Tale of Two Trezors: Model One & Model T Compared

Hvis du er en vanlig besøkende på disse sidene, vil du vite at vi forkynner evangeliet om maskinvareboksen her. Ganske enkelt, hvis du leter etter den sikreste mulige måten å lagre kryptoen din og holde den utenfor hendene på tyver og hackere, så er en maskinvareboklasse et must. For noen måneder siden gjorde vi en oversikt over de beste maskinvarepungene der ute, og nylig så vi grundig på Ledgers Nano X-modell.

Selv om det er forskjeller i design, funksjoner, pris og mer, fungerer alle disse maskinvarepungene på omtrent samme måte. De lagrer de private nøklene til kryptoen din og holder dem trygt utenfor rekkevidden til alle som sperrer deres faktiske eier. Hvis du foretar noen transaksjoner med pengene dine, vil disse bli signert av enheten din før du blir lastet opp til nettverket. Hardware-lommeboken din blir din portal til kryptoverdenen og holder deg trygg mens du er der.

Trezor-modeller

Tre forskjellige Trezor-modeller. Trezor One (svart & hvit) & Trezor T

De kan høres ut som intrikate sett, men faktisk er disse lommebøkene vakkert enkle ting. Du har kanskje hørt begrepet ‘kald lagring’ brukt, spesielt i referanse til hvordan kryptobørs lagrer en stor andel av eiendelene sine. Dette er faktisk en fancy måte å si at disse eiendelene holdes offline, noe som gjør dem utilgjengelige for hackere eller skadelig programvare. En hardware-lommebok fungerer i samme retning og gir deg ditt eget personlige hvelv. De får aldri tilgang til internett og er trygge for angrep selv når de er koblet til en infisert datamaskin.

Hver lommebok kommer med et sett med ord og en nål som kan brukes til å få tilgang til de private nøklene som vil bli lagret på dem. Så lenge disse bare er kjent for lommebokens eier, er det bare de som kan bruke enheten.

Alternativene

Ja, du kan beholde kryptoen din på en børs som Coinbase, Binance eller noen av hundrevis av andre der ute. Utvekslingssikkerhet har kommet i store sprang siden kryptos tidlige dager, og leksjonene fra forskjellige hacks og brudd har – i de fleste tilfeller – blitt lært. Likevel er det sårbarhet, og hackere vil alltid bli fristet av den potensielle rikdommen som tilbys hvis de er i stand til å velge låser.

HardWare lommesikkerhet

Ingenting slår en hardware lommebok sikkerhet. Bilde via Shutterstock

Så er det de mobile lommebokalternativene, hvorav noen er ganske bra. De beste leverandørene har brukt mye tid og penger på sikkerhet, og for de med små porteføljer som ikke vil punge ut for en maskinvareenhet, er mobile lommebøker et godt alternativ. Faktum er imidlertid at disse plattformene er online og derfor fortsatt fristende for de med lette fingre.

Det er ett alternativ for de som ønsker å beholde sine private nøkler offline: den gode gamle papirlommeboken. Bare skriv ned de private nøklene dine og oppbevar papiret trygt. Du må selvsagt gå gjennom rigmarolen for å skrive dem hardt inn hver gang du vil gjøre transaksjoner, men sist gang jeg sjekket, hadde ingen funnet ut hvordan du skulle hacke et papir. Bare vær sikker på at du ikke mister den jævla tingen eller ved et uhell kaster den i resirkuleringen.

Dog Ate Paper Wallet

My Dog Ate My Paper Wallet. Bilde via Shutterstock

Pokker, dette er det 21. århundre. Vi har 3D-skrivere, gensekvensering og elbiler. Vi lever gjennom de første dagene av blockchain og har mer datakraft i lommene enn det som ble brukt til å først sette menn på månen. Vi kan gjøre det bedre enn et papir.

Tsjekkisk utfaktor

Det er to store aktører i maskinvarens lommeboksfære, og mellom dem dominerer de markedet. Tenk i samme retning som Mastercard og Visa for kredittkort eller iOS og Android for mobile operativsystemer, så får du bildet. De er Frankrikes Ledger (av Nano S og Nano X-berømmelse) og deres store rivaler, Trezor. Det er Trezors to flaggskipprodukter, Trezor One og Model T som vi skal se nærmere på her.

Trezor er et datterselskap av SatoshiLabs, et selskap med base i Praha. SatoshiLabs selv ble til i 2013, selv om grunnleggerne, Pavol Rusnak (også kjent som Stick), Marek Palatinus (aka Slush) og Alena Vránová hadde jobbet med løsninger for sikker lagring av private nøkler i noen tid før det.

Trezor-grunnleggere

Slaps & Pinne som representerer SatoshiLabs. Bilde via SatoshiLabs

Utviklingsarbeidet fortsatte til, i 2014, ble Trezor One lansert, den første kryptovaluta maskinvareboksen som kom på markedet. Dens fremvekst kan betraktes som en milepæl i historien om kryptos utvikling fra en nisje-eneste nisje til det globale fenomenet det er i dag. Kampen mot hackerne hadde tatt et stort skritt fremover.

Trezor One

Ethvert produkt som er det første i sitt slag risikerer å bli foreldet ganske raskt. Rivaler kan plukke det fra hverandre og finne måter å forbedre det på, mens selv sine egne utviklere vil se etter å oppdatere og forbedre. Teknologi står ikke stille. Til tross for denne første-ulempen, har Trezor One holdt sitt bemerkelsesverdig godt på de seks årene siden det dukket opp på scenen.

Det viktigste for mange er kanskje bare hvilke mynter lommeboken deres støtter. Med mange kryptofans der ute som har forskjellige porteføljer, vil de være sikre på at lommeboken de har valgt kan lagre myntsortimentet de har.

Trezor Model One

Pakkens innhold i Trezor Model One. Bilde via Trezor

Trezor One støtter de fleste store mynter og en hel bunke altcoins i tillegg. Hele listen kan sees her, men det er verdt å flagge opp et par utelatelser. Innehavere av XRP vil bli skuffet (selv om de sannsynligvis allerede er ganske desillusjonerte) over å høre at Trezor One ikke støtter token, mens EOS, Cardano og Tezos heller ikke er på listen. Gitt prominen til disse tokens og det faktum at de har en samlet markedsverdi nord på 13 milliarder dollar, er det rart å se dem ikke støttes.

Trezor One er også ganske minimalistisk når det gjelder funksjonalitet, med en liten OLED-skjerm på 128 × 64 piksler, en ARM Cortex-M3-prosessor på innsiden og to frontmonterte knapper for navigering. Den veier bare 12 gram, så kan holdes diskret på en nøkkelring.

Avgjørende for mange er Trezor One blant de billigste maskinvarepungene på markedet, og koster bare $ 55 (rundt € 60). Det er en liten pris å betale for å holde den dyrebare porteføljen din trygg.

Trezor Model T

Teamet på Trezor hvilte ikke på laurbærene etter løslatelsen av Trezor One. Med rival Ledgers Nano S-enhet som traff markedet omtrent samtidig, var løpet i gang med å utvikle og bygge neste generasjon maskinvarebok.

Trezor avduket Model T i februar 2018, og det var klart med en gang at de hadde hevet ante med sin nye enhet. Den mest åpenbare nye funksjonen er fargeberøringsskjermen som gjør unna Trezor One’s klumpete knapper.

Trezor modellboks

Innhold Inne i Trezor Model T Box. Bilde via Trezor

Skjermen er naturlig nok større og bedre enn før, med en 240 × 240 pikslers skjerm for å gjøre det enkelt å navigere på enheten. Den pakker også neste generasjons ARM Cortex-M4-prosessor, i tillegg til en micro USB-C-port og SD-kortspor. Med 22 gram er den tyngre enn Trezor One, men likevel fin og lett.

De liste over mynter som støttes har også forbedret seg, slik at de som holder XRP, EOS, ADA og XTZ kan puste lettet, ettersom nøklene til alle disse nå kan lagres på Model T.

Disse oppdaterte funksjonene betyr åpenbart at Model T kommer med en tyngre prislapp, og det er ganske en tur fra de $ 55 du forventer å betale for en Trezor One. Model T er din for $ 169,99 (€ 180), noe som betyr at du betaler over tre ganger så mye for den berøringsskjermen, den kraftigere prosessoren og forbedret myntstøtte.

Programvare

Før vi kommer til vår dom om de to Trezor-tilbudene, et raskt ord om hvordan de begge samhandler med deg og nettleseren din, samt noen få funksjoner som er felles for begge enhetene. Det er også verdt å nevne på dette stadiet at begge lommebøkene er åpen kildekode, så alle som er interessert i å dykke litt dypere inn i de tekniske muttere og bolter, er i stand til å gjøre det.

Trezor Bridge UI

UI for Trezor Browser Bridge

Programvaren som ligger til grunn for både Trezor One og Model T kalles Trezor Bridge, og det er dette settet som – passende nok – fungerer som en bro mellom hvilken enhet du bruker og internett. Dette er nødvendig fordi, som nevnt tidligere, ikke selve maskinvareboksen er koblet til internett for å holde informasjonen den lagrer trygg. Imidlertid vil du fremdeles ønske å administrere myntene dine i Trezors online lommebok, det er her Bridge kommer inn.

Programmet er designet for å kjøre i bakgrunnen, og når du ikke har installert det, trenger du ikke å gjøre mye med det. The Bridge ble oppdatert i 2018 som en erstatning for den høyt elskede Google Chrome-utvidelsen, som Google hadde bestemt seg for å fase ut, og tvang Trezor til å komme med en erstatningsløsning.

Felles funksjoner

Begge Trezor-modellene lar deg gjøre mer enn bare å lagre dine private nøkler og sende eller motta krypto. Der er tegnet & Bekreft funksjon som lar deg sende og motta krypterte meldinger, mens Password Manager lar deg lagre alle påloggingsopplysningene dine så sikkert som du lagrer disse myntene.

På samme måte, hvis du ønsker å logge deg sikkert på forskjellige nettsteder eller plattformer, kan både Trezor One og Model T fungere som universelle 2. faktor (U2F) godkjenningstokener, og fungerer på samme måte som Googles Authenticator-verktøy..

Trezor Likheter

Trezors Del basenivåfunksjoner som gjør dem trygge.

Begge lommebøkene kan også bruke Exchange and Buy-funksjonen, som lar brukerne – ja, du gjettet det – bytte eller kjøpe en rekke kryptoer gjennom Trezors online plattform.

Disse tilleggstjenestene er en fin liten bonus for Trezor-brukere og kan være den neste fronten i kampen om overherredømme for kryptomaskinvarebok. Tross alt, hvis fremtidige hardware-lommebøker skal skille seg ut, må de tilby mye mer enn å bare holde og lagre private nøkler. Jo mer brukere er i stand til å gjøre med en enhet, desto mer populært er det sannsynlig at enheten vil være.

Dommen: Hvilket er riktig for deg?

Trezor fortjener sitt rykte som en av de store aktørene på hardware wallet-arenaen. Begge modellene gjør nøyaktig hva de hevder: de holder settene dine trygge og gir deg sjelefred. Så er det de andre funksjonene som nettopp er nevnt, for eksempel Password Manager, U2F og Exchange and Buy, som lar deg gjøre mer med lommeboken din enn bare hodl-mynter.

Hvis Model T har en ulempe, er det den heftige prislappen, som gjør den til en viss avstand til den dyreste maskinvareboksen der ute. Det er mye mer enn eldre Trezor One og Ledger Nano S, mens konkurrentmodellen Ledger Nano X bare gir deg $ 138 (€ 119).

Beste Trezor-enhet

Oppveie dine Trezor-alternativer. Bilde via Shutterstock & Trezor

Så hvis du har bestemt deg for at Trezor er ditt merke, må du spørre deg selv om den fancy berøringsskjermen og ekstra myntstøtte er verdt å betale mye mer for. Selvfølgelig er alle penger brukt (innen grunn) på å holde beholdningen din en fornuftig investering. Hvis du er en fan av XRP, ADA, EOS eller XTZ, må det være Model T hvis du vil beholde de delene av porteføljen din på samme sted som resten av den..

Imidlertid, hvis disse myntene ikke er på listen din og sannsynligvis ikke kommer til å komme dit i fremtiden, er det kanskje bedre å kjøpe en Trezor One og pumpe pengene du har spart i porteføljen din..

Noen advarselsord

Uansett hvilket merke og modell av maskinvarepungebok du bestemmer deg for å kjøpe, vær advart om at å kjøpe den fra et tredjeparts nettsted (til og med en veletablert som eBay eller Amazon) kan kompromittere sikkerheten.

Det har blitt registrert en rekke hendelser der hardware-lommebøker er solgt på slike nettsteder av tyver som allerede har åpnet boksen og hentet frøordene. Da kjøperen har aktivert lommeboken og lastet den med mynter, har de useriøse selgerne klart å rense den ved hjelp av disse ordene..

Den beste måten å unngå å bli offer for denne skitneste triks er å sørge for at du kjøper maskinvarebokjen direkte fra produsentens nettsted. Når den kommer, esken og innholdet skal sikres med et hologram-klistremerke. Hvis dette er løst, viser tegn til tukling, eller ikke har en offisiell selgers logo, må du ikke bruke lommeboken.

Tamper Proof Trezor

Kontrollere både bokser og enheter for klistremerker. Bilde via Trezor

Til slutt, hold lommeboken selv så trygg og sikker som mulig. Selv om det holdes utenfor rekkevidde for hackere, er det mange mennesker der ute som kan bruke mye mer lavteknologiske metoder for å rive deg av. Så hvis du er på farten og noen truer med å bash deg over hodet med en tung gjenstand hvis du ikke overleverer lommeboken og frøordene (et skiftenøkkelangrep på $ 5), er alle fryselagerprotokollene i verden ikke vil ikke være til stor nytte for deg.

Mange mennesker legger stor vekt på å få tilgang til, administrere og handle kryptoen sin på farten. Hvis det er slik de lever av dem, må de kanskje ha maskinvareenheten sin til enhver tid. Så lenge de holder det atskilt fra papiret med frøordene på det, vil selv tastene som er lagret på det, selv om det går seg vill, fortsatt være trygge.

De fleste av oss trenger ikke å ha med oss ​​maskinvarepungene uansett hvor vi går. Hold deg trygt hjemme, bruk disse ordene til minne og hold eventuelle skriftlige kopier av dem låst andre steder. På den måten bør du kunne sove godt om natten, trygt i visshet om at bare du har tilgang til kryptoen din.

Utvalgt bilde via Shutterstock & Trezor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me