Reddcoin gjennomgang: Sosial CryptoCurrency for Tipping

Reddcoin (RDD) er et unikt prosjekt som er dedikert til å bringe kryptovaluta til massene gjennom bruk av sosiale medier..

Reddcoin ble oppfattet som en fullverdig mynt på sosiale medier. Det har eksistert i ganske lang tid og er en av de mer etablerte kryptovalutaene. I løpet av de nylige kryptomarkene har RDD hatt sine egne bommer og byster ettersom interessen har flommet inn og ut av mynten.

Så er Reddcoin noe du bør vurdere?

I denne Reddcoin-gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite om prosjektet, inkludert teknologi, utvikling og veikart. Jeg vil også se på den langsiktige adopsjonen og prispotensialet til RDD.

Hva er Reddcoin?

Det er dedikerte blockchain-sosiale nettsteder, som Steem og Social X, og de er flotte, men hva om du kan få betalt for innleggene dine på sosiale medier over hele nettet? Legg ut på Facebook og få betalt. Kommenter Reddit og få betalt. Tweet noe bra og få betalt.

Det er hva Reddcoin har som mål å gjøre. Det er den sosiale medievalutaen som ønsker å gjøre micropayments for creators enkelt for alle.

Reddcoin har eksistert i noen tid, etter å ha blitt utgitt i 2014. Det lar alle raskt og enkelt sende og motta sin opprinnelige RDD-mynt uten transaksjonsgebyrer. Det er blockchain-versjonen av Patreon, men bedre fordi den fungerer på tvers av mange sosiale plattformer, og lar alle få betalt for sine bidrag.

Med Reddcoin kan du få betalt på mange forskjellige plattformer som Twitter, Reddit, Twitch, YouTube, Facebook og mer. Det fungerer ved å bare “tippe” skaperne av innlegg og kommentarer på sosiale medier. Det ligner på å “like” et innlegg, men skaperen får noe av faktisk verdi.

Reddcoin bruker også en mer miljøvennlig tilnærming til kryptovalutaen kalt Proof-of-Stake-Velocity. I motsetning til Proof-of-Work-konsensusmetoden som krever store mengder datakraft og elektrisitet for å utvinne nye mynter, tillater PoSV-mekanismen enhver Reddcoin-bruker å lage nye mynter ved å holde RDD i den offisielle lommeboken..

De viktigste funksjonene i Reddcoin

Nå som du har en ganske anstendig oversikt over hva Reddcoin er, la oss ta en titt på noen av funksjonene som gjør at mynten skiller seg ut blant noen av deres viktigste konkurrenter.


  • Raske transaksjoner: Reddcoin ble opprettet som en gaffel av den populære kryptovalutaen Litecoin, som har en veldig rask transaksjonstid. Reddcoin har en blokkeringstid på bare 60 sekunder, som er 10 ganger raskere enn Bitcoins.
  • Tipping: Reddcoin lar brukerne tjene og tipse andre på en rekke sosiale medieplattformer uten gebyrer. De har også gjort dette så enkelt som mulig med utgivelsen av deres nye ReddID-funksjon (mer nedenfor)
  • Integrasjoner: Tippesystemet er allerede integrert med Reddit, Twitter, Twitch, Facebook og Justin.tv.
  • Unik konsensus: PoSV-algoritmen som brukes av Reddcoin, oppfordrer brukere til å eie (stake) og bruke (velocity) RDD. PoSV er en mer miljøvennlig algoritme sammenlignet med PoW-varianter som driver Bitcoin eller Litecoins blockchain.
  • Insentivmekanisme: Bruk av RDD oppfordrer til å tippe andre for deres bidrag på sosiale medieplattformer. Disse “tipsene” er mikrotransaksjoner, men kommer også uten gebyrer. Tippesystemet ligner på “liking”, men gir brukerne faktisk verdi.

Hvordan fungerer Reddcoin?

Som nevnt ovenfor lar Reddcoin deg raskt og enkelt sende mikrobetalinger til andre på sosiale nettverk. Du kan også motta betalinger selv fra alle du samhandler med på sosiale medier. Disse betalingene er nesten øyeblikkelige og er uten gebyrer.

Du kan sende RDD til en kollega for å betale dem tilbake til lunsj, sende en topp til din favoritt veldedighet, eller bare sende et lite tips til skaperen av en søt kattunge meme. Bare klikk på “tip” -knappen og fyll ut personene ReddID.

Ikke lineær mynt aldring Reddcoin

Den ikke-lineære myntaldringsfunksjonen til PoSV vs. PoS. Via Reddcoin Wiki

Bruk av RDD oppmuntres gjennom PoSV-konsensusmekanismen som fokuserer på eierskap av mynter gjennom innsetting og aktivitet av myntene gjennom hastighet. Tillegg av hastighetskomponenten var nødvendig ifølge utviklingsteamet for å “fremme mer aktiv nettverksdeltakelse.” Det er faktisk ganske likt Proof-of-Stake-systemet som det ble hentet fra, men med PoS er det lineær mynt aldring, men med PoSV er det ikke-lineær mynt aldring.

Å gå fra PoW til PoSV

I motsetning til Bitcoin og så mange andre kryptovalutaer, har Reddcoin tatt beslutningen om å bytte fra det som noen anser som den bortkastede Proof-of-Work-gruvedriften, til den mer miljøvennlige Proof-of-Stake Velocity-algoritmen.

Med PoSV blir mynter distribuert over nettverket ved å lage dem gjennom en prosess som kalles staking. Dette skiller seg fra gruvedrift i PoW-systemet, som er ekstremt ressurskrevende, og begrenset til de med veldig kraftige datamaskiner.

PoSV-preging kan utføres av hvem som helst, og snart vil det til og med være mulig å stake RDD i en mobil lommebok for å prege RDD fra smarttelefonen din. Dette antas å være sterkt bedre enn behovet for dyre og energikrevende servere og ASIC-gruvedrift.

Når du satser mynter i PoSV-systemet, jo flere mynter du har i lommeboken, jo større er sjansen din for å finne en gyldig blokk og motta blokkeringsbelønninger. Alt som trengs er å holde lommeboken koblet til internett og gå. Videre, gitt den unike myntaldringsfunksjonen, er det en straff som brukes for inaktive noder over de som er inaktive.

Dette fjerner bortkastetheten ved PoW-gruvedrift og negerer våpenkappløpet. Det unngår også trusselen om ASIC og multipools, mens du fjerner interessekonflikten vi ser fra ASIC-produsentene. Tilsetningen av hastighetskomponenten til algoritmen motvirker også hamstring og oppmuntrer til utgifter, noe som øker brukernes bidrag til nettverket.

Reddcoin er unik som den eneste blockchain-baserte sosiale valutaen. Det er håpet at det vil fungere for å stimulere til mer nyttige interaksjoner, samt fungere som en måte å gi en verdi til den immaterielle eiendelen til sosial innflytelse.

Det tillater også brukere å kontinuerlig tjene mer RDD så lenge de har en lommebok som holder RDD og er koblet til internett. Og jo flere mynter som holdes, og jo lenger de blir igjen i lommeboken, jo større og oftere kan du få innsatsbelønninger.

RDD Coin

Per 1. august 2014, da overgangen ble gjort fra PoW til PoSV, var det omtrent 27 milliarder RDD. Per 19. mai 2019 er det 28.808.713.174 RDD. PoSV-mynteprosessen har en 5% årlig inflasjon, og det er for øyeblikket ingen grense eller tak på maksimal tilførsel av RDD.

Som nevnt ovenfor, Reddcoin-teamet holdt en ICO 2. februar 2014, bare to uker etter at prosjektet ble lansert. At ICO samlet inn $ 100.000 ved å selge 5,45 milliarder RDD til totalt 386 investorer.

Prisen på RDD holdt seg ganske stabil og lav i flere år, men i 2017 ble den fanget opp i det bredbaserte kryptovaluta-rallyet, og innen 7. januar 2018 nådde det en heltidshøyde på $ 0,032391.

Reddcoin-prisytelse

Prisutvikling på RDD siden lansering. Bilde via CoinCodex

Den gikk stadig lavere fra den ATH, og i midten av desember 2018 traff den laveste verdien på $ 0,001, hvoretter den begynte å komme seg. Fra 19. mai 2019 er RDD-mynten opp til $ 0,001989, noe som betyr at den nesten har doblet seg de første 5 månedene av 2019..

Hvis du er interessert i å kjøpe og sette noen RDD, vil du finne den oppført på en rekke børser, men handelsvolumet er bare en håndfull. Dette er BiteBTC, Bittrex og Upbit. Det er også en liten mengde handelsvolum på Litebit.eu og YoBit.

Fordi RDD er en innfødt mynt, vil du laste ned og installere kjernen Reddcoin lommebok, som er en fin måte å støtte nettverket på og en trygg måte å lagre større mengder RDD-mynter på. Alternativt kan du bruke den nylig utgitte ReddID-lommeboken, som er en Chrome-utvidelse og også anses å være ganske sikker. Det er også den enkleste måten å muliggjøre tipping.

De som velger stasjonær lommebok kan velge mellom versjoner for Windows, Linux og Mac OS. Foreløpig fungerer Reddcoin API naturlig med Reddit, Twitch og Twitter, med flere sosiale nettverksintegrasjoner i verkene.

ReddID

Dette er en ny funksjon som nylig ble lansert. Det vil tillate deg å registrere din egen unike “ReddID” som du vil bruke til å sende / motta tipsene. Når du har ReddID-navnet ditt, kan du koble det opp til dine sosiale nettverkskontoer som Reddit, Twitter og Facebook.

Med denne utgivelsen har utviklerne også inkludert en Chrome-nettleserutvidelse. Dette betyr at du kan holde RDD-en din riktig i din lette nettleserlommebok, og når du finner et innlegg du synes er verdt å vippe, kan du sende RDD over med ett klikk fra nettleseren. Videre, gitt at dette er en lett lommebok, trenger du ikke å vente på blockchain-synkronisering når du åpner den.

Brukergrensesnitt for Chrome Plugin Reddcoin

Funksjonaliteten til ReddID Chrome Plugin

ReddID er også nyttig, da det lar deg søke etter andre brukere på nettverket ved hjelp av deres spesifikke ID. Når du har funnet denne brukeren, kan du bruke nettleserutvidelsen til å sende dem RDD. Det er også en funksjon der du enkelt kan invitere andre brukere til å bli med i nettverket og øke bevisstheten om Reddcoin.

ReddID er nettleser Agnostic og kan lastes ned og installeres med ett klikk fra Google Play Store. Chrome-utvidelsen har et veldig elegant utseende, og teamet planlegger å inkludere muligheten til å enkelt bytte RDD mot en annen kryptovaluta rett i lommeboken i kommende versjoner, noe som gjør RDD til en enda mer praktisk opplevelse for brukerne.

Reddcoin Team

Reddcoin ble opprettet 20. januar 2014, og var opprinnelig en PoW-kryptokurrency som ble gitt fra Litecoin. På det tidspunktet var utviklingsteamet anonymt, men det hindret dem ikke i å samle inn $ 100.000 i en ICO som ble holdt 2. februar 2014, bare to uker etter at prosjektet ble lansert.

Det var først i 2017 at Reddcoin endelig gjorde en offisiell kunngjøring som introduserte teammedlemmene, inkludert grunnleggende utviklere John Nash og Leonard Simonse. Deretter har de fortsatt å oppdatere samfunnet om status for teamet, som er helt 100% sammensatt av frivillige.

Reddcoin Team

Noen av Reddcoin-teammedlemmene

Nåværende administrerende direktør / COO i Reddcoin er Jay Laurence, som var en tidlig adopterer av blockchain-teknologi, og begynte med Bitcoin. Han var gruvearbeider allerede i 2011 og var et av de første PeerPlays-vitnene. Før det var han sterkt involvert i Dogecoins tilstedeværelse på sosiale medier og var en tidlig tilhenger og kontraktinnehaver av ProtoShares og AngelShares, som til slutt ble BitShares (BTS)..

Reddcoin sosial tilstedeværelse

Som den sosiale valutaen på nettet, kan du forvente at Reddcoin har et stort sosialt mediesamfunn selv. Og du ville ikke bli skuffet.

På Reddit, som er kjent som et samlingssted for kryptovalutaentusiaster, er Reddcoin subreddit har over 40 000 følgere. Det er et stort antall, og det er toppet av Twitter, der Reddcoin-kontoen har 69 100 følgere. Facebook er litt mindre, men har fortsatt over 27.000 mennesker som følger Reddcoin-siden.

Reddcoin har til og med sitt eget forum kalt Reddcoin Talk. Forumet er ikke veldig aktivt, men det ser ut til å få et nytt innlegg eller to hver dag og viser hvor aktivt Reddcoin-samfunnet er.

Reddcoin utvikling

Noe jeg noen ganger liker å gjøre for å avgjøre hvor mye arbeid som gjøres med et prosjekt, er å se på deres offentlige koder. Dette kan gi en et grovt estimat av koden som blir presset av utviklerne på Reddcoin.

Derfor bestemte jeg meg for å dykke ned i Reddcoin GitHub og tok en titt på noen av de viktigste depotene. Nedenfor er koden forpliktet til de tre mest aktive repoer i GitHub:

Reddcoin GitHub forplikter seg

Kode forplikter seg til utvalgte repoer de siste 12 månedene

Så det virker som om utviklerne fremdeles er aktive og skyver koden til repoer. Dessverre er dette mindre enn jeg har sett på andre prosjekter. Faktisk er Reddcoin nummer 195 når det gjelder forpliktelser de siste 12 månedene (ifølge CoinCodeCap)

Dette kan komme ned på det faktum at andre prosjekter aktivt bygger ut protokollene sine, mens Reddcoin er en mer etablert blockchain. Det ville være bra å se denne aktiviteten henting senere i år når samfunnet arbeider mot deres offentlig veikart.

Noen av de mest interessante tilleggsmålene i denne veikartet er i styret “Long Term Initiatives”. Nedenfor er noen av de potensielle utviklingene som jeg vil holde øye med:

  • PoSV 2.0: De vil forbedre den nåværende PoSV-algoritmen for å styrke den nåværende belønningsordningen. De vil også utvide algoritmen for å oppmuntre til flere innsatsnoder
  • Mobildeling / tipping: Dette kan være et veldig interessant tillegg, da det vil gi mye flere brukere
  • Ledger Nano Support: For de brukerne som ønsker å “Hodl” RDD-en i en hardware-lommebok, kan dette være noe å se på
  • Twitch-integrasjon: Dette er et annet massivt sosialt nettverk som Reddcoin kan utnytte. Det å være i stand til å “tipse” om å rykke streamere for innholdet er et spennende potensial
  • Adopsjon av selger: Det er for tiden en rekke Reddcoin betalingsportaler som du kan bruke til å godta RDD. Utviklerne ønsker aktivt å legge til flere betalingsleverandører og gateways for å øke adopsjonen

Konklusjon

Selv om det er vanskelig å forutsi fremtiden til Reddcoin, kan det samme sies for noen av de nye blockchain-prosjektene. Reddcoin har faktisk eksistert i noen tid, og mens det har vært kritikk om ideen bak plattformen – hvem skal betale folk i stedet for bare å “like” deres sosiale medieinnhold – det er noe gyldighet bak det.

Tross alt tipser vi om andre ting. Patreon har blitt ganske vellykket, og på mange måter er det også en tippplattform. Og det sosiale mediasiden Steemit har hatt suksess på en lignende måte, med brukere som “liker” på plattformen har en økonomisk verdi. Det er noe som tyder på at å legge til en slik funksjon på alle sosiale medier kan bli ganske vellykket.

Faktisk har Reddcoin kommet langt i sine 5+ års eksistens, og til og med med et team av frivillige har det gjort jevnlige fremskritt og forbedringer av plattformen. Det har noen vei å gå, men gitt den nåværende funksjonaliteten og den fortsatte innsatsen selv gjennom kryptovinteren 2018, ser det ut til at Reddcoin kan bli ganske vellykket ettersom flere og flere mennesker kommer til å omfavne kryptovalutaer.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me