VeChain: En Blockchain-løsning for forfalskninger og forfalskninger?

Hvis du bor i en utviklet del av verden, er du kanskje ikke klar over at forfalsket alkohol er et alvorlig og potensielt dødelig problem som er utbredt over hele kloden. Vanligvis er det som skjer en kriminell organisasjon vil lage et produkt som ser identisk ut med et kjent alkoholmerke.

Deretter vil de fylle flaskene med billig kornalkohol eller andre potensielt farlige stoffer som “etylenglykol, som er frostvæske, metanol, som kan forårsake blindhet og isopropylalkohol.”

Disse produktene selges deretter i deler av verden som har dårlige eller inkonsekvente sporingsmekanismer i forsyningskjeden. Eller der myndighetstilsynet med disse produktene er utilstrekkelig.

Profittpotensialet med forfalsket alkohol kan være utrolig. Dette er fordi kostnadene ved å produsere det er nesten ingenting, og da forfalskningen vil kapre et kjent merke, er det ikke behov for utgifter til markedsføring eller reklame. Sluttresultatet av dette er dobbelt.

For det første kan mange forbrukere bli syke eller til og med dø av å drikke farlige mengder usikre kjemikalier. Snakker til Vergen, Dr. Bernhard Schwartlander fra WHO sa:

Hvor forfalsket alkohol er laget av ingredienser av dårlig kvalitet eller giftige industrielle kjemikalier, kan inntak av det føre til alvorlig akutt sykdom eller verre på kort sikt, og potensielt en rekke medisinske problemer på mellomlang og lang sikt.

For det andre kan forbrukerne stole på merkevaren slippe fordi de ikke har noen måte å vite hvilke produkter på hyllen som er ekte, og hvilke som er falske. Denne skaden på et merke er vanskelig å tallfeste.

Bekjempelse av forfalskere

Noen løsninger er foreslått for dette, som for eksempel å inkludere QR-koder på flaskene. Skanning av koden bør da ideelt sett gi forbrukeren et nettsted som viser ektheten til produktet.

Siden disse systemene er ganske nye og enkle å falske, er det ikke mye trøbbel for produsenten av et falskt produkt å skrive ut en QR-kode som lenker til et falskt nettsted som hevder at produktet er legitimt..

Det er klart at en alternativ løsning er nødvendig. Dette gjelder ikke bare alkohol, men et hvilket som helst antall varer som kan være forfalsket, feil lagring eller et hvilket som helst antall problemer som er utbredt i forskjellige deler av verden.

VeChain tilbyr en Blockchain-løsning

Forsyningskjeder på VEChain Blockchain

Forsyningskjeder på Blockchain – Bilde via Fotolia

VeChain, et Singapore-basert selskap som driver VeChain-stiftelsen, har skapt sin egen løsning på dette problemet ved hjelp av kraften i blockchain-teknologi i forsyningskjeder. Målet er å bruke en blockchain til å spore produkter i hvert trinn i produksjons- og salgsprosessen. Ved hvert trinn spores forsendelser på blockchain, og denne informasjonen blir gjort tilgjengelig for alle.

Hvis du for eksempel vil kjøpe en flaske whisky med merkevare, kan flaskens emballasje inneholde informasjon som vil knytte deg til nøyaktig hvert trinn i prosessen med hvordan flasken havnet i hendene dine.

Den kunne vise deg hvor den ble laget, og på hvilken dato den ble tappet på flaske, den kunne vise deg hvor den ble sendt til for eksempel et lager. Så kunne den vise deg hvilken grossist som kjøpte den, og deretter hvem den grossisten solgte den til og hvor den ble lagret og hvor lenge.

Til slutt kan det vise deg på hvilket tidspunkt den ankom butikken der du har tenkt å kjøpe den fra. Det er til og med mulig at når du kjøper den, kan den informasjonen også lagres på blockchain.

Luksusvarer som brukssak

Når det gjelder luksusvarer som vesker eller klokker, er det til og med mulig at produktets komplette livssyklus kan spores på blockchain. Slik som når en kunde kjøper den, og deretter selger den eller handler den inn i en annen bruktbutikk. Eller kanskje til og med når den selges til en annen person, avhengig av hvordan kjeden fungerer når den er i full drift.

Denne informasjonen kan bli uvurderlig i deler av verden der denne informasjonen rett og slett ikke eksisterer.

Siden denne informasjonen kan lagres på en samlet plattform, ville det ikke være mulig for kriminelle å lage en falsk database som kan lure ikke bare forbrukere, men forhandlere som kjøper varene..

Teknologien til VeChain

VeChain er designet for å operere på Ethereum og drives av sitt eget token kalt VET (eller VEN, mer om det senere).

Tokene som er tilgjengelige på markedet nå, VEN (gitt en kommende rebrand) handler for øyeblikket til i underkant av fem dollar hver. De handlet ganske lenge på rundt $ 0,50 hver. Men i slutten av desember steg prisene til en heltidshøyde på $ 6,80.

Etter den siste nedgangen handles tokens nå til $ 4,50. Det er for øyeblikket en samlet sirkulerende forsyning på 277 millioner tokens. VeChain kan kjøpes på en rekke børser, inkludert Binance, BitMart og Huobi.

Når du har din VeChain, må du sørge for at du oppbevarer dem i sikker lagring. Det er ikke lurt å holde tokens på en børs gitt risikoen som kommer fra hack og lignende. Vi har dekket noen av de beste VeChain-lommebøkene på markedet.

Forestående Rebrand

I følge en post på den offisielle VeChain-middelsiden gjennomgår selskapet en ny merkevare. En del av rebrandingen inkluderer den endelige etableringen av teamet som skal føre tilsyn med den ideelle organisasjonen VeChain.

I tillegg har de som har minst 10 000 tokens rett til en stemme i saker som stiftelsen legger opp til avstemning. Navnet på kjeden blir nå endret til “VeChain Thor Blockchain”, og de eksisterende VEN-tokens vil byttes mot VET.

I tillegg, som en del av rebrand, vil ikke VET-tokens brukes som en blockchain-utgift. Kjeden skifter også til det de kaller “autoritetsbevis”, da det er konsensusmekanisme, og det vil ha masternoder som en del av det. Selve rebrand-dokumentet er lenge nok til å være en kort roman, så hvis du vil sjekke resten av detaljene, anbefaler vi at du ser på rebrand-siden på medium.

Konklusjoner og gleder meg

Så vil VeChain bli en viktig komponent i logistikk og sporing i fremtiden?

Hvis det spiller kortene sine riktig, kan VeChain bli en viktig komponent i luksusprodukter, alkohol, mat og andre tilfeller i utviklingsland. Disse kan også bli viktige for forhandlere i den utviklede verden, men det er mindre sannsynlig å være nødvendig i områder der det allerede er utviklet og godt sporet logistikk..

Men gitt den nåværende logistikkstatusen i verden, er det absolutt mye vekst som kan sees. Derfor kunne vi se større mengder adopsjon i de mellomliggende årene. Det er imidlertid lite sannsynlig at VeChain vil se en rask adopsjon i løpet av de neste 12 til 24 månedene.

Mer sannsynlig vil det gå minst flere år til et betydelig antall spillere bruker kjeden. Dette er imidlertid ikke noe problem, og kan faktisk være en flott mulighet for de som engasjerer seg tidlig.

Utvalgt bildekilde: KUcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me