Verge Review: Siste oversikt over den anonyme CryptoCurrency

Verge (XVG) er en privatlivsfokusert kryptovaluta som har vært gjennom mange opp- og nedturer de siste 2 årene.

Mens personvern var hovedfokus for prosjektet, er hastighet og transaksjonskostnader også spesielle mål for prosjektet. Verge har også en ganske historie og er et av de polariserende prosjektene som har et sterkt samfunn som følger, men mange motstandere og skeptikere.

Er denne skepsisen berettiget, eller er den bare “FUD”?

I denne Verge-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det. Jeg vil også se nærmere på brukssakene for XVG og dets langsiktige adopsjonspotensiale.

Verge History

Randen ble opprettet tilbake i 2014 og ble opprinnelig kalt DogecoinDark. Begrunnelsen for å lage den nye blockchain og mynten var at Bitcoin blockchain var for gjennomsiktig. Skaperen mente at ved å lage lommebokadresser som var fritt åpne for offentlig ettersyn, sto folk i fare for at offentlige etater eller andre brukere sporer en lommeboks historie og lærer balansen..

DogeCoinDark Verge

DogecoinDark kunngjør Flytt til randen. Bilde Kilde

Skaperen av DogecoinDark hevdet at dette gjorde Bitcoin ikke bedre enn tradisjonelle fiat-valutaer holdt på en bankkonto. Og det førte til at det ble opprettet en helt privat blockchain for å beskytte økonomisk privatliv som til slutt ville bli kjent som Verge.

Verge ble startet av en opprinnelig anonym utvikler kalt “Sunerok”. Imidlertid ble hans identitet senere avslørt for å bygge mer tillit til prosjektet (dekket nedenfor).

Kant og økonomisk personvern

Våre tradisjonelle finansorganisasjoner som banker, forsikringsselskaper og andre långivere krenker regelmessig borgernes økonomiske personvern. De holder konstant oversikt over hvor mye du har i kontoene dine, innkommende og utgående midler, hvor du bruker pengene dine, hva pengene brukes på og så mye mer.

I økende grad er det mennesker som mener at økonomisk personvern bør være en grunnleggende menneskerettighet, og at ingen skal ha muligheten til å spionere på dine økonomiske aktiviteter. Ingen andre personer eller enheter skal kunne spore og lagre økonomisk informasjon om andre.

Verge ble opprettet for å løse disse problemene, slik at alle på planeten kunne bruke valutaen som et sporbart byttemiddel.

Verge er også uklanderlig demokratisk, med en åpen kildekode-base som alle kan foreslå forbedringer på. Disse forslagene blir stemt fram av utviklingsteamet, og hvis et flertall av Verge-holdere støtter endringen, implementeres det.

Verge tekniske detaljer

Et område der Verge var ment å forbedre Bitcoin, er i transaksjonshastighet, og det har oppnådd dette. Bitcoin-transaksjoner tar minst 10 minutter, men Verge-transaksjoner behandles innen 30 sekunder.

Verge er også langt mer skalerbar sammenlignet med Bitcoin. For tiden er Bitcoin i stand til å behandle bare 7 transaksjoner per sekund, mens Verge har muligheten til å behandle 100 transaksjoner per sekund. Denne skalerbarheten gjør Verge mer akseptabelt som en nyttig valuta.

Verge Sammenlign personvern

Verge Sammenligner seg med andre personvernmynt

Leverandører kan motta betalinger raskt nok til å gjøre Verge nyttig som en daglig valuta. Skalerbarhet unngår også problemet med gruvearbeidere som kan velge hvilke transaksjoner de skal behandle, og dermed forsinke noen transaksjoner i timevis, eller få brukerne til å betale urimelige transaksjonsgebyrer for å presse transaksjonene sine gjennom.

Alt dette gjør Verge mer egnet som en transaksjonell kryptokurrency, nyttig for hverdagsbehov.

Men det er mer. Verge skiller seg også fra Bitcoin (og de fleste andre kryptovalutaer) i sin bruk av 5 gruvealgoritmer. I motsetning til Bitcoin, som bruker SHA-256 som gruvealgoritme, bruker Verge alle de følgende fem gruvealgoritmene:

  • Blake2s
  • Myr-groestl
  • Lyra2rev2
  • X17
  • Scrypt

Bruk av fem forskjellige gruvedriftsalgoritmer fører til økt desentralisering for Verge og bedre sikkerhet for blockchain. Selvfølgelig er det risikoer som følger med dette, som illustrert i gruvearbeidet vi diskuterer nedenfor.

Måten dette øker sentraliseringen på er ved å øke måtene gruvearbeidere kan bruke maskinvaren til å utvinne. Ved å øke størrelsen på gruvedammen øker Verge også desentraliseringen av nettverket.

Verge Mining ⛏️: For de av dere som leter etter de beste bassengene å bruke, har vi dekket en omfattende liste over de beste Verge Mining Pools.

Vi vet alle at sentralisering av gruvedrift i Bitcoin-nettverket er en bekymring. Kraftige ASIC-maskiner distribueres i massive gruvedrift og bassenger som sentraliserer hashkraft.

Bitcoin Mining Centralization

Bitcoin Mining Pool Centralization. Bilde via blockchain.com

Bare vurder hvordan Bitcoin står overfor et stort problem på grunn av ASIC-gruvedrift. Fordi maskinvaren er dyr og folk flest ikke har råd til å kjøpe den, enn si å betale for strøm og kjøling for å kjøre den, har ASIC-gruvedrift sørget for sentralisering i gruvedriften av Bitcoin.

Verge mining utføres av alle typer datamaskinvare, fra ASIC til GPUer og CPUer, noe som sikrer at den forblir desentralisert.

Nå som du er mer kjent med de tekniske detaljene bak Verge, kan vi ta en titt på personvernfunksjonene.

Hvordan Verge sikrer økonomisk personvern

Fordi Verge ble opprettet som en løsning på manglende privatliv i Bitcoin, vil jeg sammenligne med Bitcoin når jeg forklarer hvordan Verge forbedrer personvernet i blockchain.

Husk at når du sender en Bitcoin-transaksjon, blir ikke navnet ditt overført, men lommebokadressen din. Og sammen med adressen din vil internettleverandøren din også dele IP-adressen din med blockchain, og dette gir ledetråder til posisjonen din.

Selv om dette ikke kan forårsake et problem, og i de fleste tilfeller ikke, er det en mulighet for at noen kan fange opp denne informasjonen og koble Bitcoin-adressen din til din plassering. Dette presenterer potensialet for alvorlig tap av personvern hvis en hacker kan bruke denne informasjonen til å fokusere på deg individuelt.

Verge har forbedret dette ved å inkludere to metoder for å skjule IP-adressen din, noe som gjør transaksjonene dine sporbare.

Den første metoden er kjent som TOR eller Løk nettverk. TOR fungerer ved å stå mellom Verge blockchain og internettleverandøren din og bruke de mange serverne til å endre IP-adressen din som sendes fra internettleverandøren din til Verge blockchain. Dette gjemmer posisjonen din effektivt, noe som gjør det stadig vanskeligere for en dårlig skuespiller å spore posisjonen din.

Bitcoin Mining Centralization

Tor-transaksjon vs. en I2P-transaksjon. Bilde via Verge sort papir

Den andre metoden kalles I2P, og mens den ligner på TOR, anses den også å være mer effektiv fordi den bruker flere baner i stedet for en enkelt vei som TOR. Ved å bruke flere baner kan I2P dele opp transaksjonen din i flere deler, noe som gjør det mye vanskeligere å spore en transaksjon, siden bare en del av informasjonen er tilgjengelig fra en enkelt vei.

Verge lanserte Wraith Protocol 1. januar 2018, som gjør det mulig for Verge-brukere å velge mellom å sende sine transaksjoner i et åpent miljø, eller bak sløret for de lukkede dørene som ble opprettet av wraith-protokollen..

Wrap-protokollen fungerer av Verge som kjører både offentlig og privat reskontro. Brukere kan bestemme om de vil gjøre transaksjoner på det offentlige nettverket eller i skjult modus på det private nettverket. Også kalt stealth-adresser, Verge er den eneste plattformen som tilbyr denne funksjonen.

Wrap-protokollen skjuler ikke det faktum at transaksjonen skjedde. Transaksjonen kan sees på den offentlige blockchain-hovedboken, men avsenderen og mottakeren kan ikke sees med wraith-protokollen som brukes.

The Verge Team

Som nevnt tidligere, ble Verge opprettet av et anonymt individ bare kjent som Sonerok. Vel, han er ikke helt anonym lenger, og det er nå kjent at han heter Justin og bor i Florida.

Han ga ut sin identitet fordi kryptovaluta-prosjekter med anonyme utviklingsteam ikke er klarert i kryptovaluta-samfunnet. Han er fortsatt leder for Verge sammen med Marvin, eller “Marpme”, en programvareingeniør fra Berlin. Kjerneutviklingsteamet har seks ekstra medlemmer, som strekker seg over hele verden fra India til Russland og Australia til Sveits.

Verge Development Team

Verge Development Team

Verge hadde ingen ICO og ingen forhåndsutvinning av XVG-valutaen, derfor ikke involvert i kontantgrep. Det forblir helt åpen kildekode, og alle bidragsyterne er ubetalte frivillige, til og med kjernen Verge Team.

Verge Community

Dette må være en av de sterke punktene i Verge-prosjektet. Verge er kjent for å ha et veldig aktivt, lidenskapelig og engasjert samfunn.

“Vergefam” er den adopterte gruppen.

Et sterkt samfunn er flott for adopsjon av en kryptovaluta, da det fører til mer bevissthet fra de utenfor prosjektet. Det kan også anspore til mer adopsjon og partnerskap.

Når det gjelder randen som følger, har de en ganske stor Telegram gruppe med over 19 000 medlemmer. Jeg bestemte meg for å hoppe inn i Telegram for å få en følelse av diskusjonene som fant sted.

Verge Telegram Groups

Utdrag fra samtalene i Verge Telegram

Som du kan se, består den for tiden hovedsakelig av memer og annen skam. Det var dessverre ikke så mye teknisk diskusjon blant medlemmene.

Over på deres sosiale mediekontoer har Verge et ganske stort følge Twitter med over 300 000 følgere. Dette er mer enn vi har sett på andre prosjekter, og det hele ser ut til å være organisk.

På Twitter holder de jevnlig samfunnet sitt oppdatert med det siste som kommer ut av prosjektet. Dette inkluderer nye funksjoner, partnerskap eller samfunnsengasjementer (som det er ganske mange av)

Videre har de også en Reddit-konto samt en Facebook, Discord og YouTube. Jeg hoppet inn i Reddit, og de har omtrent 53 000 medlemmer. Det er mindre diskusjon her enn det er i Telegram.

Når det gjelder samfunnsengasjementene, har Verge hatt ganske mange av dem over hele verden. For eksempel holdt de sin siste i Rotterdam som så ut til å være godt besøkt.

Partnerskap

Verge har sett på at adopsjon fra selgere er nøkkelen til å vokse ut det bredere økosystemet. Derfor har de vært ganske aktive i å danne en rekke forskjellige partnerskap.

Kanskje noe av det mest bemerkelsesverdige var partnerskapet de dannet med Mindgeek. For de som ikke vet, driver MindGeek de største pornosidene i verden (PornHub, Brazzers etc.).

Partnerskapet vil se på at Pornhub tilbyr kantlinje som en betalingsmåte på deres nettsteder. Dette var faktisk ganske passende partnerskap gitt at Verge er en personvernmynt og folk kan kjøpe Porn anonymt.

Selvfølgelig var dette bare det mest bemerkelsesverdige av partnerskapene. Verge-samfunnet har vært ganske aktivt med å engasjere en rekke online-selgere og oppfordre dem til å godta Verge.

Det er et ganske imponerende utvalg av leverandører, inkludert treningssentre, dampbutikker, hosting, vpn-leverandører og til og med rengjøringsmidler. Du kan finne ut mer om disse på Verge Nettsted.

Gruvedrift

Det har ikke gått helt klart for Verge de siste årene. En av de mest bemerkelsesverdige hendelsene som overskygget prosjektet var et nettverkangrep fra gruvearbeidere som skjedde i april 2018.

I dette angrepet var en ondsinnet gruvearbeider i stand til å utnytte et smutthull i gruvealgoritmene, hvorved de ville “Spoof” tidsstempler i blokkene. Dette vil da tillate angriperen å bryte blokker med veldig lave vanskelighetsgrader.

The Verge devs klatret for å prøve å finne en løsning på utnyttelsen, og de implementerte en mindre oppdatering. Angriperen klarte imidlertid å finne et hack rundt lappen og utnytte koden igjen.

Når alt var sagt og gjort, kunne angriperen gruve 35m XVG, som var omtrent $ 1,7m den gangen.

Verge-utviklerne klarte til slutt å gi ut en oppdatering som lukket smutthullet. Siden den gang har det ikke vært flere gruvearbeid på kjeden.

Om det tåler tidens teste er vanskelig å si. Verge bruker en mer komplisert gruvedriftalgoritme, og gruvedrift kan lett leies i disse dager for å utføre angrep.

Verge Development

Noen ganger kan det være vanskelig å bestemme nøyaktig hvor mye arbeid som blir gjort med et prosjekt. Det er mange bevegelige deler, og noe av arbeidet kan noen ganger finne sted bak kulissene.

Imidlertid er det en rask og enkel tommelfingerregel som jeg liker å bruke, og det er deres offentlige kode. Dette kan gi meg en rimelig ide om hvor mye arbeid et prosjekt har gjort på protokollen deres.

Derfor bestemte jeg meg for å gå videre til Verge GitHub å få se etter meg selv. Nedenfor forplikter vi oss fra de tre mest aktive arkivene.

Verge GitHub

Forplikter seg til utvalgte repoer de siste 12 månedene

Som du ser har det vært ganske mye aktivitet i disse repoene det siste året. Det er også verdt å påpeke at det er ytterligere 49 repoer med varierende grad av aktivitet.

Dette er mer enn det gjennomsnittlige aktivitetsnivået jeg har sett på andre prosjekter som er på lignende stadier i livet. Du kan til og med sammenligne denne utvikleraktiviteten med andre kryptoprosjekter coincodecap. Her er Verge posisjonert til 68.

Perhpas all denne utviklingsaktiviteten vil være fornuftig når den ses i sammenheng med deres offentlige veikart.

Verge Roadmap

Du kan se Verge Roadmap her. Nedenfor er noen av de viktigste teknologiske oppdateringene som har skjedd det siste året:

Verge Roadmap

Verge Roadmap oppdateringer det siste året

Noen av de mest bemerkelsesverdige prestasjonene for utviklerne det siste året var deres utgivelse av Core Wallet 4.0 med Tor-integrasjon, samt deres offisielle iOS-lommebok.

Det som er mest spennende er imidlertid hva de jobber med for tiden. Nedenfor er noen av disse oppdateringene:

  • Desktop Wallet: De jobber med en elektronbasert lommebok som vil ha bedre ytelse enn den nåværende og et mer intuitivt brukergrensesnitt. Dette er for øyeblikket 85% fullført.
  • RingCT-integrasjon: Ringkonfidensielle transaksjoner er personvernforbedrende funksjoner som for tiden brukes med stor effektivitet i Monero. Verge devs sier at de er omtrent 45% komplette.
  • RSK Smart Contracts: Devs sier at de er opptatt med å se på integrasjonen av RSK smarte kontrakter. Foreløpig ser det mer ut som forskning på dette stadiet, da de bare er 25% komplette der.
  • Android Wallet: Frisk fra utgivelsen av iOS-lommeboken deres, vil devsene pusse opp Android-lommeboken. De ønsker å redesigne brukergrensesnittet slik at det samsvarer med den nye bedriftsidentiteten. Dette er fortsatt i de tidlige stadiene og er omtrent 30% fullført.

Dessverre ble det ikke gitt noen tidslinjer for utgivelsen av disse oppdateringene. Derfor vil jeg holde øye med GitHub så vel som deres andre sosiale mediekanaler for oppdateringer om disse milepælene.

XVG Performance

Valutaen assosiert med Verge blockchain har tickersymbolet XVG. I motsetning til Bitcoins begrensede maksimale forsyning på 21 millioner BTC, skapte Verge en maksimal forsyning på 16,5 milliarder XVG.

Dette har hatt den ganske forutsigbare og forventede effekten av å holde prisen på XVG langt lavere enn BTC. Et annet bemerkelsesverdig aspekt av XVG er at den ble opprettet uten en ICO eller pre-mine, så det var ingen motivasjon for kontanttak i etableringen av Verge og XVG.

Verge kan også være en av de mest lønnsomme myntene for tidlige investorer fordi den ikke hadde ICO eller pre-mine. Etter opprettelsen i 2014 (som DogecoinDark), nådde XVG et helt lavpunkt på bare $ 0,000002 hver i februar 2015. Det betyr at i 2014 ville en $ 10-investering ha kjøpt 5.000.000 XVG-tokens..

XVG-prisytelse

XVG-prisytelse. Bilde via Coinmarketcap

Og det ville ha vært $ 10 godt brukt, siden XVG nådde en heltidshøyde på $ 0.300588 i desember 2017. Alle som er smarte, eller heldige, nok til å kjøpe $ 10 for XVG i februar 2015 kunne ha solgt den for litt over $ 1,5 millioner i desember 2017. Og tenk bare om det hadde vært et kjøp av XVG på $ 100 i 2015.

Selv om det er for sent å kjøpe XVG til bare 0,000002 dollar hver, kan du fortsatt kjøpe den for under 0,01 dollar hver fra juni 2019.

Kjøpe & Lagring av XVG

Hvis du ønsker å handle XVG, er det en rekke børser som den for øyeblikket er notert på. Det handler blant annet på Binance, Upbit, Huobi og Bittrex. Du kan også bruke en ikke-forvaringsbørs som Changelly for eksempel.

Når det gjelder handelsvolum, handles for øyeblikket over 60% på Binance, og om lag 10% handles på Bittrex. Omsetningen på Binance er ganske stor, noe som innebærer at det er et anstendig nivå av likviditet for tokens.

Binance XVG

Registrer deg på Binance og kjøp XVG-tokens

Gitt denne likviditeten, vil store blokkutførelser av XVG ikke føre til mye glidning. Når det er sagt, er det ganske utsatt for nyhetsstrøm og er som sådan mer ustabilt enn mynter med lignende markedsverdi.

Når du har XVG, vil du flytte myntene dine fra børsen, da dette er den mest forsiktige tingen å gjøre. Vi er alle klar over risikoen som følger av lagring av mynter på sentralbørs.

Teamet på Verge har opprettet sikre og private desktop lommebøker for Windows, OSX og Linux, samt mobilversjoner for Android og iOS. Og selv om det ikke er støtte for maskinvarepungebok for Verge, kan du opprette en papirlommebok.

Hvis du leter etter en mer omfattende oversikt over XVG lommebøker, har vi dekket den i vår liste over beste Verge lommebøker.

Konklusjon

Verge har faktisk hatt en ganske steinete tur. På et tidspunkt var det blant de 40 beste kryptovalutaene i verden, og selv om det har blitt straffet av kryptobjørnemarkedet i 2018, forblir det komfortabelt i topp 100 av alle kryptokurver og sitter på plass 66 på juni 2019.

Jeg liker det faktum at prosjektet ble lansert uten forhåndsmine eller ICO. Videre er det et stort samfunn av tilhengere som presser adopsjon av personvernmynten. De mange partnerskap som Verge har inngått, vil sannsynligvis også øke bevisstheten og brukstilfellene.

Selvfølgelig var gruveangrepet i 2018 en grunn til bekymring. Dette illustrerer risikoen nye kryptovalutaer møter fra sofistikerte angripere som er i stand til å leie hash-kraft for å angripe en kjede.

Videre møter Verge hard konkurranse fra større og mer forankrede rivaler. Disse inkluderer slike som Monero og Zcash i personvernmyntfronten, samt Litecoin eller Bitcoin Cash på betalingsfronten.

Uansett er kryptovalutaområdet fortsatt veldig ungt …

Så vi må alle vente og se om Verge til slutt vokser til å bli den beste betalingsmynten for betalinger, eller om den driver til veikanten.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me