Viberate Review: Det Blockchain-baserte Live Music-økosystemet

Viberate er et unikt blockchain-prosjekt som prøver å bringe alle deltakerne i den globale musikkindustrien sammen på en plattform.

Viberate er et Ethereum-basert prosjekt med fokus på talentet til stede i den globale livemusikkscenen. Den samler ledelsesbyråene og arrangørene med kunstnerne og fansen og omgår de store organisasjonene som har kontrollert musikkbransjen så lenge.

Selv om det er ambisiøst, kan prosjektet realistisk bryte inn i bransjen?

I denne Viberate-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det og gi deg alt du trenger å vite om prosjektet. Jeg vil også se på de langsiktige brukssakene og adopsjonspotensialet til tokens.

Hvordan Viberate fungerer

Viberate jobber med både bedrifter og forbrukere i sitt mål om å integrere de mange forskjellige segmentene i musikkbransjen. Fordi det er så mange aspekter ved forretningsmodellen, kan det være vanskelig å forstå, men det er nok å si at hvis det innebærer levende musikk, er Viberate involvert på en eller annen måte.

Viberate Banner

Bilde via Bitcoin Talk

Med Viberate er mindre, kommende kunstnere i stand til å sette seg frem og få kontakt med byråene og stedene som ønsker å jobbe med dem. Kort fortalt ønsker Viberate å riste i musikkbransjen og gjøre det rettferdig for alle.

Business to Consumer (B2C)

Den første tanken du måtte ha er hvordan Viberate vil jobbe for å koble fansen (forbrukerne) med artister, arenaer og arrangementer (business). I utgangspunktet har teamet kommet med to B2C-brukstilfeller.

Billettsalg & Bestilling

Den primære modellen for forretnings- og forbrukermarkeder er å tilby billetter til live-arrangementer, festivaler, konserter og andre musikksteder. Viberate har opprettet tilknyttede partnerskap med billettbyråer som Ticketmaster og genererer inntekter fra salg av billetter.

Fremtidige planer er at Viberate skal opprette et eget billettbyrå. Fakturert som Digital Ticket Exchange (DTX), vil det tillate fans å kjøpe billetter ved hjelp av kryptovaluta, og vil sende billettene direkte til lommeboken som et ERC-20-token..

Billetter på salg Viberate

Noen av billettene i salg på Viberate

Billettgebyr vil bli sperret ved smarte kontrakter, slik at fans kan få refusjon i tilfelle en konsert ikke går som planlagt. Det er også planer om å inkludere funksjonalitet som tillater brukere å videreselge billettene sine hvis de ikke kan bruke dem av en eller annen grunn.

Crowdfunding av arrangementet

En annen B2C-plan er å lage en plattform som gjør det mulig for fans å crowdfundere en forestilling. Dette vil tillate fans å lage en crowdfund som bringer favorittartistene sine til dem. Det vil fungere ved å ha VIB-tokens i gruppe, og når en viss terskel er nådd, sendes crowdfunding-kampanjen automatisk til sosiale medieplattformer for markedsføring.

Hvis crowdfunding øker nok, vil donorene motta digitale billetter i lommeboken. Artisten vil bli bedt om å opptre, og hvis de er enige, får de sin del av finansieringen. Hvis terskelen ikke er nådd, blir alle VIB-tokens tilbakebetalt til giverne.

Business to Business (B2B)

Viberate er egentlig ikke noe mer enn en database med fem forskjellige undergrupper innen musikkbransjen. Databasene oppdateres av brukere av Viberate-appen, som kompenseres for å legge til nye artister, arrangementer og arenaer.

Databasen sporer også bookingagenter og arrangører av arrangementer, men disse seksjonene er ikke offentlige. I stedet holdes de atskilt for forretningsbrukere. Plattformen tillater interaksjoner mellom forskjellige grupper på en rekke måter, og VIB-token er insentiv for interaksjon.

Matchende artister med arrangører

Viberate utfører en funksjon som ligner på en bestillingsagent ved å matche musikere med arrangører, men i mye større skala. Og mindre musikere, som kanskje ikke har råd til en bestillingsagent, er i stand til å bli matchet med arenaer, til fordel for både artistene og arenaene.

Arrangørarrangører Viberate

Koble artister med arrangører

Smarte kontrakter brukes til å holde gebyrer og betalinger i sperret, og disse avgiftene betales i enten VIB- eller ETH-tokens. Viberate-plattformen betaler en liten provisjon som et bestillingsgebyr, men det er langt mindre enn gebyrene som belastes av tradisjonelle bestillingsagenter..

Plattformen gjør det også mulig for handelsmenn eller andre forretningsinteresser å innhente leder- eller agentinformasjonen til artistene som er oppført. Det er et premiumgebyr belastet for denne detalj, med premien betalt i enten VIB eller ETH.

Plattformen gjør det også mulig for andre typer tilkoblinger. Et tilfelle vil være arrangører av arrangementer, som kan bruke Viberate til å søke etter tilgjengelige arenaer for et arrangement de planlegger.

Viberate insentiver

Hver bruker av Viberate-plattformen er i stand til å tjene belønninger fra det daglige VIB bounty-bassenget. Disse belønningene er basert på brukerens aktivitet, med belønninger for å legge til databasen, opprettholde lister, henvise venner og andre aktiviteter. Både forbrukere og bedrifter kan motta disse belønningene.

VIB-dusjbassenget besto av faste 10 millioner VIB-tokens. Fem prosent av dem ble utstedt under ICO, og resten frigis med en hastighet på 5000 per dag de første 2000 dagene plattformen eksisterer.

Bidra til Viberate

Hvordan bidra til Viberate-databasen

Når alle de 10 millioner bounty-tokens er utgitt, er det uklart hvordan bounty-bassenget skal fylles på nytt. Hvitboken sier at den kan fylles på fra andre symbolstrømmer, og at ingen nye mynter vil bli utstedt. Vi kan anta at dusørprisen kommer fra gebyrene som innkreves av Viberate-plattformen.

Viberate-teamet

Viberate ble startet i 2016 og kom fra suksessen til nettstedet Topdeejays.com som ble startet tilbake i 2013. Viberate 1.0 var ikke et blockchain-prosjekt, men kort tid etter opprettelsen av Viberate så grunnleggerne fordelene med å sette prosjektet på et blockchain og så leide utviklere for å gjøre nettopp det. Viberate 2.0 ble lansert flere måneder senere.

Grunnleggerne av Viberate er tre slovenske venner med lidenskap for musikk. Ingen av dem har bakgrunn fra blockchain, men alle har lang erfaring innen musikkbransjen.

Matej Gregorcic er administrerende direktør i Viberate og en av de tre grunnleggerne. Han var også med å grunnlegge blockchain-handelsplattformen Eligma. Han startet i virksomheten da han startet et markedsføringsbyrå som tenåring. Det byrået vokste etter hvert til å være det største markedsføringsbyrået i Slovenia.

Den andre medstifteren og COO av Viberate er Vasja Veber, som har over 10 år i musikkbransjen. Han er også leder for den tredje medstifteren og ambassadøren for Viberate-plattformen, Uroš Umek. Også kjent som DJ Umek, er han kreditert for å starte Slovenias teknomusikk.

Viberate Founding Team

Stiftelsesteamet til Viberate

Den tekniske siden av prosjektet håndteres av slovenske utviklere Bostjan Zakelj, Rok Bavec og Rok Babic.

Det er andre blockchain-prosjekter i musikkbransjen, men Viberate-plattformen er unik når det gjelder å opprette forbindelser mellom alle områdene i bransjen. Det er også Ceek VR, men den ønsker å gi fans live virtual reality-sendinger. Og så er det Soundcoin og Musicoin, men begge er fokusert på royaltybetalinger for artister.

Viberate Community

Noe annet som er veldig viktig for at et prosjekt skal vokse, er at det er et sterkt og entusiastisk samfunn bak det. Dette er spesielt tilfelle med Viberate ettersom hele deres økosystem er bygget opp rundt brukere som sender inn data for VIB-tokens.

Så jeg bestemte meg for å se på omfanget av Viberate-samfunnet.

For det første har de en tjenestemann Twitter-konto som har litt over 32 000 følgere. De ser ut til å være ganske aktive der og holder stadig samfunnet oppdatert med de siste kunngjøringene som kommer ut av prosjektet.

De har også en Telegram kanal med litt over 4k medlemmer. Jeg dykket inn i den for å se hva som foregikk der inne. Til tross for at administratorene var ganske lydhøre og imøtekommende til brukerne, var det ikke mye samfunnsdiskusjon på gang. Ikke det ideelle økosystemet for å fremme adopsjon.

Viberate Telegram

Begrenset telegramaktivitet

For de som fremdeles bruker Facebook, har Viberate over 100 000 likes på sin offisielle side. Dette holdes imidlertid ikke like oppdatert som Twitter-kontoen deres. Endelig er det også en reddit subreddit for Viberate, men dette er også ganske stille med ikke så stor interesse for samfunnet i innleggene.

Basert utelukkende på samfunnsinteressen for prosjektet i deres sosiale kanaler, ser det ut som om Viberate trenger å gjøre en bedre jobb med å spre bevissthet. Det må legges mer vekt på fordelene ved å bidra med data og bruke deres markedsplass.

VIB Token

Viberate holdt en ICO kort tid etter migrering til blockchain, og samlet inn 12 millioner dollar på en enkelt dag (5. september 2017) da de solgte 120 millioner VIB-tokens til 0,10 dollar hver. Prisen på tokens nesten tredoblet seg på utgivelsesdagen, men falt raskt tilbake og handlet mellom $ 0,15 og $ 0,20 de neste månedene.

Etter å ha dyppet nesten til ICO-prisen i desember, ble token fanget opp i kryptokurrencymarkedet i desember 2017 / januar 2018. Det nådde sin høyeste verdi på $ 0,718929 den 4. januar 2018, og etter å ha brukt omtrent en uke på og i nærheten på det nivået begynte den lange nedgangen som ville finne sted resten av 2018.

I juni 2018 handlet token under ICO-prisen, og den fortsatte å synke til den nådde et lavpunkt på $ 0,020143 den 14. desember 2018. Token spratt beskjedent av det lave, men holdt seg under $ 0,03-nivået til mars 2019. En måned senere toppet det $ 0,04-nivået, og per mai 2019 handlet det over $ 0,05-nivået. Den har ikke beveget seg mye over det, og forblir så nesten 50% av ICO-prisen.

Binance VIB

Registrer deg på Binance og kjøp VIB-tokens

Hvis du ønsker å få noen VIB-tokens, kan du få dem på Binance, eller Bittrex, eller UpBit. De er også tilgjengelige fra OKEx. Til tross for dette valget omsettes for tiden nesten 80% av volumet på Binance på deres BTC- og BNB-markeder.

Dette åpner volum og likviditet opp til “nøkkelutvekslingsrisiko”. Hvis VIB noen gang skal fjernes av en eller annen grunn, er det en risiko for at likviditeten i token vil kollapse. For øyeblikket er det imidlertid et rimelig volumnivå på disse bøkene, og det har ikke vært noen indikasjon på noen omnoteringer.

Hvis du har kjøpt VIB-tokens eller tjent dem gjennom bidrag, vil du lagre dem på et sikkert sted. VIB er ERC20-tokens, noe som betyr at du har et ganske godt utvalg av lommebøker å bruke. Det sikreste alternativet er slike som en Ledger Nano, selv om du også kan bruke MyEtherWallet / MyCrypto.

Konklusjon

Det Viberate gjør er utrolig vidtrekkende og ambisiøst. Musikkindustrien er enorm, som det fremgår av det faktum at Viberate nå har over 460 000 artister, mer enn 500 000 arrangementer og utover 100 000 arenaer i databasen sin.

Selskapet har også førstegangsfordeler i sin nisje og er det eneste blockchain-prosjektet som retter seg mot hele livemusikkindustrien. Det er bra, men kan også virke mot Viberate hvis de overforlenger seg ved å gå etter for mange undersektorer i bransjen.

Så langt, hvis vi ser bort fra prisfallet på VIB-token, ser det ut til at prosjektet vokser og finner suksess. Det det virkelig trenger fra forbrukersiden på dette tidspunktet, er tillegg av sin desentraliserte billettmegler. Det ville presse prosjektet til forkant, og å ha mer åpenhet i billettprosessen ville absolutt være til fordel for fansen.

En endelig positiv ting med prosjektet er at det ikke er motivert av penger, men av lidenskapene til grunnleggerne. Dette er en gruppe som virkelig elsker musikk og leter etter måter å forbedre live musikk for alle som er involvert i økosystemet, fra fans til musikere til arrangører og arenaer.

Hvis du vil holde deg oppdatert med de siste nyhetene fra Viberate-teamet, kan du følge deres offisiell blogg.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me