11 Program Rujukan & Gabungan Crypto Terbaik

Adakah anda ingin menjana wang dari rumah atau memulakan kesibukan anda sendiri? Itu mungkin bukan idea buruk memandangkan keadaan dunia sekarang.

Berita baiknya adalah bahawa program rujukan memberi anda peluang itu, tanpa biaya awal. Selagi anda mempunyai telefon atau komputer dan sambungan internet, anda boleh menjana wang dalam talian sekarang!

Jadi bagaimana mungkin?

Semua orang berhubung, sekarang lebih dari sebelumnya, dengan penonton kenalan. Dengan kata lain, anda mempunyai akses kepada beberapa bakal pelanggan dan, lebih baik lagi, anda berpeluang menolong mereka menyusun gandum dari sekam dan mengesyorkan produk atau perkhidmatan terbaik.

Program rujukan dan gabungan boleh menjadi sangat menguntungkan sehingga beberapa perniagaan membina strategi pengewangan mereka di sekitarnya. Mari kita bahas lebih banyak …

Perniagaan Dalam Talian

Menjalankan laman web adalah kerja keras. Penyelenggaraan laman web, kemas kini berkala, berinteraksi dengan pelawat, menjalankan saluran media sosial dan secara umumnya menjaga pertunjukan di jalan maya memerlukan masa dan usaha. Sesiapa yang berada di belakang laman web yang berjaya akan memberitahu anda bahawa menjaga lalu lintas tetap tinggi adalah perkara biasa 24/7/52.

Menjana Wang Dalam Talian

Menjana Wang Dalam Talian: Matlamat Semua Orang. Imej melalui Shutterstock

Menjana pendapatan dari laman web anda, atau bahkan hanya menanggung kos berjalan, boleh menjadi sukar kecuali anda menjual produk atau perkhidmatan tertentu. Tahap hit yang sihat semuanya baik dan baik, tetapi tidak semestinya bermaksud dompet gemuk.

Nasib baik, ada cara di mana laman web dapat mengewangkan kandungannya dan menjana pendapatan. Yang paling jelas adalah dari pengiklanan – sepanduk, kotak dan pop timbul yang biasa kita kenal. Ekonomi cukup sederhana: semakin banyak lalu lintas yang menarik di laman web anda, semakin banyak anda dapat mengenakan bayaran kepada pengiklan. Masa yang dihabiskan untuk mengangkut laman web anda ke peringkat Google dapat membuahkan hasil.

Terdapat Cara Lebih Baik untuk Menjana Wang

Menjual ruang iklan adalah satu perkara dan konsepnya bukanlah perkara baru. Tetapi semua syarikat perlu membayar pelanggan dan jika laman web anda dapat menyediakannya, maka ini dapat membuktikan aliran pendapatan yang menguntungkan. Di sinilah pemasaran afiliasi atau rujukan masuk. Ini adalah kaedah terbaik untuk memperoleh pendapatan yang agak pasif dari laman web anda dengan mengarahkan pengunjung ke arah laman web lain. Apabila mereka membelanjakan wang di laman web lain ini, anda mengambil bayaran atau komisen.

Ruang crypto sangat sesuai untuk struktur seperti ini dan terdapat banyak program rujukan atau afiliasi (AFF) di luar sana. Mendaftar ke salah satu daripadanya membolehkan anda duduk dan membayar yuran tersebut setiap kali pelanggan yang membayar mengunjungi laman web afiliasi dari laman web anda.

Pemasaran Rujukan

Pemasaran Rujukan. Imej melalui Shutterstock

Apabila anda mendaftar untuk program AFF laman web, anda akan dihantar URL rujukan yang mengarahkan pengunjung anda ke laman web gabungan. Anda menyebarkan URL itu mengikut kehendak anda (lebih lanjut mengenai ini di bawah). Apabila pengunjung laman web anda mengklik URL dan kemudian membelanjakan wang di laman web lain, anda mendapat komisen tersebut.

Komisen itu sendiri biasanya dibayar dalam bentuk Bitcoin atau fiat dan pembayaran dikreditkan kepada anda sama ada dengan serta-merta, atau setiap hari atau setiap minggu bergantung pada laman web yang anda bergabung.

CPA & NRS

Sudah tiba masanya untuk mendapatkan teknikal dan menikmati beberapa akronim.

Terdapat dua cara program AFF memberi penghargaan kepada mereka yang merujuk pelanggan. Yang pertama adalah melalui skim kos per pemerolehan (CPA). Ini mengambil bentuk bayaran sekali untuk setiap rujukan. CPA sering dijumpai di mana pelanggan cenderung hanya melakukan satu pembelian (contoh: untuk satu bahagian kit). Dalam beberapa kes, ini boleh menjadi sebahagian besar komisen untuk penjualan, tetapi ini menyumbang kepada fakta bahawa ini adalah satu-satunya pembayaran yang anda dapat untuk rujukan.

Bagaimana CPA Berfungsi

Proses Mudah ke CPA Bank. Imej Sumber

Kaedah pembayaran yang lain adalah melalui bahagian hasil bersih (NRS). Ini akan membayar peratusan wang yang dibelanjakan oleh pelanggan di laman web gabungan dalam jangka masa tertentu. Ini lebih mungkin dijumpai di laman web di mana pembelian atau perdagangan berulang dilakukan dan dapat berupa potongan dari setiap biaya transaksi yang dikenakan oleh pengguna, atau komisen untuk setiap perdagangan yang mereka buat.

NRS adalah di mana program AFF benar-benar dapat mulai membayar bagi mereka yang melakukan rujukan. Tempoh masa yang boleh anda peroleh berbeza-beza: di beberapa laman web hanya beberapa bulan, sementara yang lain dapat selamanya. Ya, betul: satu rujukan boleh terus memberi anda komisen selama-lamanya.

Ini dikenali sebagai pendapatan ekor panjang dan dapat difahami sebagai sesuatu yang sukar bagi banyak pemilik laman web. Pelaburan awal masa dan usaha yang terlibat dalam menyiapkan dan mempromosikan pautan afiliasi dihargai dengan pembayaran tetap yang tidak memerlukan input lebih lanjut. Sudah tentu ini adalah perkara kumulatif. Semakin banyak pendaftaran afiliasi yang anda menarik, semakin tinggi pendapatan pasif anda.

Mengeluarkan Perkataan

Setelah anda mendaftar ke pautan afiliasi dan siapkan URL rujukan anda, inilah masanya untuk mula memikirkan cara mempromosikannya.

Ini boleh mengambil banyak bentuk dan yang paling jelas adalah dengan menghantar pautan program AFF ke laman web anda. Konteks adalah penting di sini. Mengeposkan pautan dan mengarahkan pengunjung ke sana mungkin menimbulkan minat, tetapi jika anda ingin menambah jumlahnya, anda perlu memberitahu pengikut setia anda sedikit lebih banyak.

Ini dapat berbentuk tinjauan atau ikhtisar laman web yang Anda berafiliasi: banyak laman web tinjauan akan merangkumi pautan AFF ke produk yang mereka lihat. Video dan catatan blog juga merupakan kaedah yang baik untuk menyebarkan pautan AFF sambil memberikannya konteks.

Anda boleh memilih seberapa terang anda mahu mempromosikan pautan ini. Komuniti crypto adalah sekumpulan pengguna web, jadi kemungkinan mereka akan mengetahui kesepakatan itu ketika datang ke laman web afiliasi. Mengklik pautan tidak akan membebankan mereka dan, dalam banyak kes, ini akan membuka tawaran dan promosi yang sebaliknya mereka tidak akan dapat mengaksesnya.

Tinjau Laman Web Bandingkan

Mengkaji Tapak Membandingkan Produk. Imej melalui Shutterstock

Namun perlu diingat bahawa sebilangan pengguna boleh keberatan untuk mendapatkan wang tanpa pengetahuan mereka. Atas sebab itu, banyak laman web akan menambahkan peringatan pendedahan penuh di mana pautan afiliasi terlibat, yang menyatakan bahawa mereka akan mendapat komisen atas penjualan yang dihasilkan melalui pautan tersebut. Kejujuran selalunya merupakan dasar terbaik di sini: Mengakui bahawa anda akan mendapat keuntungan dari pautan AFF tidak mungkin menghalangi pengguna untuk mengklik dan dapat membuat anda kelihatan lebih telus. Sekiranya ragu-ragu, jelaskan.

Anda boleh terus mengejar ketika mendapatkan pautan AFF di luar sana. Sekiranya anda berinteraksi dengan pengikut pada aplikasi pemesejan seperti WhatsApp atau Telegram, maka anda boleh mengaktifkannya terus ke telefon mereka.

Selagi anda memastikan untuk memberikan beberapa konteks dan memberitahu mereka tentang faedahnya daripada mengikuti pautan tersebut, maka anda seharusnya dapat mengelakkannya muncul sebagai spam. Aplikasi pemesejan juga merupakan kaedah terbaik untuk mempromosikan pautan secara lebih tidak rasmi kepada rakan atau keluarga. Lagipun, ini adalah permainan nombor – terutamanya di mana NRS terlibat.

Dengan cara apa pun anda mencapai pengikut anda dapat digunakan untuk menyebarkan berita dan mula berusaha untuk menjana pendapatan pasif tersebut. Twitter, Facebook dan platform media sosial lain adalah cara lain yang sesuai untuk mendapatkan pautan AFF di luar sana, dan terdapat banyak tempat yang akan menolong anda melakukannya. Beberapa pautan AFF juga dapat diletakkan sebagai iklan di laman web anda.

Program Gabungan Crypto Teratas

Sekarang setelah anda mencerna ikhtisar program AFF dan cara kerjanya, inilah masanya untuk melihat beberapa yang terbaik di ruang crypto.

Untuk setiap yang disenaraikan di bawah ini, kami akan memberi anda perincian mengenai apa laman web ini dan apa yang dilakukannya, serta perincian tawaran AFF yang ditawarkan. Ini akan merangkumi sama ada program ganjaran itu adalah CPA atau NRS, jadi anda boleh mendapatkan idea bagaimana pendapatan dari pautan AFF akan disusun. Akhirnya, kami juga akan menunjukkan anda di mana anda boleh memulakan dan menjana pendapatan.

1. Domain yang Tidak Boleh Dihentikan

Gambaran keseluruhan: Domain Tidak Terhenti adalah salah satu nama besar di pasaran domain blockchain dan port panggilan pertama bagi banyak orang yang ingin mendaftarkan alamat domain unik mereka. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai sektor yang sedang berkembang ini, anda boleh melihat artikel kami di atasnya.

Gabungan Domain Tidak Terhenti

Menyertai Program Gabungan Domain Tidak Terhenti

Komisen yang ditawarkan: 20% pada setiap domain blockchain yang dibeli

Struktur komisen: CPA

2. Bybit

Gambaran keseluruhan: Bybit adalah salah satu platform perdagangan derivatif crypto yang besar. Sudah ada sejak 2018 dan berpusat di Singapura, dengan lebih dari satu juta pengguna. Ia tersedia di lebih 80 negara termasuk Amerika Syarikat.

Statistik Perolehan Bybit

Apa yang diperolehi oleh Gabungan Bybit

Komisen yang ditawarkan: 30% dari yuran perdagangan.

Struktur komisen: NRS

3. Crypto.com

Gambaran keseluruhan: Crypto.com menyediakan platform pertukaran, aplikasi mudah alih dan pelbagai kad kredit crypto untuk membantu anda menghabiskan duit syiling tersebut di seluruh dunia. Sudah beroperasi sejak 2016 dan beribu pejabat di Hong Kong. Token MCO asli diperdagangkan sekitar $ 4 pada saat penulisan.

Duta Crypto.com

Menyertai Crypto.com sebagai Duta Besar

Komisen yang ditawarkan: MCO bernilai $ 50 apabila rujukan menempah kad VCO MCO logam. MCO bernilai $ 50 untuk sesiapa sahaja yang mendaftar (bergantung pada mereka dengan 50 MCO untuk kad MCO Visa).

Struktur komisen: CPA

4. Pertukaran Bitbuy

Gambaran keseluruhan: Salah satu program afiliasi baru-baru ini untuk memukul ruang juga merupakan salah satu yang paling enak. Bitbuy adalah pertukaran crypto teratas di Kanada dan memberi pengguna kemampuannya untuk berdagang Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, XRP, Stellar, dan EOS. Ia direka untuk menarik minat pemula dan pedagang yang lebih maju, menawarkan ciri seperti carta, sambungan API, buku pesanan langsung dan yuran perdagangan yang lebih rendah. Bitbuy adalah salah satu syarikat yang berkembang pesat di Kanada tahun ini dan program afiliasi yang ditawarkan di sini adalah ukuran cita-citanya.

Rujukan Afiliasi BitBuy

Langkah-langkah Skim Rujukan BitBuy.

Komisen Tawaran: Di sinilah keadaan menjadi lazat. Bitbuy menawarkan antara 20% dan 40% dari semua pendapatan afiliasi selama pengguna yang disebut itu berdagang di bursa. Itulah beberapa potensi pendapatan pasif yang serius di sana.

Struktur komisen: CPS (Kos Setiap Jualan)

Tidak berminat membuat kandungan? Sertailah mereka program rujukan dan dapatkan $ 20 untuk setiap pengguna yang dirujuk yang mendaftar menggunakan kod rujukan anda dan membuat deposit pertama mereka.

5. Peranti lejar

Gambaran keseluruhan: Ledger adalah salah satu daripada dua pengeluar utama dompet perkakasan untuk menyimpan kripto anda dengan selamat. Dua produk unggulan mereka adalah Ledger Nano S dan Nano X yang lebih baru. Artikel kami mengenai dompet perkakasan terbaik mempunyai lebih banyak maklumat mengenai kedua-duanya, dan juga pesaingnya. Program afiliasi Ledger dibayar dalam BTC setiap bulan.

Gabungan lejar

Cara Memperolehi dengan Ledger

Komisen yang ditawarkan: 10% untuk setiap jualan

Struktur komisen: CPA

6. 3Komas

Gambaran keseluruhan: 3Commas adalah platform perdagangan crypto yang USP adalah penyediaan bot perdagangan crypto untuk penggunanya. Ia berfungsi dengan beberapa pertukaran terbesar termasuk Binance, Bittrex, Coinbase Pro dan Huobi. Pedagang boleh menggunakan alat seperti strategi stop loss dan take profit, serta perdagangan sosial dan penjejakan portfolio. Ia berjumlah kira-kira $ 10 juta dalam jumlah dagangan harian. Komisen dihantar setiap dua minggu.

Gabungan 3commas

Perolehan dengan 3Commas

Komisen yang ditawarkan: 25% (meningkat menjadi 40% jika rujukan anda kemudian merujuk orang lain yang kemudian juga membuat rujukan.)

Struktur komisen: NRS (bergantung kepada rujukan selanjutnya)

7. Koinly

Gambaran keseluruhan: Bagi mereka yang menjana wang dari pegangan crypto mereka, Koinly adalah anugerah. Perisiannya membantu mengira cukai yang terhutang pada crypto anda bergantung pada negara mana anda berada. Ini juga dapat membantu anda mengurangkan cukai tersebut dari masa ke masa. Landskap cukai crypto adalah ladang ranjau bagi banyak orang dan Koinly adalah salah satu platform terbaik di luar sana untuk membantu anda menavigasi jalan itu. Terdapat video di atasnya dan penyedia perisian cukai crypto lain di sini. Pembayaran boleh dibuat melalui PayPal atau ke alamat BTC atau ETH.

Gabungan Koinly

Penyelesaian Cukai & Pendapatan Gabungan

Komisen yang ditawarkan: Kadar asas adalah 20% untuk rujukan 0-100. Untuk 100-500 yang naik hingga 30% dan untuk 500+ harganya 40% yang mengagumkan. Sekiranya arahan anda membeli semula perisian, maka kadarnya masing-masing adalah 10, 15 dan 20%.

Struktur komisen: CPA (tetapi ada komisen untuk pembelian semula juga, jadi ini juga boleh menjadi aliran pendapatan panjang).

8. Binance

Gambaran keseluruhan: Ayah pertukaran crypto yang besar dan salah satu jenama yang paling dikenali di seluruh ekosistem. Binance adalah pertukaran crypto terbesar di luar sana dan menyokong setiap dan setiap nilai bernilai syiling. $ 2 bilion melalui pertukaran setiap hari dan Binance Coin asalnya (BNB) mempunyai had pasaran lebih dari $ 2.5 bilion. Ia kini diperdagangkan sekitar $ 18.50 per token, menjadikannya salah satu yang paling berharga di ruang tersebut.

Menjana Binance

Langkah-langkah ke Suruhanjaya Bank mengenai Binance

Komisen yang ditawarkan: Hingga 50% jika anda merujuk lebih daripada 1,000 pengguna. Di bawah itu, 40%.

Struktur komisen: NRS

9. Trezor

Gambaran keseluruhan: Trezor sebuah syarikat Czech dan merupakan saingan terbesar Ledger dalam bidang dompet perkakasan. Trezor One adalah model entry-level, sementara Model T baru-baru ini dilancarkan dengan lebih banyak ciri dan syiling yang disokong. Pembayaran dibuat setiap bulan melalui BTC, atau dalam EUR, USD atau CZK.

Gabungan Trezor

Tempat Menjual Utama Program Gabungan Trezor

Komisen yang ditawarkan: 12-15% untuk setiap jualan.

Struktur komisen: CPA

10. Bitstarz

Gambaran keseluruhan: Sama seperti terdapat banyak cara untuk menghabiskan wang kripto yang anda hasilkan dengan sukarela, begitu juga dengan lebih banyak cara di mana anda dapat memanfaatkannya. Terdapat banyak kasino crypto di luar sana dan banyak lagi yang muncul setiap tahun. Begitu juga, banyak laman web perjudian yang lebih mapan sekarang juga membolehkan anda meningkatkan kepentingan dengan Bitcoin anda. BitStarz adalah salah satu yang terbesar dengan lebih dari dua juta pemain berdaftar dan ia menawarkan semua tambang berwarna terang biasa. Skim AFF ini murah hati dan terbayar dalam EUR atau BTC pada awal setiap bulan.

Gabungan Bertingkat Bitstarz

Program Gabungan Bertingkat di Bitstarz

Komisen yang ditawarkan: Komisen berdasarkan kepada berapa banyak pemain yang dirujuk kehilangan setiap bulan. Di bawah € 5,000 adalah 25%; € 5,000 hingga € 10,000 adalah 30%; € 10,000 hingga € 20,000 adalah 35% dan € 20,000 + adalah 40%. Rujuk banyak penggulung (yang cenderung mengeluarkan wang) dan anda boleh membuat pembunuhan mutlak.

Struktur komisen: NRS

11. Coinbase

Gambaran keseluruhan: Coinbase adalah pintu masuk paling popular di ruang crypto untuk berjuta-juta orang. Ia mendakwa mempunyai 35 juta pengguna di lebih dari 100 negara dengan $ 220 bilion diperdagangkan di platform sehingga kini. Ia boleh dibilang meletakkan Binance ke jawatan sebagai nama yang paling dikenali dalam crypto. Ia membayar yuran rujukan ke PayPal atau akaun bank anda dan dalam mata wang asli anda untuk boot.

Program Gabungan Coinbase

Gambaran Keseluruhan Program Gabungan Coinbase

Komisen yang ditawarkan: 50% dari kos perdagangan pengadil untuk 3 bulan pertama

Struktur komisen: NRS (walaupun hanya untuk tempoh 3 bulan awal).

Kesimpulannya

Bergantung pada jenis laman web yang anda jalankan dan jenis kandungan yang anda buat, beberapa pautan AFF akan sesuai untuk tujuan anda dan sebilangan yang lebih rendah. Nombor anda juga penting dalam banyak kes, terutama dengan ikan yang lebih besar di luar sana.

Beberapa laman web akan memaksa jumlah pengikut atau pelanggan minimum sebagai balasan untuk URL AFF tersebut, jadi pastikan untuk membuat penyelidikan anda sendiri sebelum melepaskan aplikasi.

Walaupun beberapa program AFF baik-baik saja dengan anda hanya meletakkan penambahan di laman web anda atau membuat sebutan di blog anda, yang lain mungkin menginginkan tahap pendedahan atau kandungan tertentu dari anda. Pastikan bahawa anda dapat memenuhi komitmen anda dalam hal ini.

Terdapat banyak lagi peluang AFF di luar sana dan senarai ini hanyalah antara yang terbaik dan paling menarik yang dapat kita temui. Sekiranya anda tidak melihat aliran pendapatan ini, maka anggaplah ini sebagai panggilan bangun: ada wang yang akan dikeluarkan.

Imej Pilihan melalui Shutterstock

Penafian: Ini adalah pendapat penulis dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan. Pembaca harus membuat kajian sendiri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me