Reserve Rights Review: Tokenized Pool of Stablecoins

Meer dan 10 jaar na de oprichting van Bitcoin- en blockchain-protocollen worstelen netwerken nog steeds met het schaaldilemma dat hen ervan weerhoudt om naar mondiale niveaus te groeien en tegelijkertijd een stabiele koopkracht en waarde te bereiken. Voer het Reserve Protocol en zijn team, die dat allemaal willen veranderen door een toegankelijke en vertrouwde stablecoin te creëren die kan worden geschaald naar wereldwijd gebruik.

Het is interessant om te zien dat cryptocurrency in slechts een decennium van een mailinglijstdiscussie tussen een stel technische nerds ging, langzaam uitgroeide tot een gedecentraliseerde beweging, massa’s speculatie opriep, en recentelijk is opgesplitst in duizenden meestal nutteloze projecten en protocollen..

Reserve overzicht

Reserverechten die reservegeld transformeren

Volgens de makers van het Reserve Protocol zullen cryptocurrencies en blockchains uiteindelijk consolideren. Er zal een machtsstrijd zijn om te bepalen welke blockchains het meest bruikbaar en bruikbaar zijn, en uiteindelijk zullen we een klein aantal cryptocurrencies zien opduiken met wereldwijde overheersing..

Totdat dit gebeurt, blijft de verstoring in de financiële wereld en de mogelijkheid van een dreigende catastrofe als centrale bankiers bergen geld drukken op tafel. Zodra cryptocurrencies consolideren en wereldwijd gaan, zal waarschijnlijk een gouden periode van welvaart volgen, en dit is waarom.

Traditioneel fiatgeld dat wordt gedrukt en gecontroleerd door regeringen wordt in delen van de wereld kapotgemaakt en wordt steeds meer kapotgemaakt naarmate steeds corruptere politici en regeringen op zoek zijn naar macht en rijkdom, wat een probleem veroorzaakt bij het handhaven van stabiele waarden in fiatvaluta’s.

Inflatiegrafiek

Landen en valuta’s met hoge inflatie. Afbeelding via Reserve Protocol.

Dit probleem kan worden opgelost door het gebruik van cryptocurrency, met name stablecoins. Er zijn een aantal projecten die momenteel stablecoins hebben gecentraliseerd die zijn gekoppeld aan de Amerikaanse dollar of een andere fiatvaluta, maar de meest veelbelovende toekomst van cryptocurrencies is waarschijnlijk in een gedecentraliseerde stablecoin die niet afhankelijk is van een fiatvaluta of activum. Zodra dit soort activa opduikt, zullen veel landen van de wereld een verbetering in het levensonderhoud van de gewone man zien.

Introductie van het Reserve Protocol

Het team van het Reserve Protocol probeert een stablecoin te bouwen die volledig gedecentraliseerd is, met een netwerk van fiat aan / uit-hellingen en een volledig onvermogen om te worden afgesloten zodra het is gelanceerd.

Het doel is om een ​​stablecoin te hebben die geld veilig maakt voor niet alleen de bankiers in ontwikkelde landen, maar ook voor de miljarden niet-bankieren over de hele wereld die geen veilige plek hebben om naar hun geld te staren. Het Reserve-protocol probeert corrupte bankiers en regeringen te omzeilen, zodat iedereen ter wereld een veilige voorraad valuta kan hebben die niet door banken kan worden gestolen of door regeringen kan worden opgeblazen..

Het Reserve Protocol zal dit realiseren door een volledig gedecentraliseerde stablecoin te creëren die wordt ondersteund door een diverse reeks activa. Deze stablecoin maakt grensoverschrijdende transacties met lage wrijving over de hele wereld mogelijk. En het zal ervoor zorgen dat regeringen de valuta niet kunnen misbruiken, omdat ze er geen controle over hebben en ook onmogelijk kunnen worden gesloten.

Reserve Gedecentraliseerd

Er komt een volledig gedecentraliseerde, stabiele wereldwijde valuta aan. Afbeelding via reserveprotocol.

De initiële ontwikkeling van de Reserve-tokens vindt plaats in Ethereum, maar er zijn plannen om uiteindelijk een brug te creëren die volledige interoperabiliteit zal introduceren die zal helpen om het netwerk volledig te decentraliseren..

De stablecoin die door het Reserve Protocol-team wordt gemaakt, moet niet alleen worden gedecentraliseerd, hij moet ook worden vertrouwd, terwijl hij ook economisch sterk is en bestand is tegen aanvallen. Het is veel gevraagd, maar als het wordt bereikt, kan het reservetoken de veilige havenvaluta van de wereld worden, ervan uitgaande dat het team ook acceptatie voor de tokens kan bereiken.

Het plan voor het Reserve Protocol was om de netwerkoperatie in drie verschillende fasen te decentraliseren.

De eerste fase zou plaatsvinden in 2019 en het RSV-token gecentraliseerd en ondersteund door Amerikaanse dollars die in vertrouwen worden gehouden door een derde partij, vergelijkbaar met de manier waarop Tether wordt onderpand. In plaats daarvan sloeg het team deze eerste etappe over en ging naar de tweede etappe.

De tweede fase is een gedecentraliseerde fase waarin RSV-tokens worden ondersteund door een mand met andere blockchain-activa. Dit is de huidige fase vanaf oktober 2020.

Ten slotte zal het project de onafhankelijke fase ingaan waarin RSV wordt ondersteund door een diverse reeks activa. Het token zal op dit punt zijn eigen sterke economie en koopkracht hebben en zal niet langer een koppeling met de Amerikaanse dollar nodig hebben. Op dit punt kan de RSV zijn wereldwijde gebruikersbasis alleen bedienen, ongeacht de schommelingen in de Amerikaanse dollar of andere fiat-valuta’s.

Reserve Protocol Tokens

Momenteel zijn er twee verschillende ERC-20-tokens die samenwerken in het Reserve-protocol. Dit zijn de Reserve Stablecoin (RSV) en de Reserve Rights Token (RSR).

De Reserve Stablecoin (RSV)

De Reserve Stablecoin (RSV) was gelanceerd in 2019 en wordt ondersteund door een mandje met tokenized assets. Bij de lancering waren dit de USD Coin (USDC), TrueUSD (TUSD) en Paxos Standard (PAX). In de loop van de tijd zullen er meer activa, waaronder effecten, andere valuta’s en grondstoffen, aan de mand worden toegevoegd om de diversiteit van de dekking te vergroten.

Er zijn drie primaire functies van het RSV-token:

 1. Bewaar besparingen tegen hyperinflatie
 2. Vergemakkelijken goedkope overmakingen tussen landen
 3. Zorg voor een betrouwbaarder en robuuster merchant-ecosysteem in ontwikkelingslanden.

Het team stelt zich een kluis voor van 100 verschillende laagvolatiele activa die uiteindelijk RSV ondersteunen. Vanaf oktober 2020 hebben ze niet aangekondigd welke items mogelijk zijn opgenomen.

RSV Start

De lancering van het RSV-token. Afbeelding via reserveprotocol blog.

De RSV is bedoeld om voorlopig pariteit te behouden met de Amerikaanse dollar, maar zal uiteindelijk een statische waarde behouden die wordt bepaald door het token zelf. Het is al opgenomen in de Reserve Protocol-app die wordt gebruikt in Venezuela, Colombia en Argentinië.

De RSV is ontworpen om volledig door onderpand te worden gedekt, waarbij het onderpand in de reservekluis wordt gehouden. De kluis is een slim contract dat wordt gebruikt om de activa te bundelen en vast te houden die het RSV-token als onderpand dienen. Er zijn twee manieren waarop de kluis wordt gefinancierd:

 1. Er is een vergoeding van 1% op alle RSV-transacties en die vergoeding gaat naar de kluis.
 2. Eventuele meerwaarden van de activa die in de kluis worden bewaard, zullen de kluis helpen financieren.

Hoe het reservetoken wordt gestabiliseerd

Een sleutel tot het reservetoken is hoe goed het de stabiliteit handhaaft. Als de vraag naar het token daalt, zou dit logischerwijs volgen dat de prijs ook zal dalen. Hoe zal een stabiele koppeling worden vastgehouden in het licht van de veranderende vraag??

Laten we ons voor het argument voorstellen dat de terugkoopprijs van 1 RSV $ 1 is. Als de prijs op de open markt daalt tot $ 0,98, zal er een prikkel zijn om RSV op de open markt te kopen en het in te wisselen voor het slimme contract voor $ 1 aan onderpandtokens. Dat gaat door totdat de open marktwaarde terugkeert naar $ 1, op welk moment het niet langer winstgevend zal zijn om de RSV-tokens te kopen en in te wisselen.

Stabiliseren RSV

Eenvoudige uitleg van hoe het RSV-token een stabiele waarde behoudt. Afbeelding via het Reserve Protocol-blog.

Als de vraag toeneemt en de prijs van RSV stijgt, zal hetzelfde mechanisme de prijs terugbrengen naar zijn stabiele koppeling. Als de toegenomen vraag er bijvoorbeeld voor zorgt dat RSV op de open markt wordt geprijsd op $ 1,02, zullen arbitrageurs ingrijpen en de nieuw geslagen RSV kopen voor $ 1 en ze vervolgens met winst op de open markt verkopen. Dit zal doorgaan totdat de prijs op de open markt door alle RSV-verkopen naar $ 1 wordt teruggedrongen.

Het reserve-rechtentoken (RSR)

Het tweede token in het ecosysteem is het Reserve Rights Token (RSR). Dit token heeft twee primaire functies in het Reserve Protocol:

 1. Het is een utility-token waarmee houders kunnen stemmen over bestuursvoorstellen.
 2. Het helpt de RSV-waarde op de richtprijs van $ 1 te houden.

In tegenstelling tot de stablecoin RSV is het RSR-token vluchtig. Ze zijn aangeboden aan investeerders en met de opbrengst wordt het Reserve Protocol-project gefinancierd. Hoewel de RSR vluchtig is, wordt deze ook gebruikt om het onderpandpercentage en de koppeling van de RSV te garanderen.

ReserveTokenStabilization

Stroomschema dat laat zien hoe het reservetoken gestabiliseerd kan worden. Afbeelding via Reserve Protocol-website.

RSR wordt ook gebruikt om het netwerk te herkapitaliseren als de activa in de kluis van de reserve op enig moment in waarde dalen en niet langer de bestaande RSV volledig kunnen dekken. Als gevolg hiervan zal het aantal circulerende RSR-tokens afnemen wanneer er een toename is in het totale aanbod van RSV. Dit komt omdat de geboden arbitragemogelijkheid alleen kan worden benut door RSR-houders die vervolgens schikken door RSR te verkopen.

De Reserve Dollar (RSD)

Het derde token type is de Reserve dollar (RSD). Deze token werd niet genoemd in de whitepaper, maar het team heeft het wel vermeld. De RSD was bedoeld om te worden gecentraliseerd en 1: 1 ondersteund door de Amerikaanse dollar, met een 1: 1-koppeling aan de Amerikaanse dollar. Het zou het eerste token zijn dat werd uitgegeven, maar het team sprong eroverheen en gaf als eerste de RSV uit. Destijds zeiden ze dat ze nog steeds de RSD zouden uitgeven, maar daar is sinds juli 2019 weinig over bekend.

De huidige staat van het reserveprotocol

Het Reserve-protocol heeft zijn mobiele app al in verschillende Zuid-Amerikaanse landen uitgebracht en ze zeggen dat de typische gebruikers in oktober 2020 de bedrijfseigenaren en de gewone bevolking van Venezuela zijn die profiteren van de wrijvingsarme transacties die mogelijk worden gemaakt door het Reserve-protocol. Ze profiteren ook van de mogelijkheid om te sparen en transacties uit te voeren in een andere valuta dan de sterk inflatoire Venezolaanse peso.

Door het reserveringsprotocol te gebruiken, kunnen ze desgewenst in- en uitbetalen door middel van bankoverschrijvingen of door gebruik te maken van Paypal of Zelle. Het proces is vrij eenvoudig. Een gebruiker verzilvert in het ecosysteem door te vragen om RSV in de app te kopen. Ze maken een overboeking op de manier die zij verkiezen en de overdracht gaat naar een van de Reserve Protocol-netwerkhandelaren die aan het verzoek voldoen door RSV te verzenden. De gebruiker kan de RSV dan uitgeven zoals hij wil en als hij later wil uitbetalen, gebruikt hij gewoon hetzelfde proces in omgekeerde volgorde.

ReserveTrading

Sommige activa die kunnen worden gebruikt voor onderpand. Afbeelding via Reserve Protocol-website.

Het project heeft al een groeiend gebruikersbestand, maar het is nog maar het begin van wat het Reserve Protocol-team voor ogen heeft. Het plan is om het netwerk uit te breiden naar landen over de hele wereld. Daarnaast zijn er plannen om andere functionaliteit toe te voegen, zoals het verwerken van kaartbetalingen, het automatisch wisselen van valuta, het afhandelen van loonlijsten en meer.

Natuurlijk is alles wat gepland staat al eerder gebouwd, maar niet allemaal samen en niet op de blockchain. Bovendien zijn er veel plaatsen in het woord die de toegang tot deze financiële basisdiensten zijn afgesneden.

Het is nog niet bewezen, maar het Reserve Protocol-team gelooft dat hele economieën kunnen worden beheerd met cryptocurrencies. En dat door een per-to-peer-benadering te gebruiken, ze het toezicht en de regelgeving die vaak met financiële systemen gepaard gaan, zullen verwijderen. Deze P2P-transacties kunnen niet worden gevolgd door een derde partij, ze zijn anoniem en het is bijna onmogelijk voor overheden om de kapitaalstroom in deze P2P-transacties te controleren.

Concurrentie voordeel

Het is bekend dat cryptocurrencies en digitale activa zoals ze tegenwoordig bestaan, extreem vluchtig van aard zijn. Hierdoor zijn er al talloze stablecoins ontwikkeld om handelaren en houders van cryptovaluta’s betrouwbaardere langetermijnprijzen te bieden..

Enkele van de grootste stablecoin-projecten zijn Tether (USDT), True USD (TUSD), Paxos Standard (PAX), USD Coin (USDC) en Binance Coin (BUSD). Deze bieden allemaal een onderpand voor hun stablecoins met de Amerikaanse dollar. Daarnaast zijn er een aantal projecten die de Amerikaanse dollar niet gebruiken als onderpandmethode. Deze omvatten DAI van MakerDAO en natuurlijk RSV de Reserve stablecoin van het Reserve Protocol.

StableCoinUseCases

Sommige toepassingen voor Stablecoins. Afbeelding via Changelly blog.

Topconcurrentiewaarderingen (oktober 2020):

 • Tether – ter waarde van $ 16,5 miljard
 • USD Coin – ter waarde van $ 2,9 miljard
 • Maker DAO / DAI – ter waarde van $ 940 miljoen
 • Binance USD – $ 710 miljoen
 • HUSD – $ 272 miljoen
 • Echte USD – ter waarde van $ 250 miljoen
 • Paxos Standard – ter waarde van $ 245 miljoen

Het is onmogelijk om te zeggen hoe RSV zich verhoudt tot rivalen, aangezien er geen circulerende aanbodgegevens beschikbaar zijn en er dus geen marktkapitalisatie wordt vermeld op Coinmarketcap.com. Dat gezegd hebbende, heeft het Reserve Protocol-team duidelijk verklaard dat ze de stablecoin voor de wereld willen worden. Bovendien zijn ze ook geïnteresseerd in het uitbreiden van het ecosysteem met een reeks cryptocurrencies, waaronder enkele die voor de lange termijn kunnen worden bewaard als een opslag van waarde. Bovendien kunnen er valuta’s zijn om de groeiende dApp-economie te ondersteunen.

Door te lanceren in landen met een hoge inflatie zoals Venezuela en Argentinië, en door zich te richten op opkomende markteconomieën, gelooft het team dat ze een concurrentievoordeel kunnen behalen. Dat geldt zeker voor die landen, maar het valt nog te bezien of het op wereldschaal waar zal zijn.

Het Reserve Protocol Team

Een van de meest indrukwekkende dingen aan het reserveprotocol is het team. Ze hebben een ongelooflijke vaardigheden en zeer indrukwekkende referenties. Na in 2018 opgericht te zijn door een groep van drie medeoprichters is het team uitgegroeid tot 10 bekende leden.

Die 18 personen hebben werkervaring bij Alphabet, Impossible Foods, Tesla, IBM, OpenAI, Hashgraph, het Jane Goodall Institute en MIRI. Naast deze 10 die op de Reserve Protocol-website staan, zijn er een aantal anonieme leden die niet worden vermeld vanwege hun locatie of omdat ze niet willen dat hun identiteit bekend is.

ReserveProtocolTeam

Enkele teamleden van het Reserve Protocol. Afbeelding via Reserve Protocol-website.

 • Nevin Freeman (Mede-oprichter & DIRECTEUR): Nevin is de belangrijkste oprichter van het Reserve Protocol en treedt op als de CEO van het project, waarbij hij toezicht houdt op de strategie, juridische zaken en teamcoördinatie bij Reserve. Voorafgaand aan de oprichting van Reserve Protocol was Nevin een serieel ondernemer en mede-oprichter van Paradigm Academy, Metamed en RIABiz. Hij is gedreven om manieren te vinden om problemen op te lossen die de mensheid ervan weerhouden zijn volledige potentieel te bereiken. Hij maakt zich vooral zorgen over de langetermijnrisico’s van technologie, met name de problemen die gepaard gaan met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.
 • Matt Elder (Mede-oprichter & CTO): Matt is de Chief Technology Officer bij het Reserve Protocol en hij ontwerpt, analyseert en houdt toezicht op het protocol en is tevens de architect van de implementatie van het Reserve-protocol. Voordat hij het Reserve Protocol medeoprichtte, was hij ingenieur bij Alphabet, IBM en Quixey.
 • Miguel Morel (Mede-oprichter): Miguel had eerder de leiding over operationele strategieën bij Reserve Protocol en hoewel zijn LinkedIn-profiel laat zien dat hij nog steeds met het project bezig is, staat hij niet langer op de Reserve Protocol-teampagina. Het lijkt erop dat hij verder is gegaan om een ​​nieuwe start-up te stichten, maar er is niets over bekend, want het is een ‘stealth-startup’.

Andere teamleden zijn onder meer Charlie Smith in Business Development, Jesper Ostman en Taylor Brent in Protocol Development, Cathleen Kilgallen als CFO, Mark Lee in Legal en Erika Campbell in Onsite Operations..

Gevolgtrekking

Blockchain-technologie evolueert en de economie die met cryptocurrencies wordt geassocieerd, groeit en wordt volwassen, waardoor het steeds moeilijker wordt voor het ene project om zich te onderscheiden van alle andere. Het Reserve Protocol concurreert met een grote groep stablecoins en probeert wereldwijd de dominante stablecoin te worden. Het staat in dat opzicht voor veel uitdagingen, maar het beschikt over een ongelooflijk sterk en getalenteerd team dat zich inzet voor de uitdaging om een ​​gedecentraliseerde, wereldwijde, digitale stabiele valuta te creëren..

Het team is afkomstig van een indrukwekkend aantal grote technologiebedrijven en het team is buitengewoon gepassioneerd om het project te realiseren. Het team bevat ook enkele adviseurs met indrukwekkende referenties, waaronder monetair econoom Garett Jones en voormalig SEC-commissaris Paul Atkins. Het team heeft de steun kunnen krijgen van een aantal bekende investeerders, waaronder de mede-oprichter van Paypal, Peter Thiel, het Coinbase Ventures venture-fonds en YCombinator-oprichter Sam Altman.

Reserve Rechten Stablecoins

Afbeelding via Reserve Rechten Blog

Naast de solide financiering die is ontvangen van directe investeerders, is het project actief in de financiële dienstverlening en betalingssector, die nog steeds een gebied met hoge groei is en een enorm potentieel heeft als je de miljarden niet- en onderbankieren overal ter wereld meetelt.

Het team staat voor een aanzienlijke uitdaging bij het op de markt komen door zich rechtstreeks te richten op landen met een hoge inflatie en opkomende markteconomieën. Het is een vrij grote taak om een ​​wereldwijd netwerk van verkopers en gebruikers te ontwikkelen die zich ertoe verbinden de RSV-tokens te gebruiken. Het team werkt voor op schema, maar wereldwijde grip krijgen is een enorme onderneming en zou de voortgang van het project in de komende maanden en jaren kunnen vertragen..

Dat alles betekent dat het project buitengewoon speculatief is, en dat het team waarschijnlijk nieuwe dingen zal leren en in nieuwe richtingen zal draaien naarmate het project groeit. We hebben dit al gezien toen het team besloot om gecentraliseerde onderpand met de Amerikaanse dollar over te slaan en meteen overging op onderpand met een mandje met andere activa met onderpand. Ongetwijfeld zullen de complexiteit van het project zelf, in combinatie met de moeilijkheden die het werken in economisch inefficiënte landen met zich meebrengt, onvoorziene problemen creëren die moeten worden aangepakt.

Reserve heeft al aanzienlijke vooruitgang geboekt, maar het is een project met een zeer lange tijdshorizon. Het valt niet te zeggen wanneer het project zou kunnen beginnen te evolueren naar volledige onafhankelijkheid en decentralisatie, maar voor degenen die het eens zijn met de filosofische neigingen van het project en wat ze proberen te bereiken, kan ondersteuning worden gegeven door de RSR-governance-tokens te kopen en vast te houden. Als het project zijn doelen bereikt, kan dit een zeer winstgevende langetermijninvestering zijn, maar het moet in de huidige staat van ontwikkeling als een lang schot worden beschouwd.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me