Status for CryptoCurrency-bruk på Darknet Markets

De online narkotika- og våpenbasarene, kjent som “mørke nettemarkeder” (DNM), har hatt en tøff tid for sent. I år la politimyndigheter effektivt ned av noen av de største nettstedene på markedet, inkludert Alphabay og Hansa.

Noen av de andre markedene som fremdeles var i drift, har enten lidd av vedvarende DDoS-angrep, eller eierne har bestemt seg for å kutte og løpe med en exit-svindel.

Men med tanke på aktiviteten i ToR-nettverket og den store etterspørselen etter enkel tilgang til narkotika, har en rekke DNM-er kommet tilbake på nettet. De har åpnet bøkene sine for forretninger, men de står overfor et annet problem.

Dette er hovedsakelig å gjøre med de tradisjonelle metodene for kryptovaluta-betalinger. Bitcoin har hatt en tøff tid med skyhøye avgifter, noe som har gjort det litt upraktisk for bruk med små mengder.

Dessuten, selv om Bitcoin en gang ble ansett som en veldig trygg og sikker betalingsmetode, har myndighetene blitt ganske dyktige til å spore bruken.

Ubekreftede transaksjoner

Narkotikabrukere er generelt ikke de mest tålmodige når det gjelder å bestille de nyeste varene. Derfor, med tanke på den tiden det tar før transaksjoner slettes på nettverket, blir brukerne veldig frustrerte.

For tiden er antallet ubekreftede transaksjoner i Bitcion memepool er omtrent 57340, men likevel var nærmere 150.000 i helgen. I DNM subreddit, brukere klaget over at Dream Market var nesten ubrukelig gitt den tiden det tok. Det er også klager på at selv med høyere transaksjonsgebyrer ($ 10+), var transaksjonstidene fortsatt uvanlige.

Det er imidlertid viktig å ta dette i sammenheng med det som skjedde den gangen med de mange spamangrepene som traff Bitcoin-nettverket..

Dette er grunnen til at en rekke DNM-er har vurdert andre kryptovalutaer for betalingsmåter. For eksempel, før Alphabay ble tatt ned av rettshåndhevelse, hadde integrerte betalingsmåter i Zcash og Monero, samt Bitcoin.

Drømmemarked er et av veteranmarkedene i feltet og har eksistert siden 2013, selv før Alphabay. Det er sannsynligvis av denne grunn at det har gått sakte å tilpasse betalingsmåtene.

Markeder omfavner personvernmynt

Bortsett fra lavere transaksjonsgebyrer og korte tider, er det en annen grunn til å diversifisere i mynter som Monero og Zcash, deres personvern.

Begge disse myntene har protokoller som gjør det mulig å sende transaksjoner uten å røpe noen informasjon om transaksjonen til blockchain. Dette betyr at byråer som bruker kjederevisisjonsteknikker for å spore ulovlighet, vil ha vanskeligere for å spore dem.

To DNM-er som har adoptert Monero XMR er Aero-markedet og Tochka. Det er også markeder som Libertas som har valgt å bare godta betalinger i Monero.

Det ville vesten på nettet

DeepDotWeb markedsstatus

Bilde via DeepDotWeb

Darkweb ligner ofte det ville vesten på det lovløse internett. Gitt denne statusen, er det ofte mange farer som er vanskelig å unngå.

En av disse farene for “løk” -baserte nettsteder er DDoS-angrep (Dedicated Denial of Service). På det klare nettet kan disse avverges med en rekke verktøy. Imidlertid er det ikke noe tiltak på darkweb.

Dette betyr at de fleste av disse DNM-ene er enkle mål for konkurrerende markeder, hackere, aktivister og politimyndigheter. Som et resultat er de ofte nede i lange perioder. De deepdotweb, som sporer oppetid for de forskjellige DNM-ene viser at mange av dem ser ut til å være i sikkerhetskopi (høyre).

Upåliteligheten til de viktigste DNM-ene for sent har også ført brukerne til dedikerte “leverandørbutikker”. Dette er i hovedsak spesialiserte løksider der brukere kan håndtere direkte med leverandørene det gjelder.

Likevel er det ingenting som hindrer en vellykket leverandørbutikk fra en dag å møte de samme problemene som plager de større DNM-ene.

Peer-to-Peer-løsninger

Et av de mer interessante alternativene som nylig har dratt nytte av usikkerheten om DNM er P2P-løsninger som f.eks Åpen basar.

Gitt at dette er et distribuert og desentralisert nettverk, er det ikke noe sentralt feilpunkt som kan hindre handel. Openbazaar bruker et Kademlia-stil P2P-nettverk som har blitt brukt til programmer som BitTorrent.

Målet med openbazaar er å tillate hvem som helst å åpne sin egen “butikk” og selge varer med 0 tredjepartsgebyrer. De støtter for øyeblikket over 50 kryptovalutaer for betaling på nettverket, slik at Bitcoin-transaksjonshodepine sannsynligvis ikke hindrer adopsjonen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me