Republic Protocol (REN) Review: Decentralized Dark Pool Trading

Republic Protocol (REN) er et prosjekt som har fått stor interesse den siste tiden. De bygger et desentralisert mørkt basseng for krypt-kryptovalutahandel.

Selv om det kan være en munnfull, kan dette prosjektet ha potensial til å fullstendig endre måten investorer tenker på OTC-handel og kryptokursutveksling generelt..

I denne gjennomgangen vil vi se nærmere på republikkprotokollen. Vi gir deg det du trenger å vite om teknologien, partnerskap, veikart og potensialet for bredere adopsjon og brukstilfeller av REN-token.

Hva er Republikkprotokollen?

De Republikkprotokollen er en desentralisert og åpen kildekode mørk bassengprotokoll som gjør det mulig for handelsmenn å plassere ordrer på en helt privat og sikker måte.

Republic Protocol vil legge til rette for utveksling av Ethereum, ERC20-tokens og Bitcoin gjennom dette distribuerte mørke bassenget. Ved å bruke flerpartsberegning vil de kunne utvikle en matchende motor som vil krysse disse ordrene på den desentraliserte ordreboken.

Oversikt over Republic Protocol

Funksjoner i Republic Protocol. Kilde: Republic Protocol-nettstedet

Så når disse bestillingene er blitt matchet, vil protokollen bruke atomkoblinger med tvers kjede for å bytte de aktuelle eiendelene. De vil også bruke økonomiske insentiver for å sikre at handlene blir utført effektivt.

Det er en rekke fordeler som Republikkprotokollen vil ha ikke bare over sentraliserte børser, men også over en rekke desentraliserte børser (DEXer) som vi ser komme på markedet.

Før vi dykker ned i teknologien, trenger vi en kort start på mørke bassenger

Hva er et mørkt basseng?

Et “mørkt basseng” er en OTC-markedsplass der institusjonelle investorer kan få anonym gjennomføring av store blokkordrer på aksjer. I motsetning til tradisjonelle børser er disse ordrene ikke tilgjengelig for allmennheten og gir som sådan anonymitet.

De private institusjonene som driver disse mørke bassengene er for det meste investeringsbanker og andre markedsprodusenter. Dette er gode muligheter for institusjonelle pengeforvaltere for å få sine store blokkordrer utført til rimelige priser.

Så hvorfor trenger investorer de mørke bassengene?

Høyfrekvente handelsselskaper

High Frequency Trading Firms (HFTs) er velkjent på Wall Street for å være hensynsløse antall crunchers som stoler på lynraske algoritmer for å få bedre priser enn de som er tregere enn dem.

Ettersom markedene har blitt så sofistikerte, betyr det at du bare er Nano-sekund raskere enn konkurrentene dine at du vil kunne ta med baconet (saftige pålegg). HFT-er tjener mye av pengene sine ved å tyde hva de store institusjonelle pengeforvalterne gjør.

Høyfrekvent handelsvolum

Den økende andelen av HFT-handel i daglige aksjevolumer

En av måtene de gjør dette på er å hente data fra ordrebøkene og kjøre dem gjennom maskinlæringssystemene sine. Hvis de får mening at en stor institusjon kjøper en stor aksjeblokk, vil de “posisjonere” seg deretter.

HFT-ene har blitt så gode på dette de siste årene at de store pengeforvalterne har vært på utkikk etter alternative metoder for å utføre sine betydelige blokkehandler. Da investeringsbankene tilbød dem en løsning i et mørkt basseng, hoppet de på det med åpne armer (les “ordrebøker”).

Crypto Dark Pools

Selv om HFT-selskapene kanskje ikke er like aktive i kryptovalutamarkedene, er risikoen ved åpne ordrebøker like alvorlig. Når du legger inn en stor ordre på en børs, kan hele markedet se dette. De kan utlede store stillinger som noen prøver å ta.

Dette vil skje både på sentraliserte børser og på desentraliserte børser som Bitshares et al. Så lenge ordrebøkene er offentlige, kan andre handelsmenn, børser og kryptahvaler plassere seg foran bestillingen din.

Offentlige ordenbøker på DEX

Offentlige ordenbøker på Bitshares DEX. Bildekilde: Github

Selv om du bestemmer deg for å kjøpe kryptovalutaen din i OTC-markedet, kan andre handelsmenn fortsatt overvåke bevegelser. Dette er på grunn av blockchainens veldig offentlige natur. Du vil uten tvil ha sett mange av nyhetene som omgir bevegelser i lommebøkene til store Bitcoin-adresser.

Imidlertid, med et mørkt basseng, er ordrene dine skjult for synet.

Det som er enda mer overbevisende bak Republic Protocol Dark pool er at du ikke trenger å stole på ærligheten til bassengoperatøren. Du trenger ikke å stole på at noen investeringsbanker eller markedsførere har din beste interesse når du utfører ordrene dine.

Republikkprotokollets mørke basseng er helt privat og desentralisert. Alle ordrer er skjult, og ved bruk av avansert kryptografi har ingen (ikke engang en bassengoperatør) noen markedsfarge på dine bestillinger.

Hvordan Republic Protocol fungerer

Den underliggende hensikten med Republic-protokollen er å utvikle et desentralisert nettverk av noder som effektivt kan matche ordrer uten å vite noe om ordrene i spørsmålet. Det er her behovet for avanserte kryptografiske teknikker kommer inn.

De benytter seg av Shamir Secret Sharing Scheme som vil bryte ned ordrene i en samling bestillingsfragmenter. Disse vil deretter distribueres i hele nettverket slik at de ikke lett kan rekombineres.

For å sikre at disse fragmentene ikke kan konstrueres, vil de bruke en Ethereum smart kontrakt kalt “Registrar”. Dette vil organisere nodene i nettverket slik at konstruksjon av ordrefragmentene på nodene ikke er mulig.

Hver av nodene i nettverket kan bruke to motsatte ordensfragmenter og deretter samarbeide med andre noder som inneholder de gjenværende fragmentene. Disse separate nodene vil deretter gjennomføre en serie beregninger for å avgjøre om disse ordrene faktisk stemmer overens.

Republikken protokollordresystem

Oversikt over ordresystemet Republic Protocol. Bildekilde: Binance Research

Ved å bruke en tilfeldig skaleringsfaktor er Republic Protocol i stand til å forhindre at noen av nodene rekonstruerer de opprinnelige ordrene basert på hva de vet om fragmentene. Protokollen bruker også Zero Knowledge Proofs på beregningen gjennom en smart kontrakt kalt “Judge”.

Nå som to ordrer er samsvarende, må Republikken protokoll legge til rette for utveksling av de to eiendelene. Gitt at disse vil være på tvers av kjeder, brukes en Atomic-bytte. Disse vil bli initiert over Republic Swarm Network, som er et P2P-nettverk.

Forhandlere trenger ikke å være koblet til nettverket for at det skal matches, og ordrene forblir sikre til dette skjer. Når de blir matchet, vil åpenbart noe informasjon om bestillingen bli avslørt for de matchende partene. Likevel kan ikke den totale likviditeten i nettverket estimeres pålitelig av noen.

REN poletter

Den opprinnelige token på Republic Protocol er REN-tokens. Dette er ERC20-verktøytokener og vil bli brukt i Republic Protocol for å stimulere noder til å utføre bestillingsmatchingsprosessen.

Derfor vil REN-token brukes for å lette denne utvekslingen på nettverket. Det vil også bli brukt til å betale ”obligasjoner” til registraren. Det vil være en total forsyning på 1 milliard REN.

Nettverksbestillingsgebyrer

På handelssiden vil REN-tokens brukes til å betale for transaksjonene. Når denne REN kommer inn i økosystemet, vil den bli brukt av nodene for å kjøre beregningene som kreves for å matche ordrene.

Hvis bestillingen utløper før transaksjonen kan matches, vil ordregebyret bli tilbakebetalt til den næringsdrivende. Imidlertid, hvis bestillingen har blitt matchet, vil en hvilken som helst node som har deltatt i den desentraliserte beregningen motta en del av belønningene som blir jevnt fordelt..

Denne avgiften er ikke fast, og ordrer vil konkurrere med hverandre når det gjelder størrelsen på bestillingsgebyrene de betaler. De som betaler de høyeste gebyrene for transaksjonen vil bli favorisert av de samsvarende nodene.

Derfor er den eneste differensierende informasjonen som hver node vil se for bestillingen, avgiften som er knyttet til den. I tilfelle en vellykket bestillingskamp vil det være to betalinger som vil bli behandlet fra hver side av bestillingen.

Nettverksobligasjon

Gitt at Republic Protocol er et distribuert nettverk, er det alltid en risiko for et Sybil-angrep der en enhet er i stand til å få kontroll over flertallet av nodene. Hvis de gjør dette, vil de motta de fleste bestillingsfragmentene som de kan prøve å konstruere ordrestrømmen.

For å forhindre dette krever protokollen at handelsmenn og noder må sende inn en viss mengde REN som “obligasjon” før de får tilgang til nettverket. Dette vil bli holdt i registratorens smarte kontrakt, og som sådan kan det spørres når som helst av hvem som helst.

Når handelsmenn og noder har forlatt nettverket, vil disse obligasjonene bli refundert. Obligasjonsbeløpet er ikke fast, men er underlagt en globalt definert minimumsterskel. De som sender inn en høyere obligasjon kan plassere flere parallelle åpne ordrer.

Denne obligasjonen vil da være på linjen under verifisering. Dette vil bli brukt som et insentiv i bekreftelsesprosessen. Hvis det er bevist at det er en av nodene (Provers) eller gruppen av tradere (Challengers) som har handlet uærlig i beregningen, vil de miste båndet.

REN ICO & Prisytelse

Republic Protocol fullførte en ICO i januar og februar 2018. Den 28. januar solgte de 56,6% av sin totale forsyning i et privat salg. De som bidro var i stand til å få 18 025 REN for 1 ETH.

Dette betyr at de i denne private salgsrunden av deres innhøsting var i stand til å skaffe rundt $ 28 millioner, og tokenholderne kjøpte inn til en pris på rundt $ 0,0513 per REN-token. Det var mange kjente kryptovaluta investeringsfond som deltok i dette.

Republic Protocol holdt også et større publikumsalg etter det 2. februar hvor de samlet inn ytterligere $ 4,8 millioner og solgte ytterligere 8,6% av den totale forsyningen.

Binance REN

Registrer deg på Binance og kjøp REN-tokens

Da REN først ble gitt ut på børsene handlet det godt over ICO-prisen og nådde en ATH på $ 0,142 i mai 2018. Dessverre har token fulgt resten av markedet lavere og har falt under ICO-prisen..

Foreløpig er REN tilgjengelig på 9 forskjellige børser, men er bare veldig aktiv på to av dem. Faktisk handles over 88% av volumet for tiden på Binance Exchange hvor REN bare nylig ble notert.

Gitt at REN-token er et ERC20-token, kan du lagre det på en hvilken som helst ERC20-kompatibel lommebok.

RenEx Mainnet

Det første mørke bassenget som Republic Protocol startet var deres RenEx Dark Pool hovednett som var utgitt i Beta tilbake i september. De åpnet det for handelsmenn på denne datoen, og de kunne offisielt begynne å legge inn sine ordrer.

Gitt at mainnet fortsatt er i Beta, kontrollerer teamet 24 av Darknodes i nettverket. De kontrollerer dette for å sikre at nettverket er godt testet før de begynner å overlevere Darknodes til samfunnet.

RenEx skjermbilde

Skjermbilde fra RenEx handelsgrensesnitt. Bildekilde: RenEx nettsted

De har kunngjort som kommer i januar 2019, åpner de Darknodes for begrenset deltakelse i samfunnet. Etter hvert som flere Darknodes blir brakt online av det bredere økosystemet, vil Republic Network-teamet redusere de som blir kontrollert av dem.

Foreløpig, på RenEx-nettverket, er gebyrene for å bestille en fast pris på 0,2% per handel. 80% av denne kumulative avgiften på 0,4% vil bli gitt til nodeoperatørene. 20% av de gjenværende REN-tokens vil bli holdt for å stimulere likviditet på plattformen ved bruk av markedsførende rabatter.

Når prosjektet til slutt frigjør Darknodes til det bredere samfunnet, planlegger de å sette obligasjonen til 100.000 REN. Dette innebærer at det med en samlet tilførsel på 1 milliard REN vil være 10.000 Darknodes.

Team, rådgivere & Partnerskap

Teamet bak republikkprotokollen har ganske mange års erfaring innen programvareutvikling og finansmarkeder. For eksempel er administrerende direktør det Taiyang Zhang som tidligere har jobbet som programvareingeniør og som forvalter i et kvantitativt investeringsfond.

Han får selskap av Loong Wang ved CTO-stillingen. Loon har jobbet som programvareutvikler ved Neucode og har også tilbrakt en årrekke som forsker og veileder ved Australian National University. Hans spesialitet er distribusjon og høy ytelse databehandling.

Republic Protocol Founders

Republic Protocol grunnleggere med Taiyang Zhang og Loong Wang

På rådgiversiden har de noen ganske erfarne investorer og prosjektutviklere om bord:

  • Dorjee Sun: Konsernsjef, Perlin Network
  • Loi Luu: Konsernsjef, KyberNetwork
  • John Ng Pangilinan: Partner, Signum Capital
  • Prabhakar Reddy: Investor, Accell Partners
  • Anup Malani: Økonomi, University of Chicago

Når det gjelder tokenfordeling til teamet og rådgiverne, har de blitt tildelt 99m REN. Disse vil bli utgitt i februar 2019 og vil opptas hver fjerde måned frem til februar 2020. Dette betyr at de blir incentivert på mellomlang sikt..

Teamet har også vært aktivt når det gjelder partnerskap. For eksempel i september 2018 de samarbeidet med Wyre. Wyre er et internasjonalt overføringsselskap med blockchain som vil gi republikkprotokollen KYC-integrasjon og likviditet.

De har også inngått et samarbeid med TrueUSD som den valgte stablecoin som vil bli integrert med RenEx. Til slutt har teamet også inngått et samarbeid med BitGo, Kyber-nettverket og mange andre for å starte Innpakket Bitcoin (WBTC).

Utvikling & Veikart

Når det gjelder utvikling, ser det ut til at Republikken protokollgruppe er ganske aktivt. En av de beste måtene å få en ide om arbeidet som gjøres er å ta en titt på deres GitHub-arkiver.

I løpet av de siste 12 månedene har teamet sendt tusenvis av forpliktelser til over 25 forskjellige depoter. Nedenfor kan du se aktiviteten for de to øverste depotene det siste året.

Republic Protocol Github Repos

Republic Protocol Code forplikter seg til to største arkiver

Faktisk, hvis vi skulle se på denne aktiviteten i sammenheng med de andre topp-kryptovaluta-prosjektene, kan vi se at de er det rangert som nummer 6 når det gjelder totale forpliktelser de siste 12 månedene, som har kommet like bak utviklingen på EOS.

Denne utviklingen har skjedd på en tid da republikkprotokollen akkurat var i ferd med å lansere deres nett som kunne forklare den enorme økningen i aktivitet. Det virker som om dette kan fortsette inn i 2019 gitt antall milepæler i veikartet deres.

Dette ble godt lagt ut i en nylig middels innlegg. Her er noen av de viktigste tingene du må se opp for i 2019:

  • Tidlig 1. kvartal 2019: Støtte for BTC-til-ERC20-handelspar etter strømlinjeforming av atombytter.
  • Tidlig 2. kvartal 2019: Innføring av en ny dynamisk avgiftsmodell som gir mulighet for rabatter på market maker. Støtte for midtpunktordrer vil bli lagt til, og de vil også frigjøre mørk likviditetsintegrasjon.
  • Sent 2. kvartal 2019: Teamet håper å gi støtte til mørke bassenger fra tredjeparter utenfor RenEx. De planlegger også å gi ut en rekke verktøy, SDKer og opplæringsprogrammer for å hjelpe disse tredjepartsutviklerne.

Bortsett fra arbeidet de utfører for utvikling, er teamet også ganske aktivt i sitt samfunnsengasjement. De holder folk regelmessig oppdatert om prosjekt kunngjøringer på bloggen sin.

De har også nylig startet sine REN-ambassadører og samfunnsbyggingsinitiativ. Dette vil gjøre det mulig for medlemmer av samfunnet å øke bevisstheten rundt prosjektet mot noen tilbud fra Republic Protocol-teamet.

Konklusjon

Republic Protocol er et ganske interessant prosjekt som kan endre måten vi tenker på å handle med digitale eiendeler. Ikke bare har de opprettet en desentralisert børs, men de har også utviklet en som holder ordrer helt private.

Kryptovalutahandlere vil kunne plassere store blokkordrer uten frykt for at noen vet hva de gjør med eiendelene sine og hvilken vei de er posisjonert i markedet. Dette vil bli enda viktigere ettersom flere av HFT-selskapene begynner å delta i kryptohandel.

Mens REN-tokens har falt i pris nylig, er dette mer en faktor i dagens markedsforhold enn noe spesifikt for prosjektet. De har vært veldig opptatt av å utvikle protokollen og har lansert Mainnet Beta i tide.

Det vil være interessant å se hvordan RenEx-utvekslingstestingen går. Hvis utrullingen av Darknode går etter planen og de er i stand til å oppfylle milepælene sine, kan 2019 bli et spennende år.

Utvalgt bilde via Fotolia & Republikkprotokollen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me