Viacoin Review: The Original Micropayments CryptoCurrency

Viacoin (VIA) is een cryptocurrency die al bestaat sinds 2014, maar onlangs een hernieuwde interesse heeft gekregen van de community.

Viacoin is gebouwd op basis van het Bitcoin-protocol en is net als Bitcoin gemaakt als gedecentraliseerde peer-to-peer transactionele valuta. Er zijn echter nogal wat dingen die Viacoin op zichzelf uniek maken. Deze omvatten zoals het hash-algoritme en de gemengde mijnbouw.

Met zoveel “Bitcoin-achtige” cryptocurrencies die er zijn, kan Viacoin echter echt concurreren?

In deze Viacoin review ga ik dieper ingaan op het project inclusief de technologie, ontwikkeling en roadmap. Ik zal ook kijken naar de use-cases op de lange termijn voor het token en het potentieel voor acceptatie op de lange termijn.

ViaCoin & het Scrypt-algoritme

Viacoin gebruikt hetzelfde Scrypt-consensusalgoritme dat wordt gebruikt door Litecoin. De ontwikkelaars kozen voor dit algoritme omdat het destijds als een ASIC-resistent algoritme werd beschouwd. In vergelijking met het SHA-256-algoritme dat door Bitcoin wordt gebruikt, was bekend dat het Scrypt-algoritme de effectiviteit van ASIC-mijnbouw aanzienlijk verminderde.

Hashing-algoritmen via

SHA 256 vergeleken met het Scrypt-algoritme van Litecoin. Afbeeldingsbron: Medium

Dat is niet langer het geval, aangezien verschillende bedrijven ASIC-eenheden hebben ontwikkeld die op Scrypt gebaseerde munten kunnen delven. Dit heeft de ASIC-weerstand van het algoritme verwijderd.

Viacoin & Samengevoegde mijnbouw

Viacoin is een van de weinige cryptocurrencies die Auxiliary Proof-of-Work hebben geïmplementeerd, ook wel bekend als merged mining. Dit is een consensusmethode waarmee twee verschillende munten tegelijkertijd kunnen worden gewonnen.

Het proces werkt door een secundaire munt (in dit geval Viacoin) die meelift op de hash-kracht van een grotere en meer gevestigde keten. In de meeste gevallen hebben mijnwerkers Litecoin gekozen als de meer gevestigde keten en de mijn Viacoin samenvoegen met Litecoin.

Er zijn een aantal voordelen die worden overgedragen door middel van samengevoegde mijnbouw. Een daarvan is dat merged mining hulpbronnenvriendelijker en efficiënter is, omdat miners geen extra elektriciteit hoeven te gebruiken om zowel blockchains te minen als beloningen van beide te verzamelen..

Viacoin Scrypt

Gebouwd op Bitcoin met Scrypt Hashing

De secundaire keten profiteert ook van verhoogde beveiliging vanwege de verhoogde hash-kracht van de meer gevestigde keten. En de gevestigde ketens hebben geen last van een opgeblazen gevoel door hashes uit de secundaire keten op te nemen.

Terwijl elektriciteit wordt bespaard met Auxiliary Proof-of-Work, is er meer ontwikkelingswerk nodig om merged mining te implementeren. Er is ook doorlopend onderhoud om merged mining voor de mining pools en miners te ondersteunen.

Lightning-netwerk & Gescheiden getuige

Viacoin heeft ondersteuning aangenomen voor het Lightning Network en voor Segregated Witness (SegWit). Zelfs zonder Lightning Network en SegWit is Viacoin 25 keer sneller dan Bitcoin, dankzij de bloktijden van 24 seconden. Het toevoegen van SegWit- en Lightning Network-ondersteuning heeft het netwerk echter nog effectiever geschaald door off-chain betalingskanalen te openen en de transactiegroottes te verkleinen.

Een onmiddellijk waargenomen voordeel is in atomaire swaps, en Viacoin was de allereerste cryptocurrency die het OP_CHECKLOCKTIMEVERIFY BIP 65-voorstel van Peter Todd implementeerde. Nu kunnen Viacoin-houders cross-chain atomaire swaps gebruiken om Viacoin rechtstreeks in te wisselen voor een aantal andere cryptocurrencies zonder via een van de gecentraliseerde uitwisselingen te hoeven gaan. Enkele van de munten die worden ondersteund voor atomaire swaps zijn onder meer Bitcoin, Decred, Litecoin en Vertcoin.

Viacoin-functies

Viacoin is in 2014 gelanceerd en heeft in de loop der jaren veel veranderingen en ontwikkelingen meegemaakt. En ondanks dat het een relatief onbekende munt is, blijft het een zware ontwikkeling doormaken. Zoals eerder vermeld, was het de eerste cryptocurrency die atomaire swaps implementeerde. Het heeft onlangs ook verschillende handige functies toegevoegd die zullen helpen aan de transactionele kant van Viacoin, waardoor het gebruiksvriendelijker en functioneler wordt.

Viacoin ATM Ledger

Viacoin Ledger-ondersteuning & Generalbytes geldautomaat

Deze recente introductie van functies zijn onder meer:

 • Ondersteuning voor de Ledger Nano S, Ledger Blue en Trezor hardware wallets;
 • Ondersteuning voor geldautomaten van General Bytes, waardoor Viacoin beschikbaar is op meer dan 1.250 geldautomaten in meer dan 40 landen;
 • BTCPay Server-ondersteuning die Viacoin een beschikbare betalingsoptie maakt bij het creëren van een zelf-gehoste betalingsprocessor;
 • Introductie van een Viacoin CoPay portemonnee met meerdere handtekeningen;
 • Viacoin Core alternatieve implementaties in Golang, .NET en Java.

Naast alle recente nieuwe functies die zijn gelanceerd, zit de aankomende roadmap boordevol nieuwe functies die binnenkort beschikbaar zouden moeten zijn op de Viacoin blockchain en het netwerk. We behandelen dit in het onderstaande gedeelte Roadmap.

Het Viacoin-team

Het Viacoin-project is in juli 2014 gestart door Bitcoin Core-ontwikkelaar BTCDrake. Kort daarna kwam een ​​andere Bitcoin Core-ontwikkelaar Peter Todd als adviseur bij het project.

Beiden verlieten Viacoin in september 2016 en het werd overgenomen door een 21-jarige ontwikkelaar die bekend staat als Romano. Hoewel sommigen hem aanvankelijk te jong vonden om het project te leiden, heeft hij uitstekend werk verricht door Viacoin naar de toekomst te leiden.

Viacoin-team

Sommige Via Team-leden. Van links: Romano (Hoofdontwikkelaar), Frank (ontwikkelaar), Herordenen (ontwikkelaar)

Afgezien van het feit dat ze consequent hun deadlines en doelen hebben gehaald, is er niet veel bekend over het huidige Viacoin-ontwikkelingsteam, aangezien ze allemaal hun GitHub-aliassen gebruiken..

In tegenstelling tot de meeste andere projecten, vindt u op de “Team” -pagina bij Viacoin alleen enkele handgetekende cartoonachtige visages en links naar GitHub-, LinkedIn- en Twitter-profielpagina’s. Ze hebben grotendeels hun anonimiteit en geheimhouding doorgegeven, maar in het licht van hun toewijding aan de ontwikkeling van Viacoin.

Viacoin (VIA) -token

Het Viacoin-token met het ticker-symbool VIA ging op 18 juli 2014 live tegen een prijs van $ 0,102205 en in augustus van hetzelfde jaar werd het verhandeld tegen $ 0,40 voor een rendement van 400%. In augustus 2015 daalde de prijs van VIA tot $ 0,004 voor een verlies van ongeveer 99%!

De prijs van VIA bleef bijna twee jaar stabiel totdat het eindelijk tekenen van leven vertoonde in 2017 toen de hele cryptocurrency-markt begon te stijgen. Het volgde de bull-trend in de markt en bereikte een recordhoogte van $ 6,84 op 8 januari 2018. Sindsdien is de prijs gestaag gedaald, samen met de bredere cryptomarkt en vanaf 8 januari 2019, precies een jaar later. VIA bereikt zijn hoogste punt ooit en wordt verhandeld op $ 0,326422.

De implementatie van atomic swaps gaf VIA in 2018 een boost, zelfs met de bearmarkt in crypto. Het zal interessant zijn om te zien of VIA snel stijgt met de rest van de markt. Nu atomaire swaps al werken, kan VIA mogelijk een levensvatbaar alternatief worden voor Bitcoin en Litecoin als hun netwerken overbelast, traag en duur worden.

Binance VIA

Registreer bij Binance en koop VIA-tokens

Degenen die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen nog steeds VIA mijnen als ze dat willen, maar met bijna alle reeds gecreëerde munten zijn de beloningen zo laag dat het het echt niet waard is. Dit betekent dat uw beste keuze voor het verkrijgen van VIA is om het te kopen bij een van de beurzen die VIA aanbiedt. Gelukkig heb je wat dit betreft mogelijkheden genoeg.

De beste ruil voor het kopen van VIA is Binance, aangezien het ongeveer 60% van het totale handelsvolume in handen heeft. U kunt BTC, ETH en BNB gebruiken om VIA bij Binance te kopen. Bittrex heeft ook een behoorlijke hoeveelheid volume bij het inwisselen van BTC voor VIA. En een kleinere beurs genaamd Coinroom heeft ongeveer 25% van het handelsvolume in VIA. Coinroom is voor velen een goede keuze, omdat je fiat-valuta (USD, EUR, GBP, PLN) kunt wisselen voor VIA.

Als het gaat om het opslaan van je VIA, zul je zien dat er een aantal goede opties zijn gemaakt door het Viacoin-team. De Core-portemonnee is een sterke en veilige optie en is beschikbaar voor Linux, Windows en OSX. Er is ook een mobiele portemonnee van Copay die onlangs is uitgebracht. En als beveiliging uw topprioriteit is, ondersteunen zowel de Ledger- als de Trezor-hardware-wallets Viacoin.

ViaCoin-ontwikkeling

Een van de beste manieren om een ​​idee te krijgen van hoeveel werk er aan een project wordt gedaan, is door hun GitHub-repository te bekijken. Code commits zijn een ruwe leidraad voor hoeveel de ontwikkelaars bouwen op het protocol en nieuwe features pushen.

Dus besloot ik de Viacoin GitHub repos om te zien hoe de ontwikkelaars het doen. Hieronder staan ​​de code commits van het afgelopen jaar voor de twee meest actieve repositories.

Viacoin GitHub

GitHub committeert zich de afgelopen 12 maanden bij ViaCoin

Zoals u kunt zien, is er nogal wat ontwikkeling gaande en dit is bemoedigend. Bovendien zijn dit slechts twee van de Viacoin-repositories met talloze andere waaraan wordt gewerkt. Dit laat duidelijk zien dat hoewel Viacoin een gevestigd project is, er nog steeds actief aan wordt gewerkt en verbeterd.

U kunt ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het project op het Binance-informatieportaal. Dit komt omdat tegen het einde van vorig jaar Viacoin sloot zich aan het V-label van projecten dat wordt beheerd door Binance. Dit betekent dat de informatie die u op de Viacoin pagina op Binance wordt bijgewerkt en beheerd door het team zelf.

Routekaart

Dit hectische tempo waarmee de ontwikkelaars werken, zou logisch kunnen zijn in combinatie met de ambitieuze plannen die het team op de roadmap heeft staan. Hoewel er in 2018 een aantal doelen zijn behaald, zijn er nog enkele andere projecten en verbeteringen die wat meer werk en ontwikkeling vereisen.

Het team zegt bijvoorbeeld dat ze ongeveer 80% van de weg zijn als het gaat om de voltooiing van de bijgewerkte Viacoin core 0.16-portemonnee. Dit omvat standaard HD-portefeuilles, verbetert een aantal bugs en implementeert andere optimalisaties.

Viacoin Core-update

Viacoin Core 0.16 in ontwikkeling. Afbeelding via Viacoin

Als het gaat om de implementatie van het bliksemnetwerk, zegt het team dat ze er ongeveer 90% zijn. Dit is de Viacoin Lightning Network Daemon (LND) die de volledige implementatie van het bliksemnetwerkknooppunt zal zijn. De ontwikkelaars zijn van mening dat dit sneller en goedkoper zal zijn dan de LN-implementatie van Bitcoin.

Er wordt ook aan tal van andere projecten gewerkt. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste features die komend jaar op de ViaCoin roadmap staan:

 • Viacoin Éclair waarmee u uw eigen Lightning Network-node kunt runnen en Viacoin-betalingen kunt doen via het Lightning Network. Uiteindelijk komt er ook een Viacoin Éclair wallet om het Viacoin Lightning Network volledig te benutten;
 • Viacoin Samourai-portemonnee om al uw transacties en identiteit privé en veilig te houden;
 • Schnorr-handtekeningen om native multisig te ondersteunen en zowel bandbreedte als opslag te verminderen;
 • Rootstock Smart Contracts zijn een Ethereum-compatibel platform met een tweewegkoppeling waarmee Viacoin slimme contracten kan gebruiken.
 • Styx anonieme transacties die onvindbaar zijn en anonieme betalingshub voor Viacoin. U kunt meer lezen over het Styx-protocol in het wit papier.
 • MAST of Merkelized Abstract Syntax Trees) die knooppuntinteractie met Merkle-bomen mogelijk maken. MAST zal het in wezen mogelijk maken om gecompliceerde slimme contracten te creëren op de VIA-blockchain zonder deze te verstoppen. Dit zou de blockchain-schaal kunnen helpen zonder de snelheid te beïnvloeden

Het zal interessant zijn om te zien hoeveel de ontwikkelaars in de eerste helft van 2019 kunnen doen. Als ze in staat zijn om enkele van hun belangrijkste updates te voltooien, kan er enige hernieuwde interesse van de gemeenschap in het project ontstaan..

Gevolgtrekking

Viacoin is niet de meest bekende of populaire peer-to-peer transactionele digitale valuta, maar het is een goede aanvulling op de bekende transactiemunten van Bitcoin en Litecoin. Dit speelt in op de sterke punten van Viacoin, aangezien de toevoeging van atomaire swaps betekent dat het snel, gemakkelijk en vrijelijk kan worden uitgewisseld met Bitcoin of Litecoin wanneer hun netwerken te vol raken. En dankzij merged mining kunt u gelijktijdig met Litecoin minen en Viacoin verdienen.

Het is geen garantie, maar Viacoin kan steeds populairder worden naarmate de acceptatie van cryptocurrency toeneemt en gebruikers moeten profiteren van de atomic swap-mogelijkheid van het token. We houden ook van de snelle acceptatie van SegWit en Lightning Network door Viacoin, evenals de snelle ontwikkelingscyclus die de munt heeft doorgemaakt sinds Romano de leidende ontwikkelaar voor het project werd..

Er is enige concurrentie met Viacoin. IOTA en andere Directed Acyclic Graph (DAG) -projecten hebben een voordeel met hun bijna onmiddellijke en gratis transacties, maar de DAG-technologie blijft grotendeels ongetest vergeleken met de blockchain-technologie van Viacoin.

Viacoin is een van de oudere cryptocurrencies, en het lijkt er veel langer op te zijn, omdat het vele andere projecten voor blijft en zijn fortuin verbindt met enkele van de belangrijkste transactionele cryptocurrencies..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me