Tierion Review: Blockchain Proof & Verification Engine

Tierion er et interessant blockchain-prosjekt som tar et unikt område fra andre. De jobber med dataverifisering, men i massiv skala.

Mer spesifikt har teamet tatt ideen om notarisering og oppbevaring av dokumenter, og har flyttet den til beskyttelse av digitale data. De prøver å gjøre prosessen med denne bekreftelsen enkel og viktigst, billig.

Imidlertid kan en slik storslått visjon realiseres?

I denne Tierion-gjennomgangen vil vi gi deg alt du trenger å vite om prosjektet. Vi tar en titt på deres teknologi, utvikling og teammedlemmer. Vi vil også analysere potensialet for TNT-token for å sikre mer adopsjon på lang sikt.

Hva er Tierion?

Fullstendig verifisering av data og dokumenter er faktisk ganske utfordrende. Selv om det er vanlige prosedyrer for å gjøre dette, blir disse noen ganger datert og har ikke fulgt med i tempoet som teknologien beveger seg på. Tierion prøver å bruke uforanderlig blockchain-teknologi for å verifisere disse dataene.

Tierion Blockchain

Oversikt over Tierion Protocol. Bilde via Angel.co

Andre selskaper har prøvd å gjøre noe lignende ved å forankre data i blokkjeder, men hver og en av dem løp inn i utfordringen med skalerbarhet og klarte ikke å komme forbi dette hinderet. Disse tidlige forsøkene brukte Bitcoin blockchain og publiserte bare ett dokument hash ved siden av hver Bitcoin-transaksjon. Problemet er at Bitcoin ikke har nesten nok nettverksgjennomstrømning til å imøtekomme alle dokumenthashene som måtte registreres.

Og bruk av Bitcoin-nettverket og blockchain ble uoverkommelig dyrt, med kostnadene for hvert dokument steg til mer enn $ 3 innen 2017. Som om alt dette ikke var nok, betydde den forsinkede blokkeringstiden fra Bitcoin at tidsstemplet på dokumentene ikke var nøyaktig . Tierions team har funnet en måte å komme seg forbi alle disse hindringene.

Tierion brukstilfeller


Det er mange bransjer som vil kunne dra nytte av massevis av en blockchain-løsning som er i stand til å verifisere og sikre data. Helsevesen, finansielle tjenester og forsikring er bare noen få av bransjene som bruker titalls millioner dollar på å autentisere og sikkert lagre data hvert år. Tierion kan både bare gjøre prosessen og gjøre den langt billigere. Og ved å overføre alle disse dataene til blockchain, blir det også uforanderlig.

Tierion var på rett vei lenge før det var ICO sommeren 2017. I løpet av de korte to årene det eksisterte, hadde det allerede dannet et samarbeid med Microsoft om dataintegritet. I tillegg til at det også har utført Internet of Things-data med Phillips, samt legitimasjonsverifisering og revisjonsarbeid med andre selskaper.

Tierion brukstilfeller

Liste over noen av brukssakene til Tierion

I sannhet, når du vurderer omfanget av dataintegritet, dataverifisering, revisjon og legitimasjon, blir rekkevidden til hva Tierion kan brukes til nesten ubegrenset. Ulike selskaper og bransjer vil kunne bruke den til notarisering, for å verifisere legitimasjon, for å fremlegge bevis på prosessen og for å tidsstempel transaksjoner.

Videre er det en rekke forskjellige bransjer som kan benytte seg av Tierion-protokollen. De kan gi kryptografisk bevis på rekkefølge, integritet og tidsstempel for mange forretningsprosesser. Disse inkluderer slike som forsyningskjeder, økonomiske transaksjoner, forsikringskrav, medisinske journaler og KYC (Know Your Customer) prosedyrer.

Hvordan Tierion fungerer

Tierion bruker Chainpoint-teknologien til å lage det de har kalt “proof engine”. Gjennom denne bruken av Chainpoint sier Tierion at den kan bruke blockchain-teknologi for å verifisere data. Det inkluderer alt fra medisinske poster til finansielle handler og juridiske kontrakter. Deres endelige mål er å forenkle prosessen samtidig som tilliten blir billigere.

Tierion fungerer ved å forankre data til en transaksjon på blockchain ved hjelp av bevismotoren. Dette gjør det mulig for hvem som helst når som helst å verifisere integriteten og tidsstempelet til dataene ganske enkelt ved å slå det opp i den pålitelige blockchain. Dette fjerner behovet for pålitelige kilder fra tredjeparter som notarer. For øyeblikket gir Tierion denne muligheten for både Bitcoin og Ethereum-blokkjedene.

Chainpoint Proof of Generation

Chainpoint-bevis generasjonsprosess

Chainpoint er den åpne standarden som kan brukes av enhver utvikler for å koble data til en blockchain for å lage et tidsstempel og bevis. Chainpoint inneholder flere utviklerverktøy, og har blitt brukt av hundrevis av selskaper til å lage applikasjoner som bruker datakobling. Chainpoint er også grunnlaget for Tierion Network.

Den kanskje mest spennende delen av Tierion Network er Proof-applikasjonen som forventes lansert tidlig i 2019. Proof-applikasjonen kjører på Chainpoint, som gjør det mulig å skalere til millioner av daglige bevis. Et bevis er der en bedrift verifiserer integriteten til data og tidsstempel uten å bruke en pålitelig tredjepartskilde. Bedrifter vil være i stand til å komme i gang med bare noen få museklikk, og dataverifisering vil være rask, enkel og billig.

Team & Investorer

Når du tar en titt på levedyktigheten til et prosjekt, er det veldig viktig å grave i bakgrunnen til kjerneteammedlemmene. Tierion-teamet ser ut til å være en ganske imponerende blanding av forretnings- og ingeniøropplevelse. Tierion ble grunnlagt av Wayne Vaughn (administrerende direktør) og Jason Bukowksi (hovedutvikler).

Vaughn startet sin karriere på midten av 1990-tallet med et digitalt markedsføringsbyrå og var ansvarlig for å skape en av de første SaaS-automatiseringsplattformene. Han er også med i Advisory Board of Blockchain Capital.

Tierion teammedlemmer

Hovedlagets medlemmer i Tierion

Bukowski har primært vært involvert i utvikling av svært skalerbar programvare. Han utviklet en av de aller første sanntids webanalyseplattformene og fungerer nå som hovedutvikler for Chainpoint. De to får selskap av VP of Engineering Glenn Rempe som er hovedarkitekt for Tierion, samt VP for forretningsutvikling Pierre Wolff og markedsføringssjef Adam Evers.

Det er også noen høyprofilerte selskaper i blockchain-området som har investert i Tierion. Disse inkluderer slike som blockchain-kapital, Digital Currency Group og Fenbushi Capital. De Digital Valutagruppe ble grunnlagt av Barry Silbert og de er eierne av Coindesk, den største medievirksomheten i kryptorommet.

Tierion Community

For et prosjekt som startet i 2015, ville jeg ikke kalle Tierion-samfunnet verken stort eller sterkt. Sannsynligvis er det fordi Tierion aldri har fokusert på å bygge et samfunn, ettersom de er mer interessert i å selge løsningen til andre virksomheter. I alle fall har ikke Tierion-bloggen blitt oppdatert på over en måned og videre Twitter, der det er 17 000 følgere av Tierion, er det hull på 7-10 dager mellom tweets.

De Tierion Reddit har litt over 2500 lesere. Den største aktive gruppen er på Telegram, der teamet også er aktivt, og det er for tiden 4,319 medlemmer i Telegram-gruppen.

TNT-tegnet

Tierion gjennomførte sin ICO i juli 2017, med en hard cap på $ 25 millioner. Det var en ganske ambisiøs figur på den tiden, men det tok bare en dag å møte $ 25 millioner hard cap, med 350 millioner av den totale forsyningen på 1 milliard TNT-tokens solgt for $ 0,0710 hver. Ytterligere 350 millioner ble holdt som fremtidige insentiver til økosystemet, 290 millioner ble beholdt av Tierion, og 10 millioner ble brukt til å dekke kostnadene ved symbolet.

Alle kan tjene TNT-tokens ved å kjøre en node. Disse nodoperatørene mottar TNT som en belønning for å sikre nettverket og forbedre omfanget og påliteligheten. TNT-tokens vil også bli brukt til å få tilgang til nettverkstjenester som Chainpoint og det kommende Proof.

Binance TNT

Registrer deg på Binance og kjøp TNT-tokens

TNT-tokens samlet seg umiddelbart etter ICO, med prisen som nesten nådde $ 0,23 innen slutten av august 2017. Prisen falt da helt til $ 0,047 innen oktober og november, noe som sikkert var skuffende for ICO-investorene. De fikk en ny sjanse, men da TNT steg høyere i desember sammen med de bredere kryptovalutamarkedene.

Token nådde sin høyeste tid på $ 0,445170 8. januar 2018 og har siden gått stadig lavere til begynnelsen av februar 2019, hvor den handler til bare $ 0,014759 og er rangert som # 303 etter markedsverdi på Coinmarketcap.com.

Hvis du ikke er interessert i å kjøre en node, men likevel vil ha noen TNT-tokens, kan du kjøpe dem på flere børser. Binance er den klart største, og kontrollerer nesten hele handelsvolumet i TNT. Det er også et veldig lite handelsvolum på Huobi Global, og token er notert på et lite antall andre børser, men det er ingen handelsvolum å snakke om på disse mindre børsene.

TNT er et ERC-20-kompatibelt token, så enhver lommebok som støtter ERC-20-tokens kan brukes til lagring av TNT. dvs. MyEtherWallet, MyCrypto, Mist og MetaMask.

Tierion Development

For å få en følelse av hvor mye arbeid det blir gjort med et prosjekt, hjelper det å se nærmere på GitHub. Dette er generelt en grov refleksjon av hvor mye kode som blir presset og begått av utviklerne.

I tilfelle Tierion er det to GitHubs av interesse. Dette er Tierion prosjektet og det av Chainpoint. Når vi tar en dypere titt på koden forplikter, er det helt klart at Chainpoint man har hatt mest aktivitet av de to. Nedenfor er forpliktelsene til de mest aktive Chainpoint-repositoriene.

Chainpoint Code forplikter

Kode forplikter seg de siste 12 månedene for mest aktive repoer

Selv om dette er et godt tegn på at prosjektet fremdeles jobber med protokollene deres, er det mye mindre aktivitet enn i andre prosjekter som vi har sett i rommet. For eksempel rangerer prosjektet for øyeblikket på 297. i kode sporingsnettsteder.

Selvfølgelig kan det være andre grunner til det relativt lave aktivitetsnivået. Kanskje protokollene allerede er godt utviklet og bare vedlikeholdes. Tierion-teamet er også opptatt med å jobbe med andre prosjekter som Bevisapplikasjon.

Denne applikasjonen skal lanseres en gang i løpet av de neste månedene, så det vil være interessant å se nøyaktig hva teknologien innebærer, og om den virkelig kan lokke bedrifts- og forretningskunder..

Konklusjon

Med flere år under beltet og viktige partnerskap med flere globale teknologiselskaper, ser det ut til at Tierion er godt posisjonert for fremtiden. Tierion var det første selskapet som gjorde det mulig å forankre data til blockchain på en skalerbar måte, noe som skulle føre til applikasjoner i et bredt spekter av bransjer.

Mens fellesskapet bak Tierion ikke virker for aktivt og forblir lite, er det ikke et stort samfunn som selskapet er ute etter. Snarere har det fokusert på partnerskap med selskaper som kan bruke teknologien, og planer om vekst på den ruten.

Mens noen mennesker kan være bekymret for prisfallet for TNT-token, vil vi merke at hele kryptovalutaøkosystemet har vært i et år langt bjørnemarked. Når bjørnemarkedet forsvinner og Tierion-økosystemet blir større, bør vi se en tilsvarende økning i prisen på TNT.

Samlet ser det ut som et sterkt prosjekt som har klart å levere og er klar til å bevege seg inn i fremtiden som en støttende blockchain i nesten alle bransjer.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map