VeChain gjennomgang: Blockchain Supply Chain Management

VeChain er et av de fremste fokuserte blockchain-prosjektene innen forsyningskjeden. De får ganske mye oppmerksomhet siden deres main-net-lansering.

Dette var lanseringen av mainnet som fikk dem til å frigjøre sine opprinnelige VET-tokens som har sett økende volum på tvers av en rekke børser. VeChain er imidlertid ikke alene om sitt forsyningskjedefokus, og det er en rekke selskaper og prosjekter som har startet nylig.

Så, med så mye konkurranse, er VeChain fortsatt verdt å vurdere?

I denne VeChain-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det. Jeg vil også analysere brukstilfellene for VET-token og potensialet for eventuell masseadopsjon.

Hva er VeChain?

VeChain er et interessant spinn på bruken av blockchain-teknologi. Startet i 2015, er det fokusert på forretningsapplikasjoner, primært innen logistikkfeltet gjennom supply chain management som gir sporing, kvalitetskontroll, lagerstyring og mye mer.

Nettsiden til VeChain ble lansert tilbake i juni 2018, og prosjektet har presset sterkt fremover siden, og bringer mange partnere inn i VeChain-økosystemet.

VeChain Technology Stack

VeChain hele teknologibakken. Bilde via VeChain

Det har bli en del av inkubasjonsprogrammet Price Waterhouse Cooper, jobber med et bevis på konseptet med BMW og Renault, og har nylig inngått et samarbeid med den australske vinprodusenten Penfolds for å gi bevis på ektheten for at vinene deres blir levert til Kina.

Dessverre for investorer har alle disse sterke partnerskapene hatt liten innvirkning på prisen på VET-token, som falt i løpet av 2018, og klarte ikke å øke mye av en bedring i 2019 og tidlig i 2020, og falt deretter igjen etter mars 2020-nedsmeltingen i tradisjonell finans markeder.

Også av nylig bekymring er hacket fra desember 2019 der omtrent $ 6,5 millioner verdt av VET-tokens ble stjålet. Vi vil diskutere nedenfor hvordan hacket spilte ut, og om det fortsatt er et sikkerhetsproblem på dette tidspunktet.

VeChain-prosjektet har fortsatt å gå fremover likevel, bringe nye partnerskap ombord, starte nye pilotprogrammer og vokse i forretningsområdet. Dette har ikke blitt reflektert i token-prisen ennå, men det peker på økt adopsjon, som til slutt bør gjenspeiles i token-prisen.

Bevis for autoritet 1.0 og 2.0

VeChain kjører på en Proof of Authority (PoA) konsensusmodell som krever noder av autoriserte før de kan delta i blockchain-konsensus. Når en node blir autorisert, blir den med i bassenget med andre autoriserte noder, og hver har like stor sjanse til å publisere nye blokker og motta belønninger. Under dette systemet har de rike noder ingen fordeler, og det er ikke noe krav for noder å konkurrere med hverandre og bruke store mengder ressurser.

PoA-systemet har også effektiv bruk av båndbredde, noe som fører til høyere gjennomstrømning for nettverket. Dette tilsvarer et større antall transaksjoner per sekund og øker skalerbarheten i nettverket.

Bevis for autoritet VeChain

Fordeler med bevis på autoritet hos Vechain

Selv om PoA har åpenbare fordeler, og VeChainThor blockchain fortsetter å operere effektivt og sikkert, er det gjenværende begrensninger for denne konsensusmetoden. En av disse begrensningene er manglende evne til å forhindre at en node manipulerer hele systemet når den har rett til å legge til en ny blokk.

Imidlertid er det måter blockchain kan spore enhver dårlig oppførsel og bruke den som bevis mot noden senere. I tillegg, som en del av familien av Nakamoto-konsensusmetoder, gir PoA oss bare en sannsynlig forsikring om at transaksjonene er sikre. Dette kan føre til at nettverket er sårbart for storskala nettverkspartisjonering.

På grunn av disse begrensningene jobber VeChain Foundation med neste generasjon av Proof of Authority, som de kaller PoA 2.0. Denne nye versjonen av PoA vil gi nettverket den stabiliteten og sikkerheten som trengs for å støtte det økende antall forretningsbruk på nettet. I følge VeChain Whitepaper 2.0 vil den nye PoA 2.0 levere:

  1. Absolutt finalitet (eller sikkerhetsgaranti) på blokkeringer og transaksjoner;
  2. betydelig reduksjon av plattformens risiko for midlertidig forstyrrelse, noe som vil føre til bedre stabilitet i blockchain-tjenesten;
  3. raskere konvergerende sannsynlighetsfinalitet, noe som vil resultere i raskere transaksjonsbekreftelse for applikasjoner.

VeChain Governance og VeVote

Nylig har VeChain også oppdatert sin styringsmodell i oder for å imøtekomme behovene til store bedrifter, regulatorer og myndigheter samtidig som den opprettholder sin evne til å skalere. Det nye systemet ble utgitt 11. november 2019, og det gir VeChain en fleksibel styringsmodell som muliggjør raske endringer når det er nødvendig.

VeChain VeVote

Eksempel på nylig VeVote & Oversikt over mekanisme

Det reviderte VeChain Governance Charter inkluderer følgende endringer i vedtektene:

  1. Spesifiserte omfanget av grunnleggende emner som krever at alle interessenter stemmer;
  2. Omdefinerte kategoriene av interessenter med stemmeautoritet som Authority Masternode, Economic X Node og Economic Node;
  3. Justerte stemmeautoritetsmodellen i henhold til den nye kategorien av interessenter;
  4. Strømlinjeformet stemmeprosedyren for alle interessenter.

I tillegg introduserte VeChain også VeVote-plattformen som en måte å øke transparens på styresett. VeVote er en desentralisert avstemningsplattform og ble vedtatt av en styringskomite avstemning av 5.-2 13. desember 2019. Godkjennelsen av VeVote-plattformen har også åpnet den for bruk i avstemning av interessenter..

VeChain beskriver VeVote som følger:

VeVote-plattformen gir en uforanderlig, gjennomsiktig og desentralisert plattform for interessenter å avgi stemmer på viktige beslutninger basert på deres stemmeautoritet. Avstemningen skjer via VeVote smarte kontrakter, og resultatet vil bli registrert på VeChainThor blockchain.

VeChain-partnerskap

VeChain anerkjenner viktigheten av å ha en etablert virksomhet og kundebase, og har med det i tankene vært veldig aktiv i å skape partnerskap. Mot slutten av andre kvartal 2019 er det ikke mindre enn 31 partnere som VeChain jobber med piloter med, hvorav noen kan føre til et gjennombrudd og bredere adopsjon av blockchain. Og de fortsetter å legge til nye partnerskap.

Noen få av disse partnerne er Price Waterhouse Cooper, Walmart China, LVMH Group, NTT Docomo, og sist Australias ledende vinprodusent Penfold’s.

Ombordstigning av nye partnere og klienter håndteres ganske greit av VeChain, siden de opererer på en Blockchain-as-a-Service-modell, og setter opp all infrastruktur for klienter, inkludert nødvendig tilpasning. Det er denne modellen som har gjort det mulig for VeChain å samarbeide med en så bred og mangfoldig gruppe bransjer.

Partnerskapet med PwC har gitt VeChain tilgang til mange selskaper over hele Kina og Sørøst-Asia, og har vært verdifullt når det gjelder å spre ordet om VeChain.

VeChain Partners

Bare et lite utvalg av noen av VeChain-partnerne

Med LVMH utvikler VeChain et system som sporer luksusvarer med begrenset utgave. Piratkopiering av denne typen produkter er utbredt, spesielt i Kina og Sørøst-Asia. Med LVHMs brede tilbud av luksusvarer er dette et perfekt partnerskap.

VeChain har også jobbet med DNV GL for å øke gjennomsiktigheten av produkter fra fabrikken eller gården til forbrukeren. I dette partnerskapet har VeChain utviklet en blockchain-drevet digital forsikringsløsning de har ringt Min historie.

Bruk av denne dApp-forbrukerne er i stand til å lære om historien bak en flaske vin fra vingården, til tapperen, gjennom distribusjon og til butikkens hyller. Alt dette oppnås ved å bare skanne en QR-kode på vinflasken.

Et annet verdifullt partnerskap er det med den kinesiske bilprodusenten BYD, der VeChain har jobbet med et proof of concept for håndtering av ubalanser i karbonutslipp. Dette partnerskapet jobber med å bygge en dApp som vil spore og registrere utslippsdataene for millioner av biler, busser, tog og andre kjøretøyer på den offentlige VeChain blockchain.

Ikke overraskende hjelper disse partnerskap VeChain til å vokse, selv om det fortsatt er mindre enn store aktører som Ethereum og EOS, som har mer høyt utviklede dApp-økosystemer, med større tilbud av spill og andre applikasjoner..

VeChain-teamet

Den primære drivkraften bak adopsjonen av VeChain og VET-token er VeChain Foundation, en organisasjon grunnlagt i Singapore som styrer og vedlikeholder prosjektet, dets utvikling og markedsføring. Stiftelsen styres av styringskomiteen, som velges hvert annet år og for tiden er representert av prosjektstifterne.

Sunny Lu er administrerende direktør i VeChain og et av grunnleggerne i VeChain. Før han startet VeChain, var han administrerende direktør i Louis Vuitton Kina. Han har over ti års erfaring med å jobbe for Fortune 500-selskaper i ledende IT-stillinger.

VeChain Team

Fra venstre: Sunny Lu, Jay Zhang, Kevin Feng & Jianliang Gu

Jay (Jie) Zhang var økonomidirektør i VeChain, og er også medstifter av prosjektet. På grunn av hacket som skjedde i desember 2019, som han aksepterte det fulle ansvaret for, har han angivelig trukket seg fra sin rolle som finansdirektør, selv om VeChain-nettstedet fremdeles viser ham som prosjektets økonomidirektør. Før han jobbet i VeChain var han ansatt i Deloitte, og før det tilbrakte han mer enn et dusin år med PwC. Han var ansvarlig for utformingen av VeChain-styringsrammeverket.

Kevin Feng er partner i VeChain og fungerer som COO for prosjektet. Han kom til VeChain med over 12 års erfaring fra PwC. Hans ekspertise er innen risikosikring og cybersikkerhet, og han var en pådriver for utviklingen av PwCs blockchain-tjenester.

Jianliang Gu er CTO i VeChain, kommer fra TCL & Alcatel’s R&Han har mer enn 16 års erfaring med utvikling av mobil maskinvare og programvare. Han har samlet over 100 patenter innen mobilkommunikasjon.

VET og VTHO Token Economics

VeChain er typen blockchain som bruker en dual token økonomisk modell for å unngå at kostnadene ved transaksjoner øker når verdien av token stiger. Når det gjelder VeChain, er det et VET-token som brukes til spekulasjoner om utveksling og styring av blockchain. VET-token brukes også til staking og generering av VTHO-tokens.

VTHO-tokens brukes til å betale for nettverkstransaksjoner, med standard transaksjonsgebyr lik 21 VTHO ($ 0,000288 per 20. april 2020). Brukere kan øke antallet VTHO som er betalt for en transaksjon for å øke prioriteten på nettverket. VTHO-tokens kan kjøpes fra børser, eller de kan genereres ved å holde VET i en lommebok.

VeChain Token Economics

Token Economics som driver VeChain Thor Blockchain. Bilde via Vechain Whitepaper

Begge tokens er drastisk forskjellige når det gjelder funksjonen de tjener, total tilgang og inflasjon.

Ved å bruke en dobbel tokenmodell som denne holdes nettverksavgiftene atskilt fra den potensielle volatiliteten i prisen på VET-token, noe som igjen gjør blockchain mer egnet for forretnings- og forretningsbruk..

Brukere som velger å holde VET i en lommebok, vil generere VTHO over tid, noe som gjør det mulig for dem å gjøre transaksjoner gratis i det vesentlige. En bivirkning av dette er at det skulle øke etterspørselen etter yrkesutdanning etter hvert som nettverksbruken vokser.

I tillegg til å generere små mengder VTHO, er det mulig å generere mye større mengder ved å kjøre noder for å støtte nettverket. Det er tre typer noder i bruk, og hver krever en betydelig mengde VET.

Myndighetsnoder

Disse nodene deltar direkte i konsensus og krever minimum 25 millioner yrkesutdanning. I tillegg må eierne av autoritetsnoder være i stand til å bevise at de er i stand til å gi et betydelig bidrag til VeChain-økosystemet, samt å gjennomføre strenge KYC-tiltak.

VeChain Masternodes

Fordeler med autoritetsnoder på nettverket

Autoritetsmasternoder tildeles 30% av den daglige VTHO-bruken.

Økonomiske noder

Det er tre forskjellige typer, og selv om de ikke deltar i konsensus, gir de nettverksstabilitet. Økonomiske noder mottar en del av VTHO generert av et basseng på 15 milliarder VET som er satt av til dette formålet.

De økonomiske noder mottar også VTHO basert på deres VET-innsatser. De tre typer økonomiske noder og krav til innsats er Mjolnir Masternode (15 millioner VET kreves), Thunder Masternode (5 millioner VET kreves) og Strength Masternode (1 million VET kreves).

X-økonomiske noder

Dette er noder som støttet VeChain i de tidlige utviklingsstadiene. De mottar VTHO generert av et basseng på 5 milliarder VET som er satt av til dette formålet. Det er ikke lenger mulig å opprette nye X Economic-noder.

VET-tegnet

VeChain gjennomførte sin ICO 17. august 2017, og økte 200.000 ETH med tokens priset til $ 0,0008 hver eller 1 ETH = 3500 VEN. Merk at jeg sa VEN og ikke VET.

De opprinnelige tokens var ERC-20-tokens, men disse ble byttet ut mot de innfødte VET-tokens i forholdet 1: 100 etter at VeChain-mainnet ble satt i drift 30. juni 2018. På det tidspunktet var VEN-token verdt $ 1,62, noe som gjorde VET-tokens verdt $ 0,0162 hver.

Hele tidenes høyde skjedde også mens VEN-token eksisterte og var $ 8,28 23. januar 2018. Det tilsvarer $ 0,0828 for VET. VET-token nådde bare en heltidshøyde på $ 0,019775 den 4. september 2018.

VET-prisytelse

VET-prisytelse. Bilde via CoinMarketCap

Prisen falt etter byttet til VET og falt under $ 0,010 i august 2018, men kom seg tilbake for å handle mellom $ 0,010 og $ 0,015 til den droppet igjen i november 2018. Heltidsnivået for VET skjedde i denne perioden og var $ 0,019775.

Prisen har holdt seg under $ 0,01 siden den gang, selv om den nesten gjenopprettet det nivået i juni 2019 og igjen i februar 2020. Siden da har tokenet glidd stadig lavere, og per datoen for denne skrivingen (20. april 2020) er VET på $ 0.003726 handler på det laveste nivået på 0,001678 dollar den 13. mars 2020.

Kjøpe & Lagring av yrkesutdanning

Det er en rekke markeder for VET-token, da det er oppført på et stort utvalg av børser. Disse inkluderer slike som LAToken, OceanEx, Binance, Huobi og MXC. Det er stort volum på disse børsene, noe som er mer enn jeg har sett for andre mynter med lignende markedsverdi.

Imidlertid ser hovedparten av dette volumet ut til å være konsentrert om slike som LATOKEN og OceanEx. Dette betyr at likviditeten kan være ganske konsentrert og dermed er avhengig av disse to børsene.

Ser vi nærmere på de enkelte ordrebøkene ser det ut som om de er ganske robuste. Nedenfor er for eksempel Binance BTC / VET ordrebøker. De er ganske dype, og det er en rimelig mengde daglig omsetning.

Binance VET

Registrer deg på Binance og kjøp VET-tokens

Når du har kjøpt VET-tokens, vil du ta dem offline og lagre dem i en lommebok. Vi kjenner alle risikoen som følger av å ha poletter på store sentraliserte børser.

Gitt at dette er de innfødte VET-tokens, har du ikke for mye valg for lagring. Vi har faktisk et innlegg på de beste VeChain-lommebøkene. Kanskje det beste alternativet for lagring bør være en sikker maskinvarepungebok.

Tradisjonell konkurranse

Mens truslene fra blockchain-prosjekter for tiden er minimale, er det allerede aktører i den tradisjonelle teknologisektoren som utgjør en reell trussel.

En av disse er IBM, som har inngått et samarbeid med shippinggiganten Maersk for å skape en global shipping management blockchain-plattform. Denne plattformen har allerede vakt stor interesse og har nesten 100 selskaper ombord, inkludert sjøtransportselskaper, logistikkselskaper, havner og andre.

IBM Maersk

IBM Digitalisering av global handel med Maersk. Bilder Kilde

IBM har også begynt å jobbe med Walmart og Unilever for å avdekke nye områder i forsyningskjeden som kan dra nytte av blockchain-teknologi. Med sin teknologiske dominans og globale rekkevidde er IBM en trussel som ikke kan overses.

SAP går også inn i blockchain-logistikkområdet og jobber med shipping- og farmasøytiske selskaper for å lage et blockchain-basert supply chain tracking system. SAP er en annen stor global aktør med enorm ressurs og en omfattende kundebase å trekke på.

Det siste tilskuddet til tradisjonell konkurranse kommer fra den verdensberømte bilprodusenten BMW. Det er interessant å merke seg at BMW var en av de tidlige partnerne til VeChain.

BMW Partchain

BMW Part Chain oversikt. Bilde via BMW

Den har planer om å rulle ut sin blockchain supply chain-løsning til 10 av sine leverandører en gang i 2020. Den ble kalt “PartChain” og ble designet for å sikre datatransparens og sporbarhet for bilkomponenter i hele forsyningskjeden..

Dette vil være gunstig i de komplekse forsyningskjedene som brukes av BMW, der komponenter kommer fra flere internasjonale leverandører. Til slutt håper BMW å skape “en åpen plattform som gjør det mulig å utveksle og dele data i leverandørkjeder trygt og anonymisert over hele bransjen.” På lang sikt håper de å bringe sporing til råvarene som brukes til å lage bilkomponenter.

VeChain Hack

I desember 2019 led VeChain et hack som så 1,1 milliarder VET-tokens til en verdi av $ 6,5 millioner hentet fra VeChain Foundations tilbakekjøpslommebok. Dette skjedde 13. desember og ble umiddelbart lagt merke til av stiftelsen, som hoppet i aksjon for å undersøke den uvanlige transaksjonen.

De sjekket sikkerheten til andre lommebøker og informerte børsene for å prøve å redusere skaden på økonomien til VET. Til slutt ble det funnet at hackingen ble mulig gjennom menneskelige feil og misforvaltning av en privat nøkkel av en medarbeider i VeChain Foundation.

Det ble opprettet et verktøy for å spore de stjålne midlene og svarteliste adressene som inneholdt dem. 469 adresser med 737 millioner VET-tokens ble oppdaget og blokkert av VeChain Authority-noder, og forhindret hacker fra å flytte, bytte eller bruke disse tokens.

VET Hack

Kunngjøring av VET Hack. Bilde via Twitter

En avstemning fra medlemmer av samfunnet ble tatt for å spørre om tokens skulle brennes og overføres overveldende, og tok disse tokens fra sirkulasjon og effektivt motvirker fremtidige lignende hackingsforsøk.

Samfunnet reagerte veldig positivt på trinnene som VeChain tok for å inneholde hacket og sikre sikkerheten til blockchain og eiendeler. Imidlertid var det noen som uttrykte bekymring for prosjektets åpenbart sentraliserte natur og potensialet for samarbeid mellom de anonyme nodene, noe som kan føre til svarteliste av adresser av feil grunn.

VeChain-muligheter og trusler

Mens VeChain er rettet mot flere forskjellige markeder, forblir hovedfokuset på leverandørkjeden og logistikkindustrien. Det har også utviklet sin smarte kontraktsfunksjonalitet og har blikket for å levere Internet of Things-løsninger.

Fokuset på forsyningskjedeindustrien er fornuftig, siden dette er en massiv, milliardindustri som kan ha stor nytte av tillegg av blockchain-teknologi.

VeChain har allerede inngått flere partnerskap med luksusmerker for å utvikle blockchain-sporingssystemer som skal tjene til å opprettholde ektheten til produkter, enten det er luksuriøse håndvesker, premiumviner eller servicehistorien til biler.

En nøkkel til disse sporingssystemene er VeChain NFC-brikken. Denne lille brikken kan legges inn i hvilket som helst produkt, og forbrukerne kan da skanne produkter med smarttelefonen for å bekrefte ektheten. Forfalskning av luksusvarer er et stort problem globalt, med noen estimater som hevder global forfalskning påvirker rundt $ 1.2 billioner i varer årlig.

Merkelig nok er den største trusselen konkurransedyktig for VeChain ikke andre blockchain-prosjekter, selv om det er noe konkurranse fra den retningen, men snarere fra tradisjonelle selskaper.

I kryptorommet er VeChain oppe mot konkurranse fra IOTA på Internet of Things-området, og fra Waltonchain innen supply chain management. Men vedtakelsen av disse to prosjektene er fortsatt lav, og inntil vi har et blockchain-prosjekt som kan skalere en arbeidssak, er det ikke sannsynlig at det vil være en leder innen blockchain-rommet..

VeChain Development & Veikart

Det er ingen tvil om at VeChain-teamet har vært aktivt med å lage partnerskap og lansere oppdateringer, men hvor mye av dette arbeidet gjenspeiles i koden?

Gitt at VeChain er et åpen kildekodeprosjekt, kan det være fornuftig å gå inn i deres offentlige kodelager. Dette kan gi deg en god ide om hvor mye arbeid som blir gjort med protokollen.

Derfor bestemte jeg meg for å dykke ned i VeChain GitHub og ta en titt på kodingsaktiviteten i repoer. Nedenfor er forpliktelsesaktiviteten på to av deres mest aktive repoer det siste året.

VeChain GitHub

Forplikter seg over de siste 12 månedene for Select Repos

Som du ser har det vært et ganske lavt aktivitetsnivå. Dette er under gjennomsnittet for noen av de andre prosjektene jeg har dekket. Det er ytterligere 35 arkiver der ute, selv om disse også har lave aktivitetsnivåer.

Ser frem, det er ganske mange ting man kan se frem til. Selv om det ikke er lagt ut noen offisiell veikart, kan du hente litt informasjon fra dette blogg innlegg.

For eksempel jobber utviklerne aktivt med krysskjeders interoperabilitet av VeChain. De jobber foreløpig med “tekniske forberedelser” for denne teknologien. Denne interoperabiliteten kunne uten tvil øke adopsjonen av VeChain.

Deretter er det ytterligere studier som gjøres på eventuell implementering av anonyme transaksjoner. Dette vil være gjennom bruk av skuddsikker teknologi som allerede har blitt populært blant Monero (XMR)..

Hvis du vil holde deg oppdatert med prosjektutviklingen, bør du holde øye med deres offisiell blogg så vel som deres Twitter-konto.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at VeChain har vært et av de mest vellykkede blockchain-prosjektene når det gjelder å generere partnerskap. Med pilotprosjekter pågående for nesten tre dusin selskaper begynner VeChain å se noen suksesser. Hvis den kan bygge videre på de, kan den se økt adopsjon.

Prosjektet er gjennomtenkt, med god styring og en unik økonomisk modell som fungerer veldig bra når man tar hensyn til behovene til store organisasjoner og bedriftskunder. Det har heller ikke møtt skalerbarhetsproblemene som er vanlige i mange blockchain-prosjekter, selv om det kan skyldes mangel på adopsjon.

Det har også vært i stand til å komme forbi hackingproblemet i desember 2019, noe som kunne ha vært en stor bekymring for VeChain-samfunnet.

Med alle suksessene VeChain har hatt, er en ting å unngå prosjektet, og det er positiv vekst i verdien av symbolet. Mens det samlede bjørnemarkedet i kryptovalutaer absolutt har en god del å gjøre med det, er en annen faktor konkurransen fra store tradisjonelle teknologiselskaper som IBM, BMW og SAP. Investorer er forståelig nok bekymret for at VeChain blir begravet av disse mammuttselskapene.

Det kommende året vil være avgjørende for VeChain. Hvis det kan få noen av pilotprogrammene i produksjon, vil det gjøre seg mer attraktivt som en langsiktig aktør i leverandørkjedebransjen. Det kan skyte det til toppen av blockchain-prosjekter. Hvis den ikke kan oppnå dette, vil den sannsynlige BMW, IBM og SAP forhindre at den blir en stor styrke.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me