Twitter-svindel og Photoshop: De kreative måtene til svindlere på nettet

Det er ingen tvil om at du ville ha hørt om det nå.

Storskala Twitter-svindel utføres av roboter som prøver å utgi seg for innflytelsesrike mennesker.

Disse operasjonene har vært i drift i noen tid, og til tross for at Twitter minner om å gjøre noe med det, ser de fremdeles ut til å spre seg. Selv med advarslene fra nesten alle kryptoinnsidere, dukker disse svindel-tweets stadig opp.

Nå virker det som om svindlerne blir veldig kreative med taktikken. Ikke bare tyr de til å utgi seg for den aktuelle kjendisen med avanserte algoritmer, men de bruker også photoshop til å lege bilder av nevnte individ.

La oss ta en titt på deres lure taktikker.

Et kjent tilbud

Som litt bakgrunn vil svindlerne i spørsmålet vanligvis opprette en konto for en kjendis som ser nesten identisk ut. De vil bruke nesten identiske twitterhåndtak med en liten endring som skal virke ubemerket for det utrente øye.

Disse taktikkene brukes med stor innflytelse i phishing-domener der angriperen bare vil endre domenebokstaven slik at den ser legitim ut..

Svindleren vil svare på den berømte kjendisen med et tilbud til sine “følgere”. Dette tilbudet vil vanligvis være å donere kryptovaluta til sine følgere. De tilbyr å sende mer kryptovaluta tilbake til de første brukerne som sender inn til dem. Nedenfor er et eksempel i en av de nyeste Vitalik Buterin-tweets.

Vitalik Scam Tweet

Scam Tweet fra Fake Account

Som du kan se, har de tatt et håndtak med “i” og “l” tett slått rundt. Jeg er ikke en gjettende mann, men jeg antar at det er lite sannsynlig at folk som sender ETH til denne adressen, får den tilbake. Imidlertid er svindleren også mye smartere enn man i utgangspunktet skulle tro. De bruker en rekke andre taktikker for å få tilbudet til å virke legitimt.

Svar fra brukere og transaksjoner

For å legitimere tilbudene, vil svindlerne bruke roboter for å markedsføre dem. Ikke bare vil de like den aktuelle tweeten, men de vil også svare på tweeten og hevde at den fungerte for dem og at de er så takknemlige..

Bot svarer på svindelkonto

Bot svarer på svindelkonto

Det har også vært rapporter om at svindlerne vil replikere transaksjonene på blockchain for å få det til å se ut som om de skjer som lovet. De vil sende en liten mengde ETH fra et antall adresser og deretter sende en stor del tilbake til samme adresse.

Brukeren som er “så takknemlig” vil da legge ut lenker til transaksjonene under tweeten. Dette kan gi ekstra drivkraft for brukerne til å sende pengene til den aktuelle ETH-adressen.

Tjener svindlerne penger?

Det er de virkelig. Det er noen rapporter om at de på en natt tjente over $ 5000 fra brukere da de imiterte Elon Musk og Donald Trump. De investerer enda mer tid og krefter i opplegget sitt, som bare kan bety at det påvirker.

Crème de la crème av svindelene er noen som tok til photoshop for å endre et bilde av Vitalik Buterin i en tweet tidligere i morges.

Photoshop Pro

I tweeten fra Vitalik svarte en bruker med et bilde av Vitalik som holdt opp et stykke papir. For de som kanskje ikke vet, var dette bildet Vitalik delte i fjor for å bevise at han ikke ble drept i en bilulykke i strid med rykter.

Bildet var av et Ethereum-blokknummer og en tilsvarende hash. Dette skulle bevise at internettryktene var falske. Imidlertid fikk en svindler tak i det bildet og ble opptatt med Photoshop. Nedenfor er tweeten med det doktrerte bildet.

Fotoshoppet Vitalik

Fotoshoppet bilde med tilbud

Som du kan se, brukte svindleren et nesten identisk håndtak, men bare endret det for å legge til en ekstra “l”. De satte også inn den kjente svindelen i selve bildet med teksten erstattet med tilbudet. En kopi av adressen ble plassert over bildet.

Dette må uten tvil ta litt tid å gjøre, og det er lite sannsynlig at det kunne ha blitt automatisert. Videre virker det som om svindelen har virket på noen få mennesker. Ved pressetiden var det 4 transaksjoner som ble sendt til adressen 0,4 ETH hver.

Derfor har denne eksakte twitterboten klart å hente $ 1 158 fra intetanende brukere. Dette vil uten tvil dekke utgiftene til Photoshop-leksjonene.

Viktige leksjoner å lære

Hele fordelen med kryptokurver er at økosystemet skal være tillitsfritt. Selv om den virkelige Vitalik Buterin tweetet og tilbyr deg gratis kryptovalutaer, bør du ikke forvente at det er et pålitelig tilbud.

I dette tilfellet er det et gammelt eksempel på noe som høres for bra ut til å være sant. Hvis noen tilbyr å sende deg mer penger enn du sender dem, er det sannsynligvis en svindel. Det vil hjelpe deg enormt i det lange løp å tenke deg om før du sender krypto.

Når det gjelder svindleren vår med photoshop, er den falske kontoen fortsatt aktiv. Det virker som om Twitter har hendene fulle med å håndtere de mange geniale taktikkene til svindlerne.

Du kan imidlertid gjøre din del ved å ringe dem ut i det øyeblikket du ser dem og varsle Twitter ved å rapportere dem.

Utvalgt bilde via Fotolia & Twitter

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me