Bayaran Perdagangan Pertukaran Crypto Dibandingkan

>

Pertukaran cryptocurrency bekerja keras untuk menarik pelanggan baru. Dengan begitu banyak pilihan perdagangan yang tersedia di pasaran, setiap pertukaran mesti mencari cara unik untuk menonjol. Salah satu cara beberapa pertukaran membezakan diri mereka dalam pasaran yang kompetitif ini adalah dengan menawarkan yuran perdagangan yang menarik.

Sepanjang artikel ini, kami akan menanggung yuran perdagangan yang sedang dikenakan oleh banyak bursa teratas.

Setelah kami menilai setiap pertukaran, kami akan membincangkan yuran perdagangan mana yang terbaik untuk peniaga pemula dan mana yang sesuai untuk peniaga profesional.

Jadual Bayaran Binance

Julat Yuran: 0,015 – 0,1%

Binance adalah salah satu pelopor ketika datang ke struktur yuran inovatif. Ketika pertukaran awalnya dilancarkan dan menawarkan potongan harga untuk memegang BNB, banyak peniaga segera melihat potensi untuk berdagang di Binance. Hari ini, Binance telah berkembang menjadi pertukaran terbesar di dunia. Sekurang-kurangnya sebahagian daripada sebabnya adalah kerana jadual bayaran luar biasa yang dikembangkan oleh bursa.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran AS Binance

Julat Yuran: 0 – 0.1%

Mengambil pelajaran dari pelancaran pertukaran Binance yang asal, Binance US meneruskan tradisi keunggulan dengan menawarkan beberapa bayaran terendah yang ditawarkan di Amerika Syarikat oleh pertukaran apa pun. Walaupun pertukarannya masih kecil, yuran rendah adalah alasan yang menarik bagi banyak orang untuk berhijrah ke Binance US.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran Global Bittrex

Julat Yuran: 0 – 0,25%

Bittrex (Global) menawarkan yuran perdagangan yang kompetitif jika dibandingkan dengan pertukaran lain di Amerika Syarikat. Namun, apabila berhadapan dengan pertukaran global yang lain, yuran perdagangan menjadi pendek. Bayaran perdagangan asas 0.2% hampir dua kali ganda daripada pesaing global lain.

Namun, itu tidak menolak pertukaran sebagai pesaing. Ketika datang ke pertukaran AS, Bittrex berada pada tahap tepat. Bayaran yang berpatutan yang ditawarkan oleh pertukaran akan menarik bagi banyak pedagang AS.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran KuCoin

Julat Yuran: -0.005 – 0.1%

KuCoin mungkin tidak sebesar Binance, tetapi mereka berjaya terus berdaya saing dalam hal perdagangan. KuCoin bahkan menawarkan yuran negatif apabila peniaga mencapai tahap yuran perdagangan LV 8. Bayaran negatif bermaksud pedagang dibayar untuk melaksanakan perdagangan.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran Pro Coinbase

Julat Yuran: 0 – 0.5%

Coinbase Pro mungkin merupakan salah satu pertukaran AS yang terbesar, tetapi anda tidak akan mengetahuinya dengan bayaran tinggi yang dikenakan oleh pertukaran tersebut. Bermula dengan bayaran asas 0.5% untuk kedua-dua kos pembuat dan pengambil, Coinbase adalah pertukaran paling mudah di Amerika Syarikat. Satu-satunya pertukaran yang sepadan dengan yuran yang terlalu tinggi adalah Bitstamp.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran Kraken

Julat Yuran: 0 – 0,26%

Kraken, raja perdagangan institusi, menawarkan jadual bayaran yang kompetitif yang sesuai untuk perdagangan runcit dan institusi. Pada harga asas, Kraken menawarkan yuran pengambil 0.26% dan bayaran pembuat 0.16%. Ini adalah kadar yang menarik bagi pelanggan yang mempertimbangkan pertukaran dari Coinbase Pro.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran Poloniex

Julat Yuran: 0 – 0.125%

Poloniex telah mempunyai sejarah liar dan tidak dapat diramalkan di ruang crypto. Selama bertahun-tahun, pertukaran telah menyokong pelbagai jenis yuran perdagangan. Hari ini, Poloniex menawarkan dua jadual bayaran yang berbeza. Sebagai tambahan kepada jadual yuran biasa yang dimulai dengan 0.125% pembuat dan pengambil, kami juga dapat melihat mereka menawarkan jadual yuran terpisah untuk pasangan perdagangan TRX. Keputusan ini mungkin didorong oleh pihak hubungan rapat Poloniex dengan Justin Sun.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran Bibox

Julat Yuran: 0,075- 0,15%

Dari semua struktur yuran perdagangan yang akan kita bincangkan dalam artikel ini, Bibox mungkin mempunyai jadual bayaran yang paling sederhana. Daripada mengambil pendekatan berjenjang untuk mengurangkan yuran untuk peniaga dengan jumlah yang lebih tinggi, Bibox menawarkan bayaran tetap sederhana iaitu 0,075% untuk perdagangan pembuat dan 0,15% untuk perdagangan pengambil.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran Gemini

Julat Yuran: 0 – 0,35%

Berbeza sekali dengan Bibox yang mempunyai struktur yuran paling sederhana, Gemini dengan mudah mengambil kek sebagai sistem yang paling kompleks dengan bayaran. Bursa tidak hanya mempunyai struktur yuran berjenjang, tetapi yuran bergantung pada bagaimana anda menjalankan perdagangan. Melakukan perdagangan melalui API tidak menghasilkan biaya yang sama dengan melakukan perdagangan di laman web. Lebih membingungkan, melakukan perdagangan melalui aplikasi mudah alih menghasilkan bayaran yang berbeza daripada berdagang di laman web atau melalui API.

Sejujurnya, struktur bayaran untuk Gemini adalah penghalang besar untuk menggunakan platform ini. Menyederhanakan struktur yuran akan menjadi peningkatan besar bagi kebanyakan peniaga.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran Global Huobi

Julat Yuran: 0,097 – 0,2%

Berbanding dengan pertukaran antarabangsa yang lain, Huobi Global mengenakan bayaran yang lebih tinggi daripada kadar standard yang biasanya berkisar antara 0.1 – 0.15%. Sebagai tambahan kepada bayaran yang sedikit lebih tinggi daripada harga pasaran, kita juga dapat melihat bagaimana mereka memutuskan untuk melepaskan pengurangan yuran untuk pesanan pembuat. Ini berpotensi menyebabkan pengurangan mudah tunai di bursa dan buku pesanan yang lebih tipis.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran HitBTC

Julat Yuran: -0.1 – 0.09%

HitBTC adalah salah satu inovator pertama yang memperkenalkan yuran pembuat negatif. Tujuan untuk memberikan yuran negatif ini adalah untuk mendorong pembuat pasaran untuk bergabung dengan platform dan memberikan kecairan kepada bursa.

Biasanya, pertukaran menggunakan pembuat pasaran untuk menambahkan kecairan yang konsisten di bursa. Namun, dengan memberikan yuran negatif, sesiapa yang mempunyai modal yang cukup dapat menjadi pembuat pasaran dan mendapatkan wang untuk memberikan kecairan kepada HitBTC.

Pada kadar asas, HitBTC juga memberikan salah satu kadar terendah 0,09% untuk kedua-dua bayaran pembuat dan pengambil.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran BitMart

Julat Yuran: 0,0563 – 0,25%

BitMart adalah satu-satunya pertukaran yang tidak memberikan potongan harga untuk perdagangan pembuat di mana-mana peringkat jumlah dagangan. Ketika datang ke pertukaran antarabangsa, BitMart menguatkuasakan yuran yang hampir dua kali ganda dari kadar pasaran yang diharapkan.

Pada peringkat VIP 7 tertinggi kedua, pelanggan BitMart masih akan dikenakan yuran pada kadar yang lebih tinggi daripada tahap asas untuk beberapa pertukaran lain dalam senarai ini.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran Bitstamp

Julat Yuran: 0 – 0.5%

Setem bit kekal sebagai salah satu pertukaran yang paling mahal dalam hal perdagangan. Satu-satunya pertukaran yang setanding adalah Coinbase Pro. Dengan bayaran asas 0.5%, perdagangan di Bitstamp untuk pelabur runcit adalah penjualan yang sukar. Walau bagaimanapun, institusi yang memperdagangkan jumlah yang besar mungkin mendapat keuntungan daripada pertukaran yang dikurangkan untuk jumlah yang lebih tinggi.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran OKEx

Julat Yuran: 0,03 – 0,15%

OKEx menawarkan struktur bayaran yang kompetitif yang menyaingi pertukaran global terkemuka yang lain. Dengan yuran pengambil asas 0.15% dan yuran pembuat asas 0.1%, pertukaran adalah pilihan yang bagus untuk peniaga runcit dan institusi.

Ketahui lebih lanjut

Jadual Bayaran Bitfinex

Julat Yuran: 0 – 0.2%

Bitfinex menawarkan jadual bayaran perdagangan yang kompetitif untuk perdagangan pembuat, tetapi sedikit lebih mahal untuk perdagangan pengambil jika dibandingkan dengan pertukaran global yang lain. Namun, dengan penambahan diskaun pengambil untuk memegang LEO, yuran pengambil di bursa setanding dengan bursa besar lain seperti OKEx.

Ketahui lebih lanjut

Kesimpulannya

Pasaran cryptocurrency menyajikan pelbagai jadual bayaran yang membolehkan pertukaran untuk bersaing di pelbagai bidang. Walaupun kebanyakan bursa global menawarkan yuran antara 0.1% hingga 0.15%, pertukaran AS dan Eropah sering menawarkan yuran dengan premium. Bayaran premium ini boleh mencapai setinggi 0.5%.

Perhatikan bahawa yuran perdagangan bukan keseluruhan gambaran. Menjalankan perdagangan di bursa dengan yuran perdagangan yang lebih rendah tidak semestinya perdagangan lebih baik daripada perdagangan serupa di bursa dengan yuran yang lebih tinggi. Kita juga mesti mempertimbangkan kedalaman buku pesanan dan kecairan pasaran.

Berdagang di bursa dengan yuran perdagangan yang lebih tinggi mungkin berbaloi bergantung kepada kecairan bursa dan ciri lain yang mereka sediakan. Sebelum membuat keputusan pertukaran mana yang akan digunakan untuk perdagangan, kami mengesyorkan menyelidiki semua yang ditawarkan oleh setiap pertukaran.

Pelabur Runcit

Ketika berdagang untuk pelabur runcit, tidak ada tempat yang lebih baik daripada Binance. Binance menawarkan salah satu yuran perdagangan asas terendah. Ini hanya diperkuat apabila anda mempertimbangkan kemampuan sesiapa sahaja untuk memegang BNB dan seterusnya mengurangkan yuran perdagangan mereka.

Tambahkan faedah lain menggunakan Binance, seperti kecairan yang tinggi dan pelbagai pilihan aset, dan tidak hairanlah bagaimana Binance berjaya naik ke puncak. Pelabur runcit berpusu-pusu ke Binance dengan alasan yang baik.

Sebaliknya, pelabur runcit harus berhati-hati berdagang di bursa seperti Coinbase Pro dan Bitstamp. Bayaran yang besar akan memakan keuntungan dengan cepat bagi peniaga yang berniaga dalam jumlah kecil.

Pelabur Institusi

Pelabur institusi telah mendapat tempat di Binance kerana banyak alasan yang sama bahawa pertukaran digunakan oleh pelabur runcit. Kecairan yang tinggi dan yuran perdagangan yang rendah mewujudkan persekitaran yang sempurna untuk berdagang jumlah besar.

Sebagai tambahan kepada Binance, banyak institusi telah tertarik kepada Kraken. Walaupun bayaran asas lebih tinggi daripada Binance, yuran dengan jumlah yang lebih tinggi menurun secara drastik, sehingga mencapai tahap yang bahkan tidak disokong oleh Binance. Ini menjadikan Kraken pilihan yang menarik bagi institusi yang memerlukan pematuhan peraturan yang ketat yang ditawarkan oleh Kraken, tetapi masih menginginkan yuran perdagangan yang kompetitif.

Bacaan Baik Tambahan

Strategi Perdagangan Crypto Arbitrage Mudah

Bot Perdagangan Cryptocurrency – Panduan Lengkap

Pengecilan semula Ambang untuk Pengurusan Portfolio Crypto

Cara Membaca Carta Harga Candlestick Crypto

Purata Kos Dolar untuk portfolio Crypto

Platform Dagangan Sosial Kami

Udang adalah platform perdagangan sosial untuk Binance. Ia dirancang untuk membantu peniaga profesional dan pemula mengotomatisasi portfolio mereka, mengesan pasaran, dan melaksanakan strategi jangka panjang yang mudah. Di Shrimpy, pengguna juga dapat menyalin strategi pedagang kripto terbaik di dunia.

Cubalah!

Ikut kami Twitter dan Facebook untuk maklumat terkini, dan ajukan sebarang pertanyaan kepada komuniti aktif kami yang luar biasa di Telegram & Tidak setuju.

Terima kasih kerana berhenti!

Pasukan Udang

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me