SingularityNET (AGI) anmeldelse: AI møter Blockchain Tech

Kunstig intelligens har fått fremtredende de siste årene ettersom flere selskaper og bedrifter begynner å utforske potensialet i den futuristiske teknologien.

Hvis det også interesserer deg, og du også liker blockchain-teknologi, kan du også være interessert i arbeidet som gjøres av SingularityNET.

Hva er formålet med SingularityNET?

SingularityNET er en desentralisert markedsplass for kunstig intelligens som er i sin tredje fase av betatesting etter flere år i utvikling. Med et mål om å bryte big techs nåværende grep om kunstig intelligens er SingularityNET mildt sagt et ambisiøst prosjekt.

Men ettersom bedrifter i økende grad innser verdien av AI-applikasjoner, vil markedet som utvikles av SingularityNET få økt adopsjon ettersom det gir bedrifter muligheten til å utnytte verdien som AI-løsningene foreslår..

Singularity-logo

Gjør deg klar for å kombinere AI og blockchain. Bilde via Singularitynet.io

En annen drivende faktor bak den potensielle adopsjonen av denne markedet for bedrifter er den økende skillet mellom akademikere og forskere som jobber med AI-verktøy, og bedriftene som ønsker å bruke disse verktøyene. Virkeligheten er at de fleste bedrifter ikke har behov for at prosjektene utvikles i akademiske miljøer. I stedet trenger de en mer tilpasset løsning.

Samtidig sliter akademikere og forskere med å lage AI-læringsmaskiner på grunn av manglende tilgang til de store datasettene som kreves av slike prosjekter. SingularityNET har planer om å bygge bro over skillet mellom de to, og bringe behovene til virksomheten sammen med utviklingen fra forskere.

Hvorfor er AI-forskning viktig?

Først og fremst er det viktig å forstå at “singulariteten” er et hypotetisk punkt i fremtiden der teknologien vår utvikler seg for å gjøre menneskelig intelligens foreldet. Denne “singularitetshendelsen” refererer mest spesifikt til kunstig intelligens, som forventes å nå et punkt der den kan forbedre seg selv uten behov for menneskelig inngripen. På dette tidspunktet forventes det å vokse og utvikle seg så raskt at det ikke vil være noen måte for menneskeheten å følge med eller konkurrere.

Covid-simulering


Virkelig bruk av AI-forskning: COVID-simulering hjelper til med å informere politikken. Bilde via Singularitynet.io

I dagens tid og alder får kunstig intelligens en økende mengde forskningsfinansiering innen områder som reklame og andre forretningssentriske applikasjoner. Imidlertid blir den ikke utviklet i bredere brukstilfeller. Kort sagt, det er et stort gap mellom hva bedrifter ber om og er villige til å finansiere, og hva forskere er opptatt av å utvikle.

Bedrifter krever veldig spesifikke funksjoner og funksjonalitet i sine AI-prosjekter, som skiller seg fra de mer generelle prosjektene forskerne ønsker å jobbe med. Forskere er også ganske fokusert på biologisk forskning som kombinerer biologi og kunstig intelligens for sykdomsdiagnose, forebygging eller kur, eller livsforlengelsesprosjekter. Overraskende nok er det få virksomheter som er interessert i denne retningen for AI-forskning, og finansiering mangler sterkt på dette området.

AI Biohelse

AI kan hjelpe oss til å leve lenger. Bilde via SingularityNET-blogg

SingularityNET er prosjektet som søker å lukke dette gapet og lage en ny modell som bringer virksomhet og forskning sammen i søken etter AI-applikasjoner. På denne måten kan prosjektet skape en helt ny industri som gir insentiver for alle til å skape eller bidra til AI-prosjekter. Og det er godt på vei til å bli en realitet.

Hvordan fungerer SingularityNET?

SingularityNET samler blockchain-teknologi og kunstig intelligens, noe som forståelig nok gjør dette til et veldig komplekst prosjekt. Det er spennende å se på prosjektet også, for selv om planen først er å bli en AI-markedsplass for applikasjoner og tjenester, er det langsiktige målet å skape et selvorganiserende AI-nettverk.

SingularityNET-systemer

SingularityNET har som mål å fremme intelligente systemer og maksimere deres positive innvirkning. Bilde via SingularityNET whitepaper

Dette langsiktige målet er utrolig komplekst fra innsiden, men fra utsiden vil brukere se det som ser ut til å være en enkel plattform der maskinagenter jobber sammen for å tilfredsstille brukernes behov, samtidig som de jobber for å gjøre ytterligere forbedringer av det samlede nettverket..

Som nevnt ovenfor er prosjektet ekstremt ambisiøst. La oss ta en titt nedenfor på hva som er oppnådd, og hva prosjektet håper å oppnå når det fortsetter i utviklingen for til slutt å bli et selvorganiserende AI-nettverk..

AI Services Marketplace

Fordi det er et så ambisiøst og komplekst prosjekt, holder SingularityNET-teamet ting så grunnleggende som mulig de første dagene av prosjektet ved å fokusere deres innsats på å skape en markedsplass for AI-tjenester og applikasjoner. I de tidlige utviklingsårene har prosjektet fokusert på disse tre områdene:

  • Cloud Robotics
  • Biomedisinsk forskning
  • Cybersikkerhet

Markedet som er opprettet, gir AI-utviklere enkel tilgang til en plattform som lar dem tjene penger på kreasjonene sine. Tjenester og verktøy som legges til på markedet kan samle SingularityNET AGI-tokens, eller kan byttes mot andre verktøy og tjenester hvis utvikleren foretrekker å gå den veien. API-en som brukes til å behandle transaksjoner, muliggjør transformasjon av standard AI-tjenester til blockchain-baserte smarte kontrakter.

SingularityNET-plattform

En ‘smart’ plattform for AI-tjenester. Bilde via SingularityNET whitepaper.

Plattformen vil også bruke smarte kontrakter for andre tjenester, for eksempel å drive stemmesystemet som vil bli brukt til å bestemme styringsspørsmål. Styringsmodellen som er blitt foreslått av SingularityNET-teamet, er en som ligner på DAO-modellen, og kalles et desentralisert selvorganiserende kooperativ (DSOC).

SingularityNET-agenter

Agenter er en sentral del av SingularityNET, og de oppfyller en rekke viktige roller i økosystemet, og forventes å få stadig større betydning etter hvert som nettverket utvikler seg. I hovedsak er disse agentene kunstige intelligensenheter som utfører smarte kontrakter på plattformen. I begynnelsen er de vanligste agentene nettverksnodene som gir konsensus for blockchain.

AI-agenter Shutterstock

Agentene i et AI-system. Bilde via Shutterstock

Faktisk er vedlikehold av nettverkets gyldighet en av de viktigste oppgavene som agentene utfører. For å utføre denne oppgaven bruker agentene en binær rangeringskala på 0 og 1 der de rangerer hverandre etter hver nettverkstransaksjon. Det er viktig å merke seg at rangeringene ikke er obligatoriske, og at de også kan automatiseres. Enhver oppgave som er fullført av en agent som inkluderer en betaling, antas automatisk å fortjene en rangering på 1.

Det er mye mer som går på rangering av hver agent enn de grunnleggende omdømmescoreene. De andre faktorene som er inkludert i den generelle rangeringen av hver agent, inkludert:

  • Fordelsrangering – Dette er en egen rangering beregning basert på handlinger som agenter utfører som bidrar til å forbedre økosystemet. Faktorene som vurderes i fordelingsrangeringen, har vanligvis ingen pengeverdi i systemet og betraktes som veldedige handlinger eller samfunnstjenester.
  • AGI Token Staking – Agenter er pålagt å stake et antall AGI-tokens for å prestere i økosystemet, men når rangeringen deres faller under et visst nivå, kan innsatsen deres kuttes, noe som får dem til å miste en del av de innsatte tokens.
  • Ekstern validering – Det er mulig at selskaper kan legges til i rangeringssystemet (ved hjelp av en KYC-tjeneste), og at disse selskapene kan gi en rangeringsbonus for agentene i systemet.

Fremtiden for Blockchain og AI

SingularityNET jobber ut fra at fremtidens teknologi delvis er skjæringspunktet mellom blockchain-teknologi og kunstig intelligens. Teamet kom til denne konklusjonen basert på de åpenbare fordelene som ble formidlet av blockchain-teknologi, og den økende utviklingsstatus for kunstig intelligensteknologi.

Ved å kombinere de to teknologiene begynner AGI-plattformen å realisere det evolusjonære sluttspillet til menneske-maskinen, og kan peke det i en retning som er både bærekraftig og god.

Blockchain AI

Kunstig intelligens møter Blockchain

Utviklerne bak SingularityNET mener at AI-teknologien allerede i begynnelsen begynner å påvirke mange aspekter av menneskers arbeid og liv. I den nåværende tidsalderen er data ryggraden i all teknologi, og likevel er det å tukle med disse dataene billig og veldig vanskelig å oppdage. Hvordan kan vi bedømme sannheten til data når dette er tilfelle?

Erfaring og kunnskap fra enkeltpersoner klarer ikke å tyde forfalskningsteknologien som er opprettet av AI. Men hvis du legger til blockchain-teknologi, kan alt bli manipuleringssikkert, og dette vil sannsynligvis bli en grunnleggende, nødvendig teknologi i nær fremtid.

SingularityNET utvikler den første og eneste plattformen der AI kan skalere samarbeidet. Dette alene løser et av de største problemene som AI-forskere har slitt med, og det muliggjør uhindret vekst av et AI-system. Interoperabilitet gjør det mulig for folk å utnytte funksjonene til et uavhengig AI-system fullt ut.

SingularityNET Virtuous Cycle

Adopsjon får mer adopsjon, og agenter får flere agenter i den dydige syklusen. Bilde via SingularityNET whitepaper.

Med SingularityNET er enhver person, virksomhet eller organisasjon i stand til å delta i markedet for å selge og kjøpe tjenester eller produkter på AGI-plattformen ved ganske enkelt å autorisere en AI-agent til å gjøre det. Når disse AI-agentene begynner å samhandle med hverandre, eksisterer de ikke lenger i vakuum, og de trenger ikke lenger å stole på en bestemt type infrastruktur eller selskap for å drive.

Når AGI-markedet er opprettet av SingularityNET, kan enhver AI-agent fritt selge eller kjøpe verdifulle datasett eller analyseverktøy som for tiden må utvikles internt fra bunnen av. I tillegg er hver AI-agent i stand til å tjene på dataene den lager selv, og skape enorm verdi av proprietær informasjon, funksjoner og algoritmer.

Selvorganiserende AI-internettarbeid

I det langsiktige synet ønsker SingularityNET å skape et nettverk av AI-agenter som er i stand til å samhandle med hverandre. Foreløpig gjør de dette ved å bruke ressurser fra OpenCog Foundation, og en av de mest bemerkelsesverdige og enkleste måtene å få litt innsikt i teamets visjon er å undersøke Sophia, den humanoide roboten som ble opprettet ved hjelp av SingularityNET-teknologi.

Sophia roboten er ganske kjent i mainstream, men det mange ikke vet er at roboten ble designet for å bruke en rekke AI-agenter i sin drift. Disse inkluderer AI-agentene som hjelper til med språkbehandling, og andre agenter som jobber med å kontrollere fysiske bevegelser. Gjennom årene har Sophia blitt stadig mer komplisert og sofistikert ettersom antallet og arten av AI-agenter i bruk øker og blir mer komplekse selv.

Sophia Robot

Sophia er det beste eksemplet på hvordan agenter kan samarbeide. Bilde via BusinessInsider.com

AI-agentene som brukes i Sophia gir oss et glimt av fremtiden for interaksjoner i et AI-system. For eksempel, hvis du skulle be Sophia om å oppsummere en bok eller en film, ville roboten begynne med å sende forespørselen til en primær AI-agent. Denne agenten vil sannsynligvis ikke kunne fullføre oppgaven selv, men den vet kanskje at agent 2 er spesialist i litteratur, eller at agent 3 er ekspert på filmer. Etter å ha kontaktet disse agentene kan de kontakte agent 4, som er en agent som spesialiserer seg på å oppsummere tekst.

I dette tilfellet kan agent 1 betale agent 2 for å transkribere en bok og agent 4 for å oppsummere transkripsjonen. All informasjon vil bli levert til agent 1, og agenten vil overlevere den til Sophia, som betaler agenten for å koordinere aktiviteten.

Samtidig oppdaterer alle agentene som er involvert i prosessen sine egne motorer med all kunnskapen de får fra prosessen. Dette samarbeidet lar AI-agentene lære når de fullfører oppgaver, og ved å samarbeide med hverandre er de i stand til å utvide hele systemet mye raskere enn det ellers ville være mulig av en enkelt AI-agent langs.

AI-agenter

AI-agenter som jobber sammen for å fullføre en oppgave. Bilde via SingularityNET whitepaper.

Og hvis det ikke er nok, har SingularityNET-teamet teoretisert at fremtidige iterasjoner av plattformen vil inneholde AI-agenter som er i stand til å skape nye AI-agenter for å fullføre spesifikke oppgaver. Tatt til sin logiske konklusjon vil dette til slutt føre til et autonomt nettverk som er i stand til å selvorganisere og vokse uten noen ekstra innganger.

Samarbeider med Cardano

I september 2020 kunngjorde SingularityNET at de har startet samarbeid med IOHK, teknologiselskapet som ble grunnlagt av Charles Hoskinson, og står bak Cardano blockchain. Formålet med samarbeidet er å portere noe av SingularityNET-plattformen til Cardano blockchain.

Til nå har SingularityNET blitt kjørt på Ethereum blockchain, men teamet har alltid sagt at de foretrekker at SingularityNET skal være så blockchain agnostiker som mulig, og dette betyr å portere den til så mange andre blockchains som mulig.

I tilfelle av denne første flyttingen til Cardano, hevder selskapet at avgjørelsen ble tatt på grunn av problemer rundt hastighet og kostnad for Ethereum-nettverket. Teamet sa også at det er noen bekymringer rundt Ethereum 2.0, som er rullet ut, men har fortsatt noen spørsmål angående tidspunktet for visse funksjoner.

Ifølge Dr. Ben Goertzel, administrerende direktør og grunnlegger av SingularityNET Foundation:

“Nåværende hastighets- og kostnadsproblemer med Ethereum-blockchain har økt hastigheten på å utforske alternativer for SingluarityNETs blockchain-underbygging. Den ambisiøse Ethereum 2.0-designen gir løfter, men tidspunktet for utrulling av forskjellige aspekter av denne neste generasjons Ethereum er fortsatt uklart, sammen med mange av de praktiske detaljene. “

I tillegg til å jobbe med en løsning som gjør det mulig å portere en stor del av SingularityNET fra Ethereum til Cardano, har de to teamene også jobbet med en mekanisme for å flytte en del av ERC-20-baserte AGI-tokens til Cardano-basert AGI tokens. Det nøyaktige antall poletter som skal byttes vil bli bestemt av markedet, ifølge Dr. Goertzel.

AGI-tegnet

ICO for SingularityNETs AGI-token ble arrangert i desember 2017, midt i det enorme rallyet som tok mange kryptovalutaer til sin heltid. Prosjektet var i stand til å nå sin harde hette på under 24 timer, solgte 500 millioner AGI-tokens og samlet inn 32,8 millioner dollar. Tokene ble solgt til en pris på $ 0,10 hver, selv om mange poletter ble gitt bort som bonuser.

AGI Token

Styring av SingularityNET-plattformen. Bilde via Dexplain.com

På salgstidspunktet ble det laget en milliard AGI-tokens, og i tillegg til de 500 millioner tokens som gikk til deltakerne i ICO, ble det tildelt 200 millioner til SingularityNET-premiebassenget, 180 millioner distribuert til grunnleggerne, 80 millioner gitt til SingularityNET Foundation for å støtte operasjoner, og 40 millioner distribuert som dusurer til kampanjesupportere.

De 200 millioner belønningspool-tokens blir brukt i staking-systemet, og blir frigitt til agenter som deltar i staking i den totale perioden på 10 år. Når alle disse belønningspool-tokens er distribuert, vil det være opp til samfunnet å stemme og bestemme om flere poletter skal myntes for å oppdatere belønningsbassenget, eller om en annen mekanisme vil bli brukt.

SingularityNET Team og Progress

SingularityNET-teamet har over 50 personer, med et dusin doktorgradsholdere. Skaperen av SingularityNET er Dr. Ben Goertzel, som også er sjefforsker ved Hanson Robotics, hvor han hjalp til med å lage roboten Sophia. I tillegg er Dr. Goertzel styreleder for Artificial General Intelligence Society, og OpenCog Foundation.

SingularityNET Founding Team

Grunnleggerne av SingularityNET-plattformen. Bilde via SingularityNET.io

Ledet av Dr. Ben Goertzel, SingularityNET-teamet inkluderer erfarne ingeniører, forskere, forskere, gründere og markedsførere. Kjerneplattformen og AI-teamene suppleres videre med spesialiserte team viet til applikasjonsområder som robotikk og biomedisinsk AI. Og selvfølgelig er roboten Sophia også et stolt medlem av SingularityNET-teamet.

Teamet har gjort gode fremskritt på plattformen, og er for tiden på den tredje betaversjonen av plattformen. Den nylige fremgangen til laget kan sees her på deres prosjekt veikart.

Det finnes en rekke blockchain-plattformer som bruker kunstig intelligens, hovedsakelig som en del av prediksjonstjenester. Ingen er nesten like komplekse og avanserte, med like ambisiøse over et endelig mål som SingularityNET.

Staking AGI

Staking av AGI-tokens for å støtte SingularityNET-plattformen og økosystemet ble satt i drift i april 2020. Ved å stikke AGI og støtte blockchain-brukere blir de belønnet med flere AGI-tokens.

SingularityNET innsats

Spill AGI og tjen interesse for å støtte nettverket. Bilde via Staking.SingularityNET.io

I følge SingularityNET-dokumentasjonen er rollen som staking i SingularityNET-plattformens økosystem nært knyttet til fiat-crypto gateway – en samling programvareprosesser som sammen gir brukerne muligheten til å samhandle med AI-leverandører og andre brukere på SingularityNET-plattformen ved å bruke helt fiat valuta i stedet for AGI-tokens.

Fiat-crypto gateway har ikke blitt implementert helt ennå, men innsats har gjort det, og til og med en gang vil alt utveksling på plattformen skje med AGI-tokens.

Staking in SingularityNET skjer i trinn som varer i 30 dager for øyeblikket. En enkelt staking økt har følgende trinn

  1. Innsatsvindu Periode
  2. Innsatsperiode
  3. Fravalgstid
  4. Uttakstid

Når samtalen om utsettingsperiode er over og forespørsler er godtatt, begynner et utsettingsvindu for den angitte tidsperioden. Tokens er låst i den staking smarte kontrakten så lenge vinduet varer. Hvis brukere ikke ber om tokens tilbake, blir de som standard automatisk satt på nytt i neste vindu sammen med belønningstokenene. Alternativt er det mulig å velge bort restaking gjennom innstillingene i den brukervennlige Singularity staking dApp.

Kjøp, handel og lagring av AGI

AGI-token har ikke vært bra for tidlige investorer hvis de har fortsatt å eie. Hele tidenes høyde på $ 1,86 ble slått tilbake i januar 2018, like etter ICO. Brukere som betalte ut, gjorde det veldig bra.

De som har bestemt seg for å hodl, er i langt dårligere form, med AGI-handel på i underkant av $ 0,05 i slutten av desember 2020. Det er et tap på over 50% selv når Bitcoin klatrer over $ 20 000 til en ny heltid.

SingularityNET-pristabell

AGO-tokenet har ikke hatt den beste prisytelsen. Bilde via Coinmarketcap.com

Det er også interessant å se at selv etter tre år er ikke AGI-token notert på mange børser, selv om Binance er en av dem, er det mange muligheter for brukere å kjøpe tokenet. Andre muligheter er Kucoin og Bitfinex, samt DEX Uniswap.

AGI ble opprettet som et ERC-20-token og forblir en i slutten av 2020, men det er en Cardano-versjon i arbeidene, selv om det ennå ikke har vært noen indikasjon på når den kan bli utgitt. Investorer virket begeistret av nyheten om et partnerskap mellom Cardano og SingularityNET da det ble kunngjort, så utgivelsen av en ADA-basert versjon av AGI kunne gi token et løft.

Konklusjon

SingularityNETs AI-markedsplass er en unik skapelse, og så vidt vi vet er det ingen andre prosjekter som jobber med noe lignende eller i nærheten av denne skalaen i AI-rommet. Markedet lover også en nødvendig tjeneste for bedrifter som er interessert i å legge til AI-tjenester som forbedrer driften uten å koste en formue.

Brukere virket begeistret for prosjektet i begynnelsen, men den dårlige ytelsen til AGI-token indikerer at mye av denne entusiasmen sannsynligvis har avtatt nå, og SingularityNET må levere noe imponerende for å gjenopprette den tidligere spenningen som ble vist av tidlige investorer..

Og mens markedet er en spennende forestilling, er det selvstyrte autonome AI-nettverket som er den planlagte langsiktige visjonen til teamet langt mer ambisiøst og spennende. Det kan ende opp som et av de mest verdifulle AI / blockchain-prosjektene noensinne, hvis SingularityNET-teamet kan levere på utviklingen. Med markedsplassen som nylig ble lansert, er det selvfølgelig altfor tidlig å vite hva prosjektet til slutt kan utvikle seg til.

SingularityNET Sophia

Er SingularityNET fremtiden for blockchain og AI? Bilde via Medium.com

En ting som er tydelig på dette punktet er at SingularityNET kombinerer to av teknologiene som kan forbli i forkant av teknologibransjen i flere tiår framover. Og det er ingen grunn til å tro at muligheten til å enkelt kjøpe nyttige AI-algoritmer kommer til å være ekstremt kraftig, nyttig og verdifull de neste årene.

Det er noen bekymringer med prosjektet, for eksempel de potensielle konsekvensene som kan komme av å desentralisere så kraftig teknologi. Det er en reell fare ved å tillate kjøp av slike kraftige AI-tjenester av enhver anonym person eller gruppe.

Det kan også være farlig hvis SingularityNET når sitt endelige mål om å skape et autonomt AI-agentnettverk som både er selvforsynt og i stand til å vokse uten ytterligere hjelp fra mennesker. Hva kan et slikt nettverk gjøre hvis det var smartere enn mennesker og ikke trengte vår hjelp?

Alt dette er selvfølgelig veldig spekulativt, ettersom SingularityNET-prosjektet er i veldig tidlige stadier sammenlignet med de endelige målene. En så kraftig idé er absolutt verdt å se på, og ethvert gjennombrudd kan føre til en enorm økning i verdien av AGI-token.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map