Zcoin Review: Sigma-protokoll, private transaksjoner og mye mer

I denne Zcoin-gjennomgangen vil vi se på en annen interessant anonymitetsmynt som har rullet ut utviklingen nylig.

ZCoin er en av de viktigste personvernmyntene som prøver å etablere anonyme transaksjoner, soppbarhet og desentralisering av gruvedrift på en unik og skalerbar måte.

Opprinnelig ble Zerocoin-protokollen utviklet for å være en utvidelse av Bitcoin, men da den ikke ble vedtatt av samfunnet, ble den utgitt som en egen mynt og blockchain.

Med ZCoin du kan bruke uten noen transaksjonshistorikk eller lenke til identiteten din. Dette er en dramatisk forbedring av personvern versus Bitcoin, der adresser blir gjort gjennomsiktige for å bekjempe problemet med dobbeltbruk.

Zcoin og Zerocoin-protokollen

ZCoin-protokoll

Bilde via Wikipedia

Ideen til Zerocoin-protokollen kom fra Johns Hopkins-professor Matthew D Green og to av hans studenter – Ian Miers og Christina Garman. Mens det ble foreslått som en forbedring for Bitcoin, fikk det aldri konsensus, og i september 2016 ga Poramin Insom ut en blockchain og kryptokurrency ved å bruke ideen om Zerocoin-protokollen..

Zcoin er ikke relatert til andre kryptovalutaer som bruker Zerocash-protokollen. Selv om Zerocash er en utvikling fra Zcoyns gamle protokoll Zerocoin, er deres respektive implementeringer ikke enkle gafler av hverandre, men er avhengige av forskjellige kryptografiske antakelser med forskjellige kompromisser

Fordi den ble utviklet som en Bitcoin-forbedring, fungerer sending av ZCoins akkurat som Bitcoin, og transaksjonene blir registrert i en offentlig reskontro. Imidlertid bruker Zerocoin-protokollen preging for å gjøre disse transaksjonene anonyme. I utgangspunktet krever ZCoin at du preger Zerocoin før du er i stand til å bruke.

Disse nye Zerocoins har ingen transaksjonshistorikk, og fordi det er så mange brukere som mynter mynter samtidig, blir det umulig å spore de nylig myntede myntene til en bestemt bruker. Det har blitt sammenlignet med en type hvitvasking av penger, der de gamle myntene blir ødelagt, og de nylig myntede myntene ikke kan spores.

Sigma-protokollen

Sigma-protokollen ble implementert i juli 2019 og erstattet Zerocoin-protokollen.

Zcoin er den første fullstendige implementeringen av Sigma-protokollen, som lar brukerne ha fullstendig privatliv via kryptografiske bevis uten kunnskap. En av de viktigste fordelene med Sigma-protokollen er at den har fjernet behovet for klarert oppsett.

Det pålitelige oppsettet er noe andre kryptovalutaer som ZCash har måttet stole på gjennom sin “Ceremony”. Dette har også vært en av de viktigste stridslinjene for sikkerheten til ZCash blockchain. Du må virkelig tro at oppsettet ble gjort riktig for å stole på det.

Ved å fjerne dette klarerte oppsettet, gir Sigma-protokollen Zcoin en unik fordel.

Sigma-protokollen er en forløper for neste generasjons personvernprotokoll Lelantus som utvikles av ZCoin-kryptografen Aram Jivanyan, som vil bygge videre på Sigma og utvide funksjonaliteten og personvernfunksjonene i stor grad ved å fjerne behovet for faste valører i preging og utgifter..

Du kan lære mer om Sigma-protokollen her.

Null kunnskapsbevis

Zerocoins bruker noe kjent som Zero-Knowledge Proofs for å opprettholde anonymitet. Kryptografi definerer et bevis på null kunnskap som en metode for en part å bevise for en annen part at de vet hva verdien av x er uten å måtte dele ytterligere informasjon bortsett fra at de vet hva verdien av x er..

En enkel måte å demonstrere denne definisjonen på er å bevise for en venn at du kjenner Gmail-passordet ditt uten å fortelle dem hva det er ved å logge på Gmail-kontoen din. Dette vil bevise at du vet hva Gmail-passordet er, uten å gi ytterligere informasjon.

ZeroCoin Privacy vs Bitcoin

Bildekilde: Zcoin-blogg

Null kunnskapsbevis fungerer for ZCoin ved å vise bevis på at du eier Zcoin du sender, uten å fortelle noen om kilden til ZCoins.

Hvordan Zerocoin oppnår anonymitet

Når en Zerocoin blir preget, ødelegger den en ZCoin i prosessen. Når dette skjer genererer Zerocoin-protokollen et tilfeldig serienummer “R” og et hemmelig nummer “s”. Disse tilfeldig genererte R og s brukes deretter i en kryptografisk funksjon for å generere en verdi “V”, som du blir forpliktet til.

V-verdien sendes til blockchain for å forhindre at den endres i fremtiden. Denne verdien V er offentlig synlig, i likhet med alle andre V-verdier som blir opprettet av mennesker som myter.

For å bruke Zerocoin R blir det gitt et bevis på null kunnskap som viser at R-verdien din tilsvarer den offentlige verdien til V. Dette beviset på null kunnskap viser bare at det er noe V som tilsvarer R, men det avslører ikke hvilken. Dette gjør at Zerocoins kan brukes uten at noen kan bestemme opprinnelsen.

For å unngå dobbel bruk av Zerocoins, verifiserer Znodes at beviset om null kunnskap var gyldig og at Zerocoin R ikke tidligere ble brukt.

Gruvedrift ZCoin

Zcoin begynte å bruke Lyra2z-algoritmen for bevis på arbeid, men flyttet nylig til Merkle Tree Proof of Work-algoritmen (MTP) for å løse flere problemer.

Zcoin Privacy vs. Bitcoin

MTP sammenlignet med andre algoritmer. Bildekilde: YouTube

MTP er kjent som en minnehard algoritme, og den har flere fordeler, hvorav den ene er forebygging av utvikling av ASIC-brikker som kan føre til sentralisering av gruvedrift. Det hjelper også med å forhindre infeksjon av datamaskiner og gjøre dem til en del av gruvedrift av botnett. Grunnleggeren av ZCoin har følgende å si:

Det grunnleggende konseptet er at det skal etablere samme pris / kostnad for en enkelt beregningsenhet på alle plattformer, noe som betyr at det ikke er noen enhet som skal få en betydelig fordel over en annen til samme pris, og dermed fremme egalitær databehandling

Så målet er å holde ZCoin mulig for CPU-gruvedrift som en måte å desentralisere sikkerheten til nettverket. MTP-en som brukes av ZCoin har også blitt gjort mindre minneintensiv enn tidligere versjoner, og den er mindre sårbar for DOS-angrep. Når det er sagt, er ZCoin-teamet ikke imot GPU-gruvedrift, men med MTP forblir CPU-gruvedrift konkurransedyktig selv om GPU-gruvedrift også brukes.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese vår omfattende guide om gruvedrift ZCoin.

Grunnleggerens belønning

Founder’s Reward ble implementert for å finansiere utviklingen av ZCoin, og det spesifiseres at de første fire årene vil 14% av de utvinnede ZCoins gå til Founder’s Reward pool. At 14% blir delt slik:

  • ZCoin Team mottok 6%
  • Frøinvestorer får 6%
  • ZCoin-grunnlegger Poramin Insom mottar 2%

Når de første fire årene har gått (i september 2020), vil blokkbelønningen gå tilbake til å gå helt til gruvearbeidere og znoder.

Znoder

Znoder ligner på hovednoder ved at de er datamaskiner i ZCoin-nettverket som kjører en full kopi av blockchain, og jobber med å behandle transaksjoner. Znodene blir stimulert ved å motta 30% av nylig myntede ZCoins, for tiden 7,5 per blokk.

De som kjører Znodes er pålagt å satse 1000 ZCoins, som en måte å bevise at de er høyt investert i ZCoin-nettverket. Innsatsen er et insentiv til å holde nettverket i gang ærlig og med jevn oppetid.

ZNode før / etter

Før & Etter ZNodes på ZCoin

Per 30. august 2019 er avkastningen for å kjøre en Znode omtrent 15,8% basert på data fra Masternodes.online. Det anslår at en node vil motta en belønning hver 17. dag 7 timer og 50 minutter.

Med prisen på XZC for øyeblikket $ 5.82 månedlig inntekt for å kjøre en Znode er omtrent $ 75. Dette er basert på 4 990 aktive masternoder. Hvis antall masternoder øker, vil utbetalingen reduseres og omvendt.

Myntforsyning og bærekraft

Fordi ZCoin var basert på Bitcoin, var det 21 millioner mynter som opprinnelig var ment å opprettes, men en feil i koden førte til at det ble opprettet ytterligere 388 450 mynter. Den feilen er løst, og maksimal tilførsel av ZCoin er nå satt til omtrent 21,4 millioner. Per august 2019 er den sirkulerende forsyningen av ZCoin 8261093 XZC.

I likhet med Bitcoin begynte ZCoin med en blokkbelønningstid på 10 minutter, men den ble redusert til 5 minutter per juni 2018. For tiden tildeles det 25 mynter per blokk. Denne prisen vil halvere seg omtrent hvert fjerde år til alle ZCoins er preget. Når alle mynter er blitt preget, vil gruvearbeidere fortsette å bli belønnet gjennom transaksjonsgebyrer.

Zcoin Team

Mens Matthew Green opprinnelig kom på ideen til ZCoin, var implementeringen arbeidet til Poramin Insom. På den tiden jobbet han under Matthew Green i Johns Hopkins, noe som ga et perfekt mentorforhold.

Før utviklingen av ZCoin utviklet Poramin Vertcoin, men han flyttet for å jobbe med ZCoin da han så et behov for anonyme transaksjoner i kryptovalutaområdet. Han planlegger å til slutt komme tilbake til utviklingen av Vertcoin, men er foreløpig fullt fokusert på ZCoin.

Zcoin Privacy vs. Bitcoin

Fra venstre: Poramin Insom (grunnlegger), Peter Shugalev (Lead Dev), Tadhg Riordan (Solidity Dev), Snguyen (Dev)

Den ledende utvikleren av ZCoin er Peter Shugalev, en programvarearkitekt og programmerer som gir over 15 års erfaring til ZCoin-prosjektet. Basert i Moskva, har han en mastergrad fra Moscow State University in Computer Science and Mathematics og har til og med laget sitt eget programmeringsspråk som ble brukt i et signaturbasert system for inntrengingsdeteksjon..

På forretningssiden er COO i ZCoin Reuben Yap, en bedriftsadvokat i 10 år, som begynte i ZCoin i oktober 2016 og har vært sentral i å forme visjonen og retningen til ZCoin-prosjektet.

Han er veldig kjent med blockchain-personvernprotokoller og bruker mye tid på å reise og snakke om dem på en enkel og lettfattelig måte. Han har lenge vært en talsmann for personvern og var tidligere grunnlegger av en av de beste VPN-tjenestene i SE Asia (bolehvpn.com).

XZC-token

XZC-token fikk en sterk start, og åpnet i oktober 2016 på litt over $ 0,90 hver. I løpet av en uke handlet det over $ 5, og på slutten av den andre uken hadde det samlet seg til $ 8. Det klarte imidlertid ikke å holde disse nivåene, og i november hadde det gått nedover for å handle under $ 1.

Det fortsatte å skli gjennom resten av 2016, selv om det også var mye volatilitet, og prisen var tilbøyelig til å endres med så mye som 30-50% i løpet av noen dager.

Da 2017 kom i gang, hadde XZC kommet tilbake over $ 1-nivået og handlet snart også over $ 2 også. Det fortsatte å klatre og juni / juli 2017 handlet det i en rekke på $ 10- $ 20. Det var et fall tilbake under $ 7 i august, men XZC kom seg snart tilbake og handlet fra $ 10- $ 15 gjennom høsten 2017.

XZC-prisytelse

XZC-prisytelse. Bilde via CMC

Prisen begynte virkelig å ta av i november 2017, og som det er tilfellet med de fleste kryptovalutaer, så ZCoin en enorm prisoppkjøring i løpet av desember 2017 og nådde en høyde på $ 169,99 26. desember 2017. Siden den gang har prisen gått tilbake ganske bit, og med unntak av en sprett i april 2018 har den stadig gått lavere.

Fra og med august 2019 er en ZCoin (XZC) verdt $ 5,83, med en pris som beveger seg stadig lavere for det meste av 2018, med en lav verdi på $ 4,21 i desember. Prisen ble gjenopprettet tidlig i 2019 og i juni handlet nær $ 15. Det brukte juni og mye av juli på å handle i en rekke mellom $ 10 og $ 13, men trakk seg deretter tilbake sammen med de bredere kryptomarkedene.

Kjøpe & Lagring av XZC

Det største handelsvolumet for ZCoin (XZC) finnes på MXC, selv om det også er en god mengde handelsvolum på CoinEx-plattformen. CHAOEX har også en god del volum, og utover det kan du få XZC på Binance, DigiFinex, Huobi Global og en rekke andre mindre børser.

Volummessig er den relativt godt delt ut på børsene, selv om over 80% er konsentrert i topp 3. Det er anstendig likviditet, men med sunne ordrebøker som er ganske dype. Dette betyr enkel utførelse for store blokkordrer.

Binance XZC

Registrer deg på Binance og kjøp XZC-tokens

ZCoin-prosjektet har en tjenestemann desktop GUI lommebok, som sannsynligvis er det beste valget siden den har innebygde mynte- og bruksfunksjoner. Det er også en Electrum lett lommebok tilgjengelig.

For de som foretrekker mobile lommebøker, er det en rekke valg, inkludert Trust Wallet, Coinomi, Edge Wallet, Cobo Wallet og en rekke andre.

Pluss at ZCoin-utviklerne jobber med en innfødt mobil lommebok som forventes å bli utgitt innen utgangen av 2019. Begge populære hardware lommebøkene, Ledger og Trezor, støtter også XZC.

ZCoin-utvikling & Veikart

Noe som jeg noen ganger liker å gjøre for å bestemme utviklingen i et prosjekt, er å se på GitHub-arkivene deres. Ved å observere hvor mye kode som blir presset, kan man få en god ide om nøyaktig hva som blir gjort.

Derfor bestemte jeg meg for å hoppe inn i Zcoin offisielle GitHub. Nedenfor er koden forpliktet til de tre mest aktive repoer i GitHub. Dette er det totale antallet forpliktelser som ble presset det siste året.

ZCoin GitHub

Forplikter seg til å velge repoer de siste 12 månedene

Som du kan se, har de vært ganske aktive med en regelmessig strøm av forpliktelser. Det er også ytterligere 66 andre depoter med varierende grad av aktivitet.

Dette utviklingsnivået er mer enn vi har sett på andre prosjekter på lignende stadier. Faktisk, hvis vi skulle sammenligne Zcoin med andre prosjekter basert på totalt antall forpliktelser, kommer det inn kl nummer 52.

Dette er selvfølgelig fornuftig med tanke på at det var en rekke oppdateringer som Zcoin-utviklerne nylig har jobbet med. Det viktigste blant disse er selvfølgelig Sigma-protokollen som endelig er ute.

Det er også noen veldig spennende oppdateringer som er planlagt i deres veikart. Nedenfor er noen av de mest bemerkelsesverdige oppdateringene som fremdeles er planlagt for 2019.

  • Gjennomgang av brukergrensesnittet: En ny GUI-lommebok er på vei som vil være basert på Vue.js.
  • RAP: Personvern for mottakeradresse: Dette vil tillate brukere å dele en statisk offentlig adresse som vil dirigere transaksjoner til helt nye adresser. Dette vil bevare personvernet og har ikke blitt brukt av noen annen personvernmynt.
  • Kryptert Node-kommunikasjon: Denne krypterte nodekommunikasjonen vil tillate at Zcoin-trafikk er sensurbestandig.
  • MTP Oppdater: De vil forbedre MTP for å fremme ASIC-resistente funksjoner
  • Native Mobile Wallet: Lansering av en mobil lommebok som vil ha full personvernstøtte

Deretter, mot 2020 kan man forvente å se forskning på skalering, styring og kvantebestandige algoritmer. Hvis du ønsket å holde deg oppdatert med utviklingen, kan du gå videre til deres offisiell blogg.

Konklusjon

ZCoin ser noen fordeler med å ha kode som er basert på Bitcoins kjernekode. Det gjør det lettere for prosjektet å implementere endringer som Bitcoin gjør. Og anonymitetsfaktoren er absolutt en stor avtale, spesielt i land som Kina, hvor personvern er vanskelig å få tak i.

Når vestlige nasjoner begynner å regulere kryptovalutaer, er det en god sjanse for at personvern blir stadig viktigere i hele Europa og i USA.

Mens noen har klaget over at Founder’s Reward ble inkludert i ZCoin, er det andre kryptovalutaer der ute som har implementert lignende funksjoner.

Tross alt trenger utviklingsteamet midler hvis de skal fortsette å jobbe med ZCoin, og Insom innrømmet selv at grunnen til at han måtte stoppe arbeidet med Vertcoin var fra mangel på midler. I alle fall er det bare ett år til grunnleggerens belønning er ferdig, og jeg satser på fem år fra nå, vil ingen engang huske grunnleggerens belønning.

En dedikert grunnlegger og hovedutvikler, kombinert med finansiering til utvikling, og en solid veikart gjør at ZCoins fremtid ser lys ut.

Utvalgt bilde via Zcoin & Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me