Stellar Lumens (XLM): et prosjekt å holde øye med i 2018

Når du kutter gjennom alt suset og shilling, er Stellar Lumens (XLM) et av de mer imponerende og mindre kjente prosjektene i kryptovalutaøkosystemet.

Stellar-teamet gjorde selvfølgelig mye fremgang i 2017, men mange brukere i kryptorommet vet fortsatt ikke mye om det.

Vår foreløpige vurdering? XLM er absolutt en kryptovaluta som er verdt å vurdere å gå inn i det nye året. Vi bryter sammen hvorfor.

Først nomenklatur …

“Stellar” = nettverket, f.eks. Bitcoin-nettverket.

“Lumen” = kryptovalutaen til Stellar-nettverket, f.eks. bitcoins.

Hva gjør Stellar Lumens?

Fakturering av seg selv som en “desentralisert konsensusplattform”, prosjektet er resultatet av en 2014-gaffel fra Ripple (XRP). Plattformen er valuta agnostiker, i stand til å støtte transaksjoner i alle typer valuta.

Hvordan spør du? Gjennom Stellar-nettverkets innebygde desentraliserte kryptokursutveksling.

XLM Whitepaper

YouTubes Boxmining-fundering på XLM-papiret – Bilde via YT

Utover disse grunnleggende punktene er plattformens spesifikasjoner interessante og mangfoldige:

 • Txs bekrefter på ikke mer enn 5 sekunder
 • Kan behandle 1000 ss per sekund (f.eks. Som VISA)
 • Kan legge til rette for transaksjoner mellom hvilken som helst valuta (polletter, eiendeler osv.)
 • Bruker Stellar Consensus Protocol (SCP), ikke Proof-of-Work (POW)
 • En ensom, optimalisert API for maksimal brukervennlighet
 • Funksjonalitet for smarte kontrakter og lommebøker med flere signaturer
 • Ingen gruvedrift; 100 milliarder lumen eksisterer fra starten
 • Årlig inflasjon (fast) på 1 prosent

Ganske imponerende ting, synes vi. Men det er viktig å huske at med ethvert kryptokurrencyprosjekt er det avveininger. Stellar Lumens ser ut til å bytte ut litt desentralisering for utrolig mye transaksjonshastighet. Så det er i det minste noe å vurdere.

Eschewing Arbeidsbevis

POW er velprøvd så langt som å skape konsensus på en tillitsløs, desentralisert måte for et kryptovalutas opprinnelige nettverk.

Stellar Lumens ‘SCP hjelper til med å lage Stellar-hovedboken, som er som Bitcoins “hovedbok”, bortsett fra at SCP er tilrettelagt av “hver server som kjører Stellar-programvaren,” som prosjektets nettsted uttrykker det, og enhver “enhet kan kjøre en Stellar-server . ”

Disse serverne synkroniseres med få sekunders mellomrom, noe som skaper konsensus.

Hva er Stellar Lumens til?

Prosjektet kan legge til rette for løsninger på noen viktige problemer, inkludert:

 • grenseoverskridende betalinger
 • mikrotransaksjoner
 • mellomliggende valutafunksjonalitet

Til dette siste punktet, si at noen ønsker å bytte britiske pund mot amerikanske dollar. Stellar-nettverket kan lette konverteringen ved å lete etter, og deretter matche, relevante tilbud. Lumens vil da bli brukt til å gjøre byttet raskt.

Denne dynamikken kan være ekstraordinær nyttig i kjedekonverteringer, der du trenger å bytte mellom en uvanlig valuta og en mer vanlig.

De veldig nyttige mulighetene er hvorfor IBM nettopp gikk sammen med Stellar-teamet om grenseoverskridende betalinger; et enormt partnerskap i alle slags fantasier.

Hvor kan man kjøpe & Oppbevar XLM

Hvis du bestemmer deg for at du vil ha tak i noe XLM, må du gå videre til en av børsene der de er oppført. Gitt at Stellar Lumens er en ganske kjent mynt, er de notert på en rekke forskjellige børser.

Noen av de mest populære du kan vurdere er Binance og Bittrex. Disse krever at du først konverterer Bitcoin eller annen kryptovaluta til XLM. Du kan imidlertid bruke slike som Kraken, som er en gateway-utveksling. Dette lar deg sende utvekslingsfiat-valutaen og kjøpe XLM direkte.

Når du har XLM-en, vil du finne deg en lommebok å oppbevare dem i. Det er ganske uklokt å la myntene dine være på en børs gitt trusselen fra hackere og annen misforståelse. Vi har dekket en omfattende liste over de beste Stellar Lumens lommebøkene der du trygt kan oppbevare din XLM.

Er XLM verdt å investere i?

Det kan ikke benektes at XLM har noen interessante spesifikasjoner og brukstilfeller.

Vi kan ikke gi økonomisk råd her på CoinBureau, men vi regner med at Stellar-økosystemet vil ha et større år i 2018 enn det gjorde i 2017. Hvis du går ut av det, må du bestemme hva som er riktig for porteføljen din personlig.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me