Smarte kontrakter og desentraliserte børser

De siste årene har emner relatert til blockchain blitt rapportert på nesten non-stop, og med god grunn. Det er hundrevis av nye selskaper som nå jobber med å utvikle både produkter og tjenester som er sentrert om desentraliserte teknologier.

Med den enorme mengden presse som blockchain-organisasjoner har mottatt, har mange forsømt å legge merke til en av de mest nyttige komponentene i denne teknologien, som ville være den smarte kontrakten..

Oversikt over smarte kontrakter

Hovedmålet med å lage smarte kontrakter er å gjøre det mulig for enkeltpersoner å handle og gjennomføre forretningstransaksjoner med fremmede, vanligvis via internett, uten behov for ethvert sentralisert myndighetsnettsted til å fungere som en mellommann.

Dette er viktig fordi nøkkelproblemet med å kjøpe produkter eller tjenester på nettet, ansette ansatte som bruker internett og drive enhver form for virksomhet med fullstendige fremmede på nettet, er spørsmål om tillit. Ved å løse det problemet uten behov for en mellommann, kan smarte kontrakter redusere forretningsutgiftene, minimere forbrukerkostnadene og øke vår uavhengighet når vi gjennomfører våre egne forretningstransaksjoner.

Blant de mest populære plattformene som produseres for innovativ bruk av blockchain og smarte kontrakter, er Ethereum. Ethereum er en open source-satsning som tilbyr en desentralisert plattform for webutviklere og bedriftseiere til å generere og distribuere applikasjoner som bruker blockchain-teknologier for å lette bruken av smarte kontrakter i stedet for tradisjonelle forretningsdokumenter..

Nettstedet Ethereum gjør oppmerksom på at plattformen kan brukes til å handle nesten hva som helst. Ved å slå sammen lov, datateknologi og økonomi på uhørte måter, gir smart kontraktsteknologi potensialet til å utføre en rekke forretningsfunksjoner med økt gjennomsiktighet.

Søknader om desentralisert handel

Åpen kildekode desentraliserte børsplattformer kan tilby både likviditeten som en sentralisert børs vil tilby, kombinert med sikkerhetstiltakene og åpenheten til de nåværende desentraliserte børsene. Gjennom årene har et betydelig antall av de sentraliserte børsene blitt brutt i fare, noe som har ført til tap på omtrent 925 000 BTC, eller litt over 2 milliarder dollar. Likevel har sentraliserte børser en viktig del i kryptovaluta-miljøet ettersom de kobler konvensjonelle finansielle tjenester og valutaer til blockchain-miljøet.

Bare nylig har smarte kontrakter begynt å bli brukt som en base, ikke en funksjon. De fleste av de blockchain-baserte systemene bruker for øyeblikket dem, men som en ressurs i stedet for målet for deres tjenester. Nylige modifikasjoner i en rekke statlige lovgivere, sammen med mindre vanskelig tilgjengelighet, kan føre til en betydelig økning i den totale bruken av smarte kontraktbaserte tjenester.

Ethereum Powered BlockchainEn rekke selskaper har allerede begynt å jobbe med alternativer som leverer smarte kontrakter til virksomheter som ikke kjører på blockchain. Oppstartsfirma, Jincor, som planlegger å utstede en ICO neste måned, har utviklet en plattform som tilbyr smarte kontrakter fra virksomhet til virksomhet som kan utføres i bitcoin, samt forskjellige andre kryptovalutaer. Den kritiske komponenten i tjenesten deres er at bedrifter ikke blir tvunget til å drive virksomhet i kjeden, men i stedet bruker plattformen til å produsere håndhevbare, automatiske smarte kontrakter.

Funksjonene til Jincor-plattformen inkluderer mange konseptuelle blokker, for eksempel messenger for sikker og godkjent forretningskommunikasjon, smarte kontraktmaler for håndtering av sirkulasjon av e-dokument og kryptokurrencyhandel. Prosessen med å gi en smart kontrakt på grunnlag av Jincor-systemet krever bare å fylle ut registreringsskjemaet.

Systemet inkluderer også en arbitrasjeløsning, som tillater selskaper å forhandle konflikter på et desentralisert nivå, sammen med en rekke ekstra finansielle instrumenter som betydelig effektiviserer prosessen med forretnings-til-virksomhetsforbindelser.

Kryptovaluta åpner for et bredt spekter av forskjellige bruksområder for smarte kontrakter som ellers ikke ville være mulig. Et eksempel er systemet som brukes av BurstCoin, som har muligheten til å gjennomføre auksjoner som automatisk bestemmer toppbudgiveren innen en angitt tidsperiode og utsteder en refusjon til alle andre, umiddelbart overfører inaktive midler eller driver et desentralisert lotteri. En annen modell vil være Bitshares anleggsmidler, som innebærer at sikkerhet stilles i en kontrakt som har kapasitet til å selge av den sikkerheten dersom markedet skulle gjøre et uønsket grep mot eieren.

Smart kontraktsøkonomi

Med støtte fra en klar og fast avtale, sammen med klarere forhandlingsmetoder og automatiserte avtaler, gir smarte kontrakter en ny kraftig ressurs til oppstartsbedrifter. Moderne gründere kan godt skape et bedre, mer gjennomsiktig miljø i ganske mange bransjer. Fra forretningsbank, investering og til og med B2B-transaksjoner er smarte kontrakter en viktig innovasjon som kan føre til mer generell godkjenning av blockchain.

Bilder via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me