller mynter, fysisk fiat-valuta, sjeldne kunstverk, eiendomsgjerninger, gavekort, eiendeler i spillet, elektroniske billetter og mange andre ting.

Alle disse eiendelene kan representeres av et ikke-minabelt token i Raven-nettverket, med slike tokens fritt opprettet av brukere på Ravencoin-plattformen.

Sikkerhet

Med så mange forskjellige eiendeler som er lagret i blockchain, er et av de oppgitte primære målene for Ravencoin sikkerhet. Selve blokkjeden fungerer på omtrent samme måte som Bitcoin, og den har samme sikkerhetsnivå som Bitcoin tilbyr.

Ravencoin fungerer med et sterkt gruvesamfunn og bred distribusjon. Personvern er inkludert som ett aspekt, og Ravencoin utnytter fullt ut den iboende skillet mellom brukerens identitet og lommebokadressen.

Utviklerne har også forpliktet seg til kontinuerlig forbedring av raven-nettverket, og har sagt at enhver ny teknologi som forbedrer sikkerheten til systemet eller brukernes personvern vil bli implementert i Ravencoin når det er mulig..

Ravencoin Mining

Ravencoin-nettstedet sier at det ble unngått å bruke en forhåndsgruve, slik at alle brukere vil ha like mulighet til å samle RVN-mynter. Proof-of-Work ble valgt som konsensusalgoritme, slik at Ravencoin kunne dra nytte av å bygge en stadig større beskyttelsesmur mot fremtidige forsøk på sensur og manipulering.

Videre, gitt bruken av den unike konsensusalgoritmen, har Ravencoin vært i stand til å avverge trusselen som ASIC-gruvedrift har utgjort på andre blokkjeder. Dette betyr at Ravencoin fremdeles er relativt lett å bryte med GPU-en din hjemme.

Gruvedrift &# 128051 ;: Hvis du ønsker å kombinere hashkraften din med en rekke andre gruvearbeidere, kan du bli med i et gruvebasseng. Vi har sett på noen av de beste Ravencoin-gruvebassengene

Gruvedrift Ravencoin har vært populært og forblir det i 2019. Hvis du er interessert i å utvinne noe RVN selv, kan du ta en titt på vår forrige guide til gruvedrift av Ravencoin som vil lede deg gjennom prosessen med gruvedrift av RVN.

Ravencoin brukstilfeller

Bortsett fra å kunne tokenisere og sende stort sett alt ved hjelp av Raven-nettverket, ga utviklerne også flere konkrete eksempler på Ravencoin i aksjon.

Et slikt eksempel er at en kunsthandler som ønsker å overføre eierskapet til et verdifullt maleri eller annet fysisk kunstverk til en kunde. Hvert kunstverk kan ha et unikt token opprettet på Raven-nettverket, og hvert token har et unikt serienummer og navn knyttet til det.

Disse tokens kan ikke ødelegges, de kan ikke dupliseres, og de kan ikke endres. De vil tjene som en påstand for det fysiske kunstverket og vil også fungere som bevis på ekthet siden hvert symbol er unikt og knyttet til et enkelt kunstverk..

Ravencoin Art Asset

Opprette kunst på Ravencoin Network. Bilde via Medium innlegg

Når stemmegivning er lagt til blockchain, har utviklerne sett for seg en brukstilfelle som vil forenkle stemmegivning for eierne av aksjer i offentlige selskaper. De peker på at for tiden må ethvert børsnotert selskap betale et kvasi-monopol selskap for å få postadressene til sine egne aksjonærer.

Deretter må de utføre en fysisk utsendelse av fullmaktsstemmeskjemaet og instruksjoner for å stemme. Aksjonærer må fylle ut skjemaet og returnere det til selskapet, og deretter må skjemaene alle samles inn og talliseres, antagelig på en sikker måte.

Ravencoin kan eliminere behovet for dette systemet gjennom sine meldings- og stemmefunksjoner. Tokens kan opprettes som er knyttet til aksjeeiernes aksjer, og deretter kan Raven-nettverket brukes til å varsle alle tokeninnehavere når en avstemning er planlagt.

Nettverket kan deretter utstede nye stemmetokener i en 1: 1-rasjon med de originale tokens. Det vil tillate at den faktiske avstemningen for det meste blir automatisert, siden brukere kan sende sine stemmetoken tilbake til bestemte adresser for telling.

Ravencoin Team

Ravencoin-teamet er ikke oppført på nettstedet, men vi vet at stortingsmeldingen ble signert av blockchain-rådgiver Bruce Fenton, og programvareutvikler Tron Black.

Bruce Fenton har vært rådgiver for Bill and Melinda Gates Foundation og er også grunnleggeren av Dubai Bitcoin Conference. Tron Black var sist den viktigste programvareutvikleren for Medici Ventures.

Ravencoin Team

Bruce Fenton & Tron Black. Bilder via Twitter

Meldingsboken gir også kreditt for utviklingen av Ravencoin til mer enn 430 navnløse Bitcoin-utviklere. Selvfølgelig jobbet ikke alle sammen direkte med prosjektet, men denne brede anerkjennelsen fra utviklere viser åpen kildekode og desentraliseringsfilosofier på sitt beste.

Når det gjelder Ravencoin ble åpen kildekode-teknologi utnyttet for å bygge et best mulig produkt ved å dra nytte av produkter og tjenester skapt av og for de mange.

Ravencoin-fellesskapet

Ravencoin gjør det ekstremt enkelt å finne et samfunn som passer deg, med et hele siden dedikert til alle de forskjellige Ravencoin-samfunnene som bygges over en rekke sosiale medier og meldingsplattformer.

Når det er sagt, har jeg sett mye større samfunn. Hoved sub-Reddit for Ravencoin har litt over 7.000 følgere. Det er aktivt, med daglige innlegg og kommentarer til de fleste innlegg også. Twitter er også en mellomstor tilhenger, med i underkant av 30.000 følgere, men som Reddit en god del aktivitet i den beskjedne størrelsen gruppen.

Ravencoin-fellesskap

Liste over Ravencoin-fellesskap. Bilde via Ravencoin

Den største og mest aktive følgende er på meldingsplattformene. De Ravencoin Discord har over 17 000 medlemmer, og Telegram-kanalen har mer enn 11 000 brukere.

Teamet er også aktivt i å kommunisere med samfunnet, og grunnlegger Tron Black fortsetter å blogge om sine tanker om fremtiden til Ravencoin på hans Middels blogg.

RVN-mynten

RVN-mynten begynte å handle 10. mars 2018 til 0,026499 dollar, og innen utgangen av måneden hadde den nesten tredoblet verdien, men det var kortvarig.

Det falt tilbake og forble rundt 75-100% høyere de neste par månedene, men i juni var det tilbake på startnivået og var på vei lavere. Det klarte å komme høyere flere ganger i løpet av 2018, noe som var oppmuntrende gitt bjørnemarkedet som tørket 90% eller mer fra de fleste kryptovalutaer..

RVN-prisytelse

RVN-prisytelse. Bilde via CMC

9. februar nådde RVN sitt laveste nivå på 0,009506 dollar. Igjen, det er ikke så dårlig tap sammenlignet med de bredere kryptovalutamarkedene. Det ga gode gevinster i første halvdel av 2019, og nådde sin heltid på $ 0,080258 3. juni 2019.

Siden da har det glidd stadig lavere i sympati med det bredere markedet. Per 30. oktober 2019 har den en verdi på $ 0,028717, noe som betyr at den i utgangspunktet var der den startet i mars 2018.

Kjøpe & Lagring av RVN

Du har et ganske bredt utvalg av børser hvis du ønsker å kjøpe eller selge RVN. Det største handelsvolumet er på CoinEx, men du finner også anstendige volumer på DigiFinex, BitForex og Binance.

Det er også ytterligere et halvt dusin eller flere børser der volum er nok til å få en god handel. Du kan til og med kjøpe RVN med amerikanske dollar på Binance U.S.-børsen.

Handelsvolumet er relativt godt spredt over disse børsene, noe som betyr at likviditeten ikke er for høyt konsentrert et sted. På de enkelte ordrebøkene har du også en rimelig budspørselsspredning med sterk omsetning. Dette kan bekreftes ved å se i Binance’s RVN / USDT ordrebok.

Binance RVN

Registrer deg på Binance og kjøp RVN

Ravencoin har sine egne innebygde lommebøker for desktop og mobil tilgjengelig for nedlasting fra nettstedet. Det finnes versjoner for Windows, Mac OS og Linux for stasjonære versjoner, og for Android og iOS for mobilversjonene.

Det er også et stort antall tredjeparts lommebøker med støtte for RVN, inkludert Exodus lommebok, Cobo lommebok og Atomic lommebok. Og for de som foretrekker sikkerhet, er det også en papirlommebok tilgjengelig fra Ravencoin-nettstedet, eller du kan lagre din RVN i Trezor-maskinvareboksen.

Vi har faktisk fullført en liste over de beste Ravencoin lommebøkene hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du trygt kan lagre din RVN.

Ravencoin utvikling

Så alt virker bra og bra, men hvor mye arbeid blir det gjort med Ravencoin-protokollen? Vel, en av de beste måtene å bestemme dette på er å ta en titt på kodingsutgangen.

Derfor liker jeg noen ganger å se på et prosjekt GitHub og se på antall forpliktelser som er blitt presset. Det er en flott proxy for rå produksjon.

Jeg hoppet inn i Ravencoin GitHub for å få en titt på hva som skjer under panseret. Nedenfor har du den totale forpliktelsen til de tre mest aktive arkivene de siste 12 månedene.

Ravencoin GitHub

Kode forplikter seg til å velge repoer det siste året

Det mest aktive ser ut til å være arbeid på nettstedet, og oppdateringer til kjernekoden har vært mindre hyppige for sent. Dette betyr at det fortsatt jobbes med prosjektet, men mindre enn vi har sett for andre prosjekter.

Faktisk, hvis vi skulle se på hvor Ravencoin kommer sammenlignet med andre prosjekter i rommet, er de rangert på 145 når det gjelder total forpliktelse til kjerneposten.

Selvfølgelig kan det være andre faktorer som spilles her. Ravencoin ble forked fra Bitcoin, noe som betyr at den ikke har hatt å utvikle sin egen protokoll. Dette er i motsetning til mange av de andre nyere prosjektene.

Imidlertid, hvis du vil holde deg oppdatert med det siste om det siste som kommer fra prosjektet, kan du følge deres Telegram-gruppen.

Konklusjon

Selvbeherskelsen til Ravencoin-utviklerne skal applauderes. Så mange blockchain-prosjekter prøver å late som om de kan løse alle problemer, eller prøve å tilby en brukssak for hvert scenario. Ravencoin er annerledes fordi det er fokusert på å gjøre en ting riktig – tokeniserte eiendeloverføringer. Det vil sikkert hjelpe prosjektet til å lykkes.

Men Ravencoin forblir et ungt prosjekt, og kryptolandskapet endres veldig raskt. Det er umulig å forutsi hvor godt de vil ligge foran konkurransen, men det aktive samfunnet og partnerskap bør absolutt hjelpe.

Vi ser også en klar trend mot tokenisering av eiendeler, men det er ikke sikkert ennå om Ravencoin kan lede den endringen, eller om et annet prosjekt vil oppnå større suksess.

Hjelpsomme linker

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me