Stellar Lumens Review: The Network Moving Micro Payments

Stellar is een van de meest veelbelovende cryptocurrencies voor betalingen die momenteel op de markt is. Talloze partnerschappen smeden en geavanceerde technologie bouwen.

Het doel van het Stellar-project is om geld te laten bewegen zoals e-mail. Ze bouwen een gratis en open source waarmee iedereen goedkope financiële apps kan bouwen. Natuurlijk zijn er een aantal concurrerende projecten die vergelijkbare technologie bouwen.

Dus, hoe kan Stellar echt concurreren??

In deze Stellar-recensie krijgt u alles wat u moet weten over het project. Ik zal ook de prijs en het acceptatiepotentieel op lange termijn van hun Stellar Lumens (XLM) analyseren.

Wat is Stellar?

Stellair is in de eerste plaats een gedistribueerd betalingsnetwerk dat bedoeld is om een ​​snelle, veilige en goedkope oplossing voor grensoverschrijdende betalingen te bieden. Het kan ook worden gebruikt om uw eigen tokens uit te geven, en is als ICO-platform aanzienlijk gemakkelijker te gebruiken in vergelijking met Ethereum.

Stellar Project overzicht

Overzicht van het Stellar-project. Afbeelding via Stellar.org

Het netwerk en de verbonden basis zijn beide gelanceerd in 2014 en het netwerk wordt aangedreven door het native Stellar Lumens (XLM) -token. De XLM is de sleutel tot het uitvoeren van vrijwel onmiddellijke transacties tussen verschillende valuta’s en het doen van betalingen over internationale grenzen heen.

Het Stellar Network

Het Stellar-netwerk is gemaakt als een gedecentraliseerd platform om snelle en goedkope overdrachten van activa naar overal ter wereld mogelijk te maken.

Het Stellar-netwerk kan individuen, banken en betalingssystemen verbinden om valuta’s veilig, betrouwbaar en snel te verplaatsen voor een fractie van de kosten van traditionele betalingsgateways en valutaoverdrachten. Stellar wil een revolutie teweegbrengen in internationale betalingen en overmakingen door ze veilig, snel, gemakkelijk en goedkoop te maken voor iedereen ter wereld.

Stellar kan ook dienen als een lanceerplatform voor project-ICO’s, en het maken van tokens op de Stellar-blockchain is veel eenvoudiger dan op concurrerende platforms. Het Mobius Network, SureRemit en Smartlands zijn slechts enkele van de projecten die hun ICO op Stellar hebben gehouden.

Wat maakt Stellar uniek?

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat Stellar veel van dezelfde diensten biedt die u kunt krijgen van uw traditionele banksysteem, maar er zijn enkele belangrijke verschillen die Stellar uniek maken.

Om te beginnen vinden de transacties op Stellar plaats op een gedecentraliseerde blockchain en netwerk met aanzienlijk snellere verwerking en lagere kosten in vergelijking met de traditionele banksystemen.

Stellar Lumens vergeleken

Stellar Vergeleken met andere projecten. Afbeelding via Bolwerk

Met Stellar worden betalingen binnen 2-5 seconden verwerkt en de kosten zijn zo laag dat ze bijna onopgemerkt blijven. Het onveranderd van de ene valuta voor de andere op het Stellar-netwerk brengt een vergoeding van slechts $ 0,00006 per transactie met zich mee. Vergelijk dat eens met een internationale overboeking, die misschien wel $ 75 kost.

Stellar is ook uniek in vergelijking met andere crypto- en blockchain-projecten. Hoewel veel van deze populaire cryptoprojecten gericht zijn op het bieden van voordelen aan bedrijven en bedrijven, werd Stellar opgericht met het nobele doel om een ​​inclusieve digitale economie te creëren, en als zodanig dient het individuen.

Stellar wil zijn technologie, innovatie en positie gebruiken om ‘armoede te bestrijden en het individuele potentieel te maximaliseren’.

Stellar’s ​​technologie

Het gedistribueerde netwerk van Stellar bestaat uit een groot aantal servers, elk met de Stellar Core-software, en allemaal eigendom van verschillende mensen en organisaties verspreid over de hele wereld..

De Stellar Core-software heeft zijn eigen lokale kopie van de blockchain en communiceert en synchroniseert met alle andere computers waarop de Stellar Core-software draait en is verbonden met het netwerk.

Stellar verschilt van de meeste andere cryptocurrencies doordat het consensusmechanisme geen Proof-of-Work is, noch Proof-of-Stake. In plaats daarvan gebruikt het iets dat het Stellar Consensus Protocol (SCP) wordt genoemd, dat een methode biedt om consensus te bereiken zonder afhankelijk te zijn van een gesloten systeem om transacties nauwkeurig te registreren..

Hoe Stellar werkt

Het eerste dat iedereen die op het Stellar-netwerk wil communiceren, moet doen, is een account aanmaken, of liever een portefeuilleadres. Dit omvat zowel de openbare sleutel die met anderen kan worden gedeeld als de privésleutel die uw account beveiligt. Uw openbare sleutel is de cryptografische methode die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat transacties op het netwerk veilig zijn.

Hoe Stellar werkt

Eenvoudig overzicht van hoe Stellar werkt

Zodra u een account heeft, moet u wat geld uploaden naar een anker op het Stellar-netwerk. Een anker is een constructie die wordt vertrouwd om deposito’s aan te houden en virtueel krediet te verstrekken aan Stellar-accounts.

Het anker is de verbinding tussen het Stellar-netwerk en bestaande valuta. Daarom zijn de meeste netwerkankers banken, overmakingsbedrijven en spaarinstellingen.

Nadat uw geld is geüpload naar een anker, bent u klaar om te profiteren van de vrijwel onmiddellijke overboekingen die beschikbaar zijn op het netwerk.

Stellar versus Ripple

Iedereen die naar Stellar kijkt, zal automatisch proberen om vergelijkingen te maken met Ripple (XRP), aangezien beide betalingsnetwerken zijn en beide zijn gemaakt door Jeb McCaleb. De twee projecten hebben enkele overeenkomsten en worden algemeen gezien als concurrerende netwerken.

Dat gezegd hebbende, er zijn ook belangrijke verschillen tussen de twee platforms, en hoewel sommige mensen Stellar een vork van Ripple hebben genoemd, is dat niet waar. Stellar heeft zijn eigen unieke codebasis en de twee hebben verschillende filosofieën.

Hoewel Ripple zich bezighoudt met de institutionele kant van financiële transacties en heeft geprobeerd samen te werken met grote wereldwijde banken om wereldwijde overmakingsnetwerken te vervangen, richt Stellar zich meer op het individu en biedt het een platform dat inclusie en wereldwijde financiële geletterdheid benadrukt..

Stellar versus Ripple

Stellar en Ripple vergeleken

Het is waar dat de twee projecten aanvankelijk veel dichterbij waren qua kenmerken en codebasis, maar na 5 jaar ontwikkeling op Stellar is dat niet langer het geval. Stellar is overgestapt op het Stellar Consensus Protocol vanwege zijn consensusmechanisme, met behulp van een model dat bekend staat als Federated Byzantine Agreement.

Ripple blijft bij een protocol dat een mechanisme gebruikt dat bekend staat als proof-of-correctness. Volgens de Ripple-whitepaper is dit PoC-consensusmechanisme:

“Wordt elke paar seconden toegepast door alle knooppunten, om de juistheid en overeenstemming van het netwerk te behouden”.

Er zijn nog andere verschillen tussen de twee netwerken. Ripple heeft bijvoorbeeld 100 miljard totale voorraad XRP-tokens en is deflatoir op basis van een variabele brandsnelheid van tokens. Stellar begon met een totaal aanbod van 100 miljard XLM-tokens, maar momenteel is het totale aanbod iets meer dan 105,3 miljard tokens vanwege een inflatie van 1% ingebouwd in Stellar.

Er zijn ook de verschillen in de doelmarkt (instellingen voor Ripple en individuen voor Stellar) die al zijn besproken, en de verschillende protocollen die worden gebruikt om consensus te bereiken.

Het Stellar-team

Stellar is in 2014 opgericht door Jed McCaleb en Joyce Kim. Naast een van de mede-oprichters van Ripple, is McCaleb ook de maker van de site voor het delen van bestanden eDonkey en de beruchte Bitcoin-exchange Mt Gox. Na twee jaar bij Ripple voelde McCaleb zich gedwongen te vertrekken vanwege een andere filosofie, en hij verliet Ripple om Stellar te vormen.

Stellair team

Van links: Jedd McCaleb, Joyce Kim & Denelle Dixon. Afbeelding via Twitter & Creatieve top

De president, CEO en uitvoerend directeur van Stellar is Denelle Dixon. Ze is een recente toevoeging aan het team en kwam in mei 2019 naar Stellar na zeven jaar bij Mozilla te hebben gewerkt, waar ze recentelijk de Chief Operating Officer was. In het verleden werkte ze ook als Senior Legal Director bij Yahoo na het behalen van haar J.D. van de University of California.

De rest van het team omvat technologen, ingenieurs, ondernemers, wetenschappers, ontwerpers en anderen, allemaal geïnteresseerd in het opbouwen van een inclusief wereldwijd financieel systeem. Terwijl de Stellar Foundation kantoren heeft in San Francisco en New York City, zijn de teamleden verspreid over de hele wereld.

Opmerkelijke stellaire partnerschappen

Een van de beste manieren om de acceptatie te vergroten en sneller te verspreiden, is door samen te werken met bestaande organisaties. Het leiderschapsteam van Stellar begrijpt dit volledig en heeft partnerschappen gevormd in een aantal bedrijfstakken en met een breed scala aan bedrijven. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste partnerschappen:

Het grootste en meest besproken partnerschap is het een met IBM. Stellar werkt sinds oktober 2017 samen met het eerbiedwaardige technologiebedrijf en de meest recente ontwikkeling was de lancering van IBM’s World Wire, een realtime wereldwijd betalingssysteem dat draait op Stellar.

IBM Stellar

IBM gebruikt stellaire technologie. Afbeelding via Stellar Nieuwsbrief

Net gelanceerd in maart 2019, ondersteunt het al 47 valuta’s en werkt het in 72 verschillende landen met 44 bankeindpunten en meer dan 1.000 unieke valutahandelparen. IBM heeft ook 6 banken getekend om stablecoins uit te geven op basis van XLM.

Er zijn veel andere partnerschappen die Stellar heeft opgezet, waaronder verschillende met geldtransferproviders, zoals Tempo in Frankrijk, Remitr in Amerika, SatoshiPay in Europa, SureRemit in Afrika en vele anderen.

XLM-token (Stellar Lumens)

Lumen, die het tickersymbool XLM gebruiken, zijn de native asset die op het Stellar-netwerk wordt gebruikt. Het netwerk werd gelanceerd met 100 miljard lumen, met een jaarlijkse inflatie van 1%. In september 2019 zijn er nu 105.323.320.393 XLM. De Lumens heeft twee doelen op het Stellar-netwerk:

  • Het voorkomt netwerkspam door de transactiekosten (vergoedingen) te dekken en zorgt er tegelijkertijd voor dat gebruikers een minimaal saldo behouden. Het minimum saldo is vereist om te voorkomen dat het netwerk wordt gespamd met neptransacties. Elke transactie op het Stellar-netwerk heeft een vergoeding van 0,00001 XLM.
  • Het vergemakkelijkt ook transacties in meerdere valuta’s door te fungeren als een brug tussen verschillende valuta’s en transacties mogelijk te maken, zelfs als de directe markt niet groot genoeg is om transacties te vergemakkelijken..

Hoewel Lumens al in 2014 handelde nadat ze op de beurs waren genoteerd, bleef het drie jaar daarna behoorlijk range-gebonden. XLM handelde tussen $ 0,001 en $ 0,006. Pas toen de bullrun van 2017 rondkwam, pakte Lumens stoom op.

XLM-prijsprestaties

XLM-prijsprestaties. Afbeelding via CMC

In april begon de prijs te stijgen en tegen het einde van de maand was deze boven $ 0,005. Mei zag de prijs exploderen en XLM handelde zo hoog als $ 0,067443, maar voor het grootste deel bleef het in mei en juni tussen $ 0,04 en $ 0,05.

De prijs daalde opnieuw naar het gebied van $ 0,02 en bleef daar tot de brede cryptocurrency-rally die begon in november 2017. De prijs steeg snel tot november en december 2017 en XLM bereikte een recordhoogte van $ 0,938114 op 4 januari 2018..

Het handelde gestaag lager vanaf dat hoogtepunt, stuiterde kort in april 2018, maar bleef gedurende het grootste deel van 2018 tussen $ 0,2 en $ 0,3. In november 2018 brak het onder $ 0,2 en in januari 2019 brak het onder $ 0,1.

Handel & XLM opslaan

XLM wordt verhandeld op honderden verschillende beurzen. Deze omvatten enkele bekende, zoals Coinbase Pro en Binance. Er zijn ook tal van andere lokale fiat gateway-uitwisselingen die u in specifieke regio’s kunt gebruiken.

Als het gaat om handelsvolume, lijkt meer dan 50% geconcentreerd te zijn in drie verschillende beurzen (BCEX, LAToken en BitForex). Dit betekent dat de liquiditeit voor XLM behoorlijk afhankelijk is van de orders die via deze beurzen stromen.

Dat gezegd hebbende, lijkt er op de individuele orderboeken een vrij sterke liquiditeit te bestaan. Op de XLM / BTC-markt van Binance zijn bijvoorbeeld de orderboeken behoorlijk diep en de omzet groot. Daarom zou u veilig grote blokorders kunnen plaatsen zonder al te veel slip.

Binance XLM

Registreer u bij Binance en koop XLM-tokens

Zodra u uw Lumens heeft, wilt u ze waarschijnlijk in een offline portemonnee bewaren. We zijn ons maar al te goed bewust van de risico’s die gepaard gaan met het achterlaten van cryptocurrency op een gecentraliseerde beurs.

Als het op opslag aankomt, is er een overvloed aan wallets die XLM ondersteunen. Ik ga er hier niet op in, maar als je de volledige lijst wilt, kun je ons overzicht van de beste Stellar XLM-portefeuilles lezen.

Distributieplannen van Stellar Lumens

Stellar heeft een uniek plan voor het distribueren van Lumens. Omdat de missie van de Stellar Development Foundation is om wereldwijde financiële toegang, alfabetisering en inclusie te bevorderen, heeft het een ambitieus doel om 95% van alle Lumens over de wereld te verspreiden..

De Stichting heeft 5% van de aanvankelijke 100 miljard XLM in reserve gehouden om haar activiteiten te financieren en deze in kleine hoeveelheden naar verschillende beurzen te veilen. De overige 95% is bedoeld om als volgt te worden verdeeld:

  • 50% wordt aan individuen gegeven. Aanvankelijk gebeurde dit via een unieke aanmeldlink, maar de Foundation heeft dit programma in de wacht gezet. Dat gezegd hebbende, zijn er andere programma’s die worden gebruikt om XLM uit te zenden naar individuen. De meest recente werd in september 2019 aangekondigd en zal 2 miljard XLM distribueren naar gebruikers van de berichtenservice Keybase.
  • 25% is bestemd voor partners die bijdragen aan de adoptie en groei van het Stellar-netwerk. Dit omvat bedrijven, non-profitorganisaties, instellingen en overheidsinstanties.
  • 20% werd in oktober 2016 en augustus 2017 aan BTC- en XRP-houders gegeven. Bij de distributie ging 19% naar BTC-houders en 1% naar Ripple-houders.

Stellaire ontwikkeling

Het lijdt geen twijfel dat Stellar behoorlijk actief is geweest en ze updaten hun gemeenschap regelmatig over het nieuwste werk waarbij het project betrokken is.

Maar hoe gaat het met de ruwe ontwikkelingsoutput van het project??

Een van de beste manieren om dit te bepalen, is door hun code-commits in hun openbare codebronnen te bekijken. Daarom besloot ik erin te duiken GitHub van Stellar en observeer hun coderingsactiviteit.

Hieronder staan ​​de code-commits voor de top drie vastgezette opslagplaatsen van de afgelopen 12 maanden.

Stellaire GitHub

Geschiedenis vastleggen in de top drie opslagplaatsen. Afbeelding via GitHub

Zoals u uit het bovenstaande kunt zien, is er behoorlijk uitgebreid aan het protocol gewerkt. Ik moet ook vermelden dat dit slechts drie van de nog eens 73 andere repositories zijn.

Dit is meer dan ik heb gezien bij andere projecten van vergelijkbare grootte. In feite, als we zouden inchecken in code websites bijhouden, Stellar staat op de 36e plaats voor totale commits en 23 voor algehele activiteit.

Dit hectische ontwikkelingstempo is logisch in combinatie met de mijlpalen die ze hebben bereikt in hun ontwikkelingsroadmap. Er hebben het afgelopen jaar een aantal belangrijke protocolreleases plaatsgevonden.

Bovendien, vooruitkijkend is er best veel om enthousiast van te worden over het project. In hun uitgebreide roadmap, ze splitsen het werk op dat wordt gedaan aan het kernprotocol, het platform, het product en het bredere ecosysteem.

Als u op de hoogte wilt blijven van de nieuwste ontwikkelingsreleases, kunt u deze altijd volgen ontwikkelaarsblog. Ze doen hun best om hun community up-to-date te houden.

Gevolgtrekking

Stellar heeft natuurlijk veel kansen in de komende maanden en jaren, maar het zal natuurlijk ook met uitdagingen worden geconfronteerd. Een van die uitdagingen is het overwinnen van de concurrentie in de door hem gekozen ruimte, niet alleen van Ripple, maar ook van andere platforms zoals OmiseGo.

Wat betreft zijn ambities om een ​​ICO-platform te zijn, zijn er nog meer uitdagingen. Het is niet alleen tegen Ethereum, maar nu ook tegen nieuwe alternatieven voor crowdfunding, zoals het Binance Launchpad. En met projecten die het ICO-model uit de weg gaan vanwege onzekerheid over de regelgeving, kan het een strijd zijn om grip te krijgen op dit gebied.

Ook van belang voor sommigen is de altruïstische filosofie waarop Stellar is gebaseerd. Omdat het wordt ondersteund door een non-profitorganisatie en wereldwijde financiële inclusie als doel heeft, is er weinig aandacht voor het maximaliseren van winst. Hoewel dit moet worden geprezen als een humanitair doel, is het geen populair standpunt voor bedrijven die zouden kunnen samenwerken met Stellar. Dat zou het XLM-token ervan kunnen weerhouden zijn beste winst te behalen.

Het lijdt geen twijfel dat Stellar een interessant project is, en dat het ook populair is. Ook al staat het op de twaalfde plaats qua marktkapitalisatie terwijl ik dit schrijf, het heeft verschillende keren in de top tien gestaan.

Het heeft te maken met zware concurrentie, maar het is zelf een zware concurrent, met een breed scala aan gebruiksscenario’s en een indrukwekkende reeks functies. Vooral de samenwerking met IBM is opmerkelijk, en kan het fortuin van Stellar een boost geven.

U moet uw eigen beoordeling van het Stellar-project maken voordat u een XLM-aankoop doet, maar het is vrij duidelijk dat de markt dit project leuk vindt, en het heeft een mooie toekomst..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me