Trusttoken & TrueUSD Review – Alt du trenger å vite

TrustToken er en relativt ny plattform som ble opprettet med visjonen om å gjøre tokeniserte eiendeler tilgjengelige. Dette er kryptovalutaer som også er kjent som “stablecoins” fordi prisen har en tendens til å forbli mer stabil siden de er knyttet til virkelige eiendeler..

Prosjektets første stablecoin, og plattformens flaggskip-token, er TrueUSD (TUSD), som er en stablecoin som er knyttet til den amerikanske dollaren og hevder å opprettholde forholdet 1: 1 med USD. TrustToken-teamet satser på at TrueUSD vil være den første av mange aktivabaserte tokens på plattformen. I følge TrueToken nettsted:

TrueUSD er en USD-støttet ERC20 stablecoin som er fullt sikkerhetsbelagt, juridisk beskyttet og transparent bekreftet av attester fra tredjepart.

Teamet sier at TrueUSD-token vil bruke flere sperrekontoer for å redusere motpartsrisiko, samt gi eierne lovlig beskyttelse mot tyveri..

Hvordan TrustToken fungerer

Tredjeparts depotkontoer er nøkkelen til riktig funksjon av TrustTokens-tokeniserte eiendeler. For øyeblikket kan alle kjøpe TrueUSD når de har gjennomgått kunden-kunden din og bekjempelse av hvitvasking av penger.

Dette oppnås ved å koble amerikanske dollar til en sperrekonto, hvoretter en tilsvarende mengde TrueUSD blir myntet. Når andre tokens er tilgjengelige, kan kjøperen velge hvilket token de skal kjøpe.

Hvordan TrustToken TUSD fungerer

Hvordan TrustToken fungerer. Kilde: Trustoken

Mens TrueUSD er parret med den amerikanske dollaren, håper TrustToken-teamet å ha sammenkoblinger med andre valutaer i fremtiden. For øyeblikket er minimumskjøpet $ 10 000, selv om det forventes at dette minimumskjøpsbeløpet vil reduseres i fremtiden.

Sentralisert sperring & Desentralisert krypto?

Gitt at sperrekontoer av sin natur er sentraliserte, går de mot troverdigheten til desentraliserte kryptovalutaer. Dette er noe TrustToken-teamet anerkjenner. De fortsetter også med å påpeke at systemet deres adresserer problemstillinger og utfordringer i den virkelige verden.

I 2018 er det ikke mulig å åpne kontoer og overføre midler ved hjelp av smarte kontrakter og smarte kontraktsunderskrifter. Inntil dette blir mulig, bygger TrustToken-teamet sin plattform for å bruke det mest kjente og mest brukte systemet i verden for bankkontostyring – sperrekontoer.

Denne typen kontoer er allerede mye brukt, forstått og klarert. Det gir en hybrid tilnærming for nå, og i fremtiden planlegger teamet å gå vekk fra sperrekontoer. Med sine egne ord:

Vi erkjenner at sperrekontoer ikke er sluttspillet for desentraliserte penger og tokenisert kapitalforvaltning, men tillits- og sperrebransjen fungerer allerede godt for forvaltning og distribusjon av eiendeler..

Er TUSD sammenlignbar med andre stablecoins?

Tether vs T USD

Tether vs T USD

TrustToken-teamet føler at TUSD er gratis for andre eksisterende stablecoin-prosjekter som Tether (USDT), BaseCoin og MakerDAO. TrustToken er noe annerledes enn BaseCoin og MakerDAO siden de bruker algoritmer for å opprettholde stabilitet, mens TUSD opprettholder stabilitet ved å forbli støttet av aktiva. Dette gir TrustToken en vesentlig annen målgruppe.

Teamet innrømmer at algoritmebaserte løsninger er spennende muligheter, men bemerker at de ikke er testet eller bevist i den virkelige verden. TrustToken-teamet føler at noen investorer vil finne ekstra sikkerhet i et token som støttes av fiat-valuta som sitter på en revidert bankkonto. I fremtiden bør det være brukstilfeller for både aktivabaserte og protokollbaserte stablecoins.

I hovedsak utvikles TrustToken-plattformen primært for det institusjonelle investeringspublikummet.

Når det gjelder likheten med Tether, sa TrustToken-teamet ganske enkelt at de ønsket å utvikle en stablecoin som de selv kunne “bruke og stole på”. Denne påstanden er sannsynlig med henvisning til de pågående tillitsproblemene mange har med Tether, gitt den kontroversielle fortiden til tokens skaperen og spørsmål angående hvor mye fiat-valuta faktisk blir holdt for å sikkerhetskopiere Tether.

TrustToken’s Tokenization of Assets

Mens TrueUSD er den første tokeniserte eiendelen som er utgitt på plattformen, har teamet planer om å tillate tokenisering av alle virkelige eiendeler. På nettstedet TrustToken gir de eksempler som eiendom, utleieboliger, timeshare, aksjer og obligasjoner og små bedrifter. Det er tydeligvis mange andre.

Eiendeler du kan tegne

Hvilke eiendeler du kan betjene. Kilde: Trusttoken nettsted

Tokeniseringen vil også tillate brukere å tilby brutto eierskap av objekter som deretter kan handles på globale børser.

Hvilke eiendeler kan tokeniseres? Eiendom er et godt eksempel, men andre eiendeler som kan dra nytte av tokenisering inkluderer varer som gull og olje, opphavsrett og patenter, samleobjekter som kunst eller mynter, private equity i bedrifter, og til og med idrettslag kan tokeniseres..

Dette betyr at de som eier illikvide eiendeler som kunst og intellektuell eiendom, kan tilby brøkdel av eierskapet og gjenvinne noe av verdien av disse gjenstandene. Entreprenører og skapere kan tilby braksjonelt eierskap av nye forretningsforetak og kreasjoner på en global scene i en crowdfunding-type modell. Investorer ville få tilgang til nye muligheter og aktivaklasser fra hele verden.

Fordeler med TrustToken-tokenisering

Fordeler med tokenisering på TrustToken

Evnen til å tokenisere en hvilken som helst eiendel ville gjøre 256 milliarder dollar verdier av virkelige eiendeler tilgjengelig for å bli kontrollert og behandlet på en blockchain, noe som ville forvandle både krypto- og investeringslandskapet.

Mens det fremdeles er et nytt felt i kryptovalutaindustrien, er det andre prosjekter som også har fokusert på tokeniserte eiendeler eller “verdipapirtokener”. Et annet kjent eksempel er Polymath-nettverket. De vil gjøre noe lignende med deres proprietære verdipapir-token-plattform.

TrustToken-teamet

Teamet bak TrustToken gir en dybde av kunnskap og erfaring som forventes å hjelpe prosjektet med å lykkes og potensielt overgå forventningene. Teamet har tre medstiftere:

Medstiftere av TrustToken

Medstiftere av TrustToken

  • Danny An – Administrerende direktør i TrustToken og tidligere datavitenskapsmann ved Kernel hvor han jobbet med utvikling av menneskelig hjernemodell.
  • Rafael Cosman – CTO for TrustToken og tidligere maskinlæringsekspert hos Google og Kernel samt grunnlegger av StreetCode Academy.
  • Stephen Kade – COO of TrustToken, og tidligere kommersialiseringsprosjektleder i Kernel samt teknisk rådgiver for Bankorus.

I tillegg til trioen med grunnleggere består TrustToken-teamet av et komplett utvalg av utviklere og markedsføringsfagfolk, samt en solid gruppe prosjektrådgivere.

Hva med TUSD Market?

TrueUSD ble opprettet som en pinne til den amerikanske dollaren, noe som betyr at den alltid skal handle på $ 1, og i en perfekt verden ville den gjort det. Vi lever imidlertid ikke i en perfekt verden. Fra midten av august 2018 ble en TUSD sitert til $ 1,01 på Coinmarketcap.com, og har de siste månedene handlet så lavt som $ 0,98 hver. Generelt forblir USD-prisen rundt $ 1, men Bitcoin-prisen har sett en større variasjon langt.

Prisytelse TUSD

Prisytelse TUSD siden lansering

Dette er ikke overraskende gitt pinnen til USD. Det som var overraskende var de to toppene i verdien av TUSD i mai 2018 som så mynthandelen kort opp til nesten $ 1,40. Denne spissen ble forklart som et resultat av botkjøp etter at mynten ble notert på Binance, og ble raskt rettet opp da menneskelige handelsmenn snart begynte å selge myntene sine for en heftig fortjeneste.

Potensielle utfordringer

TrustToken forsøker å tokenisere virkelige eiendeler på en måte som er realistisk gitt den nåværende tilstanden av penger og bank. Det gir institusjonelle investorer en måte å gå inn i kryptovalutaøkosystemet uten å utsette dem for unødvendige og ukjente risikoer.

Det ene punktet som ser ut til å holde prosjektet tilbake på dette tidspunktet er dets nåværende likhet med Tether. Det prosjektet har en veldig lignende brukssak, men har også slitt med tillitsproblemer på grunn av manglende åpenhet og tidligere indiskresjoner fra støttespillere. TrustTokens-utviklere har behandlet denne likheten kort og har understreket spørsmålet om tillit. Det er mulig at TrueToken og TUSD kan gi et mer pålitelig alternativ for å erstatte Tether.

Til slutt vil den kampen avgjøres av adopsjonsgraden til TrueUSD. Tether har åpenbart en enorm start på dette punktet, men det er veldig tidlig i kryptorevolusjonen, og Tether møter også litt stiv motvind. TrueUSD møter også motvind på grunn av likheten med Tether, men det kan muligens overvinne de med laserfokus på institusjonelle investorer. Dette kan til slutt føre til spesialiserte verktøy som Tether ikke vil ha.

Konklusjon

Tokenisering av virkelige eiendeler er noe som blir sett på som et stort potensial, da det vil frigjøre verdi og skape et tillitsløst miljø uten behov for dyre tredjepartsformidlere. Vi har sett det fungere allerede i tokeniseringen av digitale eiendeler, for eksempel krypto-samleobjekter, og DigixDAO har også vellykket tokenisert gull.

Det neste logiske trinnet i tokenisering er at andre virkelige eiendeler tokeniseres via smarte kontrakter. Dette kan gjøre det mulig for folk å eie deler av utleieeiendommer eller opphavsrett eller andre inntektsgivende eiendeler som gjør at innehaverne kan samle inn en del av inntekten i forhold til deres symbolske eierskap, alt forvaltes sikkert og uten kostnader ved smarte kontrakter..

Dette kan til og med tillate at kunstnere, andre skapere eller til og med sportsfigurer potensielt kan selge deler av hele fremtidige inntekter, og skape verdier nå fra fremtidens inntjeningspotensial for personen.

Utvalgt bilde via Trusttoken.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me