Store spillere går inn i Blockchain – Her er 13 eksempler

Blockchain Technology har vært snakk om byen i det siste.

Betegner en desentralisert, manipuleringsbestandig digital hovedbok, og er kjernen i kryptovalutaøkosystemet. Egenskapene til denne teknologien tillater imidlertid alternative applikasjoner på forskjellige domener, inkludert tradisjonell finanssektor, logistikk, energiproduksjon og mange flere.

IQ Option Trade kredittkort

Mange selskaper jobber fremdeles med masser av papir og vanlige databaser i sine daglige aktiviteter. Dokumentasjonsflyt og forretningsprosesser i denne formen blir åpenbart overflødige, unødvendig komplekse og foreldede. Desentraliserte blockchain-systemer kan være svaret på det ikke-store spørsmålet om å modernisere denne gamle skolens rutine og få den til å stemme overens med den globale fremgangen i det digitale området.

Denne artikkelen skal belyse noen store aktører som allerede har gjort lovende skritt mot implementering av blockchain i sin modus operandi.

1. Partnerskap mellom Microsoft & ID2020 Alliance

Programvaregiganten Microsoft har slo seg sammen med ID2020 Alliance, et globalt initiativ som tar sikte på å fylle tomrommet for identitetsdokumentasjon i forskjellige deler av verden. Sistnevnte kombinerer innsatsen fra regjeringer, frivillige organisasjoner og private selskaper under en paraply for å forbedre folks liv.

Microsoft har gått inn for å lette opprettelsen av en blockchain-basert identitetsadministrasjonsteknologi ved hjelp av Microsoft Azure. For å oppnå dette samarbeider selskapet også med Accenture og Avanade digitale tjenesteleverandører.

2. Goldman Sachs With a Cryptocurrency Trading Desk

Goldman Sachs, et multinasjonalt finanstjenesteselskap med hovedkontor i New York, er i ferd med å opprette en kryptovalutahandel. Dette ambisiøse initiativet vil angivelig bli satt i drift i juni 2018. Investeringsbankens tjenestemenn har uttalt at de vil prøve avtaler relatert til Bitcoin, stamfar til alle moderne kryptomynter.

Som svar på kritikk har administrerende direktør Lloyd Blankfein understreket at folk en gang var skeptiske til at papirpenger fortrengte gull som sparing og betalingsmiddel..

3. BHP Billiton følger drakt

BHP Billiton, verdens største ressursselskap som driver med gruvedrift, metaller og petroleum, er partnerskap med BlockApps og ConsenSys teknologibedrifter for å implementere et blockchain-basert system for mer effektiv sanntidssporing av væske- og borehullprøver.

Dette systemet vil bli bygget ved hjelp av Ethereum-plattformen som har en smart kontraktfunksjon. BHP planlegger angivelig å oppmuntre sine entreprenører til å bli med og utnytte det som kalles InterPlanetary File System (IPFS) for lagring og utveksling av driftsdata. Dette er en P2P-protokoll som ofte brukes med blockchain-oppstart.

4. Maersk og IBM

Maersk & amp; IBM Blockchain

Verdens ledende transportkonglomerat Maersk kommer til samarbeide med IBM for å lage et blockchain-basert system som har til oppgave å legge til rette for forretningsdriften. Det forventede joint venture forventes å hjelpe havner, toll, banker og andre involverte enheter med å erstatte papirarbeid med en robust digital hovedbok og samtidig beskytte dem mot moderne cybertrusler.

Den nåværende tilstanden i bransjen er sterkt avhengig av dokumentasjon som, når den går tapt et sted langs forsyningskjeden, får spiselige og andre forgjengelige varer til å ødelegges. I fjor hadde Maersk gått sammen med Guardtime, et enterprise blockchain-initiativ, for å utarbeide et ad hoc-forsikringssystem basert på blockchain.

5. FedEx, UPS og BNSF Railway Giving Blockchain et skudd

Hundrevis av store aktører i godsindustrien, inkludert FedEx, UPS, BNSF-jernbane og Schneider Trucking, har sluttet seg BiTA (Blockchain i Transport Alliance). Dette prosjektet forfølger målet om å innføre ensartede standarder for testing og distribusjon av blockchain-applikasjoner innen global transport og logistikk.

6. Pemex fortsetter å gå på innovasjonsruten

Pemex, Mexicos største petroleumsselskap, har inngått samarbeid med Petroteq Energy for å utvikle en manipulasjonssikker hovedbok som tar sikte på å ta forretningsdriften et hakk videre. Teknologien vil stole på Petroteqs proprietære blockchain-baserte plattform kalt PetroBLOQ.

Det er bemerkelsesverdig at Pemex hadde vært banebrytende med å akseptere kryptovaluta som betalingsmiddel i petroleumsindustrien. Supply chain management (SCM) -løsningen som skal lanseres er et annet bevis på selskapets forpliktelse til å implementere banebrytende teknologi.

7. UBS & Andre banker som gir Ethereum Blockchain et skudd

Multinasjonale finansielle selskaper og banker, inkludert UBS, Credit Suisse og Barclays, har angivelig tenkt å bruke Ethereum-borte blockchain for å lette overholdelsen av den nye MiFID II / MiFIR lovgivningsramme som trådte i kraft i januar 2018.

Teknologien vil hjelpe deltakende banker i kryssreferanser og verifisering av Legal Entity Identifier (LEI) informasjon. Bedrifter fra finanssektoren har også jobbet aktivt med å bruke distribuerte hovedbøker for å effektivisere back office-virksomheten, noe som angivelig vil spare dem for rundt 20 milliarder dollar årlig..

8. Nestle, Walmart og andre driver et Blockchain-prosjekt

De store navnene i næringsmiddelindustrien prøver å takle utfordringen med mattrygghet ved hjelp av blockchain. Walmart, Unilever, Nestle, Kroger og en rekke andre selskaper har samarbeidet med IBM om dette problemet siden August 2017. Piloten er ment å forbedre sporing av forsyningskjeden.

Spesielt kan det redusere sporingstiden for levering fra dager til sekunder – noe som definitivt gjør en forskjell. Videre bør denne blockchain-implementeringen legge til rette for sikkerhetskall.

9. De forente nasjoner følger trenden

Blockchain Track Refugees

En annen bemerkelsesverdig blockchain bruk sak har med FNs klimakoalisjon å gjøre. Organisasjonen vurderer implementering av distribuert hovedboksteknologi (DLT) for å styrke klimaforskningsforskningen.

Systemet forventes å revolusjonere arbeidsflytene for å gi sanntidsdata om utslipp og karbonhandelstatistikk. En annen fordel med å utnytte DLT er at forskningen ikke lenger vil være utsatt for negativ politisk innflytelse.

Dette er ikke FNs første skritt mot å utnytte den nye teknologien. Det har tidligere brukt Ethereum-plattformen til å støtte syriske flyktninger ved å gi dem blockchain-baserte matkuponger.

10. TEPCO innoverer energisektoren

Japans ledende verktøyleverandør TEPCO (Tokyo Electric Power Company) er partnerskap med Electron-plattformen for å skape en enhetlig infrastruktur for forretningsprosessene. Dette trekket kan bli en spillveksler i hele bransjen, som for tiden bruker separate tjenester for registrering, regnskap og oppgjør.

Ved å integrere alle disse postene i en hovedbok, vil energileverandører være i stand til å holde oversikt over transaksjoner, eiendeler og måledata mer effektivt.

11. Illinois gjør et gjennombrudd innen helsevesenlisensiering

Illinois Department of Financial and Professional Regulation samarbeider med helsevesenet blockchain innovasjonsfirma Hashed helse på et prosjekt rettet mot å effektivisere legelisenser i staten.

Spesielt er pilotens oppdrag å automatisere de tungvint prosessene som for tiden følger med lisensiering i Illinois. Det forventes også å øke nøyaktigheten av medisinsk legitimasjon og datadeling i helsesektoren.

12. Blockchain-basert ID-plattform for å dukke opp i Brasil

Brasil ID Management på Blockchain

Den brasilianske regjeringen planlegger å dra nytte av Ethereum blockchain for å forbedre identitetsrelaterte prosesser. Landets departement for planlegging, budsjett og forvaltning eksperimenterer med implementeringen av uPort, et åpent identitetssystem laget av ConsenSys.

På denne måten vil innbyggerne kunne registrere sin egen identitet på Ethereum, administrere legitimasjon og autorisere transaksjoner mens de er sikre på at deres personlige nøkler og data er trygge. I mellomtiden vil regjeringen ha flere muligheter til å verifisere legitimiteten til borgernes ID-er.

13. DKMS og fødselsregistreringspiloter av Evernym

Evernym, en leverandør av en ny distribuert hovedbok dedikert til å løse fødselsregistrering problemer, mottok et forskningsstipend for nesten $ 794 000 fra US Department of Homeland Security for å utarbeide et desentralisert nøkkelhåndteringssystem (DKMS) for regjeringen.

Selskapet samarbeider også med Illinois Blockchain Initiative (IBI) for å opprette et hovedbasert fødselsregistreringssystem.

Bunnlinjen

Selv om flere bransjer absolutt kan ha nytte av å implementere blockchain-teknologien, er bruken av distribuerte reskontorer på andre domener enn kryptovaluta ikke så vanlig så langt. Selv store multinasjonale selskaper og regjeringer tar bare små første skritt mot å revolusjonere sine aktiviteter med denne bemerkelsesverdige teknologien.

De fleste av de ovennevnte tilfellene er piloter som ennå ikke er utplassert i stor skala. Resultatene ser imidlertid allerede lovende ut innen sektorene transport, økonomi, matforsyning, energi, helsetjenester, identitet, klimaforskning og humanitær hjelp. Forhåpentligvis vil denne listen fortsette å utvides.

Bilder via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me