Typer av Crypto-lommebøker: De 5 beste alternativene for lagring av mynter

Når det gjelder å sikre kryptoen din, er de bare like trygge som lommeboken du lagrer dem i.

Det er en rekke forskjellige krypto-lommeboktyper som er tilgjengelige for øyeblikket. Disse varierer avhengig av tiltenkt bruk, sikkerhet, mobilitet og pris. Gitt dette valget, er det viktig at du vet de nøyaktige forskjellene mellom dem og den pårørende fordeler og ulemper av hver.

I dette innlegget vil jeg ta en titt på 5 typer cryptocurrency-lommebøker. Jeg vil også se på fordelene og svakhetene ved hver og presentere deg de beste alternativene for dine personlige preferanser. Jeg vil også avslutte med noen topp sikkerhetstips for krypterlommebok.

Hvilken Crypto Wallet er den beste?

Det finnes flere typer lommebøker som kan brukes til å lagre kryptovalutaene dine. Dette er maskinvare, stasjonær, mobil, nett og papir. Hver har sine egne styrker og svakheter, og det å avgjøre hvilken som skal brukes, avhenger av hvilken bruk du har i tankene for lommeboken og kryptovalutaen som skal lagres der. Tenk på følgende spørsmål:

 • Vil lommeboken brukes til dagligdagse transaksjoner, eller rett og slett for langsiktig beholdning av kryptovalutaen?
 • Trenger du å lagre bare en kryptovaluta eller flere kryptovalutaer?
 • Trenger du bare å få tilgang til krypteringslommeboken hjemmefra, eller også mens du er borte fra hjemmet?

Svarene på disse spørsmålene og andre vil avgjøre hvilken type crypto-lommebøker som vil fungere best for deg. La oss nå se nærmere på hver type kryptolommebok.

Hardware lommebøker

En maskinvarekrypto-lommebok er noe unik fordi den lagrer brukernes offentlige og private nøkler på en fysisk enhet som ligner på en USB-stasjon. Maskinvarelommebøker er sikrere enn de fleste andre lommeboktyper fordi kryptovalutaene lagres offline, og holder dem utilgjengelige for hackere.

Ledger Nano S Lommebok

Få Ledger Nano S i dag

Maskinvarelommebøker kan brukes til å lagre mange forskjellige kryptovalutaer, noe som gjør dem veldig praktiske. Å bruke dem er også enkelt. Brukere kobler dem til en internettkoblet enhet som hjemme-PC-en, skriver inn en sikkerhets-PIN og sender deretter kryptovalutaen og bekrefter. Maskinvarelommebøker inkluderer også en fysisk bekreftelse på selve enheten for ekstra sikkerhet.

Maskinvare lommebok proffer:

 • En av de sikreste lagringsmetodene for kryptovalutaer.
 • Utmerket sted å lagre store mengder kryptokurver for investeringsformål.

Maskinvare lommebok ulemper:

 • Hardware-lommebøker er ikke gratis, og noen koster hundrevis av dollar.
 • Selv om de er enkle å bruke, er de kanskje ikke det beste valget for de som er nye for kryptovalutaer.

Noen av de mer populære maskinvarepungene er Ledger Nano S eller Nano X, Trezor Model T og KeepKey.

Desktop Crypto-lommebøker

Desktop-lommebøker kan være et trygt valg for lagring av kryptovalutaer, spesielt hvis de kjøres på en frakoblet datamaskin, eller en som du vet er fri for skadelig programvare eller virus. Desktop-lommebøker er vanligvis også noen av de mest produktive lommebøkene, og nesten alle kryptomynter vil lage sin egen “kjerne” lommebokversjon for den..

Grensesnitt for Bitcoin Core Wallet

Brukergrensesnitt for Bitcoin Core-lommebok. Bildekilde: Wikipedia

Selvfølgelig er det en avveining, og stasjonære lommebøker kan være utsatt for hackere som retter seg mot brukerens private nøkler.

Imidlertid, hvis du installerer en stasjonær lommebok på en datamaskin som aldri har vært koblet til internett, blir den egentlig en kald lommebok og er en av de sikreste måtene å lagre kryptovalutaen din på..

Desktop lommebok proffer:

 • Veldig praktisk hvis du handler kryptovalutaer.
 • Du opprettholder kontrollen over dine private nøkler.
 • Kan være veldig sikker hvis den brukes på en datamaskin som ikke er koblet til internett.

Ulemper ved skrivebordslommeboken:

 • Det gjør det vanskelig å bruke kryptofondene dine til dagligdagse kjøp.
 • Det blir mye mindre sikkert hvis det er på en datamaskin som er koblet til internett.
 • Du kan miste kryptovalutaene dine hvis du ikke har en sikkerhetskopi av lommeboken og datamaskinen din dør.

Noen av de mer populære stasjonære krypteringslommebøkene inkluderer Exodus-lommeboken, Jaxx Liberty og Electrum-lommeboken. Du vil også oppdage at de fleste kryptovalutaer har sin egen innebygde desktop lommebok, som ofte er det sikreste valget for den mynten.

Mobile Crypto-lommebøker

En mobil krypto lommebok er installert på en mobil enhet, akkurat som alle andre apper. De gjør det praktisk å bruke kryptofond på farten, akkurat som ApplePay. Du vil oppdage at noen stasjonære lommebøker også har mobilversjoner, men andre lommebøker er bare for mobilbruk.

Mobil Crypto lommebok

Et eksempel på en mobil lommebok fra Atomic Wallet

Selvfølgelig betyr denne ekstra bekvemmeligheten at du mister litt funksjonalitet som kjerneboklommebøker vanligvis kommer med.

For eksempel kan du ikke bruke telefonen til å tjene innsatsbelønninger på Proof-of-Stake-mynter. Du kan heller ikke virkelig bruke mobiltelefonressursene dine til å gruve mynter, noe som kan gjøres i kjernepungene til mange gruvedrevende kryptovalutaer.

Mobile lommebok proffer:

 • Generelt tryggere enn online lommebøker.
 • Veldig praktisk for de som regelmessig bruker krypto som betaling.
 • De fleste mobile lommebøker har også en QR-skannefunksjon.

Ulemper med mobil lommebok:

 • Hvis du mister telefonen, kan du lett miste krypto-eiendelene dine også.
 • Mobilvirus og skadelig programvare blir enkelt plukket opp.

Noen populære krypteringslommebøker inkluderer Coinomi, Jaxx Liberty, Mycelium og Coinbase-mobilappen.

Web Crypto lommebøker

Mange vil fortelle deg at dette er den minst sikre typen krypteringslommebøker, og de ville ikke være helt feil. Og likevel er det fortsatt gode grunner til å bruke en nettlommebok til små mengder kryptofond. En av disse er at du kan få tilgang til midlene dine for å sende, motta og foreta innbetalinger fra alle enheter som har en nettleser og er koblet til internett.

Crypto Web Wallet

Crypto Web Wallet eksempel av Blockchain.com

Ulempen med det er at du må lagre dine private nøkler på serverne til nettpungleverandøren. Alle de populære nettlommebøkene gir kryptering for dine private nøkler, men det faktum at de fremdeles lagrer dem på sine servere, gjør nettlommeboken til den minst sikre krypteringslommetypen.

Nettportefølje:

 • Super raske transaksjoner.
 • Kan støtte et bredt utvalg av kryptovalutaer.
 • Praktisk for de som alltid er på farten.

Web lommebok ulemper:

 • Sikkerhetsrisiko fra svindel og hackere.
 • Fare for datavirus.
 • Tredjeparts tilgang til dine private nøkler.

Det er en rekke nettplater du kan bruke, med noen av de mest populære, inkludert Green Address, MyEtherWallet og blockchain.info. Merk at lommebøkene som tilbys av kryptovaluta-utvekslinger, i utgangspunktet er nettlommebøker.

Papir lommebøker

Det snakkes ikke så ofte om papirlommebøker, men de er veldig enkle å bruke og gir et utmerket sikkerhetsnivå. På det mest grunnleggende er en papirlommebok ikke mer enn en fysisk kopi av dine offentlige og private nøkler. Du kan lage en ved å skrive dem ned på et papir.

Det er også papir lommebokgeneratorer som kan lage et par nøkler og skrive dem ut, sammen med en QR-kode. Å bruke en papirlommebok er grei. For å legge til midler i lommeboken overføres det til den offentlige adressen til papirlommeboken. Lommeboken kan deretter oppbevares i et kaldtlagringsmiljø som holder den utenfor hendene på hackere.

Paper Crypto Wallet

Papir lommebok generert fra en online Lommebokgenerator

Og for å bruke pengene i papirlommeboken, overfører du ganske enkelt fra papirlommeboken til en annen lommebok ved hjelp av de private nøklene eller ved å skanne QR-koden..

Papir lommebok proffer:

 • Du styrer de private nøklene.
 • Ingenting lagret på en online enhet.
 • I utgangspunktet hackersikkert.

Papir lommebok ulemper:

 • Vanskelig å bruke til daglige transaksjoner.
 • Ikke brukervennlig for de som er nye for kryptovaluta.
 • De kan bli ødelagt (brann, vann osv.) Og føre til at du mister krypto-eiendelene som er lagret på dem.

En av de mest populære papir lommebokgeneratorene er WalletGenerator.net. Den støtter opprettelsen av papirlommebøker for 197 forskjellige kryptovalutaer. Hvis den ikke støtter en mynt, kan du enten opprette papirlommeboken manuelt eller Google for en lommebokgenerator for den aktuelle kryptovalutaen.

Crypto Wallet Security 101

Å finne den beste kryptovaluta-lommeboken er faktisk bare det første trinnet når det gjelder å sikre myntene dine. Hvordan du håndterer kryptoen din og hvordan du bruker lommeboken din er like viktig. Det er en rekke ting du må ta hensyn til for lommeboksikkerhet:

 • Lag sikkerhetskopier: Når du oppretter en kryptolommebok, vil du vanligvis få en samling frøord som kan brukes til å gjenopprette den. Sørg for å ta en sikkerhetskopi av dem, da de noen ganger er det eneste som skiller et mistet passord fra mistet krypto. Det har vært utallige historier om mennesker som ikke klarte å ta sikkerhetskopier av frøene sine.
 • Hold PCen / mobilen ren: Hvis du lagrer kryptoen din på en PC eller mobil lommebok, må du sørge for at du ikke laster ned mistenkelige filer eller installerer skadelige apper. Det er noen veldig smarte hackere der ute som til og med har utviklet skadelig programvare som kan fungere uoppdaget av antivirusprogramvare. De er også i stand til å laste opp mobilapper i de offisielle appbutikkene som henter tusenvis av nedlastinger og som ser 100% legitime ut. Vær alltid mistenksom!
 • Stillhet er gull: En av de viktigste drivkreftene rundt etableringen av Bitcoin var personvernet til brukerfond. Derfor er det ikke den beste ideen å gå rundt og fortelle folk hvor mye krypto du har i lommeboken. Dette åpner deg for en rekke trusler, inkludert de av den fysiske formen. Det har blitt rapportert om mange tilfeller av kryptoinvestorer som står overfor trusselen om vold hvis de ikke overleverte nøklene til kryptolommeboken. Ingen trenger å vite hva du er Hodling!

Konklusjon

Lommebøker med kryptovaluta er en stor avtale siden de er så viktige når det gjelder å holde pengene dine sikre. De er også den eneste måten folk flest vil kunne sende, motta og lagre kryptovalutaer. Hvilken type lommebok du bruker, vil avhenge av hvordan du bruker kryptovalutaer.

Mange vil oppdage at de trenger flere typer lommebøker. Kanskje de har en hardware-lommebok for lagring av store mengder kryptovalutaer, en desktop-lommebok til et mindre beløp som de bruker til handelsformål, en mobil lommebok til daglig bruk, og en web-lommebok på en børs for enkel handel.

Hver type krypteringslommebok har sine egne fordeler og ulemper, og å velge den rette for deg vil avhenge av hvilken bruk du har planlagt for den. Uansett hvilken lommebok du bestemmer deg for, må du følge med Krypto lommebok sikkerhet 101.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me