Adopsi Tunai Bitcoin Meningkat di DarkNet ketika Pirate Bay mengambil Swipe

Ketika menggunakan cryptocurrency di seluruh dunia, perusahaan yang beroperasi di DarkNet adalah antara pengguna terawal.

Sejak zaman Silk Road menjadi terkenal, laman web dan pengendali ini telah menggunakan cryptocurrency sebagai cara untuk menjalankan perniagaan dengan cara tanpa nama.

Oleh kerana agensi penguatkuasaan undang-undang dapat menutup beberapa pasar gelap gelap yang paling terkenal, Dream DNM lebih bersedia melangkah ke pelanggaran dan mengambil tempat mereka.

Kini, Dream telah mengumumkan bahawa mereka akan menawarkan dana dalam Bitcoin Cash juga. Menurut a penyataan oleh salah satu pengendali:

BCH sekarang ‘boleh digunakan’ di Dream Marketplace… Perhatikan saya mengatakan bahawa ia ‘boleh digunakan’ dan bukan bahawa integrasi sepenuhnya lengkap tetapi mempertimbangkan urgensi relatif di sini..

Yuran Kemungkinan BTC Sebab

Ini pasti akan menjadi berita baik bagi sebilangan pengguna yang telah mengadu tentang semua transaksi yang belum disahkan yang tersekat di rangkaian Bitcoin.

Begitu juga, yuran Bitcoin kini berada pada tahap yang sangat tinggi dengan laporan mengenai yuran transaksi yang dicadangkan setiap transaksi mendekati $ 60 setiap transaksi.

Ini seringkali mengalahkan tujuan pembelian yang lebih kecil di pasaran kerana yuran transaksi kemungkinan akan mengurangkan kos artikel yang dibeli.

Bayaran transaksi ini juga bermaksud bahawa pengguna akan menganggap perkhidmatan pencampuran tradisional terlalu mahal. Ini bererti bahawa mereka tidak berusaha menyembunyikan transaksi mereka yang dapat mendedahkannya kepada pihak berwajib.

Penyelesaian lain untuk mencampurkan transaksi Bitcoin sedang dikembangkan untuk mengatasi masalah ini. Salah satunya adalah pengadun ZeroLink yang sedang diuji pada masa ini.

Bagi pengguna jaringan gelap BCH, terdapat beberapa perkhidmatan pencampuran yang telah muncul yang cuba menyamarkan transaksi tunai Bitcoin. Wang Tunai baru sahaja dilancarkan untuk pengguna BCH.

“BCash. LOL ”

Satu lagi laman web haram terkenal yang memasuki perbahasan Bitcoin Cash vs Bitcoin adalah Pirate Bay.

Ini adalah laman perkongsian fail Peer-2-Peer torrent besar yang telah bertahun-tahun melanggar harta intelek. Baru-baru ini, mereka telah cuba mengewangkan trafik mereka baru-baru ini dengan menggunakan penambang broswer Coinhive.

Namun, hal ini menyebabkan banyak pengguna mengeluh dan dengan demikian laman web tersebut memutuskan untuk lebih langsung dalam permintaan mereka untuk memberikan sumbangan. Dalam kes ini, mereka ingin menerima sumbangan crypto.

Laman web ini memberikan alamat pelbagai dompet cryptocurrency mereka. Mereka menyenaraikan Bitcoin, Monero (XMR) dan Litecoin. Namun, mereka memutuskan untuk melakukan sapu pada komuniti Bitcoin Cash.

Adalah terkenal di komuniti cryptocurrency bahawa salah satu penyokong Bitcoin Cash yang paling bersemangat adalah Roger Ver. Ver baru-baru ini mempunyai aliran langsung yang menjadi panas apabila peserta lain memanggil wang tunai Bitcoin “Bcash”.

Dengan cara trolling yang benar, Pirate Bay memutuskan untuk melakukan hal yang sama dan melabelkan dompet BCH mereka sebagai “BCash. LOL “.

Walaupun ini banyak menghiburkan penyokong Bitcoin dan menyebabkan banyak “Lols”, ia mungkin juga mengasingkan sebilangan orang lain yang tidak mempunyai masalah untuk menderma Bitcoin Cash pada asalnya.

Nampaknya tidak rasional bagi seseorang yang meminta sumbangan untuk mengecualikan sekumpulan pengguna sepenuhnya hanya kerana pilihan duit mereka.

Selain itu, selain daripada Bitcoin Cash, laman web ini meninggalkan cryptocurrency kedua paling berharga dengan permodalan pasaran, Ethereum. Ini mungkin disebabkan oleh politik atau alasan teknikal lain.

Penerimaan Pedagang BCH

Walaupun Pirate Bay mungkin tidak menyukai idea Bitcoin Cash, terdapat banyak peniaga dalam talian yang kini secara aktif mengintegrasikan BCH ke dalam penyelesaian pembayaran mereka.

Contohnya, pada 15 Disember, pemproses pembayaran Bitcoin terbesar di dunia, Bitpay kata bahawa mereka akan mengintegrasikan pembayaran Bitcoin Cash dalam teknologi perkhidmatan pedagang mereka.

Ini boleh menjadi dorongan yang sangat diperlukan untuk penggunaan wang tunai Bitcoin kerana ini bermaksud bahawa pedagang tersebut mempunyai penyelesaian untuk menerima pembayaran BCH dari pelanggan mereka.

Sama ada pasaran gelap atau kedai dalam talian yang sederhana, tidak ada yang dapat menolak peningkatan penggunaan wang tunai Bitcoin.

Harapannya adalah bahawa komuniti Bitcoin dapat dengan berkesan melaksanakan banyak penyelesaian penskalaan rantai seperti rangkaian kilat. Yuran urus niaga Bitcoin yang rendah pasti akan disambut oleh banyak pihak.

Gambar Pilihan melalui Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me