SONM Review: Desentralisert tåkeberegningsplattform

Sonm (SNM) er et prosjekt som prøver å skape en gratis markedsplass for desentraliserte skybaserte tjenester basert på distribuert maskinvare.

Dette inkluderer enheter som servere, gruveutstyr og til og med individuelle PC-er. Sonm-prosjektet håper å gjøre det mulig å leie ut tilgjengelig datakraft når det er nødvendig. Faktisk er desentraliserte skytjenester ikke noe nytt i blockchains-verdenen.

Med så mange konkurrerende protokoller, kan Sonm virkelig skille seg ut?

I denne Sonm-gjennomgangen vil jeg se nærmere på prosjektet, dets teknologi- og utviklingskart. Jeg vil også analysere de langvarige brukssakene og adopsjonspotensialet til SNM-tokens.

Hva er Sonm?

Sonm står for Supercomputer Organised by Network Mining, og de bruker kraften i blockchain-teknologi for å utvikle et desentralisert markedet for datakraft.

Prosjekter som Golem og iExec ligner på Sonm, ettersom alle tre har som mål å gi en globalt distribuert markedsplass for datakraft. Når det gjelder Sonm, bruker prosjektet tåkenettverk for å lage en Ethereum-basert universell tåke-superdatamaskin. Tåkeberegning er neste trinn utover databehandling og er kjent for å være både tryggere og mer kostnadseffektiv.

Sonm vs Cloud

SONM Fog Computing vs. Cloud Computing. Bilde via SONM-blogg

En av kostnadsbesparelsene fra Sonm kommer fra en reduksjon i behovet for infrastruktur for å huse dyr maskinvare, og arbeidskraften som trengs for å sørge for administrasjon. I tillegg til å være billigere, gir tåkeberegning også en enklere måte for brukere å koble til prosessorkraften de trenger.

Det er en rekke brukssaker som allerede er identifisert for tånnettverksbasert Sonm. Behandling av intensiv vitenskapelig forskning og videogjengivelse er to bruksområder som vil ha nytte av Sonm. Enhver type online spill kan også være til nytte, og det samme kan webhotell. Brukeren bestemmer hvor mye datakraft de trenger og hvilket formål den skal brukes til.

Du lurer kanskje på hvor all datakraften kommer fra. PCer og servere kan leie prosessorkraft, men Sonm-teamet mener at den mest stabile kilden til prosessorkraft kommer fra gruvearbeidere. Sonm er en perfekt plattform for gruvedrift av kryptokurver uten trussel om forbud eller endringer i algoritmer.

Gjeldende nettverksstatistikk SONM

Nåværende nettverksstatistikker på Sonm

Ved å bruke Sonm kan gruvearbeidere automatisk få datamaskinene til å bytte til den mest lønnsomme virksomheten til enhver tid, og leie ut prosessorkraften der det er mest lønnsomt for dem. Sonm kan til og med brukes med mobile enheter som nettbrett og smarttelefoner.

Sonm brukstilfeller og fordeler

Det er et ganske bredt antall brukstilfeller for Sonm som jeg har nevnt ovenfor og vil gjerne gå nærmere inn på. Her er noen potensielle brukssaker for nettverket:

Vitenskapelige applikasjoner – Mange vitenskapelige forskningsprosjekter krever enorme mengder datakraft for å fullføre detaljerte beregninger. Noen potensielle områder for vitenskapelig anvendelse inkluderer baneberegninger for raketter, satellitter og meteorer, bioinformatikk, klimamodellering, medikamentutvikling og aerodynamiske beregninger.

Webhotell – Selv om det ikke er så kritisk som de ovennevnte applikasjonene, kan Sonm-plattformen redusere kostnadene ved hosting av nettsteder betydelig. Det fjerner også avhengigheten av sentraliserte hosting- og skytjenesteleverandører.

Online spill servere – Sonm mener at gruvearbeidere vil være i stand til å støtte datamaskinsressursbehovet til spillservere ved å motta spillpoletter for ressursene. Dette vil tillate massiv skala i spill og vil tillate spillservere å kjøre uten å måtte bruke fiat-valuta for å betale for noe.

Nevrale nettverk – Ethvert prosjekt som bruker nevrale nettverk bruker store mengder datakraft og kan dra nytte av Sonm. Dette kan også gjelde prosjekter for kunstig intelligens.

Video og CGI-gjengivelse – Dette er en annen ekstremt ressurskrevende applikasjon som bruker enorme mengder datakraft. For tiden kan det ta dager til uker å gjengi CGI-prosjekter, men Sonm-utviklerne sier at nettverket deres kan gjøre den samme jobben på få minutter takket være den distribuerte naturen til nettverket..

Nettapplikasjoner – Enhver webapp som for øyeblikket kjører i skyen, kan ha nytte av å bli flyttet til det desentraliserte Sonm “tåkenettverket”.

Fordeler med tåkeberegning

I alle de ovennevnte tilfellene vil kundene dra nytte av Sonm på følgende måter:

  • Desentralisering frigjør brukere fra sentraliserte myndigheters grenser. Videre kan anonyme brukere bruke den personvernforbedrende programvaren som er levert av Sonm.
  • En av de viktigste funksjonene som førte til Sonm-finansiering, er kostnadseffektiviteten til plattformen. Ethvert prosjekt vil finne lavere kostnader i det desentraliserte Sonm tåkenettverket.
  • Sonm jobber med et token-økosystem, og hver klient kan tilpasse bruken og funksjonene til disse tokens for deres spesifikke prosjekt.
  • Fordi Sonm er basert på torrentprotokoll, er all dataoverføring på nettverket ekstremt rask og kaster bort mindre tid på opplasting sammenlignet med tradisjonelle sentraliserte løsninger..

Sonm Marketplace

Kort sagt er Sonm-markedet hvor brukerne skal gå for å kjøpe og selge datakraft. Selgere kan være hvem som helst fra en enkelt person som selger overflødig datakraft fra sin hjemme-PC til et massivt datasenter med tusenvis av servere.

Sonm Marketplace

Forsyning og etterspørsel i Sonm Ecosystem. Bilde via Sonm blogg

Sonm tillater både å tjene penger på ekstra, ubrukte ressurser, og fordi Sonm støtter alle typer ressurser kan selgere leie ut bare ressursene de ikke bruker, enten det er fra GPU, CPU, disk eller nettverksressurser.

Kjøpere på Sonm Marketplaces er de som trenger datakraft for å fullføre en oppgave eller pågående serie med oppgaver. De kan definere hvilken type ressurs de trenger, og hvor mye de er villige til å betale. De drar nytte av lavere kostnader, umiddelbar skalerbarhet og enkel tilgang til databehandlingsressurser.

Fordeler for Sonm-kunder

I tillegg til fordelene som er oppført ovenfor, vil kundene dra nytte av Sonms fokus på kundetilfredshet. Utviklingsteamet fortsetter å studere ressursmarkedet og legge til nye funksjoner til fordel for kundene. En av disse fordelene er infrastrukturen som en serviceplattform som lar kundene velge den nøyaktige maskinvareressursen de trenger.

Sonm er designet for å være kompatibelt med Docker-miljøet på Linux, slik at kundene får tilgang til ressurser uten å gjøre endringer i databehandling. Den er kompatibel med verktøyene som for øyeblikket brukes til å kjøre og kontrollere oppgaver, og bruker Docker-containere, den bransjeaccepterte leveringsmetoden, til å håndtere distribusjoner.

Rask leie SONM

Raske leieressurser på SONM Marketplace

Fleksibiliteten som gjør det mulig for en kunde å velge datamaskinressurs, pris og leietid vil bli verdsatt, og med automatisert levering vil kunden alltid få nøyaktig det de har kontraktet og betalt for. Pluss-kunder kan dra nytte av den høye likviditeten som følger med det distribuerte nettverket.

Skalerbarhet gjør at kunder umiddelbart kan legge til og frigjøre ressurser etter behov. Sikkerhet til systemet er også topprioritet, og Sonm har jobbet med maskinvarehåndhevet sikkerhet på plattformen.

Fordeler for Sonm-leverandører

Den mest åpenbare fordelen for leverandørene er inntektsstrømmen de kan motta for å leie ut ubrukte ressurser. Det retter seg også mot en bestemt leverandør, gruvearbeideren, og gir dem et bedre alternativ enn å utvinne en bestemt kryptovaluta.

Med Sonm kan en leverandør velge blant de mest lønnsomme oppgavene og kan bytte til mer lønnsomme oppgaver når de vil. Og ifølge Sonm vil overskuddet fra å skaffe ressurser til virkelige prosjekter og applikasjoner nesten alltid være større enn det fra gruvedrift.

Gruvedrift på Sonm

Mining Crypto eller “Mining” på Sonm Network

Og hvis det ikke er noen tilgjengelige oppgaver, kan leverandører også motta vanlig gruvedrift fra Sonm, noe som ikke gir ledig tid for ressursene. Dette gir gruvearbeidere det beste fra begge verdener ettersom de nyter billigere ressursutleie når det er mulig, men kan bytte til gruveoppgaver når det er nødvendig for å sikre en fortsatt inntektsstrøm.

Sonm Team & Samfunnet

Sonm-teamet består for tiden av over 30 personer fordelt over hele verden. Medstifterne av prosjektet er Aleksei Antonov og Sergei Ponomarev. Aleksei har gått tilbake fra prosjektet og fungerer som rådgiver, mens Sergey forlot prosjektet for å jobbe med en annen oppstart i 2018.

Sonms tidligere CTO, Igor Lebedev har tatt opp kappen og gått inn i konsernsjefrollen. Han fullførte en informatikkgrad ved Murmansk State Technical University. Før han begynte i Sonm, hadde han en rekke programvareingeniørroller, inkludert 3 år hos Prognoz.ru og et år i EPAM-systemer.

SONM grunnleggere

SONM-grunnleggere Aleksei Antonov og Sergei Ponomarev

Sonm-utviklingsteamet er for tiden delt inn i fire underlag basert på det funksjonelle området for plattformarkitekturen. Disse undergruppene er Node (Core), Smart Contracts, Wallet (Client) og Distributer Entity and Integration.

Sonm har også et ganske aktivt samfunn som er ganske involvert i markedsføringen av prosjektet. For eksempel har de over 31 000 følgere på seg Twitter som de regelmessig bruker for å oppdatere samfunnet. De har også en Telegram kanal som jeg dykket inn i. Det var mange interessante samtaler, og admins var veldig støttende.

Endelig har de også en dedikert Sonm Subreddit, Bitcoin Talk-tråd og Facebook-gruppe. Det er alltid flott å se engasjert samfunn, da det er mer sannsynlig å drive bredere adopsjon av et prosjekt.

SNM-token

Sonm holdt sitt tokensalg i juni 2017, og samlet inn 42 millioner dollar gjennom salg av 262 500 000 SNM-tokens til en pris på 0,16 dollar hver. Prisen på tokens hoppet umiddelbart etter ICO, og bare to dager senere nådde det en heltidshøyde på $ 1,02. Dessverre klarte det ikke å holde noe i nærheten av det nivået, falle tilbake og aldri igjen nå disse høydene.

Under oksekjøringen i desember 2017 og januar 2018 nådde den $ 0,776672 den 7. januar, men har sporet stadig lavere siden. Tidlige investorer er utvilsomt ganske skuffet over investeringen, da token nådde et laveste nivå på $ 0,016675 den 15. desember 2018, og er fortsatt betydelig deprimert på $ 0,024026 per 1. mai 2019.

Binance SNM

Registrer deg på Binance og kjøp SNM-tokens

De som tror SNM kan være et godt kjøp til gjeldende priser, kan bare virkelig finne noe volum for det på Binance Exchange eller på KuCoin. Selv da er handelsvolumet på SNM på disse børsene egentlig ganske svakt med 24 timers omsetning på bare $ 65.480 på tidspunktet for dette innlegget..

Lave handelsvolumer kan utgjøre en utfordring for de brukerne som ønsker å kjøpe / selge SNM, ettersom en betydelig ordre kan flytte markedet fullstendig. Dette utgjør også en risiko for SNM-markedet ettersom det betyr at potensialet for markedsmanipulasjon er større med mynter med lavere volum.

Når det er sagt, er det en rekke ikke-frihetsberøvende børser som viser SNM. Disse inkluderer slike som Changelly, ChangeNow og Indacoin. Når vi så på Changelly, var valutakursen imidlertid veldig dårlig.

Når du har SNM, vil du ta den av børsene og lagre den i en frakoblet lommebok. Fordi SNM er et ERC-20-token, kan det lagres i hvilken som helst ERC-20-kompatibel lommebok som MyEtherWallet / MyCrypto.

Det er også en egen lommebok som du kan bruke til Sonm. Dette er deres siste SONM GUI som ble utgitt med Mainnet-lanseringen som fant sted i 2018. Du kan laste ned filene samt lese brukerhåndboken på Sonm GitHub.

Sonm utvikling & Veikart

Det kan noen ganger være vanskelig å bestemme nøyaktig hvor mye arbeid som gjøres med et prosjekt. Imidlertid er det en rask og relativt effektiv måte å gjøre dette på, og det er gjennom deres offentlige kode på GitHub.

Derfor bestemte jeg meg for å dykke ned i Sonm GitHub for å få en bedre følelse av hvor mye kode utviklerne presset. Det er totalt 28 repositories på Sonm, men nedenfor er koden forpliktet til de to mest aktive repos.

Sonm GitHub forplikter

Koden forplikter seg til utvalgte repoer de siste 12 månedene

Som du kan se, har utviklerne vært ganske aktive med å skyve koden begge inn i kjerne og Lommebok repo. Dette viser at prosjektet fremdeles bygger ut teknologi og er mer aktivt enn andre ICO’ed-prosjekter som har bruset ut.

Faktisk, hvis vi skulle sammenligne Sonm med de andre prosjektene i kryptoøkosystemet, rangerer de ganske bra. For eksempel, når det gjelder Core-forpliktelser, er de det rangert på 54 som er like under Bitcoin Cash, men over Bitshares.

Selvfølgelig kan det også være ganske mye koding som er gjort i private arkiver. Dette ville virkelig være fornuftig i sammenheng med den bredere veikart som Sonm har for resten av året. Nedenfor er de gjenværende milepælene for 2019 som beskrevet Aug 2018 veikart:

Sonm veikart

Milepæler for markedsføring, virksomhet og produkt for 2019

Det vil være interessant å se hva teamet er i stand til å frigjøre i de kommende kvartalene. Hvis du vil holde deg oppdatert med prosjektet, bør du holde øye med deres offisiell blogg som de legger ut jevnlige månedlige utviklingsoppdateringer her.

Konklusjon

Ideen om å lage en global superdatamaskin med delt ressursbruk er ikke en ny idé. Ved hjelp av tåkeberegning for å lage den superdatamaskinen, og Sonm-markedet er allerede live og har behandlet nesten 200 000 avtaler.

Denne markedsplassen bringer tåkeberegning til massene, ettersom alle kan delta som kjøper eller selger av ressurser. Selgere tjener penger på ubrukte ressurser, og kjøpere får tilgang til et utvalg av billig datakraft.

Prisfallet på token er bekymringsfullt, men det kan også bety at SNM-token for øyeblikket er til salgs med en dyp rabatt, og de som kjøper nå kan bli belønnet pent når kryptovalutamarkedene kommer seg. Prosjektet har utviklet seg pent og er i forkant av delt databehandling.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me