Arcadier Mengumumkan Pelancaran Token Generation Event (TGE)

SINGAPURA, November 2018 – Arcadier, pembangun pasaran dalam talian yang beribu pejabat di Singapura, telah mengumumkan pelancaran Tale Generation Event (TGE) Presale untuk Project ArcadierX, platform pasaran yang ditingkatkan dengan blockchain Arcadier.

Arcadier bertujuan untuk memperkenalkan kebolehubahan, ketelusan dan desentralisasi ke pasar e-commerce B2B dan B2C global, sambil meningkatkan kepercayaan melalui blockchain. Arcadier berhasrat mengumpulkan US $ 25 juta menjelang Q3 2019. Sehingga kini, mereka telah mengumpulkan $ 1 juta melalui penjualan peribadi.

Tale Presale Token ARCX akan bermula pada arcadierx.io mulai 1 Dis 2018, dan akan digunakan untuk membiayai pembangunan Project ArcadierX; lima inisiatif blockchain yang akan meningkatkan platform pasaran Arcadier semasa. Ekosistem 7,000+ pasaran global semasa dari lebih 170 negara akan menjadi landasan pelancaran segera ArcadierX, dengan tujuan memperluas kemampuan blockchain untuk memberi manfaat kepada industri eCommerce yang lebih luas.

Dinuke Ranasinghe, Ketua Pegawai Eksekutif Arcadier, mengatakan, “Kami melihat blockchain sebagai evolusi semula jadi perniagaan teras kami, iaitu untuk membantu penjual dan pembeli eCommerce berhubung di pasaran dalam talian global dan bertransaksi dengan kepercayaan. Sebagai peneraju global dalam segmen kami, kami sentiasa memberi tumpuan kepada teknologi untuk meningkatkan keberkesanan dan kecekapan dalam perkhidmatan kami, dan kami percaya bahawa kelebihan blockchain dapat membantu mendorong eCommerce ke tahap seterusnya. “

Perkembangan ini datang dari siri kemenangan perniagaan utama untuk Arcadier. Mereka baru-baru ini dipilih oleh Pejabat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu untuk Perkhidmatan Projek (UNOPS) untuk membina dan mengendalikan Pasar Kekalahan NCD (Penyakit Tidak Berjangkit); di mana Arcadier akan membantu 100 negara miskin sumber mendapatkan akses kepada bekalan, ubat-ubatan dan diagnostik NCD melalui pasaran dalam talian peribadi global.

Awal tahun ini, mereka juga telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MOU) dengan pemerintah Cross River State Nigeria, untuk membangun dan merancang pasar B2B di mana petani biji kakao dapat menjual produk mereka kepada pembeli di seluruh dunia.

Dengan lebih daripada 5 juta SKU produk dan perkhidmatan yang berbeza dari lebih 7,000 pasaran dalam talian di seluruh dunia, Arcadier Hub, aplikasi inventori terdesentralisasi berasaskan blockchain dan salah satu daripada dua penyelesaian blockchain asas dalam Project ArcadierX, berhasrat untuk mewujudkan rangkaian inventori global yang terdesentralisasi di semua pasaran eCcommerce Arcadier, di mana penjual kini dapat dengan mudah menyenaraikan produk mereka di beberapa laman web. Pengendali dan penjual pasaran kemudian dapat memperoleh akses lebih cepat ke pelbagai produk yang lebih besar dari seluruh dunia, meningkatkan relevansinya dengan pengguna di pasar e-commerce yang penuh sesak.

Penyelesaian asas lain adalah Arcadier Trust, aplikasi kepercayaan berasaskan blockchain, yang bertujuan untuk mewujudkan kepercayaan antara pembeli dan penjual dengan cepat dan boleh dipercayai. Reputasi, yang berasal dari skor kepercayaan dengan penilaian dan ulasan, dapat ditinjau oleh sesiapa sahaja dalam ekosistem blockchain Arcadier, yang dipindahkan dan dikongsi di seluruh laman web e-dagang pihak ketiga.

Blockchain juga akan memberi jaminan ketahanan dalam urus niaga, membantu pembeli mengesahkan sumber produk yang mereka beli, dan memberikan ketelusan dan kebertanggungjawaban di sepanjang rantaian bekalan. Ini sangat penting dalam urus niaga B2B dan B2G, dengan jumlah dan kebimbangan yang tinggi mengenai sumber dan rantaian bekalan.

Blockchain Arcadier akan diberitahu oleh pasukan penasihat teknologi global dengan kepakaran mendalam dalam eCommerce, digitalisasi, blockchain dan pemerintahan. Ini termasuk pembayaran dan pakar SaaS Sridhar Nagarajan, pakar blockchain dan cryptocurrency, Dunstan Teo, strategi blockchain dan digital Bradley C Hughes, serta Profesor Lawrence Loh, yang merupakan ketua fasilitator Rancangan Teknologi Nasional Singapura.

Mr Ranasinghe menambahkan, “Ekonomi pasar akan tumbuh hingga miliaran dolar dalam beberapa tahun ke depan, dan kami melihat teknologi, dan blockchain, sebagai kunci utama untuk skala dengan cekap dan efektif. Platform pasaran yang disempurnakan dengan blockchain kami dapat membantu menyelesaikan masalah kebolehtemuan, kepercayaan dan kandungan yang dihadapi oleh penjual eCommerce dan pengendali pasaran di ruang yang sesak ini, dan kami ingin dapat menyediakan mereka alat yang mereka perlukan untuk berjaya. Bagaimanapun, kejayaan mereka adalah kejayaan kita. “

Arcadier telah meneroka faedah blockchain terhadap pasaran untuk beberapa waktu. Pada bulan Ogos tahun ini, Arcadier mengumumkan kerjasama dengan Blue Whale Foundation, ekosistem desentralisasi yang berpusat pada pekerja untuk komuniti bebas, di mana token utiliti Blue Whale Foundation (BWX) dapat digunakan oleh pasar di Arcadier, dan juga membenarkan pengadil produk dijual di pasaran untuk mendapatkan token BWX.

Mengenai Arcadier

Arcadier adalah pembangun pasaran SaaS (Perisian-sebagai-Perkhidmatan) yang paling pesat berkembang di dunia dan merupakan peneraju teknologi pasaran pelbagai vendor global yang diiktiraf. Ditubuhkan pada tahun 2013 di Singapura oleh eksekutif kanan PayPal, Arcadier memberi kuasa kepada lebih daripada 7000 pasaran dalam talian di lebih 170 negara. Arcadier membolehkan pengusaha, perniagaan dan komuniti permulaan untuk membina pasar berlabel putih mereka sendiri dengan mudah.

Platform Arcadier menyokong pelbagai idea pasaran eCommerce dan Sharing Economy; dari runcit hingga perkhidmatan profesional dan penyewaan jenis pasaran ruang. Arcadier juga baru-baru ini melancarkan produk pasar pameran perdagangan, Exzbit, khusus untuk industri MICE.

https://www.arcadier.com

https://www.arcadierx.io

Imej Pilihan melalui Arcadier

Penerbitan siaran akhbar berbayar di halaman ini tidak boleh dianggap sebagai sokongan oleh Biro Koin. Pembaca harus membuat kajian sendiri sebelum melaburkan dana di mana-mana syarikat atau perkhidmatan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me