Ren Project Review: Interchain Blockchain Liquidity Protocol

Als u een CoinBureau-veteraan bent, herinnert u zich waarschijnlijk onze diepgaande evaluatie van REN uit 2018. Sinds die tijd heeft Ren enkele opmerkelijke ontwikkelingen gezien.

Als zodanig is het tijd om dit opwindende DeFi-project nog eens onder de loep te nemen. Voorheen bekend als het Protocol van de Republiek, Ren is geëvolueerd tot een ecosysteem dat ongeëvenaarde privacy en interoperabele liquiditeit tussen blockchains wil brengen.

Als wat je net hebt gelezen een heleboel mumbo-jumbo lijkt, vrees dan niet. We zijn hier om het beetje bij beetje voor u op te splitsen. In een zin maakt Ren het voor u mogelijk om cryptocurrencies en andere ondersteunde activa (zoals tokens) tussen blockchains over te dragen op een manier die gedecentraliseerd, betrouwbaar en snel is.

Aan het einde van dit artikel zul je begrijpen hoe belangrijk Ren is en waarom het de afgelopen anderhalf jaar veel meer is veranderd dan zijn naam.

Een korte geschiedenis van Ren

De geschiedenis van Ren begint bij zijn twee oprichters: Taiyang Zhang en Loong Wang (uitgesproken als “Lewng”). Ze waren klasgenoten van de Australian National University en werkten na hun afstuderen samen aan dezelfde start-up.

Ren oprichters

Oprichters Zhang & Wang

Kort daarna richtten ze hun eigen softwarebedrijf op. Rond die tijd werd Zhang door een vriend gevraagd om een ​​handelsalgoritme te programmeren voor zijn cryptocurrency hedgefonds. Dit hedgefonds werd bekend als Virgil Capital, met Zhang als medeoprichter.

Terwijl hij bij Virgil Capital werkte, merkte Zhang dat er een gebrek aan ondersteuning was voor over-the-counter (OTC) cryptocurrency-handel. Wat nog belangrijker is, er was absoluut geen manier voor beleggers om een ​​grote hoeveelheid cryptocurrency te kopen zonder de markten te verstoren.

Dit komt omdat alle transacties openbaar beschikbaar zijn op de blockchain, inclusief OTC-aankopen. Geautomatiseerde applicaties zoals Walviswaarschuwing vestigen de aandacht op deze grote transacties, wat resulteert in prijsvolatiliteit van speculatieve handelaren.

Walvis Alert Bot

Whale Alert Bot die meldingen pusht. Afbeeldingsbron

Wanneer iemand een grote hoeveelheid cryptocurrency van een portemonnee naar een exchange verplaatst, wordt dit vaak geïnterpreteerd als een intentie om dat activum te verkopen. Omgekeerd kan een grote transactie naar portemonnee of portemonnee naar portemonnee aangeven dat deze belegger gelooft dat cryptocurrency waardevol is en de moeite waard is om vast te houden (of te kopen).

OTC-handel is bijna uitsluitend voor vermogende beleggers die activa willen kopen zonder een scène te maken. De openheid van cryptocurrency blockchains zoals Bitcoin maakt dit onmogelijk zonder de inzet van gecentraliseerde derde partijen.

Het Protocol van de Republiek

Toen Zhang over Ethereum hoorde, besloot hij dat dit het beste platform zou zijn om te bouwen wat uiteindelijk de oplossing voor het OTC-probleem zou worden: het Republic Protocol.

Gezien het feit dat Wang zelfs uitgebreide ervaring had met het coderen van gedistribueerde databasetechnologieën het creëren van zijn eigen codeertaal voor blockchain-achtige technologieën nodigde Zhang hem uit om aan het project te werken. Wang realiseerde zich meteen dat er een tweede probleem was in de cryptocurrency-ruimte: een gebrek aan blockchain-interoperabiliteit.

Protocol van de Republiek

Oude branding van het Republic Protocol

In 2017, het Protocol van de Republiek werd officieel opgericht door Zhang en Wang. Het probeerde de OTC-handel in cryptocurrency gedecentraliseerd en betrouwbaar te maken, en om een ​​protocol te maken voor afzonderlijke cryptocurrency-blockchains om te communiceren.

Erkennend dat cryptocurrency-handel niet minder privé was op beurzen vanwege zaken als orderboeken, maakte het Republic Protocol het ook tot hun missie om cryptohandel mogelijk te maken zonder deze onthullende indicatoren. Het enige wat ze nu nodig hadden, was een beetje contant geld.

De REN ICO

In 2018 lanceerde het Republic Protocol twee rondes van initial coin offerings (ICO’s) voor het Republic-token (REN). De eerste was een privé-ICO die eind januari 2018 plaatsvond en een knappe 28 miljoen USD ophaalde. De tweede ICO, deze keer openbaar, werd een paar dagen later begin februari gehouden en bracht een bescheiden 4,8 miljoen USD op.

REN ICO

De REN Private en Crowdsale ICO’s. Afbeelding via ICOdrops

Investeerders die aan deze ICO’s deelnamen, konden REN kopen tegen een prijs van iets meer dan 5 cent USD per token. Iets meer dan 56% van het totale aanbod van REN van 1 miljard werd verkocht. Zoals je misschien al geraden hebt, is REN gebouwd op de Ethereum-blockchain en is een ERC-20-token.

Ren uitgelegd

Als je je afvraagt ​​hoe Ren werkt, staat je een wilde rit te wachten. De technologie achter Ren is behoorlijk geavanceerd en kan moeilijk zijn om je hoofd rond te wikkelen.

Deze sectie geeft je een uitleg in termen van leken over wat Ren precies doet en hoe het centrale platform, RenVM, werkt. Als je een meer technische uitleg wilt, kun je deze hierin rechtstreeks van Loong Wang zelf krijgen Youtube video.

Hoe werkt Ren?

Voordat we Ren in duiken, moeten we kort uitleggen wat een “darkpool” is. Darkpools zijn OTC-markten waar beleggers anoniem grote hoeveelheden activa kunnen kopen.

Deze bestaan ​​zowel op oude markten als op markten voor cryptocurrency. In beide gevallen moet u er echter op vertrouwen dat de gecentraliseerde partij die deze dienst levert, uw transacties inderdaad anoniem en veilig zal houden.

Overzicht van REN Tech

Ren Technology Overzicht. Afbeelding via medium

Ren maakt de gedecentraliseerde en betrouwbare uitwisseling van cryptocurrency-activa tussen blockchains mogelijk met behulp van het centrale platform, de Ren virtuele machine (RenVM). De RenVM doet dit met behulp van een netwerk van “Darknodes”Die de nodige rekenkracht bieden om cross-chain cryptocurrency-orders te identificeren en te verwerken.

Dit wordt gedaan met behulp van een gecompliceerd algoritme genaamd de “Shamir Secret Sharing Scheme”Die de orders zodanig fragmenteert dat de Darknodes niet weten wat het bedrag of de bestemming is van de crypto die wordt verhandeld.

Hoe RenVM werkt

Hoe RenVM werkt. Afbeelding via blog

Omdat RenVM is gebouwd op Ethereum, worden cross-chain-transacties uitgevoerd op de Ethereum-blockchain met behulp van ERC-20-token-equivalenten van het activum dat wordt verhandeld. Simpel gezegd, u verplaatst uw Bitcoin of Zcash niet echt naar de blockchain van Ethereum.

In plaats daarvan worden ERC-20-tokens van deze andere cryptocurrencies geslagen en verbrand in overeenstemming met hoeveel ervan wordt vastgehouden of vrijgegeven door het gedecentraliseerde RenVM-platform.

Waar wordt REN voor gebruikt?

REN is het token dat wordt gebruikt binnen het ecosysteem van Ren en heeft twee functies. De eerste functie is om de handelskosten te betalen voor alle orders die op de RenVM worden gedaan. De tweede functie is om obligaties te betalen aan de “Registrar”, een slim contract dat Darknodes beheert in het Ren-ecosysteem.

Ren Darknode-uitrol

Ren Darknodes

Dit slimme contract zorgt voor de decentralisatie en stabiliteit van het RenVM-protocol. Als je een Darknode wilt runnen, moet je een borgsom van 100.000 REN betalen aan de Registrar.

De Ren Roadmap

In tegenstelling tot veel andere cryptocurrency-projecten heeft Ren een duidelijk uitgetekende roadmap en is zeer consistent geweest in het verstrekken van ontwikkelingsupdates op Medium en Github.

Ren Roadmap

Ren Roadmap

In feite hebben ze aan het einde van elke maand dit jaar tot dusver gedetailleerde samenvattingen vrijgegeven van wat ze hebben uitgespookt. Voordat we ingaan op hun meer recente updates, laten we eerst eens kijken wat Ren in 2019 heeft bereikt.

De Ren Roadmap 2019

2019 markeerde een paradigmaverschuiving voor Ren. Aan het begin van het jaar veranderden ze hun officiële naam van Republic Protocol in Ren. Dit ging gepaard met een belangrijk aandachtspunt van gedecentraliseerde dark pools naar gedecentraliseerde interoperabiliteit voor blockchains. Zoals verwoord door Wang in een medium bericht

“Onze visie voor Ren is een private en interoperabele liquiditeitslaag voor de gedecentraliseerde wereld. Het vrije verkeer van waarde tussen blockchains stimuleren in zero-knowledge. “

De rest van 2019 gericht op de ontwikkeling van de eerste versie van het RenVM-hoofdnet, genaamd SubZero. Dit werd gedaan in twee rigoureuze testfasen, te beginnen met het RenVM Testnet in augustus en gevolgd door het RenVM Chaosnet in november..

Ren Naam wijzigen

Afbeelding Via Ren

In beide fasen richtte het ontwikkelingsteam zich op het verfijnen van het platform door feedback van de gemeenschap te verzamelen en zelfs beloningen aan te bieden aan gebruikers die bugs in de RenVM-protocollen vonden (programmafouten of exploits).

De Ren Roadmap 2020

In het eerste kwartaal van 2020 was Ren gefixeerd op twee dingen: doorgaan met het ontwikkelen en testen van RenVM en het opzetten van het Ren Alliance, beschreven als een “consortium van DeFi-bedrijven en / of -projecten”.

Met meer dan 50 leden op het moment van schrijven, vindt u veel herkenbare namen in de gelederen, waaronder Kyber Network, Matic, Polychain Capital, en IDEX.

Ren Alliance

Leden van de Ren Alliance. Afbeelding via Ren

Het doel van de Ren-alliantie is drievoudig: het nut, de veiligheid en de ontwikkeling van RenVM vergroten. Met andere woorden, de Ren Alliance zorgt voor een gezonde aanvoer van nieuwe gebruikers, investeerders en ontwikkelaars voor het Ren-project.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van de Ren Alliance, kunt u het aanvraagformulier invullen hier. Ren heeft opgemerkt dat er maar één voorwaarde is om lid te worden: de wens om ketenoverschrijdende activa naar DeFi te brengen.

Ren officieel vrijgegeven RenVM SubZero op 27 mei (terwijl dit artikel werd geschreven). Met de officiële release van het hoofdnet kunnen gebruikers Bitcoin, Bitcoin Cash of Zcash in elke DeFi-applicatie gebruiken.

RenVM Subzero

RenVM Subzero-release. Afbeelding via Ren

Dit was eerder mogelijk, maar alleen met het gebruik van externe bewaarnemers die “verpakt”ERC-20-tokens van andere cryptocurrencies op de Ethereum-blockchain, zoals WBTC.

Met RenVM SubZero daarentegen kunt u dit op een gedecentraliseerde en betrouwbare manier doen – u hoeft uw crypto niet in handen te geven van een derde partij. Cryptocurrencies die worden getokeniseerd via RenVM worden aangeduid als renBTC, renBCH, renZEC, etc. Deze tokens kunnen ook worden overgedragen naar de RenVM in ruil voor de daadwerkelijke cryptocurrency (BTC, BCH, ZEC, etc.).

Hoewel RenVM is ontworpen op en voor Ethereum dApps, heeft Ren 2 tools ontwikkeld, RenJS en GatewayJS, wat het voor codeerders mogelijk maakt om RenVM te integreren in andere blockchains zoals Tezos. Ze creëerden ook een eenvoudig hulpmiddel om Ethereum dApp-ontwikkelaars te helpen RenVM in hun applicaties op te nemen.

REN-token

REN heeft een redelijk voorspelbare prijsgeschiedenis. Toen het in februari 2018 beschikbaar kwam voor verhandeling, daalde de prijs van 8 cent USD naar 3 cent USD binnen 3 maanden voordat het een hoogtepunt bereikte van iets meer dan 13 cent USD in mei 2018. De prijs daalde helemaal tot 1,5 cent USD in het daaropvolgende jaar. Dit was ongeveer 1 / 4e van de initiële ICO-prijs van ~ 5,3 cent USD.

REN-prijsprestaties

REN-token Prijsprestaties. Afbeelding via CMC

De prijs van REN steeg in overeenstemming met de plotselinge bull run van Bitcoin in juni-augustus 2019 en bereikte een recordhoogte van bijna 15 cent USD. In het afgelopen jaar van prijsactie heeft REN lagere dieptepunten en hogere hoogtepunten vastgesteld – een goed teken voor veel beleggers in cryptocurrency.

REN heeft de afgelopen weken een indrukwekkende rally achter de rug van 3 cent USD naar bijna 11 cent USD en lijkt nog steeds in een opwaartse trend te zitten ondanks een kleine correctie naar 9 cent USD.

Ren Exchange-ondersteuning

Hoewel REN beperkte beursondersteuning heeft, kunt u het met een goede liquiditeit vinden op opmerkelijke beurzen zoals Binance en Huobi.

Binance REN

Registreer bij Binance en koop REN-tokens

Dit is een verbetering vergeleken met de laatste keer dat we over Ren schreven, toen 88% van het handelsvolume van het actief op Binance stond. Toch kunnen het relatieve gebrek aan beursondersteuning en het relatief lage handelsvolume Ren gevoeliger maken voor prijsvolatiliteit.

REN Cryptocurrency-portefeuilles

Omdat REN een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen op vrijwel elke portemonnee die Ethereum ondersteunt. Als zodanig is er geen tekort aan softwareportefeuilles en hardwareportefeuilles waar u uw REN-tokens kunt opslaan.

Digitale cryptocurrency-wallets die REN ondersteunen, zijn onder meer Mijn Ether Wallet (MEW – desktop), Atomic Wallet (mobiel), Vertrouw op Wallet (mobiel) en de Exodus-portemonnee (mobiel en desktop). Hardware cryptocurrency wallets die REN ondersteunen, zijn onder meer Ledger, Trezor en KeepKey.

Onze mening over REN

De achilleshiel van cryptocurrency is de eerste indruk die de verschillende platforms en technologieën geven aan de gemiddelde persoon. Voor de meesten zijn reguliere cryptocurrency-handelsinterphases overweldigend genoeg.

Zelfs het overboeken van valuta van en naar portefeuilles kan ook een last zijn voor nieuwkomers. Om de waarde van de technologie van Ren te zien, is een niveau van begrip van cryptohandel vereist dat een zeer klein percentage van de mensen heeft, zelfs binnen de cryptocurrency-ruimte..

We denken dat Ren de juiste stap heeft gezet door hun focus te verleggen van darkpools naar blockchain-interoperabiliteit. Dit is om een ​​simpele reden: use case. Zoals opgemerkt in de inleiding, wordt OTC-handel fundamenteel verzorgd en gebruikt door extreem vermogende beleggers.

Onze mening van Ren

Afbeelding via REN

Hoewel de darkpools van Ren in principe aantrekkelijk zijn vanwege hun decentralisatie en bescherming van de privacy, is het in de praktijk twijfelachtig of cryptocurrency-handelaren Ren prefereren boven handelsplatforms zoals Gemini of Coinbase..

Dat gezegd hebbende, het feit dat Ren een protocol heeft gemaakt dat cross-chain transacties snel, betrouwbaar en gedecentraliseerd maakt, maakt het een serieus waardevol project.

Het ontwikkelingsteam is onvermoeibaar geweest om ervoor te zorgen dat hun protocol precies werkt zoals het zou moeten, op een manier die zowel de technologische als cognitieve belasting van gebruikers binnen het systeem minimaliseert.

Kortom, ze komen geleidelijk dichter bij dat uiteindelijke doel van RenVM Mainnet One met ongelooflijke ondersteuning van grote spelers zowel binnen als buiten de cryptocurrency-ruimte ten opzichte van de Ren Alliance..

Gevolgtrekking

Hoewel de prijsgeschiedenis van REN misschien niet al te opmerkelijk is in vergelijking met andere crypto’s, is het ook niet voldoende om de toekomstige prijsactie te voorspellen. De prijs van een activum binnen de cryptocurrency-ruimte zal uiteindelijk worden bepaald door wat die cryptocurrency feitelijk doet.

Aangezien Ren’s missie is om die interoperabele transactielaag te worden voor vrijwel elke grote blockchain in crypto, zullen we waarschijnlijk geen opmerkelijke prijsactie van REN zien totdat de cryptocurrency als geheel een serieuze reguliere acceptatie en investering ervaart..

Voor wat het waard is, het lijkt erop dat dat tijdperk voor de deur staat en het is slechts een kwestie van tijd voordat de waarde van Ren wordt erkend buiten wat momenteel een nichecirkel is van die-hard cryptocurrency-enthousiastelingen. We zullen zeker kijken, en dat zou jij ook moeten doen door onze te bekijken Youtube kanaal!

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me