Storj Review: Deep Dive into Blockchain Storage

Storj (uttales “Storage”) er et desentralisert fillagringssystem som tar sikte på å utnytte all overflødig kapasitet rundt om i verden i form av ubrukte harddisker og båndbredde.

Folk har mistet mye tillit til store og sentraliserte systemer, og fildeling er ikke annerledes enn det. Storj ønsker å gjøre fildeling ikke bare tryggere, men også raskere og mye mer kostnadseffektiv.

Kan Storj virkelig konkurrere med slike som store sentraliserte selskaper som Dropbox og Google-stasjon, og kan de skille seg ut blant en rekke blockchain-lagringsprosjekter?

I denne gjennomgangen vil vi prøve å svare på det ved å grave i potensialet for teknologi, team, veikart og STORJ-token.

Hva er Storj?

Storj var et av de første prosjektene som taklet lagring på blockchain. De bruker datakryptering og fildeling på klientsiden for å lagre filene på en sikker måte i et peer-to-peer-nettverk.

De ønsker også å gjøre det er enkelt å bruke med en Amazon S3-kompatibel gateway. Dette vil tillate brukere å enkelt samhandle med Storj-nettverket med en kjent brukeropplevelse. Videre, gitt at det vil være desentralisert, er det svært liten risiko for tap av data.

Storj Coin Oversikt

Anslåtte datakostnader på Storj Network

Storj er open source-prosjektet til et profittfirma kalt Storj labs. Storj, selskapet, leverer DaaS (Data-as-a-Service) til gjennomsnittlige bedrifter og forbrukere. De hjelper også ved å bygge verktøy og API-er for kunder som skal samhandle med programvaren med åpen kildekode.

Storj fullførte en $ 30m ICO som de gjorde i et ERC-20 token-salg tilbake i 2017. De solgte STORJ-tokens som ville være verktøyet token i nettverket. Disse vil bli brukt til å betale for lagringskravene til brukerne.

Storj-nettverket er også et av få Ethereum ICO-prosjekter som har mottatt Vitalik Buterins velsignelser. Faktisk var Vitalik en bidragsyter til Storj-papiret. I følge Vitalik:

Distribuerte fillagringssystemer som Storj har potensial til å eliminere høye markeringskostnader og markedsineffektiviteter og gi et mye høyere nivå av personvern, pålitelighet og tjenestekvalitet enn vi ser i dag

De har også vokst sitt underliggende nettverk siden lanseringen, og de har over 150 000 noder lagringsnoder som er en del av det. Disse nodene dekker mer enn 200 land og kan lagre over 150 PB i kapasitet.

Så hva er teknologien som faktisk driver Storj og hvordan er overlegen?

Storj-protokollen

Det er fire viktige trinn i lagring av data i Storj-nettverket. Disse inkluderer kryptering av dataene, deling av dataene og deretter distribusjon av dem gjennom nettverket.

Når dataene er på nettverket, må det være kontroller som er fullført for å sikre dataintegritet og tilgjengelighet. Det er her de periodiske revisjonene på Storj-nettverket kommer inn.

Kryptering på klientsiden

Før du skal laste opp dataene dine til blockchain, må de krypteres på enheten din. Dataene krypteres ved bruk av AES256-CTR-algoritmen. Dette er allerede ganske sikkert, men omfanget eksisterer for andre typer kryptering som konvergent kryptering.

En av de største fordelene for brukere av kryptering på klientsiden er at all informasjon som kreves for å dekryptere filene holdes borte fra noder (bønder). Det er bare en dekrypteringsnøkkel, og den styres på klientmaskinen.

Selvfølgelig kan det være en forekomst der du vil dekryptere filene dine på en maskin som ikke ble brukt til lokal kryptering. Det er her Storj-broen kommer inn.

Storj-broen er det siste initiativet som lar brukerne lagre nøklene sine på det som kalles “bridge” -servere. Det er en rekke andre kraftige brukssaker for broen som vi vil dekke senere.

Sharding

Du vil uten tvil ha hørt mye snakk om “Sharding” i det siste når det gjelder blockchains. Skjæring i generell forstand er imidlertid bare oppdeling av data i en rekke forskjellige brikker. I dette tilfellet er dataene filen du nettopp har kryptert.

Det er mange grunner til at man ønsker å dele dataene. For det første, å ha dataene distribuert gjennom en rekke forskjellige noder, betyr at de kan sende og tilbakekalle alle skjærene samtidig. Dette vil øke hastigheten på nettverket.

En annen fordel med skjæring er at ingen “Farmer” i nettverket vil inneholde alt innholdet i filen din. Dette betyr at selv om de hadde muligheten til å dekryptere filen (veldig usannsynlig), kunne de ikke lese alt i filen.

Ytterligere å legge til personvernet til brukeren med Storj-nettverket er hvor skjærene er lagret på nettverket. Det skal bare være en person som vet nøyaktig hvor skjærene er lagret, og dette er personen som har kryptert og lastet den opp til nettverket.

Storj-kryptering

Storj Sharding Process. Bildekilde: Storj Whitepaper

Dette er hvor deres unike Kademlia hash-bord kommer inn. Denne distribuerte hash-tabellen vil tillate brukeren å effektivt ‘kartlegge’ hvor skjærene har gått. Hvis de ønsker å få tilgang til disse tabellene, trenger de en privat nøkkel som dekrypterer nettverkets “kart” og lar brukeren få tilgang til bitene til filen sin..

Det er også viktige redundanskontroller som er innebygd i nettverket i tilfelle noder går offline. Dette er ved bruk av Erasure-koding og “Parity” -skjær. Du kan velge det totale antallet paritetsskår som skal brukes når du distribuerer det på nettverket.

Jo mer redundansskår du velger, jo mer beskyttelse har du mot tap. Storj må holde øye med alle overflødige skjær for å sikre at det ikke er et overskudd av dem som tetter opp nettverket. Det er her algoritmer for slettingskoding spiller inn. Du kan lese mer om det i deres hvitt papir.

Så nå har du krypterte filer i skjær over hele nettverket. Hvordan verifiserer du hele tiden nøyaktig hva som er der? Dette er gjennom bruk av bevis for retrievability og periodiske revisjoner.

Bevis på hentbarhet

Disse bevisene brukes til å garantere at visse data lagres på en ekstern vert i nettverket. Disse bevisene bekreftes gjennom en standard utfordrings- / responsprosess i Storj-nettverket kalt revisjon eller “hjerteslag”.

Disse revisjonene gjennomføres med et kryptografisk prinsipp kalt Merkle-trær og bevis. Disse er i seg selv ganske kompliserte, men du kan lese mer om disse delvise Merkle-tre-revisjonene i whitepaper.

Det som er viktig å forstå er at bøndene er pålagt å bevise at de fortsatt har alle skjærene som ble sendt deres vei. De må samarbeide med tilsynet hvis de har tenkt å få betalt for lagring.

Dataeieren vil sende en kort utfordring i form av hasj til bonden. Hvis bonden fortsatt har dataene om at de ble sendt, kan den svare på denne forespørselen med Merkle-beviset. Dette bekrefter at filbruddet fortsatt er på den lokale noden.

Storj Verifisering og revisjon

Storj Verifisering og revisjon. Bildekilde: Storj Whitepaper

Derfor kan Storj ved å bruke en genial revisjons- og utfordrings- / responsmekanisme sikre at filer faktisk blir lagret slik de opprinnelig ble distribuert uten manglende data. Dessuten kan de bøndene som regelmessig ikke svarer på disse forespørslene, ha et dårlig “rykte” -poeng som tilskrives dem.

Nå som du vet hvordan Storj-nettverket fungerer teknisk, la oss se på hvordan du praktisk talt kan bruke det.

Bruke Storj Share

Som nevnt drives Storj-nettverket for tiden av over 150 000 noder over hele nettverket. Storj ønsker å utvide dette kraftig med neste utgivelse av plattformen innen utgangen av 2018.

Hvis du ønsket å være en del av dette nye Storj-nettverket når det endelig er utgitt, kan du registrere deg for ventelisten som de har på nettstedet. Du kan enten søke om å bli plassert på brukerens venteliste eller på bondelisten.

For å få et inntrykk av kostnadene ved nettverket, har Storj foreløpig noen estimater fra nettstedet deres nedenfor. Dette er gebyrene som brukeren kan forvente å betale i STORJ-tokens.

datakostnader på Storj Network

Anslåtte datakostnader på Storj Network

Disse avgiftene betales kun for lagring og båndbredde som du bruker, som er ulikt de andre leverandørene av skylagring. Når du for eksempel åpner en konto på dropbox, for deres “pluss” -planer og over, må du kjøpe et månedlig lagringsbeløp.

Selv om du har brukt opp all lagringsgodtgjørelsen på dropbox, er kostnaden per GB / måned nesten 9 ganger den for Storj-nettverket. Selvfølgelig har du også problemene som er forbundet med sikkerhet og hastighet på et sentralisert system som dropbox.

Når Storj-aksjen slippes på slutten av året, vil den ha et brukervennlig grafisk grensesnitt som bønder og brukere kan benytte seg av. Du vil være i stand til å lagre og laste opp filer så enkelt som du gjør med andre tjenester i skystilen.

Storj-teammedlemmer

Som nevnt jobber menneskene bak Storj open source-prosjekt på Storj labs. Selskapet er basert i Atlanta, Georgia og ble grunnlagt av Shawn Wilkison i 2014. Han fikk ideen da han deltok på Texas Bitcoin Hackathon i løpet av samme år. Shawn har gründerbakgrunn og startet en av sine første virksomheter da han gikk på videregående.

Storj teammedlemmer

Storj teammedlemmer

Han fikk selskap av en medstifter John Quinn som tjenestegjør i Chief Revenue Officer. Han har en annen bakgrunn etter å ha jobbet i over 15 år innen teknisk investeringsbank. Han var tidligere direktør for globale markeder i Deutsche Bank OOO og har tilbrakt tiden mellom USA og Moskva.

Storj-teamet har vokst mye siden den gang med over 46 medlemmer per i dag. De har også en stor samfunnsgruppe som bidrar til å øke bevisstheten og adopsjonen av Storj på tvers av sosiale medier.

STORJ Token

STORJ native token er basert på ERC-20-standarden og vil være verktøyet token i fildelingsøkosystemet. I løpet av massesalget i 2017 solgte de STORJ til en verdi av $ 30 millioner, som har en samlet forsyning på 500 millioner tokens.

Dette representerte 25% av den totale tokenforsyningen og antydet en ICO-pris på 0,5 USD per STORJ-token. Under oksekjøringen i slutten av 2017 og tidlig på 2018 nådde STORJ priser på $ 2,37. Imidlertid ble den fanget opp i resten av markedet og solgte for tiden på 0,33.

Huobi STORJ

Registrer deg hos Huobi og kjøp STORJ Tokens

Dette er ikke så ille som mange av de andre myntene som hevet ICO i fjor, og det er et sterkt prosjekt og team bak STORJ. Hvis de får en enorm mengde etterspørsel fra brukere av den nye plattformen i slutten av 2018, kan det hjelpe å kjøpe prisen.

Hvis du tenkte å kjøpe STORJ-mynter, ser det ut til at det største volumet er på Cointiger-børsen. Men hvis du foretrekker å bruke en mer kjent børs, kan du få dem på børser som Binance Exchange og Huobi Exchange.

Gitt at dette er ERC-20 standard tokens, kan du enkelt lagre dem i en kompatibel lommebok når du har kjøpt dem. De mest sannsynlige kandidatene er enten MyEtherWallet eller MyCrypto.

Veikart

Noe annet som sannsynligvis vil bidra til å drive adopsjon i Storj, er en utviklingsrørledning som holder samfunnet entusiastisk. For Storj er det noen interessante milepæler på kort og mellomlang sikt vi kan holde øye med. Nedenfor er veikartet de har på hjemmesiden deres.

Storj veikart

Storj veikart

Som man kan se, er det sterkt fokusert på utgivelsen av deres v3.0 av Storj-nettverket. Dette er nettverket du for øyeblikket kan plassere deg på en venteliste for å delta i. Faktisk, i skrivende stund hadde Storj nettopp gitt ut nyheten om utgivelsen av den private Alpha av v3.0.

De kjører for tiden dette i et testmiljø slik at de kan avgrense produktet og sørge for at alt er stabilt. Det neste trinnet i dette er utgivelsen av whitepaper av v3.0.

Dette er viktig ettersom det vil gi brukerne og bøndene mer innsikt i hvordan nettverket vil fungere og hvilke oppgraderinger og forbedringer som er inkludert. Når de lanserer Alpha-versjonen av oppdateringen for publikum, vil det være interessant å observere opptaket i antall bønder og brukere.

Dette er viktig ettersom et desentralisert fillagringssystem som Storj’s er mer effektivt jo flere deltakende noder det er.

Det er også mulighet for fildeling blant deltakere i Storj-protokollen. Dette kan lettes gjennom bruk av den allerede etablerte “Bridge” -arkitekturen som vi nevnte ovenfor.

Gitt at dekrypteringsfunksjonen for øyeblikket er på disse serverne, er det ikke et vanskelig neste trinn å la andre deltakere få tilgang til filene dine med nøklene på disse serverne. Tenk Dropbox og Google fildeling, men desentralisert.

Konkurranse

Selv om vi er klar over de store sentraliserte skylagringskonkurrentene, er det også ganske mange blockchain-prosjekter som prøver å lage sine egne lagringsnettverk..

For eksempel er Siacoin en av de mest kjente konkurrentene i kryptorommet. Siacoin startet med en tidlig betaversjon av prosjektet i mars 2015. Derfor har prosjektet eksistert lenger enn Storj, og de er for tiden rangert til 37 i markedsverdi..

Storj kan ha et lite konkurransefortrinn i lagringsprisen, men da 1 TB lagring på Siacoin koster rundt $ 2. Siacoin jobber også med videreutvikling av programvareversjon 1.4.0.

Andre konkurrenter som Storj er opp mot, inkluderer det etablerte MaidSafe-prosjektet som faktisk ble startet i 2006, selv før kryptovalutaer. Prosjektet utviklet Safe Network med arkitektur som ikke er for ulik den for Storj-nettverket.

Til slutt har du mer potensiell konkurranse ombord når Filecoin prøver å komme på markedet. Dette blockchain-prosjektet var de største ICO-ene i fjor da de samlet inn over $ 257 millioner.

Konklusjon

Storj er utvilsomt et av de mer interessante blockchain-prosjektene for tiden. De har en legitim brukstilfelle for tokens som for tiden gjennomgår en større oppgradering. Videre blir de drevet av et stort og kompetent team.

Behovet for et desentralisert og sikkert skylagringsnettverk er tydeligvis der. Brukere vil ha et trygt sted å lagre viktige data, og de vil ha et sted å tjene ekstra penger for overflødig lagring.

Storj vil møte sterk konkurranse, men så lenge Storj er i stand til å holde kursen og oppfylle sine milepæler, vil de sannsynligvis øke bruken og adopsjonen. Vi vil holde øye med den offentlige utgivelsen av v3.0.

Oppsummert et sterkt prosjekt med kompetent støtte. Vi kan se hvorfor Vitalik Buterin var villig til å legge sitt navn og innspill bak Storj.

Bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me