Bagaimana Melakukan Penyelidikan Sendiri (DYOR)

>

Sebagai frasa cryptocurrency yang paling berulang dan dihormati di dunia, Lakukan Penyelidikan Sendiri, sering disingkat sebagai DYOR, adalah perkara paling dekat dengan kripto dengan peraturan keemasan.

Ringkasnya, falsafah DYOR bertujuan untuk mewujudkan seberapa banyak pelabur cryptocurrency yang berpengetahuan dan berpendidikan tinggi.

Walau bagaimanapun, walaupun kelihatan seperti perintah yang jelas, mungkin tidak jelas apa yang sebenarnya DYOR maksudkan, dan bagaimana melakukannya.

Artikel ini akan memperlihatkan proses DYOR untuk anda sehingga pada masa berikutnya Redditor menjerit DYOR !!! – anda pasti tahu apa yang harus dilakukan.

Asal-usul Melakukan Penyelidikan Sendiri

Apabila Bitcoin akhirnya muncul dari bayang-bayang Mt. Pertukaran Bitcoin Gox penggodaman dan kejatuhan pasaran cryptocurrency seterusnya, minat terhadap aset digital yang baru mula meningkat. Forum Reddit, BitcoinTalk, dan Twitter mula melihat banyak wajah baru yang membincangkan Bitcoin, Ethereum, dan Ripple.

Ketika kegilaan ICO mula berlaku, begitu juga jumlah orang yang mencari ramalan harga cryptocurrency dan nasihat pelaburan Bitcoin. Secara semula jadi, terdapat banyak pengguna yang membuat hujah yang meyakinkan tentang mengapa anda harus membeli X cryptocurrency.

Tetapi, segera menjadi jelas bahawa banyak pihak yang memberikan nasihat melakukannya untuk mengepam beg mereka sendiri (meningkatkan nilai pelaburan mereka dengan meyakinkan orang lain untuk membeli token yang sama).

Akibatnya, seorang Redditor akan bertanya mengenai nilai atau alasan bahawa token OMG (atau token lain) berpotensi bernilai dibeli sebelum berpuluh-puluh berpadu dengan analisis mereka mengapa harga token disebabkan oleh kenaikan harga pada bila-bila masa.

Kadang-kadang ramalan harga cryptocurrency ini menjadi kenyataan, sementara banyak masa lain, pengguna yang melabur dalam token cryptocurrency hanya berdasarkan nasihat orang lain yang kehilangan wang.

Ketidaktanggungjawaban membuat keputusan pelaburan berdasarkan nasihat orang lain yang mementingkan diri sendiri menimbulkan anggapan bahawa satu-satunya cara untuk memutuskan bagaimana melabur dalam cryptocurrency adalah dengan buat kajian sendiri.

Pelabur Cryptocurrency tidak menggunakan DYOR. Ahli akademik, ahli teori konspirasi, dan mereka yang terlalu malas untuk menjelaskan alasan mereka kepada orang lain telah lama memberitahu orang lain untuk melakukan penyelidikan mereka sendiri. Walau bagaimanapun, pelabur crypto adalah yang pertama mengubah frasa menjadi mantera berprinsip.

Bagaimana Melakukan Penyelidikan Sendiri (DYOR)

Sebab # 1 anda harus membuat kajian sendiri adalah akhirnya, anda tidak boleh mempercayai nasihat orang lain mengenai pelaburan dalam cryptocurrency, atau perkara lain dalam hal ini.

Pada akhirnya adalah wang anda untuk dimenangi – tetapi juga wang anda akan kalah. Yang terakhir ini jelas merupakan sesuatu yang harus anda berusaha untuk mengurangkan dengan segala kos dan melakukannya bermula dengan memberi tahu diri anda mengenai potensi pelaburan anda.

Oleh itu, jika anda ingin melabur dalam Bitcoin atau cryptocurrency, aset digital, atau platform blockchain lain, anda harus memulakannya dengan membuat penyelidikan anda sendiri. Inilah cara untuk DYOR.

Kenal pasti pelaburan berpotensi

Adakah anda tahu token cryptocurrency dan aset digital mana yang paling menarik bagi anda? Buat senarai besar pelaburan berpotensi yang kemudian anda akan gunakan untuk membuat senarai pendek kemudian.

Dalam menentukan cryptocurrency mana yang membuat senarai dan mana yang tidak, pertimbangkan terlebih dahulu sama ada anda boleh mendapatkan sejumlah maklumat telus yang sihat mengenai projek tersebut. Semakin banyak maklumat yang anda dapat mengenai aset digital tertentu, terutamanya dari sumber bebas, semakin baik.

Sekiranya, sebaliknya, sebahagian besar maklumat yang anda dapati ada di laman web projek itu sendiri atau dari sumber goyah yang kelihatannya optimis akan prospek projek, kemudian jalankan ke arah yang bertentangan.

Buat senarai matlamat pelaburan

Seterusnya, buat senarai matlamat pelaburan. Adakah anda menyasarkan jangka panjang, sederhana atau jangka pendek jangka masa pelaburan anda? Apa selera anda untuk berisiko? Ini adalah soalan penting untuk dipertimbangkan.

Sekiranya anda mencari pelaburan jangka pendek, maka rujuk carta harga cryptocurrency akan lebih berguna daripada membaca literatur projek. Walau bagaimanapun, pelaburan jangka pendek ada dalam senarai perkara yang harus anda lakukan, kemudian pastikan kemampuan anda sebagai peniaga harian sesuai dengan tugas.

Perdagangan jangka sederhana dan panjang cenderung mempunyai risiko yang lebih rendah, dan lebih baik bagi mereka yang mempunyai matlamat pelaburan yang lebih konservatif. Walaupun pelabur cryptocurrency suka bercakap tentang pergi ke bulan, kenyataannya adalah keuntungan luar biasa jarang berlaku, mustahil untuk diramalkan, dan diserahkan kepada penjudi.

Oleh itu, anda harus membuat senarai matlamat yang akan membantu anda menyempitkan senarai prospek panjang anda menjadi lebih pendek dengan menghapuskan projek crypto berisiko yang tidak sesuai dengan nilai anda.

Tentukan berapa banyak yang anda mampu rugi

Ini mungkin kelihatan tidak intuitif, tetapi pada dasarnya, memutuskan berapa banyak wang yang anda mampu kehilangan. Cara lain untuk melihatnya adalah dengan kehilangan wang selalu menyakitkan, adakah kerugian akan membuat atau merosakkan kualiti hidup anda?

Jangan melaburkan wang sewa, wang runcit, atau tuisyen kuliah anda. Akibatnya, pendekatan pelaburan cryptocurrency anda dengan fikiran yang mungkin anda kehilangan semuanya – ini akan membantu anda mengurangkannya menjadi jumlah yang bijak, sekiranya hilang, tidak akan lebih menyakitkan daripada yang sepatutnya.

Malah pelabur dan peniaga bertaraf dunia jarang memasukkan lebih daripada 1% daripada jumlah portfolio mereka ke posisi pelaburan baru, jadi bertindaklah sewajarnya. Mengelakkan pelaburan yang berlebihan juga akan membantu anda untuk terus mengetahui pilihan pelaburan anda kerana ini dapat mengurangkan penglibatan emosi anda.

Analisis teknikal

Analisis teknikal adalah bentuk penyelidikan yang paling bermanfaat bagi mereka yang memasuki posisi jangka waktu yang lebih pendek, tetapi juga dapat menjelaskan dan memberikan sokongan untuk posisi panjang juga.

Secara amnya, apabila anda berfikir untuk membuat penyelidikan, ini bermaksud meneliti pasukan projek cryptocurrency, peta jalan, pembiayaan dan pencapaian setakat ini. Walau bagaimanapun, analisis teknikal sama sekali tidak mempedulikan perkara itu.

Sebaliknya, TA adalah mengenai membaca carta harga cryptocurrency secara langsung untuk mengumpulkan maklumat mengenai trend dan membuat kesimpulan di mana pasaran mungkin menuju. TA adalah satu bentuk untuk melakukan kajian anda sendiri yang bersifat analitik tegar dan jauh dari objektif, kerana semuanya berkaitan dengan bagaimana anda menggunakan alat grafik untuk menafsirkan apa yang cuba ditunjukkan oleh trend harga.

Belajar menggunakan analisis teknikal sangat memakan masa tetapi sama bermanfaat apabila dilaksanakan dengan betul. Sekiranya anda ingin kekal dalam ruang perdagangan cryptocurrency untuk jangka masa panjang, maka belajar sekurang-kurangnya kemahiran analisis teknikal paling asas akan memberi banyak faedah kepada anda.

Analisis asas

Analisis yin ke teknikal ‘yang adalah analisis asas. FA jauh lebih dekat dengan apa yang biasa dilakukan oleh sesiapa yang pernah menulis makalah penyelidikan di sekolah.

Mula-mula, anda mengenal pasti topik, kemudian anda mengumpulkan sumber mengenai topik itu dan menyiasatnya, kemudian anda membuat kesimpulan mengenai topik itu yang dipandu oleh arahan.

Analisis asas berfungsi dengan cara yang sama, kecuali daripada mendapat gred, anda mungkin akan mendapat ganjaran wang yang bagus untuk penyelidikan anda yang dilaksanakan dengan baik.

Buat keputusan yang tepat

Setelah menghabiskan banyak masa untuk meneliti pilihan pelaburan cryptocurrency anda, sudah tiba masanya untuk membuat keputusan dan mengurangkan dari senarai pendek anda.

Ingat, jika projek akan diperiksa, mereka memerlukan semua bahan yang betul. Pasukan yang hebat dan berkebolehan, sumber daya yang kuat, dan rancangan yang dapat dicapai adalah semua syarat untuk projek berjaya. Terdapat faktor tambahan, seperti mempunyai bukti konsep atau penasihat permulaan, yang juga dapat menyumbang kepada kejayaan projek.

Sekiranya, semasa penyelidikan anda, anda mendapati projek mencentang kotak-kotak ini, maka kemungkinan besar ia akan diterjemahkan menjadi pelaburan yang kukuh. Walau bagaimanapun, dalam perdagangan cryptocurrency, tidak ada yang pasti, malah projek terbaik juga sering kali gagal.

Sumber untuk Membuat Penyelidikan Sendiri

Sekarang, anda mungkin sudah bersedia untuk memulakan penyelidikan anda sendiri. Di mana untuk bermula? Berikut adalah beberapa sumber untuk meneliti pelaburan cryptocurrency yang akan memulakan anda dengan kuat.

  • Akademi Binance – Alat yang hebat untuk belajar tentang semua blockchain

  • Coursera – Kursus Blockchain dan cryptocurrency untuk pemula

  • CoinDesk – Berita cryptocurrency terkini dan harga Bitcoin langsung

  • Tetes ICO – Data harga sejarah untuk ICO cryptocurrency

  • Blok itu – Jurnal cryptocurrency mendalam yang kaya dengan analisis

  • Pandangan Perdagangan – Rangkaian sosial untuk mengikuti harga pasaran crypto dan paparan carta

Dengan adanya sumber daya ini dan Google yang baik, anda akan terkejut dengan seberapa banyak maklumat yang dapat anda sertai tanpa perlu mendarat di saluran sub-Reddit atau Telegram.

Mulai sekarang, anda yang akan menaip orang lain dengan lantang DYOR.

Bacaan Baik Tambahan

Kajian Kes: Menggunakan Pembelajaran Mesin untuk Pengurusan Portofolio

Bot Perdagangan Cryptocurrency – Panduan Lengkap

Pengecilan semula Ambang untuk Pengurusan Portfolio Crypto

Skrip Python untuk Crypto Trading Bots

Skrip untuk Harga Bitcoin Live Ticker (Menggunakan Websockets)

Platform Dagangan Sosial Kami

Udang adalah platform perdagangan sosial untuk cryptocurrency. Ia direka untuk kedua-dua peniaga profesional dan pemula untuk belajar mengenai industri crypto yang sedang berkembang. Pada Shrimpy, pengguna dapat menyalin portfolio dan strategi perdagangan pedagang lain.

Tidak sampai beberapa minit, anda boleh berhubung dengan peniaga terkemuka di dunia. Mengikuti beberapa pemimpin sekaligus memberi jalan bagi setiap pengguna untuk menguruskan pelbagai strategi dan cryptocurrency.

Shrimpy menyokong 16 pertukaran kripto terkemuka, strategi portfolio automatik, dan alat penjejakan pasaran. Ketahui lebih lanjut mengenai semua yang ditawarkan oleh Shrimpy dengan mengikuti pautan ini:

ciri-ciri

Pengajian

Tutorial

Ikut kami Twitter dan Facebook untuk maklumat terkini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram & Tidak setuju.

Terima kasih kerana berhenti!

Pasukan Udang

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me