Tatt på fersken! Waltonchain fanget i en Twitter Giveaway-skandale

Et lite kjent Kina-basert kryptokurrencyprosjekt kalt Waltonchain ble akkurat fanget av juks på en av Twitter-gaveene.

Kort tid etter at vinnerne ble kunngjort, postet Waltonchain Twitter-kontoen selv en tweet som feiret at de hadde vunnet giveawayen. Dette utløste en ildstorm av raseri og mistanke, og nå er Waltonchain under mikroskopet.

Men hva er det? Waltonchain? Er denne hendelsen veiledende for prosjektet som helhet?

Hva er Waltonchain?

Ved første øyekast ser det ut til at selskapets offisielle nettside er et ganske typisk buzzword-lastet rot som egentlig ikke forklarer noe om hva de prøver å gjøre. Da vi prøvde å laste ned stortingsmeldingen, ble vi møtt med døde lenker som ikke gikk noen vei.

Med sine egne ord beskriver Waltonchain seg selv som følger:

Realiseringen av Value Internet of Things vil skape et helt nytt forretningsøkosystem, basert på organisk integrasjon av blockchain og Internet of Things. Dette vil utvide blockchain-teknologien fra Internet to Internet of Things, som igjen vil skape en ekte, troverdig, sporbar forretningsmodell med fullstendig delt data og gjennomsiktig informasjon, avhengig av kombinasjonen av RFID-teknologi og Waltonchain. Waltonchain-teamet har formulert en 4-faset utviklingsplan, fra etablering av infrastrukturplattform for gradvis å innlemme detaljhandel, logistikk og produktproduksjon, og til slutt oppnå full dekning av forretningsøkosystemet.

Basert på dette ser det ut til at Waltonchain prøver å lage noe mellom Internet of Things og et RFID-sporingssystem. Selv om koblingene er døde, sier stortingsdelen at de har to RFID-prosjekter med to kinesiske selskaper.

Waltonchain ser ut til å allerede styrke sine bånd med den kinesiske regjeringen ved å inngå partnerskap med forskjellige statlige selskaper. Dette er fornuftig ettersom noen få medlemmer som er oppført på lagsiden, rangerer tjenestemenn i den kinesiske regjeringen.

Bortsett fra de forskjellige døde linkene, er teksten på det offisielle nettstedet lastet med grammatikkfeil og andre problemer som lett kunne blitt løst av en skikkelig dyktig redaktør på bare noen få minutter. Denne mangelen på omsorg og oppmerksomhet på detaljer kan være talende og indikativ for prosjektledernes mentalitet mot nøyaktighet.

Basert på erfaringene som er oppført på lagsiden, kan det tenkes at Waltonchain er mer fokusert på sporing av forsyningskjeder.

Den store feilen

På sin Twitter-side, selskapet arrangerte å gi et utlevering av Waltonchain-tokens. Dessverre for dem, rett etter at kunngjøringen ble utgitt, utgav Waltonchain-kontoen selv følgende tweet.

Waltonchain Tweet

Tweeten i spørsmålet

Publikum generelt mistenkte umiddelbart at utdelingen var falske, og at Waltonchain-ansatte ikke klarte å bytte konto til en som ville være en utpekt falsk vinner. Som svar på denne hendelsen utgav Waltonchain en unnskyldning annen Twitter som sier at en Waltonchain-ansatt deltok i utdelingen og endte med å vinne.

Denne medarbeideren, hevder de, postet begeistret den tweeten uten å endre til sin egen personlige konto. Det skal også bemerkes at denne giveawayen ikke var en eneste vinner ta all type begivenhet. I stedet var det en pool på 564,96 tokens som skulle deles ut, og den angivelige ansatte i spørsmålet vant 2,14 tokens.

Waltonchain unnskyldning

Beklagelsen fra Waltconchain

Selskapet ga også ut en video av deres påståtte utvalgsprosess som ble gjort live på en datamaskin. Mange skeptikere på Twitter var imidlertid raske til å påpeke at dette lett kunne forfalskes, og uten å se koden aner vi ikke hvordan valget ble gjort.

Vil dette drepe Waltonchain?

Selv om følelsene på Twitter i beste fall virker rasende, er det vanskelig å si om denne ene hendelsen vil drepe Waltonchain eller ikke. Prisene for de enkelte enhetene har tatt en hard dukkert siden nyheten om skandalen brøt ut.

Prisene gikk fra rundt $ 22 og dyppet deretter kraftig til $ 17 før de flatet ut på i underkant av $ 19 i skrivende stund. Dette antyder at samfunnet ikke helt har gitt opp prosjektet. Prisene har imidlertid hatt en hit, og så det er klart at denne hendelsen ikke gikk ubemerket hen.

Utvalgt bilde via Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me