Softfork for Siacoin? Obelisk truet bitmain over Antminer A3

I går brakte vi deg nyheten om utgivelsen av Bitmain Antminer A3. Dette var en interessant utgivelse ettersom ASIC-gruvearbeideren ble designet for å bryte Siacoin og ikke Bitcoins.

Dette er fordi den nye gruvearbeideren vil kunne utvide kryptovalutaer ved hjelp av Blake (2b) -algoritmen. Dette er hashing-algoritmen som for tiden er i bruk med Siacoin-protokollen.

Selvfølgelig var tidspunktet for utgivelsen av denne ASIC-gruvearbeideren ikke tilfeldig. Mange hadde påpekt at dette ble gjort for å underbøye en av konkurrentene sine før de klarte å levere partiene sine.

Dette ser også ut til å være et generelt mønster fra verdens største ASIC-gruveprodusent. De har prøvd å ta tak i gruvedriftmarkedet for Bitcoin, Dash og Litecoin med S9, D3 og L3 + gruvearbeidere.

Enheten vil bli solgt for $ 2375. De begrenser det også til begrensede batchutgivelser for å forhindre at forhandlere lager seg.

Tråkk på obelisk

Bare det faktum at denne utgivelsen ikke ble kunngjort, og at den spesifikt bryter med Blake (2b) hashing-algoritmen, førte mange til å konkludere med at det var en konkurransebegrensende taktikk. I dette tilfellet var de rettet mot Obelisk-gruvearbeiderne.

Obelisk-gruvearbeiderne er produsert av Nebulous Labs som er det samme teamet bak Siacoin. De hadde utviklet gruvebrikker for Decred-kryptokurrency kalt DC1 og deretter Siacion-gruvearbeideren kalt SC1.

Disse ble solgt i fjor i en forhåndssalg som var ganske vellykket, med 3.598 av dem som ble solgt i første batch og for øyeblikket 1.585 i den andre forhåndsbestillingen. De kunngjorde at ordrene ville bli sendt i juni i år.

Nå som Bitmain har kunngjort at også de vil tilby en gruvearbeider som folk kan kjøpe for levering innen 10 dager, vil det sannsynligvis kaste mange potensielle Obelisk-kjøpere.

Obelisk kjemper tilbake

Grunnleggeren av Obelisk var ikke så fornøyd med Bitmains forsøk på å presse dem ut av markedet. Han tok deretter til Obelisk Subreddit for å utstede sin skjulte trussel mot teamet på Bitmain.

Vi forberedte oss på noe slikt ved å legge til en ekstra funksjon til SC1. Vi kan gjøre en myk gaffel som endrer litt PoW-algoritmen, noe som vil ugyldiggjøre Bitmain ASIC, men tillate at SC1-enhetene fortsetter å jobbe. I tilfelle et angrep fra Bitmain, kan vi aktivere denne myke gaffelen

Dette er selvfølgelig ikke noe som utviklerne kan implementere selv. Dette må være en User Activated Soft Fork (UASF) som er enige om det meste av samfunnet.

Utviklerne sa også at dette ville være en “siste utvei” hvis Bitmain fortsatte sin konkurransebegrensende atferd, brukersamfunnet kunne reagere med å implementere hardgaffelen.

Faktisk har mange i brukersamfunnet ugunstige synspunkter på Bitmain gitt sin holdning i fjor til Bitcoin SegWit2X hardfork. Bitmains BTC.com og Antpool-gruvebassenger kontrollerer en massiv 39% av det globale hashratet (bildet nedenfor).

Bitcoin Mining Pools Antpool BTC.com

Bilde via Blockchain.info

Bortsett fra dette monopolet de har i gruvebassengene og hashratene, produserer de også minst 70% av de globale ASIC-sjetongene som brukes til å utvinne kryptovaluta. Mange håper at det kinesiske forbudet mot gruvedrift kan justere fjerne kontrollen i bransjen.

Ikke alle enige

Mens mange kanskje tror at en myk gaffel kan være en god idé å fjerne Bitmain fra bildet, er det utilsiktede konsekvenser for disse handlingene. I et innlegg på Medium, Oliver Reid gjør saken mot en gaffel.

For det første skal blockchain-teknologi være åpen kildekode, og etter denne definisjonen kan ikke beslutningene som tas tas fra en sentralisert autoritet. Ved å koble seg til Obelisk og implementere en gaffel, gir brukerne Obelisk kontroll over nettverket.

Videre er det muligheten for at ved å la Obelisk forkaste kodebasen basert på dette, kunne de skape et presedens for fremtidige endringer. Obelisk kan benytte anledningen på et annet tidspunkt hvis de er uenig med et annet parti.

Til slutt bør folk ikke glemme de fattige som nå allerede har bestilt Antminer S3. Hvis koden er myk gaffelt og Antminers ikke kan brukes, vil de kjøperne sitte igjen med vesken. Bitmain ville allerede ha solgt dem og tjent et betydelig overskudd.

Tiden vil vise

Det er tydelig at det Bitmain i et kapitalistisk samfunn ikke var ulovlig og mest oppmuntret. De er etter profittmaksimering og en mulighet bød seg til å gjøre nettopp det.

Om de gjorde beregningene på det sannsynlige svaret fra et åpen kildekode-samfunn, kan ingen virkelig fortelle. Brukere bør imidlertid ikke ha en knepp og ikke implementere nettverksendringer bare fordi de ikke liker visse taktikker.

Sia-samfunnet bør ha en åpen debatt og diskutere fordelene på lang sikt av nettverksendringer. Hvis en myk gaffel oppfyller disse endene, er dette noe samfunnet bør bestemme og ikke utviklerne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me