Svindlere fortsetter å målrette Telegram ICO, potensielt scorer millioner

Med oppmerksomhet som fortsetter å omringe den kommende Telegram ICO, har svindlere en feltdag med falskt nettsted etter falskt nettsted. For å gjøre ting verre ser det ut til at nettstedene lykkes med å lure folk ut av titusenvis eller muligens millioner av dollar.

En av de mest godt sammensatte sidene av sin type som nettopp ble lansert, og lurer allerede folk ved bøttebelastningen. Les videre for å finne ut mer om hva som skjer, og hvordan du kan unngå å bli lurt av et falskt ICO-nettsted.

Telegram ICO-sprøytenarkoman

Siden stortingsmeldingen ble lekket tilbake i januar, har internett vært full av spenning og interesse for den kommende Telegram ICO. I løpet av de siste årene har Telegram uten tvil blitt det ultimate valget for kryptokurrency-prosjektkommunikasjon. Bare se etter ethvert kryptokurrencyprosjekt, så vil du sannsynligvis finne en Telegram-lenke.

På grunn av denne spesielle synligheten i kryptovalutaverdenen, har Telegram ICO høstet utrolig mye interesse. Mange i bransjen har antydet at Telegram ICO lett kunne tjene mer enn $ 1 milliard i ICO-finansiering, noe som gjør den til en av de mest største og vellykkede ICO-ene hittil hvis den blir oppfylt. ICO, eller Crowdsale, er fremdeles ganske langt unna. I dag er det bare spesifikke individer med høy nettoverdi som får tilgang til forhåndssalget.

Med all denne sprøytenarkomanen og snakk om penger som flyr rundt, er det ingen tvil om at svindlerne brukte dette til å lure på krokene på deres phishing-nettsteder.

Svindlerne angriper

I en artikkel som dukket opp på Techcrunch 20. januar, ble det allerede observert et stort antall falske fiskesteder spesielt rettet mot Telegram ICO. I følge artikkelen hadde et av de mest fremtredende falske nettstedene, gramtoken.io, hevdet å allerede ha samlet inn 5 millioner dollar.

Mens nettstedet allerede er frakoblet, ser det ut til at en annen har tatt sin plass. Denne, ico-telegram.org, som bruker nøyaktig den samme designen som den som ble påpekt av Techcrunch, hevder å være 96% komplett med salget. Når du klikker på lenkene for å kjøpe “gram” -tegnene, får du en direkte innskuddsadresse for å sende bitcoin eller eter.

I følge Etherscan, adressen som er oppgitt har allerede mottatt nesten 30 Ethereum eller omtrent $ 26 000 per i dag. Den siste transaksjonen var for bare en drøy time siden da vi sjekket. Den transaksjonen var på 3,04 eter.

Da vi sjekket bitcoin-adressen gitt av phishing-nettstedet, fant vi ut at den ikke hadde noen transaksjoner og ingen saldo. Dette er imidlertid ikke helt indikativ for at svindelområdet ikke har mottatt noen betaling. Dette er fordi nettstedet enkelt kan endre adressen hver gang du foretar et innskudd.

Det merkeligste med denne svindelen er at den prøver å snakke om det som kalles “gram tokens”. Nettstedet hevder feilaktig at disse tokens faktisk er tokens som skal brukes av Telegram-nettverket. De virkelige tokens vil sannsynligvis kalles ‘TON’, for Telegram Open Network.

En ny konkurrent dukker opp

Som vi nevnte tidligere, ser disse nettstedene ut til å dukke opp til venstre og høyre. Den siste som dukket opp er også uten tvil en av de mest overbevisende. Denne kaller seg telegramfoundation.org.

Nettstedet har en veldig glatt og overbevisende designstil. Den viser også all informasjon som en potensiell investor som leter etter den virkelige Telegram ICO, kan være på utkikk etter. Dessverre er det en fullstendig forfalskning og eksisterer bare for å stjele penger fra intetanende potensielle investorer.

Det ser mye mer profesjonelt ut på overflaten. Det gir ikke bare besøkende en innskuddsadresse. I stedet må en bruker opprette en konto og logge på.

Et søk etter registrering av nettsider avslører at nettstedet ble registrert 12. februar. Det ble registrert på en slik måte at individene bak det ikke er kjent. I stedet kan bare et vertsfirma bli funnet. Hostingfirmaet er basert i Dominica og registreringsselskapet er fra Kina. Ingen annen informasjon er tilgjengelig.

Deres modus operandi er tydelig. Lure folk til å tro at de kjøper seg inn i det som kan være en av de hotteste og mest hypede ICO-ene rundt. Ta deretter pengene sine og løp.

Hvordan unngå svindel som dette

I kryptovalutaverdenen er denne typen triks ikke ny. Nettfiskingssteder har stort sett alltid eksistert. Fordi det er så enkelt, og også så irreversibelt, har kryptovaluta blitt det perfekte målet for svindlere.

For ikke å bli lurt, er det ekstremt viktig at du forstår hva den riktige nettadressen er for nettstedet du vil besøke. Svindlere har vært kjent for å betale websøkemotorer som Google for å sette nettstedet sitt øverst i resultatene over det virkelige nettstedet. MyEtherWallet er et vanlig offer for denne typen svindel. Når det gjelder Telegram, er deres offisielle nettsted telegram.org.

Når du vet at du er på riktig sted, må du nå sørge for at du blir kjent med vilkårene i ICO. For eksempel bør du vite navnet på tokenet, datoene for ICO og hvordan du kan bidra riktig.

I tillegg til nettsteder er det viktig at du utøver enda mer forsiktighet når du bruker et Telegram chatterom for en ICO. De siste ukene har svindlere svermet Telegram-chatter for ICO og skapt klonkontoer for å se ut som administratorer av de forskjellige chatterommene.

De vil da sende deg en melding og be deg om å sende Ethereum eller bitcoin direkte til en adresse de vil sende deg i chatten. Dette er nesten alltid svindel. Stor forsiktighet bør utvises når noen på Telegram ber deg om å sende kryptovaluta direkte.

Utvalgt bilde via Fotolia & Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me