Ubekreftede transaksjoner: Hva de er og hvordan du kan overvinne dem

Etter hvert som bitcoin blir stadig mer populært, har også transaksjonsgebyrene i nettverket økt. Som et resultat av økningen i gebyrene blir gruvearbeiderne som setter transaksjonene i blokker, mer kresne på hvilke transaksjoner de vil plukke opp.

Resultatet? Et stadig økende antall ubekreftede transaksjoner.

Du har sikkert sett det selv. Du logger deg på et blockchain-nettsted som blockchain.info, ser opp transaksjonen din og ser den fryktede “ubekreftede transaksjonen” -merket i rødt.

I dag skal vi gå gjennom hva en ubekreftet transaksjon er, hvorfor det skjer, og hva du kan gjøre hvis du finner deg selv med den fryktede røde boksen som stirrer tilbake på deg.

Hva er transaksjonsgebyrer?

Hvis du ikke allerede er veteran fra kryptovaluta, vet du kanskje ikke hvordan transaksjonsgebyrer fungerer. I utgangspunktet er et transaksjonsgebyr omtrent som et tips du gir til gruvearbeideren som plukker opp transaksjonen din og setter den i en blokk..

Hvorfor er disse tipsene nødvendige? For tiden har bitcoin-nettverket bare en megabyte blokker. Som et resultat kan bare et visst antall transaksjoner behandles på hver blokk.

Å legge til et transaksjonsgebyr gjør transaksjonen din mye mer attraktiv å behandle, ettersom gruvearbeideren som henter den får gebyret.

På andre blokkjeder som Vertcoin er transaksjonsgebyrer ofte ikke nødvendige fordi blokkene nesten aldri er fulle. Så selv om du ikke tilbyr noe transaksjonsgebyr, vil transaksjonen din sannsynligvis bli hentet uansett.

Noen blockchain-prosjekter kan skryte av sine lave transaksjonsgebyrer. For eksempel er Litecoin-transaksjoner vanligvis bare noen få cent. Det samme gjelder Ethereum.

Andre som Dogecoin koster mindre enn en cent. Og som nevnt ovenfor, lar noen prosjekter deg sende transaksjoner uten gebyr i det hele tatt.

Hva forårsaker en ubekreftet transaksjon?

Hvis du logger på blockchain.info, kan du se en liste over gjeldende sett med ubekreftede transaksjoner. I tider med høy prisvolatilitet vil denne listen fylles opp, noe som resulterer i utrolig høye transaksjonsgebyrer.

Sist, dette liste har vært så høyt som 250 000 ubekreftede transaksjoner. Transaksjonsgebyrer har også vokst, og i løpet av den siste panikken, på høyden, lommebøker som automatisk satte transaksjonsgebyrer som Exodus, noterte avgifter så høyt som $ 200 eller mer for å sikre rask levering.

Ubekreftet transaksjonsetterslep

Oversikt over ubekreftede transaksjoner. Kilde: blockchain.info

Vanligvis er en transaksjon som ikke blir bekreftet, resultatet av at avgiften er for lav. Hvis avgiften er for lav, vil den alltid være nederst på listen, og som et resultat vil den ikke bli plukket opp av en gruvearbeider på lang tid.

Det er en vanlig misforståelse at det er en angitt tidsgrense for en transaksjon å forbli i blockchain og venter på bekreftelse. Dette er imidlertid ikke sant. Transaksjoner kan teoretisk sett forbli i ubekreftet tilstand på ubestemt tid.

Dette kan være både bra og dårlig.

Den gode siden er at selv i tider med høye transaksjonsgebyrer, kan du fortsatt sende inn lave gebyrtransaksjoner. Den eneste ulempen er at de ikke blir plukket opp før minst flere dager eller til og med flere uker har gått.

Det er andre alternativer som transaksjonsakseleratorer og bestemte transaksjonshacks som man kan bruke. Imidlertid krever transaksjonsakseleratorene ekstra avgifter, og transaksjonshackene er ikke alltid sikre.

Hva kan gjøres med en ubekreftet transaksjon?

Hvis du sender en transaksjon på bitcoin-nettverket og den fortsatt ikke er bekreftet, har du noen få valg. For transaksjoner som ikke er særlig presserende, og du har knyttet et relativt normalt gebyr til det, blir det plukket opp etter hvert.

Hvis avgiften imidlertid var for lav ved et uhell, eller med et normalt gebyr, og du føler at transaksjonen er utrolig presserende, har du noen få tilgjengelige alternativer.

La oss gå gjennom disse nå.

Erstatt etter gebyr

Det første alternativet er å gjøre det som kalles en RBF eller erstatt etter avgift. Dette er et konsept som har eksistert i bitcoin i noen år nå. I utgangspunktet er det dette: hvis du sender en transaksjon med et gebyr som er for lavt og vil endre avgiften, kan du sende det samme settet med bitcoin en gang til, men med en høyere avgift.

Dette er det som er kjent som et dobbeltforbruk. Resultatet er at den første transaksjonen med lavere avgift vil bli kansellert fordi nettverket tror du prøvde å bruke den samme bitcoin to ganger.

Dessverre er denne funksjonen bare tilgjengelig i svært få lommebøker som gir høy grad av teknisk kontroll. Hvis du bruker en mer brukervennlig lommebok som Exodus eller Jaxx, vil dette sannsynligvis ikke fungere.

Barn betaler for foreldre

Hvis du venter på at en transaksjon skal treffe lommeboken din som fortsatt er ubekreftet, kan du implementere noe som kalles Child Pays for Parent (CPFP).

Dette betyr i utgangspunktet at du vil sende de ubekreftede midlene til nettverket i en ny transaksjon. Hvis du gir en attraktiv avgift med denne transaksjonen, vil gruvearbeidere hente den.

Men fordi midlene er bekreftet for overordnet transaksjon, vet gruvearbeiderne at de må fullføre transaksjonen for å få disse avgiftene pluss de attraktive avgiftene for barnetransaksjonen din..

Er det en fangst?

De fleste lommebøker tillater ikke at du bruker ubekreftede transaksjoner, er ikke noe som er tilgjengelig for de fleste lommebøker. Hvis du er mer teknisk innstilt, er det instruksjoner om Reddit.

Vær forsiktig når du sender bitcoin med lave avgifter

I den virkelige verden kan det imidlertid være veldig farlig å sende bitcoin til for lave eller null avgifter. Derfor vil de fleste lommebøker begrense muligheten for å sette et for lavt gebyr.

Eksodus lommebok spesielt sier de tok en designbeslutning om ikke å la brukerne velge en lav avgift. Exodus sier at hvis du vil ha bedre kontroll over avgiftene, bør du bruke en lommebok som Electrum.

Til slutt er det mulig at over tid transaksjonen din kan kansellere seg selv. Dette avhenger i stor grad av hvilke noder i nettverket som holder transaksjonen. Hvis nok av dem slipper det, er det mulig at transaksjonen din kan bli kansellert alene.

Og selv om dette er et betydelig langskudd, for å si det mildt, kan det være mulig at i fremtidige oppdateringer av bitcoin, kan transaksjoner som har blitt fanget i for lange perioder behandles. Dette er imidlertid fortsatt antagelse, og ingen vet helt sikkert hva som vil skje.

Derfor, akkurat som å beskytte dine private nøkler, og sikre at transaksjonene inkluderer rimelig avgift er av kritisk betydning.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me