SwissBorg anmeldelse: Blockchain-basert økonomistyring

SwissBorg er en blokkjedebasert formuesforvaltningsplattform som gir brukerne infrastruktur og verktøy for å administrere sine kryptovalutainvesteringer mer effektivt.

Prosjektets mål med å skape denne brukervennlige plattformen er å hjelpe brukere med å navigere i det nye økonomiske feltet for kryptovalutaer. Grunnleggerne av SwissBorg så behovet for en slik plattform for å overvinne kryptovalutas til tider komplekse natur, og den spredte infrastrukturen og verktøyene som ikke har funnet noen standardisering ennå.

I den følgende gjennomgangen vil vi ta et dypdykk i SwissBorg og undersøke hvilke problemer det prøver å løse, hvordan det går å gjøre det, og fordeler og ulemper med plattformen, blant annet.

Hva er SwissBorg?

SwissBorg-prosjektet er tankegangen til grunnleggerne Anthony Lesoismer og Cyrus Fazel. De to samlet inn $ 53 millioner for å støtte prosjektet, og startet deretter på høyden av kryptovaluta-rallyet i 2017 i desember.

Mens prosjektet har hovedkontor i Sveits, er teammedlemmene spredt over hele kloden. Det teller medlemmer fra over 20 land som en del av det flerkulturelle og tverrfaglige teamet.

SwissBorg er en blockchain-basert sikker formuestyringsplattform for kryptovalutainvesteringer. Det er den aller første i sitt slag, og målet er å forenkle prosessen med å investere i kryptovalutaer. Det gjør dette på en rekke måter, inkludert integrering med de store kryptovaluta-børsene, og ved å ha en samfunnsbasert eiermodell.

I tillegg til stasjonær plattform er det også to mobile applikasjoner – Wealth App og Community App. Begge er tilgjengelige for iOS- og Android-enheter, og de gjør prosessen med å få tilgang til plattformen langt enklere.

SwissBorg-prestasjoner

Du kan se hvor sterkt dette prosjektet er. Bilde via SwissBorg.com

De viktigste prestasjonene i prosjektet i begynnelsen av 2021 inkluderer dets vellykkede innsamlingsinnsats på $ 53 millioner, opprettelsen av et stort samfunn, den økende bruken av en gamified Bitcoin-prediksjon-app og et høyt ytende native token (CHSB).

SwissBorg velstandsapp

SwissBorg Wealth App er sentrum for plattformen, slik at brukerne kan opprette og administrere sine kryptoporteføljer. Det er en enkel og intuitiv måte å administrere krypto-rikdom på.

Brukere vil finne dashbordet for å være ganske intuitivt, men også ekstremt kraftig. Det kan hjelpe å ta noe gjetning ut av prosessen med å investere i kryptovaluta.

SwissBorg velstandsapp

Enkelt å bruke og intuitivt grensesnitt gjør Wealth App til noe spesielt. Bilde via Play Store.

Det er også fleksibelt, slik at brukerne kan finansiere SwissBorg-kontoene sine ved hjelp av en rekke fiat-valutaer, inkludert USD, EUR og GBP. Uttak er enkelt, og siden SwissBorg-bankpartnere tilhører SEPA og Faster Payments-nettverket, kan bankoverføringer fullføres på bare 5 minutter.

Nye eiendeler legges til regelmessig, og Wealth-appen vil snart være tilgjengelig for både IOS og Android-operativsystemer.

For å lære mer om noen av funksjonene som gjør at Wealth App skiller seg ut i kryptoinvesteringssamfunnet, les videre:

Smart motor

Smart Engine sørger for at brukere av Wealth App får tilgang til de beste likviditets- og valutakursene når som helst i de bredere kryptomarkedene.

Smart Engine analyserer hundrevis av handelspar på få sekunder ved å koble til og søke i alle de store kryptovaluta-børsene. Dette gjør det mulig å oppdage de beste prisene for kjøp eller salg i en av de støttede fiat- eller kryptovalutaene.

Analytiske verktøy og rådgivere

Wealth App analyserer kontinuerlig eiendelene som støttes, og gjennom sine dyplæringsalgoritmer er brukere i stand til å få bedre innsikt i egne porteføljer. Dette inkluderer å analysere den generelle ytelsen, gi råd i sanntid om måter å forbedre ytelsen på, og råd som hjelper brukerne til å forstå de svake delene av investeringsstrategien deres..

Rikdom appanalyse

Kraftige analysefunksjoner innebygd rett i appen. Bilde via SwissBorg.com

Robotrådgiverne innen Wealth-appen er også i stand til å forutsi retningen på trender for å hjelpe brukerne med å ta bedre beslutninger når de investerer i noen av kryptovalutaene støttet av Wealth App..

Avansert sikkerhet

Fordi SwissBorg forstår farene som hackere gir, setter de sikkerheten til Wealth App og brukernes midler som topprioritet. På grunn av dette har de investert mye i sikkerhetspraksis, inkludert MPC-kryptografi, plattformstresstester og opprettelse av avansert sikkerhetsprogramvare. Som et resultat er Wealth-appen stabil og sterk, og forblir trygg mot både hackere og bugs, og sikrer at brukerfondene alltid er sikre.

Gjennomsiktige avgifter

Noen plattformer og enheter i kryptoindustrien lover ingen avgifter eller lave avgifter, men har ingen åpenhet for å sikkerhetskopiere sine krav. SwissBorg har skapt en av de mest gjennomsiktige gebyrstrukturene i kryptoindustrien. Det er 100% fokusert på å tilby brukerne de beste valutakursene og ingen skjulte avgifter.

Det er ikke å si at det ikke er noen avgifter i det hele tatt, men der det er SwissBorg er det helt gjennomsiktig om dem. Dette lar brukerne alltid være sikre på kostnadene sine, og lar dem sammenligne for å være sikre på at de får de beste valutakursene til enhver tid..

Flere eiendeler i Crypto-pakker

Brukere av Wealth App kan enkelt diversifisere og ta gjetningen ut av investeringen ved å bruke Wealth App-kryptopakken. Dette er forhåndsvalgte grupper av kryptovaluta samlet på omtrent samme måte som et fond opererer. Dette kan bidra til å redusere risikoen og forbedre ytelsen. Kryptopakkene balanseres hele tiden når midlene skiftes til eiendelene som gir best resultater, og automatisk ut av eiendelene som har best resultat.

SwissBorg-støttet krypto

En diversifisert blanding av kryptovalutaer.

Alle ovennevnte funksjoner gjør det mulig for SwissBorg-brukere å bruke sofistikerte teknikker for porteføljestyring med relativt enkelhet.

Smart Yield-konto

Smart Yield-kontoen er et relativt nytt tillegg til Wealth App som lar brukere tjene årlig avkastning for å sette inn forskjellige kryptovalutaer. Fordi det er et nytt program, aksepterer SwissBorg for øyeblikket forespørsler om å bli satt på venteliste og deretter sakte ombordbrukere.

Smart Yield-kontoen kobler deg til utvalgte motparter med et bredt spekter av desentraliserte økonomiske applikasjoner for å lage et førsteklasses avkastningsprogram. Dette sikrer at du drar nytte av de beste markedsmulighetene, noe som resulterer i høyest avkastning for det mest akseptable risikonivået.

Smart Yield-prosess

DeFi-funksjoner blir lagt til via Smart Yield. Bilde via SwissBorg.com

Foreløpig er den eneste aktiva-støtten USDC, med en APY på 10,35% for standard Wealth App-brukere, og 20,69% for premium-brukere. Teamet jobber også med å legge til BTC, ETH, BNB og CHSB til Smart Yield-kontoen.

SwissBorg belønningsprogram

SwissBord Rewards-programmet er et henvisningsprogram som lar brukerne invitere sine venner og tjene BTC i prosessen. Hver vellykket invitasjon tjener brukeren og deres venn en belønningsbillett til en verdi av € 1 til € 100. Prosessen er ganske enkel:

SwissBorg-belønninger

Bli belønnet for å henvise venner til SwissBorg. Bilde via SwissBorg.com

 • TRINN 1: Del invitasjonskoblingen din ved å åpne belønningsfanen i SwissBorg-appen og dele den unike belønningskoblingen.
 • STEG 2: Din venn laster ned SwissBorg-appen og gjør et innskudd på € 50 eller mer (eller tilsvarende i sin valuta).
 • TRINN 3: Både brukeren og vennene får en belønning og kan kreve sin Bitcoin-belønning. Fortsett å dele for å tjene flere billetter og belønninger.

SwissBorg Premium-medlemmer

Å bli en premium kontoinnehaver låser opp fordeler som reduserte valutakostnader og dramatisk økte avkastninger på Smart Yield-kontoen. Brukere som er interessert i å oppgradere til en premiumkonto, må kjøpe 50.000 CHSB-tokens og deretter stake dem i en 12-måneders periode. I løpet av disse 12 månedene er symbolene låst og kan ikke trekkes tilbake eller byttes ut.

SwissBorg Premium-konto

Få en premiumkonto for bedre avkastning og reduserte avgifter. Bilde via SwissBorg.com

Etter at den første tolvmånedersperioden er over, låses de innsatte tokens opp. På det tidspunktet kan brukeren holde dem stakes for å opprettholde sin premiumkonto-status, men de er også fri til å ta ut eller bytte ut tokens når som helst.

Community App

SwissBorg Community-appen er et interessant konsept ved at den lar brukerne spekulere i den fremtidige prisen på Bitcoin og tjene Bitcoin hvis de har rett. I utgangspunktet spiller det læring om Bitcoin. Den er tilgjengelig i både Android- og iOS-versjoner, og når det er installert, tar det bare 90 sekunder eller mindre å registrere og komme i gang.

SwissBorg Community App-statistikk

Gjør din spådom angående prisen på Bitcoin for en sjanse til å vinne litt Bitcoin. Bilde via SwissBorg.com

SwissBorg Team

SwissBorg kaller seg «et team av finans- og teknologieksperter dedikert til å forbedre kryptoindustrien ved å gjøre den morsom, rettferdig og meningsfull for alle.»

Mens SwissBorg-nettstedet bare viser de åtte toppmedlemmene i teamet, inkludert de to grunnleggerne Anthony Lesoismer og Cyrus Fazel, fortsetter det også med å si at hele laget spenner over 20 forskjellige land. Mange av SwissBorg-teammedlemmene bringer mange års erfaring innen porteføljestyring og finansielle rådgivningstjenester til bordet. Mange av dem har også uteksaminert seg fra noen av de beste handelshøyskolene i Europa.

SwissBorg Global

En del av SwissBorgs globale team. Bilde via SwissBorg.com

Cyrus Fazel er en av grunnleggerne av SwissBorg og fungerer som konsernsjef. Cyrus er en flerkulturell fintech-profesjonell med mer enn et tiår erfaring med kapitalforvaltning og algoritmisk handel. Før han grunnla SwissBorg var han leder for Investment Management-plattformen & Senior Hedge Fund Advisor i SEQUOIA Asset Management SA.

I tillegg til sin rolle i SwissBorg, er Cyrus også medansvarlig for Disruption Disciples, et desentralisert globalt kollektiv av innovatører og teknologientusiast forent av felles verdier og ønsket om å bygge en bedre verden sammen ved hjelp av eksponentiell teknologi. Via lokale møter og internasjonale sammenkomster, fortsatt tankeutveksling og samarbeid utforsker de og utvikler kreative løsninger på presserende spørsmål.

Anthony Lesoismer er den andre medstifteren av SwissBorg og dets CSO. Før grunnleggelsen av SwissBorg var Anthony sjef for Digital Market Advisory hos JFD Brokers. Han hadde også flere salgsposisjoner i derivater og ETFer.

SwissBorg Team

De åtte primære medlemmene av SwissBorg-teamet. Bilde via SwissBorg.com

På den tekniske siden av tingene er CTO Nicolas Remond, en erfaren programvareingeniør. Etter å ha oppnådd skjulte Masters of Science i informatikk fra Ecole nationale supérieure des Mines de Paris, fortsatte han med flere roller i å lage og designe programvare. En ting som mangler i hans CV, er imidlertid noen erfaring med blockchain-teknologi.

Når vi ser på det samlede teamet, er det tydelig at de har omfattende erfaring innen økonomi og investering, men de ser ut til å være ganske svake når det gjelder blockchain-teknologi. Selvfølgelig er SwissBorg ikke et ekstremt komplekst blockchain-prosjekt, så den begrensede blockchain-opplevelsen til lederteamet er kanskje ikke et stort problem. Innenfor de andre individene fordelt på 20 land er vi sikre på at det må være noen blockchain-eksperter.

Støttede land

Foreløpig kan SwissBorg brukes i over 115 land over hele verden, og de har planer om å inkludere mange flere i fremtiden. En ting å vurdere er at innbyggere i noen land ikke får tilgang til hele spekteret av SwissBorg-funksjoner. Du kan se om landet ditt er inkludert og hva som støttes ved å besøke denne siden.

SwissBorg støttet Fiat

De 15 fiat-valutaene som for øyeblikket støttes av Wealth App. Bilde via SwissBorg.com

En bemerkelsesverdig eksklusjon fra listen er USA. Investorer i USA kan ikke åpne en konto hos SwissBorg eller bruke Wealth-appen sin på grunn av de strenge økonomiske reglene i USA..

Støttede eiendeler

For øyeblikket (januar 2021) har SwissBorg støtte for 15 forskjellige kryptovalutaer og 15 forskjellige fiat-valutaer.

SwissBorg nye eiendeler

Listen over nye eiendeler under vurdering 1. januar 2021. Bilde via SwissBorg.com

De legger til nye eiendeler hele tiden og har løpende stemmer om hvilke andre eiendeler som skal inkluderes i Wealth App.

Privat formuesforvaltning

Den private formuesforvaltningsindustrien har vokst betydelig de siste årene som svar på den økende velstandsnivået rundt om i verden. Bare i USA har antall millionærer mer enn doblet seg siden 2010, og det er lignende trender rundt om i verden, spesielt i Kina og i andre fremvoksende økonomier..

En annen ting som driver veksten i velstand og behovet for privat formuesforvaltning er selvfølgelig kryptovalutaen og den desentraliserte finansrevolusjonen som gjør millionærer ut av mange flere mennesker.

En krypto privat formuesforvaltningsplattform som SwissBorg anses å være Fintech privat formuesforvaltning. Den tradisjonelle formuesforvaltningsindustrien har vært treg med å inkludere blockchain-teknologi, til tross for det presserende behovet for formuesforvaltning for å bli mer gjennomsiktig og tilgjengelig for alle.

SwissBorg Verdier

Det er et sterkt sett med verdier som driver SwissBorgs utvikling. Bilde via SwissBorg.com

Delvis skyldes dette at de store finansielle selskapene og aktørene fortsetter å undervurdere den eksponentielle veksten og den forstyrrende naturen til blockchain-teknologien. I tillegg, fordi kryptokurver fortsetter å være utsatt for forvirring og usikkerhet angående deres status som aktivaklasse, er det få i det tradisjonelle finansrådgivningsmiljøet som er villige til å lage løsninger for kryptovalutaholdere.

Kort sagt, finansnæringen, spesielt den private formuesforvaltningsindustrien, trenger å omdefinere seg selv og innhente revolusjonen innen desentralisert finansiering og blockchain-teknologier.

De desentraliserte finansplattformene tilbyr mange fordeler som mangler fra tradisjonelle sentraliserte finans- og investeringsløsninger. Dette inkluderer større gjennomsiktighet, lavere avgifter, tidsbesparelser og økte investeringsløsninger.

Da SwissBorg ble grunnlagt, var det et av de eneste desentraliserte formuesforvaltningsprosjektene. De eneste lignende prosjektene var kryptofondene som eksisterte på den tiden. SwissBorg regnes som overlegne disse sentraliserte løsningene, da det gir samfunnet rett til å velge retningen plattformen vil ta.

Det har vært konkurrerende prosjekter som har vokst opp i det siste, men med sin første fordel er SwissBorg fortsatt en av de største blockchain-baserte kryptoformuesforvaltningsplattformene. Selv med tanke på den nye konkurransen, er den private formuesforvaltningsindustrien stor nok til å støtte en rekke plattformer.

SwissBorg Network Token (CHSB)

Verktøytokenet som brukes på SwissBorg-plattformen, har ticker CHSB. Det er et ERC-20-token, med en total forsyning på 1 milliard tokens. Den nåværende sirkulasjonsforsyningen er bare sjenert av tallet 933 millioner.

CHSB-prisytelse

CHSB har eksplodert høyere i 2020. Bilde via SwissBorg.com

De resterende tokens holdes i reserve for utvikling og markedsføring av prosjektet. Flertallet av CHSB-tokens handles på HitBTC, selv om det er noen små volumhandel på KuCoin og Uniswap. De fleste av de store børsene som Binance og Bittrex støtter ikke handel med CHSB-token.

Når det gjelder prisytelse, har CHSB-token eksplodert i 2020. Før det var det ganske deprimert, etter å ha startet i februar 2018 på $ 0,10, men falt til under $ 0,01 innen august 2018. Prisen forble der til januar 2020, da den mer enn doblet til over $ 0,02.

Prisen forble der til mai 2020 og eksploderte deretter oppover for å nå $ 0,15 innen en måned. Prisen trakk seg tilbake for å nå i underkant av $ 0,07 innen slutten av oktober 2020 før den eksploderte oppover igjen. Fra 1. januar 2021 er prisen på et enkelt CHSB-token litt over $ 0,26.

Fordeler med CHSB-token

Bortsett fra potensialet for prisøkning, er det en rekke andre fordeler oppnådd ved å holde CHSB-token. Disse fordelene inkluderer:

 • Tilgang til fremtidige eksklusive formuesforvaltningsprodukter og -tjenester i appen.
 • Premium medlemskap med meget konkurransedyktige valutakurser og null avgifter. Dette er referert til som “Staking” på rikdomsprogrammet.
 • Stemmerett på folkeavstemningene og fremtiden til SwissBorg-plattformen.
 • Tjen fantastiske belønninger for å investere i SwissBorg økosystem.

CHSB-funksjoner

CHSB er et kraftig verktøystoken. Bilde via SwissBorg.com

Når vi snakker om prisforbedring, har CHSB-token også en funksjon som heter Protect & Burn som beskytter prisen på CHSB ved å brenne tokens for å redusere sirkulasjonsforsyningen. Denne funksjonen er ment å beskytte symbolet mot flashkrasj og devaluering, og forventes å gi et konstant oppadgående press på prisen på CHSB. For tiden er 20% av avgiftene generert av Wealth App brent for å redusere tilbudet og beskytte prisen.

CHSB brukstilfeller

Fordi CHSB-token driver hele SwissBorg-økosystemet, har det stor nytte. Ikke bare kan brukere stake CHSB for å motregne noen av plattformavgiftene, token gir også stemmerett for å delta i styringen av plattformen.

Den brukes også i belønningsfordelingene som er angitt av Proof of Meritocracy-konseptet, og er en del av Protect & Forbrenningspolitikk som opprettholder et oppadgående prispress på tokenet ved å øke knappheten ved å brenne sirkulerende tokens.

Bevis for meritokrati

Proof of Meritocracy-funksjonene gjør det mulig for CHSB-tokenholdere å delta i utviklingen og fremdriften i hele nettverket. Når du holder CHSB-token, genereres RSB-tokens, og disse brukes som stemmetoken for folkeavstemningsforslag..

Beskytt og brenn

Protect and Burn-prosessen. Bilde via SwissBorg.com

Jo mer CHSB holdt, jo mer genererte RSB, og jo større stemmerett har innehaveren. Foruten å bare hjelpe til med å bestemme fremtiden for SwissBorg, blir brukerne også belønnet for å delta i folkeavstemning.

Beskytt og brenn

Protect and Burn-policyen hjelper med å støtte prisen på CHSB-tokens ved å kjøpe tilbake og brenne sirkulerende tokens når som helst prisen på CHSB trender lavere. Dette er fordelaktig fordi det unngår arbitrage som kan finne sted når tilbakekjøp kunngjøres på forhånd.

I den tradisjonelle tilbakekjøpet der tilbakekjøpet kunngjøres på forhånd, er det ikke uvanlig at arbitrageurs kjøper tokens før den planlagte brenningen og deretter selger tokens til en høyere pris like etter at tilbudet av tokens er senket. Dette beskytter ikke langsiktige tokenholdere og lojale fellesskapsmedlemmer på den måten SwissBorg Protect and Burn-policyen gjør.

Hver måned legger SwissBorg 20% ​​av Wealth App-avgiftene til en reserve som skal beskytte prisen på CHSB-token. Hvis prisen på CHSB flytter inn i en bearish sone (ved hjelp av det 20-dagers glidende gjennomsnittet som indikator), vil SwissBorg automatisk plassere kjøpsordrer på CHSB ved hjelp av reservefondene.

SwissBorg DAO

SwissBorg desentraliserte autonome organisasjon (DAO) ble opprettet for å hjelpe til med styringen av økosystemet. Det er en samlende bro mellom SwissBorg-teamet og medlemmene i samfunnet. Gjennom det har samfunnets medlemmer muligheten til å bestemme retningen prosjektet vil ta, samtidig som de blir belønnet med CHSB-tokens for å delta i styringen av økosystemet..

Teamet har definert noen forskjellige roller som medlemmer av samfunnet kan delta i. Her er flere av disse rollene:

SwissBorg DAO

Mange forskjellige roller å påta seg for å bidra til DAO. Bilde via SwissBorg.com

 • Digital kunstner: Dette er en innholdsskaper som har til oppgave å lage alle typer innhold (videoer, presentasjon, klatter, bilder osv.) Som hjelper til med å markedsføre SwissBorg-prosjektet.
 • Oversetter: Oversettere har til oppgave å oversette viktige dokumenter og artikler til morsmålet. Denne incentiviserte stillingen hjelper SwissBorg med å fullføre en av de vanskeligste, men viktige oppgavene.
 • Promotør: Arrangøren er en markedsfører som er ansvarlig for å spre ordet om SwissBorg, hovedsakelig på sosiale medieplattformer. Arrangøren er nøkkelen til å øke adopsjonen og bruken av plattformen, og dermed øke verdien av CHSB-tokens.
 • Moderator: En moderator ligner en administrator som finnes på forum og diskusjonstavler. Moderatoren regulerer kommunikasjonen på de forskjellige kanalene som brukes av SwissBorg. Disse ansvarsområdene inkluderer å håndheve gruppens regler, moderere flyt av diskusjoner og fremme sunn diskusjon, fjerne upassende innhold og mer.
 • Kampanjer: Kampanjen ligner på arrangøren, men i stedet for å jobbe med sosiale mediekanaler, jobber de med virkelige kanaler. Dette betyr nettverk med andre grupper og mennesker og organisere arrangementer for å markedsføre SwissBorg. Dette kan omfatte bymøter, AMAer, gruppemøter og andre personlige arrangementer.
 • Forretningsintrodusent: I hovedsak utfører forretningsintrodusenten rollen som en ambassadør, og prøver å knytte forbindelser med forretningspartnere, investorer og påvirkere innen kryptosamfunnet..

Konklusjon

Fondinnsamlingen på $ 53 millioner i 2017 var en av de mest vellykkede i blockchain-bransjen på den tiden. SwissBorg sløste ikke med fondene heller, men har levert et imponerende produkt som løser mange av problemene knyttet til privat formuesforvaltning for kryptovaluta. Det gjør også investering i kryptovaluta enkelt og tilgjengelig for alle.

SwissBorg Community App

Community-appen har allerede tiltrukket over 150 000 brukere. Bilde via SwissBorg.com

Wealth-appen som er utviklet av SwissBorg er en kraftig og likevel enkel løsning for investering i kryptovaluta. Brukere er i stand til å kjøpe og selge, sette inn og ta ut, administrere alle sine krypto eiendeler og til og med handle alt innen samme intuitive grensesnitt.

Enda mer imponerende er at SwissBorg har blitt fullt ut i samsvar med alle regelverk for de mer enn 115 landene som kan dra nytte av Wealth App. Dette betyr at brukere kan delta i kryptovalutainvesteringer uten å bekymre seg for lovligheten av deres handlinger.

Vi setter også pris på samfunnsdrevet tilnærming og desentralisert styring, som allerede fungerer veldig bra for SwissBorg.

Alt i alt virker det tydelig at SwissBorg Wealth App realiserer oppdraget til prosjektet for å gjøre kryptovalutaformuesforvaltning enkelt og mer tilgjengelig. Investorer ser ut til å være enige med den enorme prisøkningen som ble sett i CHSB-token i 2020.

Hvis SwissBorg kan fortsette på den veien de har satt for seg selv, kan dette være et av de grunnleggende blockchain-prosjektene som vil fortsette å sette tempoet for formuesforvaltning i flere tiår framover..

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me