Substratum Review: Kryptovalutaen for et desentralisert internett

Sentralisering er ikke bare en faktor i det økonomiske systemet. Det spiller også ganske regelmessig ut på Internett.

Dette er tilfelle når det gjelder både tilgang til informasjon og webhotell. Disse sentraliserende faktorene kan påvirke internettets langsiktige helse og gjøre det mindre upartisk og tilgjengelig.

Det er der Underlag kommer inn. Selskapet ønsker å gjøre nettet desentralisert ved å være et stort open source-nettverk der alle kan leie ut datamaskinene sine som hostingleverandører. Selskapet ønsker å riste opp “klient-server” -modellen som har blitt ryggraden på nettet.

I stedet for at et antall mennesker kobler seg til store sentraliserte webverter, kan de koble til et nettverk som kjøres på millioner av individuelle noder (datamaskiner). I stedet for å bruke proprietær programvare for servermaskinene, vil de bruke åpen kildekode i en blockchain.

Ganske enkelt prøver Substratum å gjøre internett friere for alle. La oss se nærmere på prosjektet.

Oversikt over underlag

Hva Underlag prøver å oppnå er å gi alle de som er koblet til nettverket muligheten til å bli deres helt egne verter. De er “nodene” som inngår i det bredere desentraliserte nettverket.

Hvis du ønsket å bli vert på Substratum-nettverket, er alt du trenger å gjøre å laste ned den nyeste Substratum-programvaren. Dette er åpen kildekode, noe som betyr at alle kan laste ned koden og jobbe med den selv.

Når du har lastet ned programvaren, kan du starte den og begynne å synkronisere med det bredere nettverket. Det det lar deg gjøre er å kjøre din egen server som vil koble til de andre datamaskinene i nettverket. Andre brukere kan da få tilgang til internett og innholdet du samlet er vert for.

Til gjengjeld for å tilby PC-en din som en desentralisert vert, vil du bli belønnet med Substratum-tokens (Substrate). Disse utbetalingene bestemmes ut fra hvor mye du har brukt til nettverket. Dette inkluderer ting som båndbredde og CPU-kraft.

Kanskje en av de mest interessante tingene med Substratum-nettverket er at det lar brukeren skreddersy hosting. De kan bestemme hvor mye de vil bidra med hensyn til ressurser, samt når de ønsker at vertene deres skal være aktive.

Programvare for underlagshosting

Skjermbilde av Substratum Software. Bilde via Medium.com

Bortsett fra tradisjonelle hostingtjenester, vil Substratum også gi nettsteder muligheten til å bruke deres CryptoPay-funksjon. Dette gjør at disse nettstedene kan behandle betalinger for varer og tjenester ved hjelp av en rekke forskjellige kryptovalutaer.

Dette skaper en rekke synergier mellom de to økosystemene til desentralisert Peer-to-Peer-kryptovaluta og et P2P-nettvertsnettverk..

Hvordan brukere kobler seg til

På den andre siden av mynten kan det være de brukerne som ønsker å “surfe på nettet” på det desentraliserte substratnettverket. Det vil fungere mye i det samme som internett gjør nå.

Du vil koble deg til substratnettverket, og du vil angi ønsket domene. Substratum-protokollen vil gjøre et Domain Name System (DNS) og vil bruke avansert teknologi for å lede deg til vertsmaskinen som er nærmest deg geografisk.

Dette gjør også Substratum-nettverket mye lettere å bruke, hovedsakelig fordi det enkelt kan samhandle med din tradisjonelle nettleserprogramvare som Chrome og Firefox.

Fordelene med underlag

Det er en rekke risikoer som man løper når man kobler til en sentralisert server. Den mest relevante av disse risikoene er at det er et sentralt feilpunkt. Det er en webvert som kan bli et enkelt mål for myndigheter og hackere.

Det er en sentral server som enkelt kan spore bevegelsene dine og registrere nøyaktig hva du gjør på nettverket. Dette kaster viktige hensyn til brukernes personvern og sikkerhet.

Undergrunnen er for det første desentralisert og for det andre kryptert. Dette betyr at brukere kan surfe fritt på nettverket uten å måtte benytte seg av personvernforbedrende programvare som VPN og proxy-servere. Det betyr også at dårlige skuespillere ikke kan infiltrere det selv om de ville.

Bortsett fra sikkerhetsforbedrende fordeler med nettverket, er det også mange kostnadsfordeler ved å bruke Substratum-nettverket for hosting. Dette er på grunn av måten nettredaktører blir belastet for hosting av nettstedene sine.

Tradisjonelle hostingtjenester vil bruke en månedlig faktureringsmodell. Du blir belastet en fast pris basert på en bestemt vertplan. Uansett beløpet du bruker, betaler du dette månedlige abonnementet.

På den annen side, med Substratum-nettverket, vil du bli belastet basert på mengden data som er overført for nettstedet ditt. Dette er en lignende modell som for noen sky-CDN-tjenester som vil belaste basert på mengden GET-forespørsler som sendes til serveren.

Internett-friheter forankret

Mens personvern på nettet er et veldig viktig hensyn for mange mennesker, er det andre som må frykte konsekvensene av undertrykkende regimer. Det er velkjent at Internett-aktivitet overvåkes sterkt i land som Kina og Iran.

Regjeringene prøver å begrense hvilket innhold innbyggerne har tilgang til og hvilke diskusjoner de kan ha. I Kina er det for eksempel noe som kalles “Stor brannmur”. Dette er egentlig en stor nettverksbrannmur som omgir hele landet og styrer hva som er tilgjengelig.

Å bruke Substratum-nettverket kan imidlertid omgå dette. Hele nettverket er kryptert, og det eneste som myndighetskontrollerne vil kunne se er en forbindelse til et desentralisert nettverk. Det er ingen måte for dem å overvåke hva du gjør eller hvor du besøker.

Internettfrihet er ikke bare noe folk i autoritære land må bekymre seg for. For eksempel kan SEC i fjor for å avslutte nettneutralitet ha mange implikasjoner for de innbyggerne som er basert i USA.

I hovedsak innebærer kjennelsen at internettleverandørene kan ta forskjellige priser for de som ønsker å få tilgang til annet innhold og nettsteder. Derfor kan Internett-leverandørene selges tilgangen din basert på nettstedene du velger å få tilgang til.

Å koble til et desentralisert nettverk som deler tilgangspunkter og krypterer trafikk, betyr at Internett-leverandøren din ikke aner hvilke nettsteder du besøker. Du vil være fri til å surfe på internett som om Net Neutrality fremdeles var på plass.

Sterke teammedlemmer

Å ta en titt på de som har ansvaret for underlaget, bør gi brukerne en ekstra følelse av selvtillit. Substratum-teammedlemmene har ulik bakgrunn innen teknologi og forretning.

Substratum Team Members

Medstiftere av underlaget. Bilde via substratum.net

Som det fremgår av bildet ovenfor, har de tre medstifterne over 50 års bransjeerfaring med å jobbe med selskaper som Apple, HP, Facebook og en rekke andre Fortune 500-kunder. Å ha et sterkt team er uten tvil en stor ressurs som ofte er nyttig for å skille et overfylt oppstartsmarked.

Potensielle utfordringer for underlaget

Selv om ideen om underlag uten tvil er spennende, er det en rekke andre blockchain-baserte prosjekter som tilbyr et lignende konsept og har vært i omløp i lengre tid..

For eksempel har du Golem (GNT) som bruker Ethereum-nettverket til å bygge en stor desentralisert virtuell superdatamaskin. Du har også skylagringsbaserte prosjekter som Filecoin som også er i ferd med å komme online med omfattende ICO-midler som støtter dem.

Det er også mindre klart at det vil være et stort insentiv for deltakerne å være vert på Substratum-nettverket. For eksempel vil hosting kreve PC-ressursene i form av CPU-kraft og lagring. Gruvedrift-kryptovaluta er lik og bruker GPUer for Proof-of-Work-algoritmer eller harddisken for Proof-of-Capacity-protokoller.

Derfor må verten bestemme hvilken som er mer innbringende. Enten kan de tilby PC-en sin for hosting for å tjene Substrate, eller så kan de vende datakraften til gruvedrift-kryptovalutaer. Hvis hosting av Substratum ikke er mye mindre ressurskrevende eller mye mer innbringende, er det lite sannsynlig at det blir mange verter om bord.

Substrate Tokens (SUB)

Substrate er et ERC20-token som folk i utgangspunktet kunne kjøpe gjennom en ICO. Dette ble holdt mellom august og september i fjor, hvor prosjektet var i stand til å samle inn rundt $ 13,8 millioner.

Selv om dette var under målet på 45 millioner dollar, er det fortsatt en betydelig sum som utviklerne uten tvil kommer til å bruke til god bruk. SUB-tokens handles for øyeblikket til $ 0,454. Dette kan sees i grafen nedenfor

SUB-prisytelse

Substratum prisytelse. Bilde via coinmarketcap.com

Prisen på tokens har falt betydelig de siste ukene, noe som er i tråd med de generelle kryptovalutamarkedene. SUB-tokens er fortsatt betydelig oppe fra ICO-tokenprisen på rundt $ 0,08.

Du kan kjøpe SUB-tokens på børser som KuCoin, EtherDelta og Binance. Når du har fått myntene dine, kan du lagre dem på en hvilken som helst ERC20-kompatibel maskinvarepungebok eller nettbasert lommebok som My Ether Wallet (MEW).

Fremtidsutsikter for underlag

Ideen bak underlaget har faktisk potensial til å endre måten vi tenker på tilgang til informasjon i en digital tidsalder. Det har blitt lagt for mye krefter i hendene på sentraliserte webverter på bekostning av brukerne.

Substratum er med på å oppnå disse målene ved å skape et virkelig desentralisert internett der brukere kan dra nytte av ekstra datakraft fra naboene ved siden av. Det gir de nodene som ønsker å bli deres egne verter. Det gir dem også en sjanse til å tjene ekstra inntekt.

Det er selvfølgelig utfordringer som underlaget må overvinne. Det er sterke konkurrenter, og kryptovalutamarkedet gjennomgår for tiden hakkete forhold. De må også tenke på en måte å ordne incentiver for verter til å bruke underlag over vanlig kryptokurvedrift.

Likevel er underlag et prosjekt som fortjener din oppmerksomhet. Vi vil følge med på prosjektet for å se hvordan det utvikler seg de neste månedene.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me