Waykichain Review: Blockchain Development Platform for dApps

Waykichain er et interessant blockchain-utviklingsprosjekt som har flydd under radaren det siste året.

I likhet med Etheruem og EOS tillater Waykichain blockchain at andre utviklere kan bygge sine egne desentraliserte applikasjoner (dApps). Waykichain lanserte faktisk sin mainnet foran mer kjente prosjekter som Tron og EOS.

Kan imidlertid Waykichain overvinne sin relative uklarhet?

I denne Waykichain-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det spørsmålet. Jeg vil også se på potensialet for adopsjon av WICC-verktøyet.

Hva er Waykichain?

Waykichain er en tredje generasjons blockchain som gir utviklere frihet til å bygge sine egne desentraliserte applikasjoner (dApps) på plattformen. Dette er gjort enklere gjennom bruk av Turing komplette smarte kontrakter.

WICC Telegram Chats

Fordeler med Waykichain

Utviklingen av disse dAppene blir gjort mye lettere på grunn av de unike malene som Waykichain-teamet har bygget. Disse lar utviklere enkelt bygge sine dApp-er uten å ha inngående kunnskap om programmeringsspråk for smarte kontrakter.

Det er store ambisjoner for Waykichain-prosjektet, og de har uttalt i sine Hvitt papir at de vil bringe “blockchain-teknologi inn i menneskers liv”. De sa videre:

Vi håper å bygge opp et helt nytt blockchain-økosystem som vil være et alternativ for internettoverføringsprotokollen i fremtiden

Prosjektet er basert i Hong Kong og er som sådan mye mer kjent i Asia enn det er i noen vestlige markeder. Imidlertid begynner bevisstheten internasjonalt å ta seg opp ettersom prosjektet begynner en internasjonal ekspansjon.

Waykichain-teknologi

Sentralt i Waykichain-protokollen er deres konsensusmekanisme. Dette er en delegert Proof of Stake (DPoS) -protokoll som gjør den lik den som EOS (sammenlignet med Ethereums Proof-of-Work).

Med denne dPoS-konsensusmekanismen er det 11 stemmeknuter som genererer en blokk hvert 10. sekund. Dette betyr at transaksjonshastigheter på Waykichain-nettverket for øyeblikket kan nå over 3.200 tps.

Waykichain dPoS vil fungere ved å tilfeldig velge en regnskapsknute fra de 11 nodene med flest stemmer på nettverket. Dette skjer når en ny blokk opprettes og noden vil oppnå transaksjons- og håndteringsgebyr.

Waykichain Network Stats

WaykiChain Network potensielt TPS. Bilde via Waykichain

Du kan også “stake” WICC-tokens (dekket nedenfor) for å tjene en innsatsbelønning. De som har satt sine tokens, kan deretter stemme for å velge 11 regnskapsnoder for Waykichain-nettverket.

Denne “innsatsbelønningen” er satt til 5% for det første året, men vil reduseres med 1% for hvert av de påfølgende årene. Dette vil etter hvert utjevnes til 1% avkastning og vil forbli fast fremover.

Waykichain implementerer også sidekjettingsteknologi som en del av nettverksinfrastrukturen. Dette vil gjøre det mulig for visse applikasjoner å operere i sin egen sidekjede uten å bremse nettverket på hovedkjeden (a la Cryptokitties på Ethereum).

Waykichain-applikasjoner

Waykichain lanserte faktisk sin mainnet tilbake i mai 2018, som faktisk var foran andre mer etablerte smarte kontraktprosjekter.

Waykichain har også en ganske unik modell ved at de ikke lader brukerne “bensin” når de bruker dApps. I dette tilfellet er det den smarte kontrakteieren som betaler gassen som kreves for å kjøre dApp.

Siden lanseringen av mainnet har det vært en rekke applikasjoner som er bygget på blockchain. Nedenfor er noen av de mest populære dAppene i økosystemet. Disse inkluderer slike som WTB, Waykiman, WaykiLegend, Gemrush etc. Du kan se den fullstendige listen over alle dAppene som er bygget på Waykichain blockchain her.

Waykichain dApps

Noen av de beste Waykichain-appene

Waykichain-teamet oppmuntrer også aktivt til utvikling av dApp gjennom deres finansieringsinitiativ (mer om dette nedenfor).

Waykichain Team

Waykichain-teamet har en ganske mangfoldig bakgrunn, og det er medlemmer som har jobbet for en rekke forskjellige selskaper.

Waykichain ble grunnlagt av Wayki Sun (derav navnet) som også er Chief Security Officer for prosjektet. Han er en kjent investor i det digitale valutarommet og har gründerbakgrunn. Han grunnla tidligere Oulu Crowd Funding og er president for Hurricane Digital Assets Management Co..

Å bli med ham som medstifter og sitte i CEO-setet er Gordon Gao. Han er utdannet fra Columbia i New York og er en datavitenskapsmann fra både Fishbowl og Alibaba-gruppen.

Waykichain-teammedlemmer

Noen av Waykichain-teammedlemmene

Den tredje medstifteren av prosjektet er Tony Chau, og han er også COO. Han har en grad fra University of Toronto og har jobbet innen økonomi i Hongshang Asset Management Co..

I CTO-stillingen til Waykichain er Richard Chen. Han som sivilingeniør i informatikk fra National University of Singapore. Han var tidligere senior visepresident i Morgan Stanley i tre år og var sjefarkitekt i Intel i 8 år.

Til slutt har du Xi Zhang som er Cheif Product Officer. Han har mer gründerbakgrunn og har vært involvert i internettoppstart de siste 14 årene. Han grunnla også QiuShang APP, som var den første spådomsappen i Kina.

Waykichain Community

Som nevnt ovenfor er Waykichain ikke like kjent i de vestlige markedene som det er i Asia. Imidlertid er en av de mest effektive måtene å endre på gjennom et stort og engasjert samfunn.

Derfor liker vi noen ganger å ta et dykk inn i sosiale prosjektkanaler for å få en ide om nivået av engasjement og bevissthet rundt prosjektet. Derfor bestemte vi oss for å ta en titt på Waykichains kanaler.

Waykichain har en tjenestemann Twitter-konto som har over 11 000 følgere. De legger regelmessig oppdateringer her til samfunnet, noe som er et positivt tegn på aktivitet.

De har også mange Telegram Channel. For eksempel deres Engelsk kanal som har over 6000 medlemmer. Så har de en kinesisk kanal som har over 23 000 medlemmer. Faktisk var dette så stort at de har måttet åpne en ny kinesisk kanal som har over 4000 medlemmer.

WICC Telegram Chats

Skjermbilde fra Waykichain English Telegram

Deretter er det en rekke andre Telegram-kanaler, inkludert de for nyheter, dApps og fan-kanaler. Disse telegramkanalene er større enn de vi har sett på prosjekter med samme størrelse. Dette ekskluderer også den store kinesiske etter at de sannsynligvis vil ha på andre lokale språkapper som Weibo, Tencent og WeChat.

Endelig har laget også en offisiell blogg der de regelmessig legger ut ukentlige oppdateringer som holder samfunnet informert om aspekter som teknologi, veikart og forretningsforhold.

WICC Token & Handel

Sentralt i Waykichain-økosystemet er deres opprinnelige WICC-token. Dette gir drivstoff til nettverket og er måten brukerne kan få tilgang til applikasjonene og gjøre transaksjoner i systemet.

WICC-token startet på et ERC20-token da det ble utstedt på Ethereum blockchain. Imidlertid migrerte de bort fra denne standarden da de lanserte prosjektet mainnet i juni 2018.

WICC-tokens har hatt ganske volatil tid siden handelen startet i januar 2018. De ble først notert og begynte å handle til en pris på $ 0,95 og begynte å rally i påvente av Mainnet-lanseringen..

WICC-prisytelse

WICC-prishistorikk. Bilde via CoinMarketCap

I mai 2018 nådde de All-Time-High på $ 2,60 like før lanseringen. Imidlertid ble WICC fanget opp i det påfølgende bjørnemarkedet som omsluttet resten av markedet. De handler for øyeblikket til $ 0,27.

WICC-tokens er oppført på en rekke børser, selv om hoveddelen av volumet for tiden foregår på BCEX, Huobi Global, CoinTiger og noen få andre børser. Den beste utvekslingen for et vestlig marked ville kanskje være Huobi.

Det ser ut til å være rimelige volumnivåer spredt over disse børsene. Dette innebærer sunne nivåer av likviditet for store blokkordrer. Tokenhandel er fortsatt volatil, så du bør handle med forsiktighet.

WICC Token Storage

Når du har kjøpt WICC, vil det mest forsiktige trekket være å ta tokens av børsen. Vi er alle klar over risikoen vi møter fra sentraliserte børshacker og som sådan.

Gitt at dette er det opprinnelige token for Waykichain-nettverket, har du mindre utvalg av lommebokstøtte enn du vil ha med et ERC20-token. Imidlertid er det for øyeblikket 10 tredjeparts lommebøker som du kan bruke til å lagre WICC i.

WICC Token Support

Gjeldende Wallet-støtte. Bilde via Offisiell blogg

Listen over inkluderer lignende mobil så vel som lommebøker. Noen av dem er også lommebøker med flere valutaer, noe som betyr at du også kan lagre de andre myntene dine her og ikke trenger å stole på en samling lommebøker.

Hvis du vil være i stand til å satse WICC-tokens og tjene avkastningen, ville det beste være å bruke de offisielle Waykichain-lommebøkene. Disse inkluderer lommebokfunksjonen i Waykitimes-appen vi nevnte ovenfor, samt kjernen åpen kildekode lommebok.

WaykiChain utvikling

Noen ganger kan det være vanskelig å bestemme nøyaktig hvor mye arbeid som gjøres med et prosjekt. Mens lag alltid kan hevde at de jobber med protokollen, er beviset ofte i puddingen.

Når det er sagt, er en av de beste måtene å spore utviklingen av et prosjekt gjennom deres offentlige kode. Derfor bestemte vi oss for å ta en titt på Waykichain GitHub forplikter seg det siste året.

GitHub forplikter Waykichain

GitHub forplikter seg til Core Repository

Som du kan se, har teamet vært ganske aktivt med å trykke kode. Dette er omtrent i tråd med den forpliktende aktiviteten vi har sett på andre prosjekter på lignende stadier av prosjektlivet. Det er også ytterligere 13 repoer på GitHub, selv om disse har fått langt færre forpliktelser.

Faktisk ville denne utviklingen være fornuftig gitt milepælene som teamet har satt seg. Nedenfor er noen av disse nettverksutgivelsene kombinert med andre mer generelle prosjektprestasjoner.

Waykichain milepæler

Waykichain-prosjektets milepæler

Vi har også noe å se frem til fra et utviklerperspektiv for resten av 2019 og 2020. I 3. kvartal av 2019 vil de starte utviklingen på sin desentraliserte handelsapplikasjon, og i 3. kvartal 2020 vil de gå videre til den desentraliserte forex trading-appen.

Noe annet som kan være i røret for Waykichain er deres WUSD stablecoin. Dette vil være verdens første stablecoin på bunnen av en offentlig kjede. Det vil være interessant å se hvordan dette vil fungere i forhold til slike som MakerDao’s DAI.

Dapp-finansieringsprogram

Noe annet Waykichain-teamet har gjort for å øke utviklingen på plattformen deres er Dapp-finansieringsprogram. De har i det vesentlige satt av $ 1,5 millioner for å stimulere disse utviklerne.

For hver desentraliserte applikasjon som skal bygges på Waykichain blockchain, vil de tilby $ 15 000 sammen med andre tjenester som inkluderer teknisk støtte, merkevarebygging og produktmarkedsføring..

Waykichain Developer Incentive

Waykichain Developer Incentive Mechanisms

De har også oppfordret de i samfunnet, media og allmennheten til å invitere utviklere til å bygge videre på blockchain. For de som gjør introduksjonene og kobler de rette utviklerteamene, vil også motta priser.

Dette er faktisk et flott initiativ etter vårt syn. Et blockchain-økosystem kan bare trives når det faktisk brukes som forutsatt. Det er en av grunnene til at Ethereum blockchain-økosystemet er så vellykket. Flere dApps betyr flere brukstilfeller som betyr flere brukere og deretter et større og mer robust økosystem.

Konklusjon

Fra Waykichain-gjennomgangen virker det som om prosjektet har potensiale, og det kan gi utviklere et attraktivt alternativ til mer etablerte blokkjeder..

Deres Dapp-finansieringsprogram sammen med deres unike “gass” -ladningsfunksjon kan gi ekstra utviklere til å bygge på plattformen.

Selvfølgelig forblir en av de største utfordringene for Waykichain deres relativt ukjente status utenfor Asia. De trenger å kunne få navnet sitt og utvide sitt internasjonale samfunn hvis de skal tiltrekke seg brukere og utviklere.

Mens WICC-token har vært gjennom noen ustabile markeder og er under noteringsprisen, ser det ut til å være sunt volum og børsstøtte. Mer lommebokstøtte er nødvendig men for mer adopsjon å finne sted.

Så selv om veien fremover fortsatt er ganske utfordrende, jobber Waykichain hardt for å bygge ut teknologien og møte de kommende milepæler.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me