Skal vi til enda en versjon av Bitcoin?

Det virker som om mange investorer nettopp ble vant til begrepet Bitcoin cash, Bitcoin og SegWitx2 gaffel i november. Imidlertid må de kanskje venne seg til konseptet med enda en versjon av Bitcoin kalt “Bitcoin Gold”. Det er fullt mulig at det kan være fire forskjellige typer Bitcoin ganske snart.

Utviklerne på Bitcoin Gold liker å se seg selv som en slags opprørsgruppe som ønsker å gjøre Bitcoin-nettverket mer desentralisert. De vil også følge en “hard fork” fra det eldre Bitcoin-nettverket og dele seg fra Bitcoin på en lignende måte som Bitcoin Cash gjorde i august.

Dette Bitcoin Gold-initiativet ledes av Jack Liao som er administrerende direktør for et Hong Kong-basert kryptogruveselskap kalt LightningASIC. Som nevnt på deres hjemmeside, de planlegger å lansere myntene 25. oktober. Den åpner den nye mynten til børsene 1. november.

Motivasjoner for Bitcoin Gold

Det Bitcoin Gold prøver å gjøre er å gjøre nettverket mer desentralisert og å prøve å fjerne noe av kontrollen som er avstått til mange meget kraftige gruveselskaper. Dette er noe som i teorien skal appellere til de fleste Bitcoin-brukere.

En del av grunnen til at Bitcoin har blitt så sentralisert, er på grunn av utviklingen av ASIC-er. Dette er chips som er utviklet av teknologibedrifter (hvorav noen er gruvearbeidere) som raskt kan øke gruveeffektiviteten. Imidlertid er disse ASIC-ene ganske dyre, og blir derfor vanligvis ikke kjøpt av gruvearbeidere. Dette har vært en del av grunnen til at firmaer som Bitmain har blitt så kraftige. De produserer sjetongene de bruker i gruvene sine.

For å oppnå denne desentraliseringen, tar utviklerne sikte på å justere gruvealgoritmene slik at de lett kan utvinnes med grafikkort eller GPUer. Dette vil bety at gruvearbeidere som opererer hjemmefra med enkle GPUer, også kan delta i gruvedriften. Derfor vil innflytelsen fra de store gruveselskapene også begynne å avta. Ifølge Bitcoin Gold-utvikleren “The Sorrow”

Bitcoin-gull vil implementere en bevis på arbeidsendring fra bitcoins SHA256 til Equihash, en minnehard algoritme som er ASIC-motstandsdyktig og optimalisert for GPU-gruvedrift,

Liaos selskap har tradisjonelt produsert maskinvare som er mer fokusert på Litecoin, men han vil nå ta på seg den etablerte gruveordren i Kina. Han legger ikke skjul på at han ser Bitmain som årsaken til den store sentraliseringen i nettverket.

Selv om det er et bemerkelsesverdig mål å gi mer strøm til brukerne og redusere sentralisering, er det lettere sagt enn gjort. Dette er fordi man ikke bare kan se på GPU-gruvedrift som løsningen på problemet. GPU-produksjon er også sentralisert og styres nesten utelukkende av Nvidia og AMD. Likevel hevder Liao at den lette forbrukeren kan kjøpe denne maskinvaren gjør det til en mye bedre løsning enn status quo.

Mangel på sikkerhet

Selv om det faktisk høres ut som et interessant forslag, er det mange detaljer som fortsatt er ukjente. Dette inkluderer slike detaljer som blokkhøyden på gaffelen. Hovedutviklerne er også klar over at mange av detaljene er “fuzzy” og er oppe til diskusjon.

Det var også mulig idé av et Initial Coin Offering (ICO) som ville gi 1% av myntene til utviklingsteamet. Dette ser ut til å ha blitt fjernet imidlertid. Gitt at dette er en gaffel i nettverket, vil hver innehaver av Bitcoin på gaffeltiden få en tilsvarende mengde Bitcoin Gold. I følge et utvikleralias “h4x”

Det er en minimalistisk gaffel av Bitcoin Core-kodebasen i litecoin-ånden – bare noen få konservative modifikasjoner

Selv om Bitcoin Gold høres ut som en god ide i teorien, er det usikkert om det sannsynligvis vil få grep. Bitcoin kontantgaffel førte til et til slutt mindre nettverk som bare var verdt 12% av Bitcoin. Mange forutsier nå at et Bitcoin Gold kan være enda mindre i verdi sammenlignet med Bitcoin Cash. To av de mest kritiske kritikerne er Jiang Zhouer og Haipo Yang, henholdsvis administrerende direktører for BTC.Top og ViaBTC. De hevdet at virkningen av Bitcoin Gold vil være ubetydelig.

Flere gafler som kommer

Nyheten om Bitcoin Gold-gaffelen er ikke så mye et sjokk. Mange utviklere var av den oppfatning at det er sannsynlig at flere Bitcoin-gafler som Cash-gaffelen i august er. For eksempel, etter Bitcoin Cash gaffel Tadge Dryja, argumenterte en utvikler hos Lightning Network at gafler vil bli mye mer vanlige på grunn av økonomiske insentiver.

Denne spådommen har faktisk blitt bevist når det gjelder denne Bitcoin Gold-kunngjøringen og selvfølgelig SegWit 2X-gaffelen i november.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me