6 Faktor Pasaran Teratas yang Perlu Anda Gunakan untuk Mencari Duit Syiling Terbaik

Kita semua tahu bahawa melabur dalam cryptocurrency boleh menakutkan bagi mereka yang baru memasuki pasaran.

Hal ini berlaku terutamanya untuk kelas aset baru yang lebih tidak stabil daripada perkara lain yang mereka fikirkan sebelumnya. Dengan itu, pergerakan harga kripto biasanya bergantung pada peristiwa tertentu atau spekulasi peristiwa tertentu yang berlaku.

Oleh itu, terdapat sebilangan metrik dan petunjuk yang dapat kita gunakan untuk memberitahu pendapat kita mengenai pergerakan harga yang berpotensi. Apabila digabungkan, faktor-faktor ini dapat memberi idea kepada pelabur mengenai duit syiling yang menarik.

Dalam artikel ini kita akan membahas apakah faktor-faktor pasaran ini dan apa maksudnya untuk pelaburan anda.

1. Senarai Pertukaran

Pelanggan Bithump Crash Angry

Sumber: Bitstamp, Kraken, Binance dan Bittrex

Bursa adalah pasar terpusat di mana koin diperdagangkan secara aktif.

Ini jelas penting, kerana jika tidak ada tempat untuk berniaga duit syiling maka tidak ada tekanan jual atau beli. Secara umum, lebih baik apabila duit syiling aktif di pelbagai pasaran. Pasaran tambahan menambah mudah tunai yang merupakan syarat penting untuk penggunaan secara besar-besaran.

Lebih-lebih lagi, sangat jelas bahawa duit syiling yang hanya diperdagangkan di satu bursa adalah pelaburan yang sangat berisiko. Ini bermaksud bahawa jika duit syiling itu dihapus dari pertukaran tersebut dengan alasan apa pun, maka pasaran akan membeku dan koin itu akan berhenti.

Bitcoin misalnya, mempunyai penarafan yang sangat baik di sini, kerana diperdagangkan di hampir setiap bursa.

2. Nisbah Isipadu

Faktor ini berkaitan dengan jumlah syiling yang diperdagangkan secara aktif di pasaran yang disebutkan di atas. Duit syiling dengan jumlah dagangan yang tinggi bermaksud bahawa banyak pelabur secara aktif berminat dengan aset ini. Ini dapat menjadi petanda bahawa kenaikan harga yang berpotensi mungkin akan berlaku di kedua arah.

Walaupun ini dapat berarti pengembalian yang cukup besar, ini juga dapat berarti kerugian besar jika Anda membeli pada akhir kenaikan. Pelabur baru harus mengikuti dengan teliti di sini.

Namun, di sisi lain, aset yang tidak mempunyai jumlah akan sukar untuk diperdagangkan. Ini kerana sebarang pesanan sejumlah besar syiling cenderung mempengaruhi harga. “Kedalaman pasaran” dengan pesanan jual beli yang sihat di kedua-dua belah pihak adalah penting.

Dengan melakukan analisis maklumat pasaran, kita dapat melihat bahawa OmiseGo misalnya, mempunyai jumlah perdagangan yang baik. Anda dapat melihatnya di bawah:

Pasar OmiseGo

Sumber gambar: coinmarketcap.com

Ini adalah 10 pasaran teratas untuk OmiseGo dan juga jumlah dagangan di setiap pasaran. OmiseGo menarik minat ramai akhir-akhir ini terutamanya di pasaran Asia.

3. Permodalan Pasaran

Permodalan Pasar atau “Cap Pasar” mewakili nilai semua syiling untuk projek tertentu yang kini diperdagangkan di pasaran.

Apabila terdapat lebih banyak permintaan untuk duit syiling tertentu, ini mungkin akan meningkatkan harga dan dengan itu cap pasaran koin tersebut. Untuk potensi terbalik, pelabur mencari duit syiling yang mempunyai cap pasaran yang agak kecil tetapi mempunyai projek menarik yang sedang mereka kerjakan.

Walau bagaimanapun, had pasaran yang besar untuk duit syiling yang masih pada harga yang menarik dapat menandakan nilai itu terlalu rendah. Sekiranya kita melihat EOS, kita dapat melihat bahawa skor mereka di kawasan ini cukup baik, sedangkan pelaburan awal yang diperlukan masih relatif rendah berbanding yang lain.

4. Perubahan Harga 24 Jam

Menganalisis bahan grafik masa lalu adalah kaedah terbaik untuk menganggarkan ke arah mana aset bergerak. Inilah yang dilakukan oleh “penganalisis teknikal” dan apa yang memberitahu tahap pesanan di sana. Mereka berpendapat bahawa harga itu sendiri merupakan petunjuk harga masa depan.

Analisis teknikal juga agnostik cakrawala masa. Ini pada dasarnya bermaksud bahawa carta dapat menceritakan kisah dalam jangka masa yang berbeza. Mereka boleh dianalisis dari peringkat harian hingga ke peringkat mingguan dan bulanan. Trend dan petunjuk harus menceritakan kisah yang serupa.

Apabila duit syiling telah bergerak dengan peratusan yang besar selama 24 jam yang lalu, itu dapat menunjukkan tindakan harga selanjutnya. Ini kerana penganalisis teknikal percaya pada momentum. Aset yang mempunyai momentum positif kemungkinan akan berterusan untuk beberapa lama.

Apabila anda menambah momentum harga duit syiling dengan peningkatan jumlah, prospek kenaikan harga semakin meningkat. Berikut adalah senarai penggerak terbesar sepanjang 24 jam terakhir.

Perubahan pasaran 24 jam

Sumber gambar: nightstar.io

Seperti yang anda lihat, EOS juga merupakan salah satu duit syiling yang mendapat keuntungan terbanyak dari tetingkap ini. Ini bermaksud bahawa bukan sahaja cap pasaran relatif menarik tetapi mempunyai volume di belakangnya.

5. Mengikuti Sosial

Berikutan sosial adalah jumlah orang yang telah mengikuti projek tersebut di platform media sosial seperti Twitter dan Facebook.

Mengapa ini penting?

Cukup sederhana, semakin banyak pengikut untuk duit syiling, semakin banyak minat di dalamnya. Pengumuman projek ini dilihat oleh lebih ramai orang. Orang-orang ini cenderung menyebarkan pengetahuan tentang duit syiling melalui saluran sosial mereka juga.

Lebih-lebih lagi, selain daripada manfaat penonton yang banyak, ini juga menunjukkan bahawa projek ini pada amnya menarik. Ini menunjukkan bahawa pembangun lebih berminat dengan khalayak mereka dan ini menunjukkan bahawa penonton melihat projek itu mempunyai potensi yang kuat.

Sekiranya kita melihat Steemit, kita dapat melihat bahawa mereka mempunyai media sosial yang hebat yang membantu mereka dengan mudah merekrut pengguna baru ke platform dan mengembangkan nilai mata wang asli mereka. Projek dengan pengikut sosial yang hebat mempunyai peluang yang lebih baik untuk penggunaan secara besar-besaran.

6. Aliran Carian Google

Crypto Aliran Carian Google

Sumber: Fotolia

Kita semua tahu bahawa tempat pertama orang beralih ketika mereka mencari maklumat adalah Google.

Trend carian Google adalah petunjuk kuat dari jumlah minat yang ada dalam istilah tertentu. Sebagai contoh, seseorang dapat memeriksa tren Google dan melihat hubungannya dengan pergerakan harga Bitcoin dan istilah “beli Bitcoin”.

Dengan menggunakan Trend Carian Google, kita dapat menentukan berapa banyak orang yang aktif mencari aset tertentu. Oleh itu, jika anda melihat peningkatan dalam pertanyaan yang berkaitan dengan carian untuk duit syiling tertentu, adalah wajar untuk menganggap bahawa terdapat lebih banyak minat untuk itu.

Lebih banyak minat pada duit syiling bermaksud lebih banyak orang adalah pembeli berpotensi yang dapat mempengaruhi permintaan dan oleh itu harga. Begitu juga, jika carian mula terhenti, maka ini menunjukkan bahawa ada sedikit orang yang berminat untuk membeli duit syiling yang dapat melambatkan permintaan.

Sekiranya kita melihat Monero (XMR), kita dapat melihat bahawa aset ini mempunyai rekod trend yang mengagumkan, dan ini bermaksud kemasukan bakal pelabur atau pengguna baru untuk mata wang mereka.

Alat Berguna untuk Pemeriksaan

Sebilangan besar maklumat di atas tersedia untuk umum melalui sebilangan laman web. Walau bagaimanapun, cara termudah untuk menyaring faktor-faktor ini adalah dengan menggunakan a analisis cryptocurrency alat.

Dengan menggunakan alat dalam talian anda dapat melihat semua faktor yang berkaitan di satu tempat. Ini juga memudahkan anda membandingkan pelaburan yang mempunyai teknologi yang serupa tetapi di mana faktor lain boleh menghasilkan hasil yang sangat berbeza bagi pelabur.

Sebagai contoh, Cointobuy adalah sumber berkesan yang juga percuma. Ini membolehkan anda menyaring pelaburan yang berpotensi untuk faktor-faktor seperti yang dinyatakan di atas.

Anda juga dapat mengisih duit syiling dengan mudah mengikut had pasaran, harga, potensi keuntungan, dan kedudukan keselamatan untuk membantu anda mengenal pasti permata tersembunyi dengan berpotensi mencapai keuntungan besar.

Kesimpulannya

Cryptocurrency tidak semestinya kotak hitam yang lengkap untuk pelaburan. Seperti yang telah kita tunjukkan dengan enam faktor di atas, banyak perkara yang mendorong permintaan dan harga syiling cukup jelas.

Lebih-lebih lagi, dengan ribuan duit syiling yang kini membanjiri pasaran, “anaysis paralisis” kadang-kadang dapat diikuti. Dengan mempunyai sekumpulan metrik ringkas yang menyaring duit syiling yang paling berpotensi, anda dapat mempersempit carian anda dengan tepat.

Penting untuk diperhatikan, bahawa ini hanyalah peraturan yang boleh membantu anda mencari pelaburan yang berpotensi. Anda masih mempunyai lebih banyak kajian mengenai duit syiling dan pastikan anda benar-benar selesa dengan pelaburan anda.

Dalam crypto speak, Lakukan Penyelidikan Sendiri (DYOR) adalah salah satu akronim terpenting di sekitar.

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me