Unngå kryptovaluta-svindel med disse 24 røde flaggene (oppdatert 2019)

>

Denne artikkelen er en del av en pågående serie vi tilbyr for å hjelpe deg med å forbedre porteføljen din og redusere risikoen. Mot slutten av denne artikkelen bør du ha noen nye verktøy til rådighet for å hjelpe deg med å ta bedre beslutninger om porteføljestyring. I andre artikler har vi fokusert på:

Utførelse av terskelombalanseringsstrategier

10 tips for å lage en Killer Cryptocurrency-portefølje og

Portefølje rebalansering for kryptovaluta.

Vi oppfordrer den innovative kryptobrukeren til å lese disse guidene også for å få et mer fullstendig bilde av hvordan du får mest mulig ut av mulighetene i kryptovaluta..

Kryptovalutamarkedet har blitt et hotbed for raske ordninger. Tusenvis av mynter har flommet over markedet, og til tider kan det være overveldende å bestemme gyldigheten til disse eiendelene. For å lette evalueringsprosessen vil denne artikkelen fokusere på røde flagg som kan hjelpe raskt med å markere risikofylte eiendeler. Dette er ikke nødvendigvis indikatorer på at en mynt er svindel, men de gir usikkerhet som kan bety en ustabil fremtid som kan ende med tap av midler.

Evaluering av røde flagg kan ikke bare spare deg for mye penger, men også gi bedre tid til å evaluere eiendeler uten så mange røde flagg. Det bør erkjennes at det er unntak fra hver regel. Dette er vanlige røde flagg som i gjennomsnitt representerer problematiske situasjoner for fremtiden for en mynt.

Datalageret

Det er flere vanlige hendelser jeg har bemerket som fortsetter å plage kryptovaluta-samfunnet. De er veldig åpenbare og ekstremt enkle å unngå.

1. Ingen Public Code Repository

Hvis teamet annonserer produktet som et som vil ha et offentlig lager, må det ha et offentlig lager. Det er så enkelt. Uten et offentlig lager er det ingen bevis for at produktets kode til og med eksisterer. Det er ikke noe bevis på at det til og med er et team av ingeniører som jobber med produktet. Med de utbredte svindlene i kryptorommet er det lettere å være forsiktig når du foretar disse evalueringene. Å være på den sikre siden når du satser på lang sikt vil redusere sjansen for at du vil avdekke produktdrapsproblemer i fremtiden. Det offentlige depotet er et av disse potensielt produktdrapssignalene.

2. Lav / ingen aktivitet

De fleste kryptovalutaer er lovende transformasjoner til enorme finansmarkeder. Dette er spennende, bortsett fra at mange mynter ikke demonstrerer at de vil ha utholdenhet for å oppnå sine visjoner. Hvis en mynt skal lykkes, må den kontinuerlig utvikles. Tinger frem visjonen. Når en mynt ikke har presset en eneste oppdatering til deres offentlige lager på mange år, slår dette ikke tilliten til brukernes sinn. Det er mynter som brøt over en milliard dollar markedsverdi som ikke har hatt et eneste depot på over 2 år. Dette gjelder.

Teamet

Vi har sagt det før, og vi vil si det igjen. Teamet er en av de viktigste aspektene ved enhver kryptovaluta.

3. Lite team

En generell regel når du prøver å revidere en industri er at den ikke kan gjøres alene. Det tar en brigade av lidenskapelige mennesker for å til og med skifte status quo en tomme. Når du vurderer et team, bør det være mer enn to eller tre medlemmer på laget.

4. Ingen rådgivere

Rådgivere gir teamsikkerhet. Enkelt sagt, et team uten rådgivere demonstrerer manglende evne til å overbevise markedspåvirkere om at deres visjon for fremtiden er verdifull. Dette utvides til team som bare har en enkelt rådgiver.

5. Ingen mangfold i stillinger

Et selskap trenger mer enn noen få ingeniører for å lykkes. Det trenger et godt avrundet team av enkeltpersoner som er mestere i sine bransjer. Et team trenger ingeniører, forretningsfolk, designere, markedsførere, samfunnskoordinatorer og så mye mer for å lykkes.

6. Anonymt team

For mange år siden kunne anonyme team slippe unna med å bygge en kryptovaluta. På grunn av mysteriet rundt Bitcoin ble dette nesten ønsket velkommen. Denne følelsen fulgte ikke bra da rommet fortsatte å vokse. Med kryptovalutaer som er plaget av svindel og dårlig utstyrte team, signaliserer et anonymt team nå at et lag er flau over deres kvalifikasjoner. Ved å holde denne hemmeligheten under håp håper de at publikum ikke vil legge merke til deres uvitenhet. Anonyme lag ser alltid ut til å finne plausible årsaker til at de må være anonyme. Ikke godta disse påstandene uten overveldende bevis.

7. Lavt teamengasjement

Utenom depotaktivitet er det mulig å være inaktiv på andre fronter. Grunnleggere bør være aktive i blogging eller tweeting, utviklere må engasjere seg med publikum eller delta på konferanser, og teamet må ha et generelt engasjement med kryptosamfunnet. Uten dette engasjementet signaliserer teamene at de går tom for fart. De har kanskje ikke mye damp igjen for å fortsette.

8. Offentlig kampkamp

Det er ikke ofte teamene lufter ut skittentøyet for at verden skal se det. De fleste kompetente team vil innse at offentlig stridighet sårer alle involverte i selskapet. Det er derfor det er så interessant når det skjer. Når privat stridighet begynner å spre seg ut i offentligheten, er dette et tydelig tegn på at situasjonen er eksponentielt verre enn det som blir gjort kjent. Når det er offentlig stridighet i et lite oppstartsselskap, er det ikke lett å komme seg. Lag ender ofte med å splitte seg, og visjonen dør til slutt.

Finansieringen

Finansiering er ikke alt, som vi har sett med Bitcoin, men andre kryptovalutaer bør ikke forvente å ha samme luksus som Bitcoin..

9. Ingen finansiering

Det er noen unntak fra denne regelen på grunn av langsiktig teamengasjement som har blitt demonstrert gjennom mange års støtte. Noen av disse inkluderer Bitcoin og Litecoin. Utenom disse spesielle tilfellene trenger de fleste mynter finansiering for å kunne fortsette utviklingen. Når finansieringen begynner å tørke opp, vil team generelt begynne å spre seg siden de ikke lenger har økonomiske insentiver for å fortsette utviklingen.

10. Mystery Funding

I noen tilfeller vil mynter hevde at de har blitt støttet av fremtredende risikokapitalister eller innflytelsesrike fond. Disse påstandene er overraskende enkle å verifisere, så det kommer som en overraskelse når gyldigheten av disse påstandene kommer i tvil. Utenom å kunngjøre falske investorer, har ICO-er blitt funnet å annonsere for store investeringer fra anonyme grupper. Dette forsøket på å få tillit til publikum kan signalisere at de forfalsker finansieringshistorikken. Et team bør alltid finne finansieringskilder. Det bør ikke være noe unntak fra denne regelen.

Stortingsmeldingen

Hvitboken har etablert seg som et viktig dokument i kryptorommet. Den skisserer oppdraget som driver teamet til suksess. Det forteller oss hvor teamet ønsker å reise, og hvordan de planlegger å komme dit.

11. Ingen hvitbok

Uten et hvitt papir kan investorene ikke forstå visjonen for en mynt. Kryptorommet ble født med ideen om at det vil revolusjonere verden. Når et team kommer sammen for å løse et problem som kan revidere en bransje, er det å avdekke at de kanskje ikke engang vet hva deres egne ønsker for fremtiden kan innebære. En manglende whitepaper forteller investorer at det mangler retning. De bygger kanskje ting for å være involvert i kryptorommet uten å tenke på hva folk faktisk trenger og hvordan denne nye teknologien vil passe inn i det større markedet..

12. Plagiert hvitbok

Hvem hadde trodd at vi måtte ha en samtale om plagiering av et papir. Jeg trodde absolutt aldri at dette ville være et samtaleemne. Plagiering er motløs i nesten alle bransjer. Det viser mangel på forståelse, men likevel en vilje til å bruke. Når det gjelder teknologi, betyr dette ofte at personen verken forstår hvordan teknologien fungerer, eller hvorfor de bruker løsningene de har bestemt seg for. Selv om beslutningen kan ha blitt tatt av et enkelt individ for å plagiere, gjenspeiler det dårlig hele organisasjonen. Det betyr at det ikke var en eneste kompetent person i hele gruppen som var i stand til å generere disse ideene selv.

13. Ingen tekniske detaljer

Mens en melding skal illustrere lederteamets visjon, bør den også detaljere et visst nivå av tekniske påstander som viser en evne til å utføre visjonen. Selv om de tekniske detaljene vil skifte over tid, er det ikke rimelig å ekskludere alle tekniske detaljer på grunn av denne muligheten. Uten en teknisk oversikt antyder det at det på tidspunktet for ICO ikke var noen tekniske medlemmer på laget. Planen var at de skulle skrive noe søppel i et hvitt papir, og så engang de hadde hatt penger, ansette et team av ingeniører for å utvikle det. Aldri vurderer om dette var noe som til og med var mulig å utvikle seg med markedets nåværende tilstand.

14. Ingen tidslinje

Et team uten tidslinje mangler retning. Å tenke på produktoppgavene og gi dem til investorer gir forventninger. Dette kan også være grunnen til at noen lag ekskluderer en tidslinje. Forventning betyr at teamet vil bli holdt ansvarlig overfor et sett med leveranser som vil påvirke deres suksess.

Markedet & Hype

Markedsføring er en viktig del av virksomheten, men det er indikatorer som illustrerer at visse team kan være mye bedre på markedsføring enn å bygge et produkt. Når du besøker sosiale medier og du blir bombardert av en brigade av mennesker som skiller samme mynt, er dette et rødt flagg. Det skjer noe bak kulissene som må undersøkes.

15. Over-Hype

Overhypede prosjekter er vanlig sted i kryptorommet. Mange av disse er bare det, men prosjekter. De er ikke bedrifter. Ved å målrette mot de som ikke forstår teknologien eller er utsatt for å markedsføre mynter blindt, skyter disse myntene i været uten mye å vise for det. Når en mynt begynner å hockeykrone i verdi, må du nøye evaluere hvorfor det skjer. Hvis det er på grunn av en plutselig flom av sprøytenarkoman, kan du forvente ustabilitet i den fremtidige mynten.

16. Villedende funksjoner

En av de verste hypingteknikkene som er hyppige i dette markedet er når team markedsfører funksjoner som ikke eksisterer. Det skal bemerkes at dette ikke er det samme som å gi en veikart med en visjon. Dette markedsfører en mynt med merkevare, krav og annonser gjennom funksjoner som kanskje aldri eksisterer.

17. Grand Vision

Når et team gir en storslått visjon, en som vil forandre hvert marked, har de bedre bevis. De bør ha tekniske detaljer som beskriver hvordan de vil oppnå noe så bredt. Uten disse spesifikke tekniske detaljene er det sannsynlig at teamet markedsfører en drøm om at de ikke aner om det en gang er mulig.

18. Reklamestunts

Det er noen team som ser ut til å fokusere mer på å kunngjøre partnerskap, nye funksjoner, markedsføringskampanjer, arrangementer og mer, når det ikke er noe stoff bak disse stuntene. En kunngjøring uten formål er som et tåkehorn for en syklist. Det høres imponerende ut, men de fleste bør ignorere disse sendingene.

19. Markedsstørrelse

Et av de oversettede røde flaggene når man vurderer en kryptovaluta er markedsstørrelsen. Det er mange mynter som er spesifikke i målmarkedet. Selv om det ikke er noe problem å fange et nisjemarked, har det blitt klart at mange mynter overlapper på en måte som en mer generell mynt ville være å foretrekke i fremtiden. Tenk om det var en mynt for å kjøpe brød. Dette kan virke som en god investering på grunn av den store markedsstørrelsen, til du tenker å måtte bruke egen valuta bare for brød. Hvorfor ikke ha en mer generell dagligvaremynt eller enda bedre en generell valuta? Jo mer generelt formål en mynt er, jo lettere blir det å bli adoptert. Folk vil ikke bytte mellom hundrevis av mynter gjennom dagen hver gang de vil kjøpe brød, få kaffe, laste ned en video, spille musikk, gå til bilvask eller handle klær. Å ha en annen mynt for alt er ikke bærekraftig.

Formålet

Hensikten med mynten kan gi mye innsikt i om mynten ble opprettet for å fylle et behov eller rett og slett fordi skaperne ønsket å være en del av mani. Det er mye penger i kryptorommet, så dette vil uunngåelig tiltrekke skapere som ikke vet hva de skal bygge, men som vil bygge noe uansett bare for å være involvert.

20. Behov

Den første av disse innsiktene kommer over mynter som ikke trenger å eksistere. Hvis en blockchain ikke løser et problem, trenger det ikke å være en mynt. Ikke la deg lure av innviklede problemer som bare er sammensatt, slik at mynten kan late som å løse et problem. Enkelt sagt, mange ting må fortsatt sentraliseres. De fleste ting trenger ikke å være private.

21. Kompleksitet

Verden er et komplekst sted. Hvis en mynt gjør verden mer kompleks i stedet for mindre kompleks, er dette et tegn på at mynten ikke har et sterkt formål. Fremtiden for kryptovaluta bør være en som forener markeder i stedet for å dele dem.

22. Ponzi-ordninger

Hvis det høres ut som et Ponzi-opplegg, er det et Ponzi-opplegg. Det er ikke noe som heter garantert gevinst, det er ikke noe som heter gratis penger, alt koster. Når et team markedsfører mynten sin som noe som bare øker i verdi, løp så fort du kan. Det nærmeste med gratis penger i krypto er luftdråper og gafler. Selv om de virker gratis, må du huske at det er et komplett separat sett med risiko og potensielle svindel som er involvert i gafler.

Preminen

Å forstå måten ICO / IEO vil bli tilbudt er et viktig aspekt ved valg av mynter som skal kjøpes.

23. Ingen hard hette

Det er åpenbare unntak fra denne regelen, for eksempel Tether, men som hovedregel, vær forsiktig med mynter som ikke har en hard hette. Når et lag fritt kan mynte nye mynter eller øke den totale tilgangen, mister myntene dine verdien. Årsaken er ganske enkel. Uten å vite hvor mange mynter som kan preges, er det ikke grunnlag for å evaluere den fremtidige veksten. Når som helst kan sirkulasjonsforsyningen økes, og fortynne din andel og stjele verdien fra beholdningen din. I hovedsak overførte teamet noe av verdien du holdt tilbake til seg selv.

24. Fordeling av midler

Det er generelt greit at et team tildeler noen av tokens eller mynter fra ICO til seg selv. På slutten av dagen vil mynten ta flere år med utvikling for å utføre oppdraget. I hovedsak slutter utviklingen aldri. Det er alltid noe nytt å bygge. Det som ikke er akseptabelt, er når en mynt har store deler av den totale forsyningen som er tildelt teamet. Å tildele 10% til teamet er rimelig. Å tildele 40% -50% av den totale forsyningen til teamet er utrolig urimelig. Tenk deg om Satoshi Nakamoto tildelte 50% av den totale bitcoinforsyningen til seg selv. Ikke bare ville han ha den høyeste nettoverdien akkurat nå på planeten, det ville sannsynlig være at Bitcoin ville krasje fordi ingen vil eie en eiendel som nesten er eid av en person eller en gruppe mennesker.

Konklusjon

Woah, gratulerer med at du gjorde det til slutt! Forhåpentligvis har du lært noe nytt som du nå kan bruke til å raskt evaluere tokens for røde flagg.

Gi oss beskjed hvis du vil fortsette å se mer flott innhold som dette. Følg oss for nye artikler og del på din favoritt sosiale medieplattform. Legg igjen en kommentar for å fortelle oss hvilke av de ovennevnte punktene du fant mest nyttige, eller om det er noe du vil at vi skal grave nærmere på i en annen artikkel. Vi ser alltid etter ideer om hva som er mest verdifullt for deg, våre lesere, slik at du kan få mest mulig ut av investeringene dine.

Selvfølgelig, hvis du ikke har gjort det ennå, kan du sjekke ut de andre artiklene våre i denne serien for flere tips om evaluering av kryptoinvesteringer:

Portefølje rebalansering for kryptovaluta

Cryptocurrency Trading Bots – Den komplette guiden

Reker er et program for å konstruere tilpassede kryptovalutaindeksfond, ombalansere og administrere en mangfoldig portefølje av digitale eiendeler. Automatiser porteføljen din ved å koble til noen av de 16 kryptobørsene vi støtter.

Shrimpys Universal Crypto Exchange APIer er designet for utviklere. Integrering med våre enhetlige APIer gir deg øyeblikkelig tilgang til ensartede sluttpunkter for handel, datainnsamling, brukeradministrasjon og mer på tvers av alle større kryptovalutautvekslinger.

Ikke glem følg oss videre Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

The Shrimpy Team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me