Ripio Credit Network (RCN) Review: Global P2P Credit Protocol

Ripio Credit Network er et annet prosjekt som ønsker å hjelpe bankene som ikke har bank. I dette tilfellet er det først og fremst den ubankede i Sør-Amerika, hvor 65% av befolkningen er uten bank.

Ripio vil tilby digitale betalinger og lån i hele regionen, og de har vært ganske vellykkede så langt. Denne suksessen har imidlertid ikke vært i stand til å forbedre utsiktene til RCN-token, da den fortsatt er oppslukt av det generelle bjørnemarkedet i krypto.

Vil RCN komme seg og kan Ripio skille seg fra lignende utlånsnettverk?

I denne Ripio Network Review vil jeg prøve å svare på det spørsmålet ved å se på deres teknologi, utvikling og veikart. Jeg vil også analysere langvarige brukssaker for RCN og dets adopsjonspotensiale.

Hva er Ripio Credit Network??

Sør-Amerika har tradisjonelt vært plaget av korrupsjon og mangel på åpenhet i økonomiske forhold og Ripio Credit Network ønsker å endre det ved å bringe finansiell stabilitet og gjennomsiktighet til utlåns- og kreditsektoren.

RCN Network Oversikt

Oversikt over RCN Network. Kilde: Ripio Credit Network

Gjennom Ripio kan brukere få tilgang til et nettverk av peer-to-peer-långivere. Långivere og låntakere i nettverket kan bo hvor som helst i verden, og kan bruke hvilken som helst fiat-valuta normalt.

Ripio søker å skape en bedre kreditt- og utlånsløsning for brukerne sammenlignet med dagens tradisjonelle tilbud. Og siden Ripio-nettverket unngår gebyrer og kostnader knyttet til tradisjonelle bank- og utlånstjenester, kan det lykkes å forbedre utlånslandskapet.

RCN-teknologi

Ripio Credit Network ble designet for å bruke smarte kontrakter for å skape et globalt kredittnettverk som forbinder långivere med låntakere fra alle verdenshjørner og bruker alle fiat-valutaer..

Ved å bruke smarte kontrakter kan Ripio gi agenter den tilgangen de trenger for å analysere kredittverdigheten til en låntaker på en upartisk måte, og dermed standardisere blockchain-kredittutlån.

Ripio bruker et ERC-20-token med tickersymbolet RCN, og bruker Ethereum blockchain.

RCN Network Oversikt

Øyeblikksbilde av Ripio Network Ecosystem. Kilde: Hvitt papir

At RCN Token har to primære funksjoner på plattformen:

  1. Hvis du holder RCN-token, vil långivere få tilgang til Ripio-plattformen.
  2. For å stimulere de som gjennomfører kredittkontrollene. RCN vil bli brukt til å kompensere agentene som analyserer låntakers kredittverdighet.

Disse to funksjonene knytter verdien av RCN-tokens til bruken av Ripio-plattformen. Jo flere brukere av Ripio og lån tatt opp, jo større er verdien av RCN-tokens. Og låntakere vil fortsette å bli betalt i sin opprinnelige fiat-valuta, noe som bidrar til å støtte større adopsjon av plattformen.

For å gå i større dybde angående tokenøkonomien og den tekniske siden av nettverket kan du lese Ripio-papir.

Ripio Team & Partnere

Ripio er basert i Argentina, og teamet har omfattende blockchain-erfaring. Mange av teammedlemmene har jobbet sammen siden 2013, da Ripio Credit Network ble lansert som BitPagos, den første Bitcin-betalingsplattformen i Latin-Amerika. I 2014 ga de ut Ripio, som var en Bitcoin-lommebok på den tiden.

Endelig i 2017 ble BitPagos omdøpt til Ripio Credit Network. Med tanke på den omfattende historien til prosjektet, er det litt overraskende å høre at det bare har 14 medlemmer – 7 på forretnings- og driftssiden og 7 på utviklingssiden. Nedenfor er noen av nøkkelmedlemmene:

Ripio teammedlemmer

Noen av Ripio-teammedlemmene

Sebastian Serrano er grunnlegger og administrerende direktør for Ripio Credit Network. Han begynte å programmere i en alder av 7 år og var en del av et team som brakte den første internettleverandøren til hjembyen Patagonia.. Andres Fleischer er operasjonssjef for Latin-Amerika og Chief Operating Officer. Han var tidligere hos IBM som regnskapsanalytiker.

Ripio Credit Network liker også å gi råd fra flere viktige pionerer innen blockchain. Den ene er Sergio Demien Lerner, som er en av grunnleggerne av RSK, i tillegg til å være sjefforsker for RSK Labs. En annen er Juan Llanos, Regtech og Fintech leder hos Consensys.

I tillegg har Ripio hatt ikke mindre enn 6 finansieringsrunder for risikovillig kapital, og samlet inn mer enn $ 6 millioner i tillegg til deres vellykkede ICO. Disse inkluderer slike som FBG Capital, Blocktower capital og BNK to the Future for å nevne noen få – alltid flott å se institusjonell støtte.

Ripio Network Investors

VC investorer i Ripio Credit Networks

Til slutt har Ripio også inngått samarbeid med en rekke andre blockchain-prosjekter når de lanserer protokollen. Her er noen eksempler på disse partnerskap og samarbeid:

  • Desentraland: Decentraland (MANA) har inngått samarbeid med RCN å tilby smarte kontraktsbaserte pantelån for å kjøpe land i deres virtuelle økosystem.
  • Bloom: RCN er utnytte Bloms ekspertise i identitetsverifisering og omdømmehåndtering. Dette er gjennom deres BloomID- og BloomIQ-produkter
  • Be om nettverk: Dette samarbeid med Request Network vil utforske en integrasjon av begge teknologiene, slik at REQ-nettverksdeltakere kan utstede fakturabetalinger gjennom RCN-protokollen
  • Kyber Network: Dette samarbeid vil se at Kyber Network tilbyr konverteringstjenester som er nødvendige for at lommebokleverandører og kredittbørser skal kunne integrere RCN-protokollen.

Dette er bare en håndfull av partnerskapene, og teamet kan legge til mer i listen når de går videre i utviklingen. Hvis du ønsket å holde deg oppdatert med disse, kan du gå videre til deres offisielle nyhetsblogg.

Ripio markedsføringsstrategi

Fordi prosjektet er fokusert på markedet i Sør-Amerika, har det meste av sin innsats for markedsføring vært på spansk. Som en ikke-spansk høyttaler så langt jeg kan fortelle at de har gjort en god jobb med å øke bevisstheten om merkevaren og tilbudet i målmarkedet.

Den siste informasjonen viser at prosjektet har over 130 000 aktive brukere i Argentina og Brasil, og de fortsetter å lete etter partnerskap for å utvide seg til Mexico og Sørøst-Asia..

Den sosiale mediasiden av ting har vært litt skuffende i 2018 ettersom veksten avtok for de fleste sosiale mediekanaler. De Ripio Twitter kontoen har nærmere 20 000 følgere, noe som ikke er dårlig, men prosjektene sub-Reddit har bare 502 følgere og aktiviteten er ganske sparsom.

Binance RCN

Registrer deg på Binance og kjøp RCN-tokens

Facebook-siden er ganske stor for et kryptoprosjekt, med 14 672 følgere. Det er ingen offisiell Ripio YouTube-kanal, noe som betyr at de går glipp av en mulighet fordi video kan være en utmerket måte å få meldingen din ut.

Ripio har også en Medium blogg, og de gjorde en utmerket jobb med å holde den oppdatert gjennom april 2018. Da var det et uforklarlig gap på 6 måneder. Teamet begynte å legge ut igjen i oktober 2018, men tempoet er mye tregere, med bare 1 innlegg per måned i gjennomsnitt. De klarer heller ikke å koble fra deres offisielle nettside til Medium-bloggen, noe som ser ut til å være et tilsyn fra deres side.

RCN-token

Som nevnt ovenfor har Ripio mottatt over $ 6 millioner i VC-finansiering, men i tillegg til at de også gjennomførte en ICO som ble avsluttet i november 2017. Teamet samlet inn $ 37 millioner i den ICO, og solgte 501 millioner tokens til $ 0,07425. Den totale tilgangen på RCN-tokens er 1 milliard.

Token begynte å klatre umiddelbart etter ICO og fortsatte å vinne til det nådde en heltidshøyde på $ 0,5114 10. januar 2018. Selvfølgelig var dette i perioden at hele kryptovalutamarkedet steg høyere. Bjørnemarkedet i 2018 var langt mindre snill mot RCN-symbolet, og et år etter å ha slått sin heltidshøyde hadde det nådd et gulv rundt $ 0,01-nivået.

Prisytelse RCN

Prisytelse for RCN. Bilde via CMC

Faktisk ser det ut til å ha nådd bunnen den 5. februar 2019 på $ 0,01,0021 og har krøpet høyere siden. Per 1. april 2019 er det $ 0,030567. Det er fortsatt mindre enn halvparten av ICO-prisen, så token må mer enn doble verdien fra den nåværende prisen bare for å komme tilbake til paritet for tidlige investorer.

Som et ERC-20-token kan RCN holdes i hvilken som helst ERC-20-kompatibel lommebok, for eksempel MetaMask eller MyEtherWallet / MyCrypto.

RCN er tilgjengelig på en rekke børser, med litt over halvparten av handelsvolumet på CHAOEX-børsen. Det er også en god del volum i RCN på Binance, og både Bittrex og Upbit har små handelsvolumer.

Det ser ut til å være en anstendig mengde likviditet på tvers av disse børsene. Dette betyr at markedet kan ta opp mange ordrer hele dagen uten at det påvirker prisen mye. RCN er fortsatt ganske ustabilt, men det bør handles med forsiktighet.

Utvikling & Veikart

Å bestemme nøyaktig hvor mye arbeid som gjøres med et prosjekt kan noen ganger være vanskelig. Imidlertid er det noen få “tommelfingerregler” som kan gi deg en grov ide om det. En av de mest effektive måtene å gjøre dette på er å se på prosjektets offentlige GitHub-aktivitet.

Mengden kode som forpliktes til prosjektets arkiver er en praktisk måte å måle hvor mye kode som blir presset. Jeg bestemte meg for å gå videre til Ripio GitHub og gjøre status over utviklingen deres. Nedenfor er koden forpliktet til de to mest aktive repoer.

Ripio Credit Network Code forplikter seg

Koden forplikter seg til repoer de siste 12 månedene

Som du kan se, har utviklerne vært ganske aktive og har presset kode regelmessig det siste året. Det er også verdt å påpeke at de har ytterligere 20 andre repoer i GitHub på toppen av disse to.

Dette er mer utvikling enn vi har sett på andre prosjekter på lignende stadier i livet. Faktisk, hvis du skulle se på rangeringen av Ripio på kodesporingsnettsteder, er de ganske bra blant andre prosjekter. For eksempel er Ripio plassert på 53 på Coincodecap.

Kanskje dette frenetiske utviklingstakt ikke er tilfeldig. Ripio-teamet har en ganske detaljert veikart som bryter ned noen av de viktigste prioriteringene i utviklingen. Noen av disse er allerede i avanserte faser, mens andre ennå ikke er tatt opp. Du kan se hele veikartet her.

Konklusjon

Ripio Credit Network har vært smart for å fokusere energiene sine på Sør-Amerika og vokse derfra. Det ser ut til å fungere for dem, og er en mye bedre strategi enn å hevde at de umiddelbart vil ta på seg den globale utlånsindustrien. Teamet kjenner og forstår det søramerikanske utlånsmiljøet og kulturen, noe som gir dem en fordel i denne regionen. Når de har fått et regionalt fotfeste, planlegger de å fokusere på global vekst.

Å lage en utlånsplattform basert på blockchain er fornuftig, men det er en god forretningsplan å la låntakere handle i fiat og unngå behovet for at de forstår kryptovaluta. RCN-token fungerer i bakgrunnen, og det er lurt siden den ikke-bankede befolkningen sannsynligvis har liten kunnskap om kryptovalutaer, og hvis Ripio måtte utdanne dem, kan det utgjøre et hinder som er for stort til å overvinne.

Hvis du anser ICO-prisen på RCN-tokens som rettferdig, er den nåværende prisen ekstremt undervurdert, og RCN er et røverkjøp akkurat nå. De som begynner å samle RCN-tokens nå, kan se investeringen sin mer enn det dobbelte de neste månedene. Og hvis prisene nærmer seg heltidshøyder igjen, kan fortjenesten for investorer nå være 15-20 ganger deres investering.

Aktiviteten fra teamet i 2018 er litt bekymringsfull, men de har gått fremover i løpet av den tiden, så vi må anta at det var en god grunn til stillheten. Investorer har tydeligvis ikke blitt satt ut siden RCN var en av de ti beste tokens i årets første kvartal, og fikk mer enn 175% de første tre månedene av året.

Når det er sagt, er prisen fortsatt mindre enn halvparten av ICO-prisen, så tidlige investorer vil ha litt tid til å vente på å få tilbake sin opprinnelige investering, og det kan dekke gevinster for token.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me