Serum (SRM) gjennomgang – Ren DeFi desentralisert utveksling

Metamask, den populære Web 3.0-nettleserutvidelseslommeboken som brukes til å samhandle med DeFi-protokoller, nylig overgått 1 million brukere hver måned. Dette er fornuftig gitt den eksplosive interessen for DeFi, som nå har nesten 11 milliarder amerikanske dollar låst i sine forskjellige protokoller.

Dette stiller spørsmålet: hvor lenge kan denne veksten opprettholdes på Ethereum blockchain som har sett nettverksgebyrene stige til rekordhøyder?

Project Serum venter ikke på å finne ut av det. Mens lysten til sultne avlsbønder holder dem fast på sketchy, DeFi-protokoller med mattema, bygger Project Serum lydløst et nytt, fremtidssikkert DeFi-rom. Deres nylig lanserte Serum DEX er den første søylen i dette økosystemet. Serum, som er fullt kompatibelt med Ethereum, kan bare bli den DEX som styrer dem alle.

En kort historie om Serum

Serums historie begynner med Sam Bankman-Fried, en MIT-kandidat med over 3 års erfaring med å handle ETF-er med Jane Street Capital, et kjent Wall Street-handelsfirma. Rett etter at han forlot Jane Street i slutten av 2017, grunnla Sam Alameda Research, et kryptovalutahandelsfirma.

Sam Bankman-Fried

Bilde via Twitter

I 2019 grunnla Sam FTX-kryptovalutaderivatbørsen. Han har også vært aktiv i DeFi-samfunnet i noen tid og blir av noen ansett som de facto samfunnsleder for den beryktede SushiSwap DEX.

Serum-historien går omtrent som dette: Sam og andre medlemmer av FTX-utvekslingsteamet brainstormet en DeFi-protokoll for å bygge. De bestemte seg for å bygge en DEX, men visste at den ikke kunne bygges på Ethereum gitt de nettverksintensive funksjonene de ønsket at den skulle ha. Etter å ha sett på flere forskjellige blokkeringer valgte teamet til slutt Solana (SOL), en blockchain designet med tanke på effektivitet.

Serum DEX Launch

Bilde via Twitter

Sam og teamet ønsket at DEX skulle være en frittstående plattform – noe nytt og atskilt fra FTX-utvekslingen. De bestemte seg for å kalle DEX Serum etter å ha satt sammen et stort regneark av navnideer og kryss av de som hadde blitt tatt av et eksisterende kryptoprosjekt og / eller nettstedsdomene. Serum DEX tok omtrent tre måneder å utvikle, med whitepaper blir utgitt i juli i år. Selve DEX ble lansert i slutten av august.

Hva er serum?

Serum er en desentralisert kryptokursutveksling bygget på Solana blockchain. Serum er et av de første store prosjektene som bygger på Solana og er interoperabelt med andre kryptovalutaer, inkludert Bitcoin og Ethereum. I motsetning til andre DEXer, har Serum ordreboksbasert handel som sentraliserte kryptokursutvekslinger. Den kan håndtere mellom 50-65 000 transaksjoner per sekund, som er den nåværende TPS for den underliggende Solana Blockchain.

Serum DEX-grensesnitt

Serum DEX har for tiden rundt 30 forskjellige kryptovalutamarkeder, alle som handler mot enten USDT eller USDC. Hvem som helst kan lage sin egen DEX på toppen av Serum DEX og støtte flere handelspar ved å følge instruksjonene som er beskrevet på Serum Academy. Det er over 18 Serum DEXer så langt, og Serum DEX er også tilgjengelig på Android- og iOS-enheter via Coin98 mobilapp.

Hvordan fungerer Serum?

Det er viktig å merke seg at Serum DEX fortsatt er under utvikling, og hvordan det fungerer vil trolig bli påvirket av den skiftende rollen i Project Serums fremtidige økosystem. Det er tre grunnleggende mekanismer som ligger til grunn for Serum DEX.

Serum på Solana

Bilde via Medium

Den første er Solanas SPL-tokenstandard, den andre er Serums interoperabilitetsprotokoll, og den tredje er Serums SRM-kryptokurrency-token. SRM-token sammen med SRM-innsats og stemmegivning vil bli dekket i detalj i neste avsnitt.

SPL Tokens

Kryptovalutaer som du ser på Serum DEX som YFI, USDC og USDT, er ikke ERC-20-tokens, men SPL-tokens. SPL-tokens på Solana er som ERC-20-tokens på Ethereum. Ethvert ikke-SPL-token som brukes på Serum DEX, er pakket inn for bruk på Solana-baserte protokoller på samme måte som Bitcoin er pakket inn for bruk på Ethereum-baserte protokoller..

Ren Cryptocurrency forklart

Et eksempel på Bitcoin-innpakning med Ren’s RenVM.

Innpakning i kryptovaluta kan rett og slett forstås som å gi kryptovalutaen din (f.eks. 1 Bitcoin) til en depot (f.eks. Ren-protokoll) som deretter myter (oppretter) like mye tokens på en annen blockchain (f.eks. 1 renBTC, som kan brukes på Ethereum) . I dette eksemplet, “backer” din 1 Bitcoin en tilsvarende mengde renBTC slik at du kan bruke den på Ethereum blockchain som et ERC-20-token.

Kryptovaluta fra andre blokkjeder kan gjøres om til SPL-tokens og handles på Serum DEX på to måter: ved hjelp av FTX-sentralen eller ved hjelp av Metamask-nettleserutvidelsen / lommeboken. I begge tilfeller trenger du Sollet.io lommebok som også brukes til å samhandle med Serum DEX. Sollet.io-lommeboken er ikke en nettleserutvidelse, og det krever heller ikke at du laster ned programvare. Det er helt nettbasert.

Solana innpakket kryptovaluta

FTX-børsen tilbyr pakket SPL-versjoner av populære kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum og Chainlink. Som du kanskje har gjettet, er FTX depotmesteren som har den faktiske Bitcoin, Ethereum etc. som du gir til mynteinnpakket SPL-versjoner som du kan bruke på Serum DEX. Disse deponeres i din Sollet.io lommebok når du myter dem ved hjelp av FTX-sentralen.

Ethvert ERC-20-token kan konverteres til et innpakket SPL-tokenekvivalent ved bruk av Metamask-lommeboken. Når du gjør dette, er ERC-20-tokens låst i en pålitelig smart kontrakt på Ethereum, og Sollet.io-lommeboken vil mynteinnpakket SPL-tokenekvivalenter som du kan bruke i Serum DEX.

Serum-interoperabilitet forklart

Serum DEX bruker smarte kontrakter med innebygde økonomiske insentiver for å tillate brukere å bytte eiendeler over forskjellige blokkjeder på en tillitsfull måte (f.eks. Ethereum for Bitcoin). Dette gjøres ved å kreve at begge parter som er involvert i byttet, legger ned noe sikkerhet for å utføre et bytte.

Serum Crosschain Swap

Hvis den andre parten som er involvert i byttet ikke mottar midlene sine i tide, kan de bestride byttet med den smarte kontrakten ved å sende inn et øyeblikksbilde av transaksjonsforespørselen som ble lagret i Solana blockchain. Hvis tvisten er gyldig, tjener de innsatsen fra avsenderen. Hvis den er ugyldig, mottar avsenderen en del av innsatsen fra mottakeren.

Serum kryptovaluta

SRM er et SPL-token på Solana blockchain og et ERC-20 token på Ethereum blockchain. Den brukes i Project Serums DeFi-økosystem, spesielt for innsats på Serum DEX. Staking SRM kreves for å kjøre en valideringsnode for Serum DEX og kan stakes for å redusere handelsavgiftene på DEX. 1 million SRM-tokens kan også konverteres til ett MegaSerum (MSRM) og omvendt.

SRM Cryptocurrency-logo

Bilde via Asiacryptotoday

MSRM gir ekstra fordeler til innehavere og er også nødvendig for å kjøre en valideringsnode. MSRM eksisterer også som et ERC-20-token. Bare 1000 MSRM kan eksistere på et gitt punkt. Både SRM og MSRM og kan byttes mellom Ethereum og Solana i forholdet 1-1. SRM brukes til å styre Serum DEX og fremtidige DeFi-protokoller innenfor Project Serums økosystem. 68% av avgiftene på Serum går mot kjøp og forbrenning av SRM-token.

Sero-kryptovaluta ICO

Project Serum var vert for to samtidige innledende byttetilbud (IEOs) for SRM-token 11. august 2020. Disse fant sted på FTX- og BitMax-kryptokursbørsen. Hver børs solgte 3 millioner SRM til en pris på omtrent 0,11 $ USD per token. Med totalt 6 millioner SRM solgt ble 660 000 $ USD samlet inn. KYC var nødvendig for begge IEO-ene, og det ble satt et tak på 1800 deltakere mellom begge sentralene.

Serumkryptovaluta IEO

Det var også en forhåndssalg for Serum. Dette så 400 MegaSerum (400 millioner SRM) solgt til en pris på 80 00 $ USD per MSRM. Mens dette løser seg til 32 millioner USD, bemerker Project Serum at bare 20 millioner USD ble hevet fra denne forhåndssalget. Dette utgjør omtrent 4% av Serums totale forsyning på 10 milliarder SRM. SRM er deflatorisk på grunn av kjøps- og forbrenningsgebyrmekanismen som ble nevnt tidligere.

Av gjenværende 96%, 20% er satt av til teamet og rådgivere, 22% er reservert for prosjektbidragsytere, 27% har blitt reservert for økosysteminsentivfond, og de siste 27% er tildelt et partner- og samarbeidsfond.

Distribusjon av serumkryptovaluta

Bare ca 10% av Serums totale forsyning er for tiden i omløp. Dette inkluderer 6 millioner SRM solgt i løpet av IEO, pluss 169 millioner SRM som brukes til å gi likviditet til børser (bare 44 millioner av disse er for tiden i omløp i skrivende stund). Ytterligere 825 millioner SRM er tildelt for å gi incentiver til brukere til å bygge Serum-økosystemet (f.eks.Coins98 mobilappintegrasjon).

Serum Cryptocurrency Emission

SRM kryptovalutautslippsplan

De resterende 90% av SRM som ikke er i omløp vil være helt låst til august 2021. Etter dette punktet vil den gjenværende SRM bli låst opp lineært over en periode på seks år. Dette ble gjort for å sikre langvarig levedyktighet av Project Serum.

Serum SRM staking

Serum DEX har ganske en forseggjort stakesystem. For det første må du stake 10 millioner SRM for å bli en valideringsnode, hvorav 1 million må være i form av 1 MSRM. Hvem som helst kan opprette sin egen node som blir leder og få andre til å delegere den nødvendige SRM til sin node for at de skal bli validator. Hver node er underlagt en maksimal innsats på 100 millioner SRM.

Turn The Crank

Bilde via Wall Street Journal

Validator-noder har to plikter på Serum-nettverket: å støtte kryss-kryptovaluta-bytter og “snu veiv”. Den andre funksjonen refererer til det faktum at bestillinger på Serum DEX ikke oppfylles automatisk på grunn av Solana blockchain-arten – de må aktiveres manuelt av en tredjepart, i dette tilfellet en valideringsnode.

Serumstakingbelønninger

SRM satser belønninger

Mens nodbelønninger ikke er satt i stein, settes den årlige prosentvise avkastningen til 2% per år, med opptil ytterligere 13% basert på nodeytelsen. Disse avkastningene kommer fra en del av Serums økosystemgebyrer, som for tiden er satt til 10%. Disse avgiftene kan endres i fremtiden ved å stemme i samfunnet. Det ser ut til at det eneste stedet du for øyeblikket kan satse SRM er via FTX-utveksling.

Serum SRM-avstemning

I forbindelse med stemmegivning kan valideringsnoder på Serum enten settes til ‘voting-stake’ eller ‘delegated stake’. I stemmekodene kan SRM som delegeres til noden stemme uavhengig av noden Leader. Alle SRM delegert til delegerte stake noder vil automatisk stemme på samme måte som noden Leader stemmer for et gitt forslag. Avstemming skjer via Ecoserum.

Stemmegivning i serumkryptovaluta

Det koster 50 000 SRM å legge inn et forslag som er hentet fra det totale beløpet som blir satt på en node (enten delegert eller ikke). Mer enn 60% av den totale SRM som for øyeblikket blir stilt, må stemme for forslaget for at det skal bestå. Hvis bestått, returneres 50000 SRM til noden. Hvis avvist, blir 50000 SRM brent. Noder er i stand til å foreslå endringer i protokollen, for eksempel avgifter.

Prisanalyse for serumkryptovaluta

Innen 12 timer etter Serum IEO 11. august handlet SRM-token over 15 ganger sin IEO-pris på 11 cent USD. Pris fortsatte å stige i påvente av utgivelsen av Serum DEX som fant sted i slutten av august.

Serum Cryptocurrency Price

SRM-prishistorikk. Bilde via CoinMarketCap

I dagene etter lanseringen nådde SRM-token sitt høydepunkt på nesten 4 $ USD. Mens SRM har trukket seg tilbake den siste måneden, ser det ut til å ha funnet et støttenivå på rundt 1,20 $ USD.

Hvor får man Serum-kryptovaluta

Hvis du ønsker å hente litt SRM-kryptokurrency, ser de beste alternativene ut til å være Binance og OKEx. Mens SRM tilbys på over to dusin kryptovaluta-børser, er volumet langt det høyeste på disse børsene.

Serum Cryptocurrency Exchange

SRM markedspar. Bilde via CoinMarketCap

Merk at 24-timers volumet av SRM har sunket betydelig de siste ukene. Dette kan føre til økt volatilitet, så handle klokt!

Serum kryptovaluta lommebøker

Hvis du ønsker å lagre SRM-kryptovalutaen din, har du ikke for mange alternativer. SRM er et Solana-basert token og Solana er et nytt prosjekt. SRM er også en av de første kryptovalutaene som er bygget på Solana blockchain.

Coin98 Cryptocurrency Wallet

Hvis du er en fan av mobile lommebøker, vil det beste alternativet være det Coin98 app som ble nevnt tidligere. Ellers er det beste alternativet ditt Sollet.io web lommebok. Både Coin98 mobil lommebok og Sollet.io web lommebok gir deg tilgang til Serum DEX.

Serum veikart

De veikart for Project Serum ser ut til å være delt inn i fem deler. Del én og to er allerede fullført. Del en involverte lansering av Serum-token og Serum DEX. Del to involverte bygging av en tverrkjedebro, åpning av døren til tredjeparts DEX-utvikling på Solana, og innføring av økosystemtilskudd til lovende prosjekter relatert til Serum.

Serum veikart ufullstendig

Den første delen av Serum-veikartet

Av de resterende tre delene er bare den tredje delen synlig. Det er rettet mot å implementere kjente DeFi-godbiter som desentralisert utlån og lån, avkastning, og til og med integrering av automatiserte markedsprodusentens smarte kontrakter (dette er teknologien som ligger til grunn for dagens DEX-ledere som Uniswap). Det er uklart når den tredje delen skal fullføres, da det ikke er noen spesifikke tidslinjer levert av Project Serum.

Serum Stablecoin

Serums FUSD stablecoin (AKA SerumUSD)

Ett spesifikt element som mangler i den nåværende veikarten ble notert i Serums whitepaper og salgsfremmende video innebærer to unike tokens, SerumBTC (FBTC) og SerumUSD (FUSD). Begge vil være “virkelig desentraliserte” tokens som representerer henholdsvis Bitcoin og USD.

Mens detaljer for førstnevnte er litt mer spekulative og involverer en serie evige futureskontrakter, vil sistnevnte bare basere prisen på en kurv med stablecoins. Dette er for å sikre at det ikke er noe sentralt feilpunkt for stablecoin.

SushiSwap på Solana

Bilde via Solana Collective Blog

Mer bredt håper Serum å skifte nok oppmerksomhet til Solana for å overbevise andre prosjekter om å begynne å bygge videre på det. Sam Bankman-Fried ser også på muligheten for å slippe Sushiswap på Solana ved hjelp av samfunnet. Det er uklart hvordan den sentraliserte Serum-veikartet vil inngå i den desentraliserte styringen av protokollen, som også er i sine tidlige stadier av utvikling.

Vi tar Serum

Serum er et veldig, veldig ambisiøst prosjekt. Mens den lange listen over løfter vil gjøre det til en avskrivning for mange, er beviset i puddingen; teamet og tokenomics. Sam Bankman-Fried er intet mindre enn en sint DeFi-forsker. De som har sett intervjuene hans er sannsynligvis kjent med hans engstelige knehopping når han diskuterer alle de forskjellige måtene kryptovalutaområdet kan forbedres på.

Serum og Binance

Sam Bankman-Fried med Binance-sjef Changpeng Zhao. Bilde via TheBlockCrypto

Når det gjelder Serums tokenomics, hevdet Sam i en Serum blogginnlegg at beslutningen om å skaffe midler over en periode på 7 år skremte mange store risikokapitalister som var interessert i prosjektet. Som mange av dere kanskje vet, har risikokapitalister vært kryptoromets bane de siste månedene, kanskje til og med år. Deres tilstedeværelse har ofte resultert i inequitable token-distribusjoner, og til og med skamløse pumpe- og dump-ordninger.

Mens den doble IEO for SRM-token ser ut til å ha vært ganske rettferdig, er det litt overraskende at bare 6 millioner SRM ble solgt. For kontekst er det mindre enn 0,06% av den totale forsyningen på 10 milliarder SRM. Selv om dette kan være en del av å sikre levetiden til Serum-økosystemet, er det likevel et rødt flagg som bare kan spekuleres i grunnen til å bli hevet..

Serum DEX-rangering

Den nåværende rangeringen av Serum DEX-rangeringen på CoinMarketCap

Det er fortsatt en lang vei å gå for Project Serum. Serum DEX er fortsatt veldig i begynnelsen, men fremgangen skjer. Antall DEXer bygget på toppen av Serum gikk fra en håndfull til nesten 20 i løpet av en måned. De av dere med fint øye har kanskje også lagt merke til Serum DEX på CoinMarketCap.

Døgnvolumet til DEX er over 1 million USD og ser ut til å stige sakte, men jevnt. Det er innen 6 uker etter lansering! Kan det gå forbi tungvektere som Uniswap? Vi vil se på, og du burde også!

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me