Apakah Bot Dagangan Crypto? Bagaimana Memulakan Automatik Portofolio Anda

>

Bolehkah peniaga pada masa ini terus berjaya tanpa menggunakan bot perdagangan crypto? Statistik menunjukkan bahawa perdagangan algoritma menyumbang secara kasar 60% daripada semua perdagangan ekuiti A.S.. Berapa tinggi jumlahnya untuk pasaran dalam talian yang berfungsi 24/7?

Cryptocurrency tidak pernah tidur. Pasaran aset digital secara berterusan memberikan bukan sahaja peluang baru tetapi risiko juga. Dalam persekitaran seperti itu, sukar untuk tetap santai dengan posisi terbuka kerana gelombang turun naik secara tiba-tiba dapat menghancurkan semua harapan dan impian dalam beberapa minit.

Pedagang sepenuh masa boleh menangkap keseluruhan sesi perdagangan, atau bahkan dua jika mereka berdedikasi. Walau bagaimanapun, akal manusia dapat terus berjaga sejak sekian lama, dan ini adalah masalah masa sebelum tahap produktiviti merugikan.

Oleh itu, hanya ada dua pilihan yang tersisa untuk rata-rata pedagang: lompatlah kepercayaan dan percayai taruhan anda atau lindungi diri anda dengan menubuhkan bot perdagangan crypto. Tetap dalam talian pastinya pilihan yang terbuka untuk anda, selagi anda menggunakan alat yang betul.

Apa itu bot perdagangan crypto?

Bot perdagangan crypto pada dasarnya adalah sekumpulan kod yang secara automatik melaksanakan perintah yang telah ditentukan berdasarkan keadaan pasaran dan pilihan peribadi anda. Pedagang menggunakan bentuk perisian perdagangan automatik ini untuk melakukan perdagangan dengan lebih baik atau untuk menghidupkan strategi perdagangan setelah mereka berada di luar talian.

Program yang anda muat turun, atau gunakan dalam talian, akan mengawal keseluruhan pengalaman perdagangan anda. Kemampuannya yang luas memungkinkannya untuk melaksanakan pesanan dengan kecepatan tinggi dan memproses semua jenis algoritma perdagangan, bahkan yang digunakan dalam analisis teknikal.

Menyenaraikan semua tindakan yang dapat dilakukan bot perdagangan akan menghasilkan senarai yang tidak berkesudahan. Untuk meletakkannya dengan kata-kata terbaik, bot dapat melakukan semua yang anda boleh (dan banyak lagi).

Komputer menjadi sebahagian daripada dunia kewangan sejak dulu, tetapi bot perdagangan hanya menjadi popular sepanjang dekad yang lalu. Melihat kelebihan jelas yang dimiliki seseorang dengan bantuan algoritma perdagangan, menjadi jelas bahawa peniaga harus menyesuaikan diri atau ‘mati’ akibat tekanan evolusi ini.

Persekitaran spekulatif kini sama sekali berbeza di pasaran saham tradisional, dan cryptocurrency tidak berada dalam kedudukan yang lebih baik. Moreso, beberapa peserta yang berminat berpendapat bahawa kedatangan cryptocurrency telah mendorong bot perdagangan ke barisan hadapan kebanyakan skrin perdagangan.

Adakah sebab tertentu mengapa ini berlaku? Idea untuk menjadikan perdagangan anda automatik semasa mandi di bawah sinar matahari pada hari musim panas yang panas sememangnya sangat bagus. Tetapi persoalannya adalah, dengan cara apa bot perdagangan crypto bagus, dan adakah ia lebih baik daripada manusia?

Bagaimana ia berfungsi

Sumber

Bot perdagangan kripto berfungsi dengan menggunakan API (Antara Muka Pengaturcaraan Aplikasi) untuk berkomunikasi dengan pertukaran dan membuat atau melaksanakan pesanan atas nama peniaga. Bot secara peribadi disambungkan ke bursa pada akaun dengan sekumpulan kunci API.

Adakah menggunakan bot perdagangan selamat? Walaupun memberi kawalan aplikasi pihak ketiga ke atas akaun perdagangan anda terdengar berbahaya, ada peringatan tertentu yang melindungi anda. Sebagai contoh, bot terhad dalam pelbagai aspek dan anda bahkan boleh menambah atau membuang peraturan sendiri. Secara lalai, kebanyakan alat tidak dapat mengeluarkan aset di akaun anda. Oleh itu, anda selamat sepenuhnya.

Adakah anda takut bahawa bot perdagangan akan mengecewakan akaun anda? Jangan risau! Anda juga boleh menambahkan had tertentu. Sebagai contoh, anda dapat menentukan berapa banyak risiko yang dapat ditanggung dan jenis kerugian apa yang anda sanggup menanggung.

Secara khusus, kepercayaan adalah yang penting dalam ceruk ini. Selagi syarikat yang mengembangkan perisian itu mempunyai reputasi baik dan tidak ada eksploitasi (umum), tidak ada yang perlu dikhawatirkan.

Dari aspek teknikal, bot perdagangan crypto berfungsi dengan memproses data pasaran untuk melaksanakan perintah dalam keadaan tertentu. Sebagai contoh, bot tertentu menggunakan analisis teknikal untuk memeriksa pasaran dan menentukan arah mana ia boleh pergi.

Bot perdagangan boleh menggunakan strategi perdagangan tradisional yang kompleks atau bahkan petunjuk khusus. Senarai pendek strategi dan petunjuk popular termasuk: Ichimoku cloud, Bollinger band, moving average, Fibonacci retracements, sentimen sosial, dan aliran pesanan pesanan.

Selalunya, platform akan menawarkan tetapan yang telah ditetapkan atau strategi perdagangan yang dikongsi oleh pengguna lain. Namun, anda juga boleh membuat strategi khusus dan membuat kod bot perdagangan anda sendiri.

Tiga sebab untuk menggunakan bot perdagangan crypto

Apakah sebab utama peniaga memilih bot perdagangan crypto? Adakah automatik futuristik lama, atau ada sesuatu yang lebih di belakang mereka?

Data menunjukkan bahawa pasaran perdagangan algoritma mencapai penilaian $ 11.1 bilion. Menjelang tahun 2025, angka itu akan mencapai $ 18.8 bilion mengikut perkiraan pakar. Dalam senarai di bawah, anda akan menemui tiga sebab mengapa pasaran menuju ke arah ini.

# 1 Berdagang tanpa emosi

Ketakutan adalah pembunuh minda, emosi bawah sedar yang menentukan semua jenis keputusan dan masa depan yang berpotensi. Dengan kulit dalam permainan, sukar untuk tidak berniaga tanpa perlu khawatir akan hasil yang buruk.

Emosi memainkan peranan penting dalam kehidupan peniaga. Sebenarnya, mereka mungkin juga merupakan bahagian terpenting dari keseluruhan proses perdagangan. Memang benar bahawa hanya minda yang berdisiplin dan tenang dapat berjaya di pasaran. Namun, apa yang berlaku apabila seseorang individu tidak selalu dapat mengekalkan keperibadiannya yang sejuk?

FOMO dan corak pemikiran impulsif lain menyerang peniaga pemula dan veteran. Tidak mendesak keinginan ini sangat mustahak untuk terus berjaya.

Daripada pertempuran, perdagangan impulsif adalah perang yang terus diperjuangkan. Bagi mereka yang mempunyai masa yang lebih mencabar untuk menang, bot perdagangan crypto datang jauh. Lebih sejuk daripada alam semesta, tidak ada yang dapat mempengaruhi tingkah laku mesin. Apa sahaja arahan yang anda berikan kepada bot perdagangan, automasi akan dipatuhi dengan perintah tanpa ragu-ragu.

Ringkasnya, bot perdagangan crypto sangat berguna dalam situasi di mana ketakutan dan emosi lain mempengaruhi keputusan perdagangan anda. Mereka akan melaksanakan atau menutup pesanan berdasarkan maklumat teknikal semata-mata. Mereka tidak akan memikirkan apa sahaja idea yang baik atau tidak, dan mereka juga tidak akan mengambil keputusan sehingga terlambat.

# 2 Menjimatkan masa

Pernahkah anda mendapati bahawa anda menghabiskan terlalu banyak masa untuk melihat skrin anda? Perdagangan cryptocurrency boleh menjadi hobi atau pekerjaan. Walaupun begitu, ada baiknya jika anda mengawal masa yang anda habiskan dalam kedua-dua kes tersebut. Sekiranya anda, atau ahli keluarga, percaya bahawa anda menghabiskan terlalu banyak waktu untuk memantau harga atau kedudukan tertentu, mungkin sudah waktunya untuk berehat.

Bot perdagangan kripto dapat membantu anda berehat dengan mengawasi pasaran dan membuat keputusan secara automatik jika diperlukan. Sementara itu, anda boleh duduk dan berehat.

Semasa anda tiada, bot perdagangan akan melindungi kedudukan anda dengan selamat atau membuka yang baru. Dengan menggunakan perisian automasi, anda dapat menjimatkan masa dengan berkesan dan mempunyai pembantu maya yang bertindak sebagai ganti anda apabila anda tidak dapat berniaga.

Bot perdagangan sangat berguna dan bermanfaat pada waktu malam. Bergantung pada zon waktu anda, malam mungkin merupakan saat ketika peniaga dari Asia, Amerika Utara, atau Eropah bangun.

Adakah anda menyedari bahawa turun naik dan aktiviti perdagangan melonjak semasa sesi perdagangan tertentu? Adakah anda tidak berada di sana untuk membuat keputusan penting? Sekiranya ini berlaku, maka anda mempunyai alasan yang jelas untuk menggunakan perisian perdagangan automatik.

# 3 Menjadi lebih cekap

Perlu kualiti dan kebolehan yang tidak berperikemanusiaan untuk terus melacak pasar dan terus mengetahui semua kemungkinan yang ada dalam beberapa jangka masa. Dengan tahap kekuatan seperti itu, seseorang dapat mengingat semua kemungkinan masuk, jalan keluar, keuntungan, dan kerugian yang mungkin dibuat.

Oleh kerana otak tidak begitu pintar, tidak banyak ruang untuk melakukan pelbagai tugas. Tetapi bagaimana jika kita memanfaatkan mesin yang terus memproses data pasaran?

Kami dapat mengembangkan kemampuan kami dengan teruk dengan bantuan bot perdagangan crypto. Mereka dapat melihat ketidakseimbangan harga yang tidak dapat dilihat oleh rata-rata mata. Mereka dapat mencari melalui banyak maklumat untuk mengetahui bahawa satu trik yang akan membuat peluang anda meningkat, walaupun hanya dengan beberapa peratus.

Platform tertentu juga menumpukan pada perdagangan sosial, di mana peniaga berkongsi strategi dan algoritma mereka. Adakah anda menjumpai seseorang yang telah melakukan pekerjaan yang hebat? Anda boleh menyalin bot perdagangan pengguna dan menggunakan tetapannya pada bot anda sendiri!

Kebaikan dan keburukan

Bot perdagangan kripto dilengkapi dengan banyak kelebihan. Begitu juga, mereka juga mempunyai beberapa kekurangan yang mungkin menghalangi anda untuk menggunakannya. Untuk lebih memahami keuntungan bot perdagangan dan potensi risiko mereka, baca senarai kebaikan dan keburukan berikut.

Kelebihan:

  • Menjimatkan masa. Anda tidak perlu mengesan portfolio dan kedudukan anda sepanjang hari.

  • Perdagangan berdisiplin. Robot tidak mencetuskan kegembiraan, FOMO tidak dapat mempengaruhi mereka dan menghasilkan pergerakan impulsif.

  • Mesra pemula. Pembangun membuat antara muka perdagangan yang mesra pengguna yang memudahkan untuk belajar bagaimana bot perdagangan berfungsi dan bagaimana menggunakannya.

  • Berfungsi 24/7. Tidak ada yang mengatakan bahawa anda boleh minum kopi dan berniaga tanpa tidur. Tetapi berapa lama anda akan bertahan? Marilah kita bersikap jujur; tidak ada yang dapat mengalahkan robot yang berfungsi 24/7.

  • Pelaksanaan perdagangan yang lebih pantas. Masa tindak balas dan tindak balas bot perdagangan crypto sangat cepat berbanding dengan rata-rata peniaga. Apabila masa terhad dan keputusan mesti dibuat dalam beberapa saat, bot akan membuktikan dirinya berguna.

Keburukan:

  • Keselamatan yang buruk membawa kepada eksploitasi. Sekiranya syarikat perisian yang menghasilkan bot perdagangan anda buruk dalam pengaturcaraan, mereka mungkin meninggalkan satu atau dua eksploitasi. Potensi kelemahan keselamatan ini boleh mengakibatkan kehilangan dana.

  • Perdagangan bot tidak 100% automatik. Sekiranya semua orang menggunakan perdagangan algoritma dan berjaya, wang yang anda peroleh tidak akan bernilai sama sekali. Anda masih perlu memantau bot perdagangan, berinteraksi dengannya, dan sering menukar tetapan atau memperbaiki strategi agar tetap menguntungkan.

  • Mahal. Walaupun bot perdagangan crypto bernilai harganya, adakah anda mampu membelinya? Pakej bulanan dan tahunan mungkin agak mahal bagi pengguna biasa. Kecuali anda bersedia melabur di masa depan anda, anda harus berfikir dua kali sebelum membayar langganan yang mahal.

Memilih bot perdagangan yang tepat

Terdapat sejumlah ciri yang mesti dipertimbangkan sebelum membeli langganan bot perdagangan crypto. Walaupun setiap orang mempunyai pilihan peribadi, ada empat ciri asas yang mesti diterokai ketika meninjau platform perdagangan algoritma.

Pengalaman pengguna

Mengapa bersusah payah menggunakan bot perdagangan apabila terlalu rumit untuk digunakan? Tujuan utama alat ini adalah untuk menjadikan hidup anda lebih mudah, bukan lebih sukar. Untuk perdagangan automatik, tidak ada ciri yang lebih penting daripada pengalaman pengguna.

Sebilangan besar perkhidmatan harus mempunyai antara muka yang mudah digunakan dengan reka bentuk minimalis. Ia juga harus menawarkan banyak konfigurasi dan tetapan yang menyesuaikan bot perdagangan. Walau bagaimanapun, ia tidak boleh menerapkan pilihan lanjutan ini. Sebaliknya, pemula juga harus dapat menggunakan bot dengan kepakaran teknikal yang minimum.

Sokongan teknikal

Berpartisipasi dalam pasaran dengan bot perdagangan sangat sensitif. Bug pasti akan timbul pada suatu ketika, dan walaupun platformnya sempurna, anda masih harus mempunyai pilihan untuk menghubungi ahli pasukan dan mengetahui bagaimana bot berfungsi.

Oleh itu, sentiasa fokus pada platform dengan sokongan teknikal yang luar biasa. Sekiranya mereka responsif dan menjawab semua soalan anda tepat pada masanya, anda akan dapati bot perdagangan mereka mungkin berkualiti tinggi. Senario terbaik adalah bahawa pasukan mempunyai pasukan sokongan yang berdedikasi, tetapi tidak ada salahnya mempunyai saluran sosial seperti Telegram juga.

Strategi

Sebelum ini, kami telah menyebut beberapa strategi perdagangan yang agak popular. Ketahui bahawa bot perdagangan sama seperti peserta pasaran lain dan juga mempunyai kemampuan untuk menggunakan pelbagai alat dan set kemahiran.

Sekiranya anda sudah memiliki strategi untuk meningkatkan portfolio anda, adalah lebih baik anda mencari platform yang menyokong strategi yang dimaksudkan. Kami juga mengesyorkan agar anda mengetahui sejauh mana proses itu automatik dan berapa banyak penglibatan bot yang diperlukan daripada anda.

Kos

Hampir semua perkhidmatan dan produk dalam industri blockchain mengekalkan harga yang tinggi, dan bot perdagangan tidak berbeza. Walaupun ada syarikat yang menawarkan pakej harga yang menjimatkan dan baik, masih ada pilihan yang harganya setinggi ribuan dolar.

Semasa memilih platform, ingatlah anggaran anda. Pertimbangkan alat bot perdagangan kripto yang dapat membantu anda dan bukan alat yang dapat mengubah hidup anda. Sekiranya anda baru memasuki pasaran kripto, adalah lebih bijak untuk membelanjakan wang anda untuk memperbaiki portfolio anda daripada membeli perkhidmatan perdagangan yang mahal.

Memerlukan bot perdagangan crypto yang terkenal?

Gunakan apa yang telah anda pelajari dalam artikel ini untuk mengetahui lebih lanjut Udang, platform perdagangan cryptocurrency sosial yang menampilkan perdagangan automatik.

Menetapkan jangkaan yang munasabah

Setelah meninjau tujuan, reka bentuk, dan kes penggunaan bot perdagangan crypto, inilah masanya untuk menyelidiki harapan kami dengan lebih mendalam. Seluruh pasaran crypto dipenuhi dengan janji-janji kosong, dan selalu terpulang kepada masyarakat untuk menetapkan rekod.

Oleh itu, adakah bot perdagangan selamanya akan mengubah hidup anda dan mengubah anda menjadi orang kaya dalam semalam? Anda mungkin sudah tahu jawapannya. Adakah ia membolehkan anda menghabiskan semua masa anda di pantai sementara mesin wang AI melakukan kerja keras sendiri? Itu juga boleh dipersoalkan.

Bot perdagangan bukan senjata super. Sekiranya ada, kebanyakan kita akan menggunakan alat seperti itu selama sebulan dan hilang menjadi kabur, tidak akan pernah kembali.

Realiti yang keras adalah bahawa alat ini hanya meningkatkan perjalanan perdagangan kita, bukan menggantikannya. Masih terserah kepada pedagang untuk selalu berusaha mengembangkan strategi terbaik dan membuat botnya lebih efisien. Ia memerlukan banyak kerja, masa, dan pengalaman untuk berjaya berniaga dengan bot. Oleh itu, harapkan pembantu maya dan bukan pencetak wang.

Kata Akhir

Kemajuan teknologi mempengaruhi semua bidang kehidupan, termasuk pasaran kewangan. Semakin banyak pedagang beralih ke perdagangan automatik, dan statistik menunjukkan bahawa keseluruhan pasaran perdagangan algoritma global akan mencapai penilaian $ 18.8 bilion pada tahun 2025. Pada tarikh itu, berapa banyak pengguna dari industri kita sendiri yang akan menggunakan bot perdagangan crypto?

Masa depan terdesentralisasi, digital, dan mungkin juga automatik. Sekiranya data itu betul, sebahagian besar peniaga akan mengubah arus perduaan bot perdagangan. Walaupun berguna, bot tidak mewakili angsa emas yang dapat membuat semua kebimbangan kita hilang.

Dalam artikel ini, kami telah meneroka apa itu bot perdagangan crypto dan bagaimana ia dapat membantu kami. Walaupun premis utama terletak pada penjimatan masa, ciri terpenting mereka mungkin adalah tindakan mencipta masa. Tahap tenaga harian anda terhad, dan tidak ada alat lain yang dapat bertindak sebagai ganti anda semasa tidur.

Udang adalah platform perdagangan sosial untuk cryptocurrency. Ia dirancang untuk kedua-dua peniaga profesional dan pemula untuk datang dan belajar mengenai industri kripto yang sedang berkembang. Pada Shrimpy, pengguna dapat menyalin portfolio dan strategi perdagangan pedagang lain.

Ikut kami Twitter dan Facebook untuk maklumat terkini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram & Tidak setuju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me